katbo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 30 λεπτά πριν, Doubt είπε Θα είναι στεγασμένο το σημείο εκεί; Αν δεν είναι, δεν θα σου αντέξει και πολύ η μπαταρία. Μαλλον θα βάλω κάποια πρόχειρη καλαμωτή ή τέντα για σκίαση. Βροχή θα τρώει αλλά φαντάζομαι το νερό δεν θα είναι πρόβλημα. Είναι κάτι που το σκέφτομαι πάντως και γι αυτό θέλω να μπορώ να την αλλάξω εύκολα αν χρειαστεί
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 36 λεπτά πριν, paylidis είπε ενας μεσος όρος ειναι περι τα 13-14/μ2, θα βρεις και με 7-8 θα βρεις και με 20... Μονο εμενα μου φαινεται λιγο υπερβολικο το 15+? Δηλαδη ειτε θες 2 μερες δουλεια ειτε γιατι ειναι 20χ60 το πλακακι ειτε θες 1 βδομαδα δουλεια γιατι ειναι ψηφιδα θα πληρωσεις το ιδιο; 1
paylidis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, Spect~ είπε Μονο εμενα μου φαινεται λιγο υπερβολικο το 15+? Δηλαδη ειτε θες 2 μερες δουλεια ειτε γιατι ειναι 20χ60 το πλακακι ειτε θες 1 βδομαδα δουλεια γιατι ειναι ψηφιδα θα πληρωσεις το ιδιο; ε εκει ψιλοπαιζει η τιμή... κ ειναι κ πως θα σε κοψουν... και εμενα υπερβολικα μου φαινεται γιατι πχ μπορει να βαλεις 60*60 και να εχει τελειωσει σε 3-4 ωρες η τοποθετηση (+1 ωρα την επομενη στοκαρισμα κ τελος)... Δυστυχως όπως ειπες κ εσυ δεν τους βρισκεις κιολας!!
mechpanos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, katbo είπε Καλησπέρα, θέλω να φτιάξω μια μικρή υπαίθρια κουζίνα στην αυλή μου με χτιστό τσιμεντένιο πάγκο και επίσης χτιστό νεροχύτη και ψάχνομαι λίγο για το πως θα μπει η μπαταρία. Οι μπαταρίες πάγκου που βλέπω είναι φτιαγμένες για πάγκο πάχους μέχρι 5-6 πόντους, ο δικός μου πάγκος όμως σε εκείνο το σημείο θα έχει πάχος γύρω στους 20-25 πόντους λόγω της βύθισης της γούρνας του νεροχύτη. Θέλω να αποφύγω εντοιχιζόμενη μπαταρία που βιδώνει στην πλάτη της κουζίνας γιατί είναι όλες παλαιού τύπου και χωρίς αποσπώμενο ντους. Υπάρχει κάποια μπαταρία πάγκου που να με καλύπτει ή μήπως καμιά πατέντα να κάνω; Φτιάξε πάγκο από rowmat και κάνε το όλο επένδυση πατητή. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 22 λεπτά πριν, paylidis είπε ε εκει ψιλοπαιζει η τιμή... κ ειναι κ πως θα σε κοψουν... και εμενα υπερβολικα μου φαινεται γιατι πχ μπορει να βαλεις 60*60 και να εχει τελειωσει σε 3-4 ωρες η τοποθετηση (+1 ωρα την επομενη στοκαρισμα κ τελος)... Δυστυχως όπως ειπες κ εσυ δεν τους βρισκεις κιολας!! Ναι.. Ειδικα τωρα εδω στο νησι που ολοι ετοιμαζονται για σεζον δεν τους βρισκεις ουτε στο τηλεφωνο.. Παντως ενας ειπε για 21 τμ θελει 3 μερες... Μιλαμε για 21 τμ οπου απλα μπαινεις βαζεις πλακακι και εφυγες (συν στοκος την επομενη μερα). Δεν εχει ουτε γωνιες, ουτε ραφακια ουτε τιποτα που χρειαζεται να κοβει και να ραβει..
paylidis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ναι.. Ειδικα τωρα εδω στο νησι που ολοι ετοιμαζονται για σεζον δεν τους βρισκεις ουτε στο τηλεφωνο.. Παντως ενας ειπε για 21 τμ θελει 3 μερες... Μιλαμε για 21 τμ οπου απλα μπαινεις βαζεις πλακακι και εφυγες (συν στοκος την επομενη μερα). Δεν εχει ουτε γωνιες, ουτε ραφακια ουτε τιποτα που χρειαζεται να κοβει και να ραβει.. Ω καλα εισαι σε νησι; αντιο ζωη... 1000€ για 3,5 τετραγωνικα μπανιο (με 60αρια πλακακια χωρις να θελουν καν καθόλου κοψιμο οι 2 τοιχοι) μου ζητησαν σε νησι (μονο πλακακια ε).... 1
mechpanos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Spect~ είπε Τοποθέτηση πλακιδιων, πανω απο τα παλιά πλακακια, σε μπανιο 21 τμ, ποια τιμη θεωρειται νορμαλ; Μιλαμε οτι θα ναι ολα ετοιμα, και αυτος θα πρεπει να κανει μονο την τοποθετηση, δεν θα χρειαστει να βγαλει ξηλωσει τιποτα. ΥΓ: ειδος προς εξαφανιση οι πλακαδες... Υπερβολικό το 15+ λες εσύ, εγώ πλήρωσα 20 ΓΙΑΤΙ λέω δεν θα δώσω τόσα € σε πλακάκι και θα μου το βάλει πλακάς που δεν ξέρει που παν τα 4. Άλλες προσφορές που είχα πάρει, ήταν στα 10. Σχετικά με την τοποθέτηση πάνω από υφιστάμενο πλακάκι, έχει απαιτήσεις: ΠΟΛΥ καλό καθάρισμα να ανοίξουν οι πόροι και τί πλακάκι έχεις...ειδικά αστάρια να πιάσει η κόλλα, κλπ... Κόλλα Ο,ΤΙ καλύτερο μπορείς να βρεις, Mapei Maxi S1, Durostick Gold/Elastic, κλπ κατηγορίας c2te s1 τουλάχιστον! Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2022 από mechpanos 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 27 λεπτά πριν, mechpanos είπε Υπερβολικό το 15+ λες εσύ, εγώ πλήρωσα 20 ΓΙΑΤΙ λέω δεν θα δώσω τόσα € σε πλακάκι και θα μου το βάλει πλακάς που δεν ξέρει που παν τα 4. Άλλες προσφορές που είχα πάρει, ήταν στα 10. Σχετικά με την τοποθέτηση πάνω από υφιστάμενο πλακάκι, έχει απαιτήσεις: ΠΟΛΥ καλό καθάρισμα να ανοίξουν οι πόροι και τί πλακάκι έχεις...ειδικά αστάρια να πιάσει η κόλλα, κλπ... Κόλλα Ο,ΤΙ καλύτερο μπορείς να βρεις, Mapei Maxi S1, Durostick Gold/Elastic, κλπ κατηγορίας c2te s1 τουλάχιστον! Ναι το ξερω. Ολα τα υλικα, ασταρι, κολα, στοκο κλπ θα τα παρω απο αυτον που θα παρω τα πλακακια και ξερει την κατασταση και δεν ειναι και φτηνα.. Ακομη και για το σημειο που υπαρχει η μπανιερα τωρα και θα βγει επειδη δεν ερω τι μονωση εχει απο κατω θα παρω στοκο πισινας για να μην αφηνει νερο να περασει. 8 ο απλος 33 ο εποξικος..
katbo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 51 λεπτά πριν, mechpanos είπε Φτιάξε πάγκο από rowmat και κάνε το όλο επένδυση πατητή. Δεν το ήξερα καν το υλικό, θα το τσεκάρω, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Σ'ευχαριστώ φίλε!
hp8 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, katbo είπε Έτσι ακόμα κι αν εκεί που γίνει η οπή κάνω τον πάγκο λεπτό, φοβάμαι ότι θα είναι δύσκολο να μπει κλειδί και να σφίξει σωστά τη μπαταρία αφού το κενό μεταξύ νεροχύτη-τοίχου θα είναι πολύ μικρό, υπολογίζω 5-7cm. θα μπορούσε να γίνει 65 - 70 ο πάγκος ώστε να μείνει χωρος για την αλλαγή και να μπει μπαταρία με εύκαμπτο μακρυ ρουξουνι ? Spoiler 1
mechpanos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ναι το ξερω. Ολα τα υλικα, ασταρι, κολα, στοκο κλπ θα τα παρω απο αυτον που θα παρω τα πλακακια και ξερει την κατασταση και δεν ειναι και φτηνα.. Ακομη και για το σημειο που υπαρχει η μπανιερα τωρα και θα βγει επειδη δεν ερω τι μονωση εχει απο κατω θα παρω στοκο πισινας για να μην αφηνει νερο να περασει. 8 ο απλος 33 ο εποξικος.. Το καλύτερο, εκεί που είναι η μπανιέρα, ήταν να έβαζες μεμβράνη στεγανοποίησης (https://www.technomorfi.gr/ell/product/Ceresit-CL69-Memvrani-Steganopoiisis-Diaxorismoy https://www.bostik.com/greece/el/catalog/product/construction/emea/greece/product-ardatec-membran/ kerakoll litokol κ.α. ) Αλλά επειδή θα κάνεις τοποθέτηση πλακάκι σε πλακάκι, δεν ξέρω τι γίνεται με την πρόσφυση, για δάπεδο δεν έχεις θέμα ίσα ίσα θα σου κάνει και απεμπλοκή και θα είναι καλύτερα, σε τοίχο τις φοβάμαι λίγο. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, mechpanos είπε Το καλύτερο, εκεί που είναι η μπανιέρα, ήταν να έβαζες μεμβράνη στεγανοποίησης (https://www.technomorfi.gr/ell/product/Ceresit-CL69-Memvrani-Steganopoiisis-Diaxorismoy https://www.bostik.com/greece/el/catalog/product/construction/emea/greece/product-ardatec-membran/ kerakoll litokol κ.α. ) Αλλά επειδή θα κάνεις τοποθέτηση πλακάκι σε πλακάκι, δεν ξέρω τι γίνεται με την πρόσφυση, για δάπεδο δεν έχεις θέμα ίσα ίσα θα σου κάνει και απεμπλοκή και θα είναι καλύτερα, σε τοίχο τις φοβάμαι λίγο. Στον τοιχο δεν εχει θεμα μονο στο κομματι που ειναι η μπανιερα γιατι δεν ξερω τι εχουν κανει απο κατω. Οταν βγει η μπανερα θα εχουμε καλυτερη εικονα στο αν χρειαζεται μεμβρανη ή κατι. Μπορει να ειναι ηδη μονωμένο.
mechpanos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 26 λεπτά πριν, Spect~ είπε Στον τοιχο δεν εχει θεμα μονο στο κομματι που ειναι η μπανιερα γιατι δεν ξερω τι εχουν κανει απο κατω. Οταν βγει η μπανερα θα εχουμε καλυτερη εικονα στο αν χρειαζεται μεμβρανη ή κατι. Μπορει να ειναι ηδη μονωμένο. Να σου πω, εκεί που είναι η μπανιέρα, ο τοίχος είναι που ποτίζει από τις υγρασίες που πιτσιλάνε από το ντους! Φίλος exoert μόλις που πρότεινε σχετικά, καθάρισμα τα πλακάκια με ακουαφόρτε, μόνωση με την kerakoll nanoflex 2 χέρια στους τοίχους του ντους και γάζα aquastop σε όλη την περίμετρο του μπάνιου, και υγρομόνωση σε όλο το δάπεδο. ΟΚ μπορεί να είναι και υπερβολή, αλλά αυτό σε απαλάσσει από τους ειδικούς στόκους που λες. Αν είναι η κόλλα πολύ καλή (kerakoll h40 gel κλπ κατηγορίας) αυτός λέει ότι μπορείς και χωρίς αστάρωμα, αλλιώς αστάρι και καλές κόλλες s1. Βέβαια η όλη διαδικασία αυξάνει σε πολυπλοκότητα, ημέρες και κόστος, αναλόγως των αναγκών ζυγίζεις αν αξίζει ή όχι!!!
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, mechpanos είπε Να σου πω, εκεί που είναι η μπανιέρα, ο τοίχος είναι που ποτίζει από τις υγρασίες που πιτσιλάνε από το ντους! Φίλος exoert μόλις που πρότεινε σχετικά, καθάρισμα τα πλακάκια με ακουαφόρτε, μόνωση με την kerakoll nanoflex 2 χέρια στους τοίχους του ντους και γάζα aquastop σε όλη την περίμετρο του μπάνιου, και υγρομόνωση σε όλο το δάπεδο. ΟΚ μπορεί να είναι και υπερβολή, αλλά αυτό σε απαλάσσει από τους ειδικούς στόκους που λες. Αν είναι η κόλλα πολύ καλή (kerakoll h40 gel κλπ κατηγορίας) αυτός λέει ότι μπορείς και χωρίς αστάρωμα, αλλιώς αστάρι και καλές κόλλες s1. Βέβαια η όλη διαδικασία αυξάνει σε πολυπλοκότητα, ημέρες και κόστος, αναλόγως των αναγκών ζυγίζεις αν αξίζει ή όχι!!! H κολλα ειναι αυτη αν θυμαμαι καλα. Κοιτα το μπανιο υπαρχει ηδη 30 χρονια και δεν ειχε ποτε θεμα με τα νερα οποτε δεν πιστεω οτι ξαφνικα θα δημιουργηθει τωρα για αυτο περισσοτερο με απασχολει το δαπεδο παρα ο τοιχος. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Σε πρανες που ειναι 2-2.5m θα κανατε τοιχιο η κάτι άλλο; Σε καποιο σημειο εχει πεσει που δε φαινεται στη φωτο. Δε ξερω αν η λυση το να φυτεψεις κατι θα κανει δουλεια η με τοιχο ειναι καλυτερα. Τι προτεινετε; (Ειναι γυρω στα 10 μετρα η μια διασταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις