Papie Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Καλημέρα σας και Χρόνια πολλά, Χώρος καταστήματος 100m2 ήταν βαμένος πορτοκαλί και ανοιχτο πρασινο και αποφασίστηκε να βαφτεί λευκός. Περαστηκε όλο ένα χερι απλό ασταρι νερού και τρία χέρια Vivechrom Super Neopal Eco. 10’ Μετά απο κάθε χέρι ο τοίχος ξερνάει μια κιτρινίλα. Μετά από συζήτηση με τεχνικό μου πρότεινε να δοκιμασω σε ενα σημείο το vivechrom block. Το περασαμε στα εντονα κιτρινισμένα σημεία το αφήσαμε να στεγνώσει και περασαμε άλλο ένα χερι neopal eco. Εξακολουθεί να βγάζει κιτρινίλα. Οι αραιώσεις εγιναν σωστά, δεν έχει διαρροές κ υγρασίες ο τοίχος, δεν ειχε παλιά χρωματα λαδιού, κολες απο ταπετσαρίες ή κατι άλλο που να το δικαιολογεί. Υπολογίστε οπότε 2 χέρια αστάρι και 4 χέρια λευκό και ακόμη ο τοιχος κιτρινίζει σε 10’. Είμαστε λίγο απελπισμένοι κ με όποιον το συζητάω δεν του εχει ξανασυμβεί. Απ’το Leroy μου πρότειναν προτού δώσω και άλλα χρήματα να παρω την εξυπηρετηση της vivechrom καθως δεν δικαιλογειται μετα το block να μην γινεται λευκό. Καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη καθώς είμαι ετοιμος να το βάψω ολόμαυρο να ησυχάσω! Ευχαριστώ! 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Papie είπε Καλημέρα σας και Χρόνια πολλά, Χώρος καταστήματος 100m2 ήταν βαμένος πορτοκαλί και ανοιχτο πρασινο και αποφασίστηκε να βαφτεί λευκός. Περαστηκε όλο ένα χερι απλό ασταρι νερού και τρία χέρια Vivechrom Super Neopal Eco. 10’ Μετά απο κάθε χέρι ο τοίχος ξερνάει μια κιτρινίλα. Μετά από συζήτηση με τεχνικό μου πρότεινε να δοκιμασω σε ενα σημείο το vivechrom block. Το περασαμε στα εντονα κιτρινισμένα σημεία το αφήσαμε να στεγνώσει και περασαμε άλλο ένα χερι neopal eco. Εξακολουθεί να βγάζει κιτρινίλα. Οι αραιώσεις εγιναν σωστά, δεν έχει διαρροές κ υγρασίες ο τοίχος, δεν ειχε παλιά χρωματα λαδιού, κολες απο ταπετσαρίες ή κατι άλλο που να το δικαιολογεί. Υπολογίστε οπότε 2 χέρια αστάρι και 4 χέρια λευκό και ακόμη ο τοιχος κιτρινίζει σε 10’. Είμαστε λίγο απελπισμένοι κ με όποιον το συζητάω δεν του εχει ξανασυμβεί. Απ’το Leroy μου πρότειναν προτού δώσω και άλλα χρήματα να παρω την εξυπηρετηση της vivechrom καθως δεν δικαιλογειται μετα το block να μην γινεται λευκό. Καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη καθώς είμαι ετοιμος να το βάψω ολόμαυρο να ησυχάσω! Ευχαριστώ! Γενικά δε καλύπτουν αρκετά χρώματα πλέον. Δοκίμασε άλλη μάρκα μπας και πχ vechro αν θες να μείνεις σε ελληνικές. Μπορεί το παλαιό χρώμα να μην είναι συμβατό. Μερικοί βάζουν ασταρι μεταλλων. Μερικοί συστήνουν ασταρι διαλυτου. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από ΠάρηςΓ
Doubt Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, Papie είπε απλό ασταρι νερού Ποιο αν επιτρέπεται;
Papie Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, Doubt είπε Ποιο αν επιτρέπεται; Το Spin της Berling. αλλά μετά περαστηκε κ με το Block της Βιβεχρωμ
yilarakos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, Papie είπε Καλημέρα σας και Χρόνια πολλά, Χώρος καταστήματος 100m2 ήταν βαμένος πορτοκαλί και ανοιχτο πρασινο και αποφασίστηκε να βαφτεί λευκός. Περαστηκε όλο ένα χερι απλό ασταρι νερού και τρία χέρια Vivechrom Super Neopal Eco. 10’ Μετά απο κάθε χέρι ο τοίχος ξερνάει μια κιτρινίλα. Μετά από συζήτηση με τεχνικό μου πρότεινε να δοκιμασω σε ενα σημείο το vivechrom block. Το περασαμε στα εντονα κιτρινισμένα σημεία το αφήσαμε να στεγνώσει και περασαμε άλλο ένα χερι neopal eco. Εξακολουθεί να βγάζει κιτρινίλα. Οι αραιώσεις εγιναν σωστά, δεν έχει διαρροές κ υγρασίες ο τοίχος, δεν ειχε παλιά χρωματα λαδιού, κολες απο ταπετσαρίες ή κατι άλλο που να το δικαιολογεί. Υπολογίστε οπότε 2 χέρια αστάρι και 4 χέρια λευκό και ακόμη ο τοιχος κιτρινίζει σε 10’. Είμαστε λίγο απελπισμένοι κ με όποιον το συζητάω δεν του εχει ξανασυμβεί. Απ’το Leroy μου πρότειναν προτού δώσω και άλλα χρήματα να παρω την εξυπηρετηση της vivechrom καθως δεν δικαιλογειται μετα το block να μην γινεται λευκό. Καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη καθώς είμαι ετοιμος να το βάψω ολόμαυρο να ησυχάσω! Ευχαριστώ! Χρόνια πολλά! Αρχικά θα πρότεινα να αλλάξουμε τον τίτλο του νήματος σε "Συμβουλές σε Τεχνικά Θέματα ΑΛΛΑ μόνο κατόπιν ποσταρίσματος φωτογραφίας", χωρίς φωτό μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Το αστάρι της Berling που πέρασες είναι κυρίως για νέες, μή βαμμένες επιφάνειες, αν δεν είχες μερεμέτια στον τοίχο τότε τζάμπα το πέρασες καθώς δεν καλύπτει λεκέδες. Πορτοκαλί και πράσινα καλύπτουν δύσκολα, πόσο μάλλον με καθαρό λευκό, οπότε θες 3 χέρια χρώμα τουλάχιστον. Αν η κιτρινίλα σου βγαίνει σε όλο τον πορτοκαλί τοίχο τότε απλά δεν έχεις καλύψει. Αν έχεις λεκέδες διάσπαρτους τότε μάλλον είναι λεκές υγρασίας ή νικοτίνης ή λαδιά, πέρασε το με αστάρι μετάλλων.
Papie Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, yilarakos είπε Χρόνια πολλά! Αρχικά θα πρότεινα να αλλάξουμε τον τίτλο του νήματος σε "Συμβουλές σε Τεχνικά Θέματα ΑΛΛΑ μόνο κατόπιν ποσταρίσματος φωτογραφίας", χωρίς φωτό μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Το αστάρι της Berling που πέρασες είναι κυρίως για νέες, μή βαμμένες επιφάνειες, αν δεν είχες μερεμέτια στον τοίχο τότε τζάμπα το πέρασες καθώς δεν καλύπτει λεκέδες. Πορτοκαλί και πράσινα καλύπτουν δύσκολα, πόσο μάλλον με καθαρό λευκό, οπότε θες 3 χέρια χρώμα τουλάχιστον. Αν η κιτρινίλα σου βγαίνει σε όλο τον πορτοκαλί τοίχο τότε απλά δεν έχεις καλύψει. Αν έχεις λεκέδες διάσπαρτους τότε μάλλον είναι λεκές υγρασίας ή νικοτίνης ή λαδιά, πέρασε το με αστάρι μετάλλων. Ευχαριστώ για την απάντηση, Έχει περαστεί και ενα χερι vivechrom block και 4 χερια vivechrom super neopal eco. Οι κιτρινίλες δεν είναι διάσπαρτες και δεν φαίνονται να είναι απο τα προηγούμενα χρώματα. Μου κάνει εντύπωση γιατί έχω βαψει ξανα και σε δυσκολα χρώματα κ σε τοιχους κιτρινους απο τσιγαρα λάδια κλπ και έχω βαψει κ με χρώματα χαμηλής καλυπτικότητας όπως πχ budget του πρακτικερ και πάλι με 3 χέρια είναι ολόλευκα. Λέω μήπως δοκιμάσω με το ασταρι διαλυτου της vitex(vitosin) αλλά είμαι σε δίλλημα μήπως συνεχίσω να πετάω λεφτά. Μόλις τώρα, Papie είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, Έχει περαστεί και ενα χερι vivechrom block και 4 χερια vivechrom super neopal eco. Οι κιτρινίλες δεν είναι διάσπαρτες και δεν φαίνονται να είναι απο τα προηγούμενα χρώματα. Μου κάνει εντύπωση γιατί έχω βαψει ξανα και σε δυσκολα χρώματα κ σε τοιχους κιτρινους απο τσιγαρα λάδια κλπ και έχω βαψει κ με χρώματα χαμηλής καλυπτικότητας όπως πχ budget του πρακτικερ και πάλι με 3 χέρια είναι ολόλευκα. Λέω μήπως δοκιμάσω με το ασταρι διαλυτου της vitex(vitosin) αλλά είμαι σε δίλλημα μήπως συνεχίσω να πετάω λεφτά. Να προσθέσω οτι τα ταβάνια με ένα χερι είναι ολόλευκα
yilarakos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 35 λεπτά πριν, Papie είπε Ευχαριστώ για την απάντηση, Έχει περαστεί και ενα χερι vivechrom block και 4 χερια vivechrom super neopal eco. Οι κιτρινίλες δεν είναι διάσπαρτες και δεν φαίνονται να είναι απο τα προηγούμενα χρώματα. Μου κάνει εντύπωση γιατί έχω βαψει ξανα και σε δυσκολα χρώματα κ σε τοιχους κιτρινους απο τσιγαρα λάδια κλπ και έχω βαψει κ με χρώματα χαμηλής καλυπτικότητας όπως πχ budget του πρακτικερ και πάλι με 3 χέρια είναι ολόλευκα. Λέω μήπως δοκιμάσω με το ασταρι διαλυτου της vitex(vitosin) αλλά είμαι σε δίλλημα μήπως συνεχίσω να πετάω λεφτά. Να προσθέσω οτι τα ταβάνια με ένα χερι είναι ολόλευκα Το Vivechrom Block, όπως και τα περισσότερα αν όχι όλα αστάρια κάλυψης λεκέδων βάσης νερού, απαιτεί 2 χέρια πέρασμα για να καλύψει. Αν δεν είναι πρόβλημα η μυρωδιά τότε καλύτερα να περάσεις αστάρι βάσεως διαλύτη για σίγουρα αποτελέσματα. Από τη στιγμή που δεν κάλυψες τον έντονο λεκέ σου, όσα χέρια πλαστικό και να περάσεις αυτός θα βγαίνει πάντα στην επιφάνεια. Τράβα και γράψε σε ένα τοίχο με στυλό και μετά πέρασε το 5 χέρια, ΔΕΝ πρόκειται να καλύψει αν δεν βγάλεις ή μονώσεις το μελάνι. 1
Papie Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, yilarakos είπε Το Vivechrom Block, όπως και τα περισσότερα αν όχι όλα αστάρια κάλυψης λεκέδων βάσης νερού, απαιτεί 2 χέρια πέρασμα για να καλύψει. Αν δεν είναι πρόβλημα η μυρωδιά τότε καλύτερα να περάσεις αστάρι βάσεως διαλύτη για σίγουρα αποτελέσματα. Από τη στιγμή που δεν κάλυψες τον έντονο λεκέ σου, όσα χέρια πλαστικό και να περάσεις αυτός θα βγαίνει πάντα στην επιφάνεια. Τράβα και γράψε σε ένα τοίχο με στυλό και μετά πέρασε το 5 χέρια, ΔΕΝ πρόκειται να καλύψει αν δεν βγάλεις ή μονώσεις το μελάνι. Σ’ευχαριστώ, αυριο θα το δοκιμάσω, και για το διαλυτού δύο χέρια προτείνεις;
yilarakos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 15 λεπτά πριν, Papie είπε Σ’ευχαριστώ, αυριο θα το δοκιμάσω, και για το διαλυτού δύο χέρια προτείνεις; Φτάνει ένα αρκεί να έχεις κάλυψη, μην περνάς με στεγνό ρολό δλδη. Βάλε κανα φως να φέγγει τον τοίχο από το πλάι για να βλέπεις που περνάς και αν καλύπτεις. 1
mechpanos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Ρε σεις να πάρω κι εγώ καμία πρόταση...σε εξωτερικό τοίχο περίφραξης, έχει αφήσει ο υδραυλικός μια τρύπα για να είναι επισκέψιμοι οι σωλήνες της υδροροης, με τάπες καθαρισμού. Με τι θα μπορούσα να την κλείσω, και να ανοίγει όποτε θέλω; Κάτι θυρίδες γυψοσανίδας δεν κάνουν, θα σαπίσει η γυψοσανίδα. Υπάρχει κάτι άλλο;;, Έχετε υπόψη;
Maurikycli Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Βάλε σιδερά να φτιάξει κάτι σαν παράθυρο. Μια που το έφερε η κουβέντα εγώ θα ήθελα να ανοίξω τρύπα σε χτιστή καμινάδα τζακιού και να βάλω κάτι ανάλογο σαν θυρίδα επίσκεψης- καθαρισμού
stelakis1914 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Ένα παράθυρο από PVC ή εναλλακτικά από αλουμίνιο θα είναι η καλύτερη λύση. Βρες κάποιον που κατασκευάζει κουφώματα και πάρε προσφορά για τις διαστάσεις που θα του δώσεις.
mechpanos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μιλάμε για μια τέτοια τρύπα: Κάτω χαμηλά στο πεζοδρόμιο, τι παράθυρο να πάει εκεί...
kalliosmanos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 καλημερα σε ολους.εχω ενα θεμα με την πορτα εισοδου του σπιτιου η οποια εχει "κατσει". προκειται για PVC με μηχανισμους G&U με τρια γλωσσακια εκ των οποιων το κατω εχει απομακρυνθει πλεον απο το κλειδωμα και δεν πιανει. οι μεντεσεδες ειναι αυτοι μα δυστυχως δεν μπορω να βρω τον ρεγουλατορο για μετακινηση οριζοντια της κασας.η βιδα αριστερα στη δευτερη φωτο ρυθμιζει το ποσο κοντα στη κασα ειναι η πορτα και η δεξια απλα ξεβιδωνει αλλα δεν μπορω να ανοιξω την μεσα μερια. γνωριζει καποιος τι μπορει να μου διαφευγει?ευχαριστω εκ των προτερων.
Doubt Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Μιλάμε για μια τέτοια τρύπα: Κάτω χαμηλά στο πεζοδρόμιο, τι παράθυρο να πάει εκεί... Πατέντα.. https://www.leroymerlin.gr/gr/kigaleria/exoteriki-kigaleria/sidera-profil-kai-axesouar/profil-m06xp1cm-me-upsos-1m-shimatos-u-62289822 2 τέτοια αλουμινίου, κάθετα αντικρυστά και στο άνοιγμα υλικό της επιλογής σας. πχ μπετοσανίδα, λαμαρίνα ανοξείδωτη, OSB περασμένο με ακρυλικό κλπ να μπαίνει/βγαίνει συρταρωτά πάνω κάτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις