dimitris_st13 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, greekparot είπε Όχι δεν έχει γίνει, ακουμπάει κάτω στο πλακάκι το κούφωμα (εσωτερικά όπως το βλέπω). Απο έξω δες το!
troi.g Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 46 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Ξέρετε πώς ζητώ το συγκεκριμένο; Καπάκι εξαερισμού; Και σε τι είδους μαγαζί θα μπορούσα να το βρω; Περσιδα εξαερισμού. Η συγκεκριμένη είναι της Nicoll. Σε μαγαζί με υδραυλικά είδη θα βρεις τη συγκεκριμένη. Αλλά και σε χρωματοπωλειο μπορεί να βρεις. 1 1
mechpanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, DrLo είπε Τα πλακάκια δαπέδου για μπάνιο είναι τα ίδια με τα "κοινά" δαπέδου (ή κάποια από αυτά, πχ να μην είναι ματ) ή είναι διαφορετικά σε κάτι; Γενικά είναι τα ίδια. Υπάρχει μια προδιαγραφή που λέει πόσο αντιολισθηρά είναι, που είναι πιο κατάλληλα για μπάνια πισίνες κλπ, και αναγράφεται ως R στις ιδιότητες των πλακιδίων. Τα πολύ ολισθηρά είναι τα R9 και κάτω, τα κανονικά R10 και τα αντιολισθηρά R11 - 12 κλπ...
DrLo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, mechpanos είπε Γενικά είναι τα ίδια. Υπάρχει μια προδιαγραφή που λέει πόσο αντιολισθηρά είναι, που είναι πιο κατάλληλα για μπάνια πισίνες κλπ, και αναγράφεται ως R στις ιδιότητες των πλακιδίων. Τα πολύ ολισθηρά είναι τα R9 και κάτω, τα κανονικά R10 και τα αντιολισθηρά R11 - 12 κλπ... thanks Άρα, πχ ψαχνοντας στη λίστα κάποιου καταστήματος (ας πούμε Ravenna, Leroy Merlin για να πούμε από μεγάλα) απλά κοιτάω τα "πλακάκια δαπέδου" και μετά την κατηγορία αντιολισθητικότητας. επίσης ένα άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κάποια, πχ αυτό https://www.leroymerlin.gr/gr/plakakia-dapedo-halia/plakakia/plakakia-baniou-kai-kouzinas/plakaki-indiana-303x613cm-62340404 περιγράφονται και ως "δαπέδου" και ως "τοίχου". Θα υπέθετα ότι για τις 2 χρήσεις υπάρχουν "ειδικά" πλακάκια. επίσης ενώ είναι "κατηογριοποιημένο" κάτω ως "πλακάκια μπάνιου - κουζίνας" γράφει . Προτείνεται για μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, χωλ, βεράντα, κήπο, αποθήκη. που πάντα με μπέρδευε. άρα είναι ένα "κανονικό" πλακάκι αλλά κατηγορίας αντιολισθηρό. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από DrLo
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Θέλω να περάσω καλώδια δικτύου σε διάφορα σημεία του σπιτιου και εχω μερικές ερωτήσεις. Αρχικά όλα τα κουτια επικοινωνούν μεταξύ τους; Αν ναι ποσο εύκολο ειναι περασω καλώδιο δικτύου απο εκει και τι καλώδιο θα πρέπει να πάρω για να μην έχω θέματα με παρεμβολές! Κατι που θα πρεπει να προσεξω;
DrLo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Spect~ είπε Θέλω να περάσω καλώδια δικτύου σε διάφορα σημεία του σπιτιου και εχω μερικές ερωτήσεις. Αρχικά όλα τα κουτια επικοινωνούν μεταξύ τους; Αν ναι ποσο εύκολο ειναι περασω καλώδιο δικτύου απο εκει και τι καλώδιο θα πρέπει να πάρω για να μην έχω θέματα με παρεμβολές! Κατι που θα πρεπει να προσεξω; 1. εννοείς τα κουτιά ψηλά στους τοίχους από όπου κατεβαίνουν οι γραμμές για πρίζες/διακόπτες; Αν αυτό εννοείς, Όχι δεν επινοικωνούν όλα τα κουτιά με όλα τα άλλα. (εκτός αν πιάνεις ως "επικοινωνία" το πέρασμα μέσα από τον πίνακα). επικοινωνούν τα κουτιά που ανήκουν στη ίδια γραμμή (ή αν θες στην ίδια "ασφάλεια" στον πίνακα). 2. Αν μιλάμε για το υπάρχουν ηλεκτρολογικό δίκτυο, τότε κατά 99,999% αυτό που περιγράφεις δε γίνεται. Δε θα χωρέσει το καλώδιο (ακόμα και αν ξεπεράσουμε ότι θα τρέχει καλώδιο δικτύου παράλληλα με ρευματος). Και να χώραγε δε θα μπορέσεις να το περάσεις ευκολα. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από DrLo 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, DrLo είπε 1. εννοείς τα κουτιά ψηλά στους τοίχους από όπου κατεβαίνουν οι γραμμές για πρίζες/διακόπτες; Αν αυτό εννοείς, Όχι δεν επινοικωνούν όλα τα κουτιά με όλα τα άλλα. (εκτός αν πιάνεις ως "επικοινωνία" το πέρασμα μέσα από τον πίνακα). 2. Αν μιλάμε για το υπάρχουν ηλεκτρολογικό δίκτυο, τότε κατά 99,999% αυτό που περιγράφεις δε γίνεται. Δε θα χωρέσει το καλώδιο (ακόμα και αν ξεπεράσουμε ότι θα τρέχει καλώδιο δικτύου παράλληλα με ρευματος). Και να χώραγε δε θα μπορέσεις να το περάσεις ευκολα. Το ολα μεταξυ τους αναφερόμουν περισσότερο αν τμήματα σπιτιου. Δηλαδη αν οπως κοιτα ειναι ΠΙΝΑΚΑΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ - ΣΑΛΟΝΙ φαντάζομαι οτι κουζινα σαλονι τα κουτια επικοινωνουν. Η επομενη ερωτηση ειναι πως περναμε καλωδια UTP στο σπιτι χωρις να φαίνεται αηδία;
DrLo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Spect~ είπε Το ολα μεταξυ τους αναφερόμουν περισσότερο αν τμήματα σπιτιου. Δηλαδη αν οπως κοιτα ειναι ΠΙΝΑΚΑΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ - ΣΑΛΟΝΙ φαντάζομαι οτι κουζινα σαλονι τα κουτια επικοινωνουν. Η επομενη ερωτηση ειναι πως περναμε καλωδια UTP στο σπιτι χωρις να φαίνεται αηδία; ναι έτσι γινεται, δηλαδή αν ανήκουν στην ίδια γραμή μπορεί "θεωρητικά" να βάλεις ε΄να έξτρα καλώδιο από το σημείο που βγαίνει το υπάρχουν σε μια πρίζα, να το τραβήξεις και να το βγάλεις από μια άλλη πρίζα που ανήκει στην ίδια ασφάλεια. Απλά θεωρώ εξαιρετικά δύκολο εως εντελώς απίθανο να χωρέσει. Να περάσεις δίκτυο σε ΟΛΟ το σπίτι χωρίς κάποιους "συμβιβασμούς" (αν δεν μιλάμε να σκαφτεί κάτι) είναι θεωρώ αρκετά δύσκολο. Υπάρχουν κάποια σοβατεπί που έχουν εσωτερικα χώρο για καλώδιο UTP, ενώ νομίζω έχω δει και αντίστοιχα τέτοια που μπαίνουν πάνω από το υπάρχουν σοβατεπί (αλλά τότε γενικά το σοβατεπί σου θα φάινεται λίγο αφύσικα μεγάλο). Στην ουσία δηλαδή είναι κάτι σαν κανάλι καλωδίου καμουφλαρισμένο σε σοβατεπί. link Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από DrLo 1
Doubt Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, DrLo είπε thanks Άρα, πχ ψαχνοντας στη λίστα κάποιου καταστήματος (ας πούμε Ravenna, Leroy Merlin για να πούμε από μεγάλα) απλά κοιτάω τα "πλακάκια δαπέδου" και μετά την κατηγορία αντιολισθητικότητας. επίσης ένα άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κάποια, πχ αυτό https://www.leroymerlin.gr/gr/plakakia-dapedo-halia/plakakia/plakakia-baniou-kai-kouzinas/plakaki-indiana-303x613cm-62340404 περιγράφονται και ως "δαπέδου" και ως "τοίχου". Θα υπέθετα ότι για τις 2 χρήσεις υπάρχουν "ειδικά" πλακάκια. επίσης ενώ είναι "κατηογριοποιημένο" κάτω ως "πλακάκια μπάνιου - κουζίνας" γράφει . Προτείνεται για μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, χωλ, βεράντα, κήπο, αποθήκη. που πάντα με μπέρδευε. άρα είναι ένα "κανονικό" πλακάκι αλλά κατηγορίας αντιολισθηρό. Το συγκεκριμένο γράφει πως αντέχει στον παγετό και κάνει και για εξωτερικούς χώρους, οπότε για μπάνιο/κουζίνα είναι overkill.
Bomber-21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, troi.g είπε Περσιδα εξαερισμού. Η συγκεκριμένη είναι της Nicoll. Σε μαγαζί με υδραυλικά είδη θα βρεις τη συγκεκριμένη. Αλλά και σε χρωματοπωλειο μπορεί να βρεις. Ευχαριστώ! Και μια τελευταία ερώτηση: Αυτές είναι ανοιγόμενες; Δηλαδή μπορώ να ρυθμίζω εγώ πότε θέλω να περνάει αέρας και πότε όχι;
hp8 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Bomber-21 είπε Ευχαριστώ! Και μια τελευταία ερώτηση: Αυτές είναι ανοιγόμενες; Δηλαδή μπορώ να ρυθμίζω εγώ πότε θέλω να περνάει αέρας και πότε όχι; υπάρχουν μονίμως ανοικτές και άλλες που ανοίγουν με την πίεση του αερα που βαίνει εξω Spoiler 1
Liverpool89 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Εχω αυτη την τριοδη βανα που την γυριζω αν θελω ζεστό νερο απο τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ή τον ηλιακο. Τις τελευταίες μερες ειδα οτι χανει σταγονες μεν, δηλαδη στο μισαωρο μια σταγονα και εβαλα ενα χαρτι κατω και δεν γινεται μουσκεμα. Σε οποια θεση και αν την εχω, βλεπω σταγονες. https://ibb.co/HX3xyVp στο κοκκινο χερούλι τις εντοπιζω. Ξεβιδωσα την 10αρα βιδα αλλα το χερούλι δεν μπορεσα να το βγαλω. Δεν το πολυ πιεσε γιατι αν χανει απο κει σιγουρα μπορει να γινει πιο μεγαλη ζημια. Το θεμα ειναι οτι τον θερμοσίφωνα μπορω να τον κλεισω να μην τρεχει νερο, αλλα στον ηλιακο δεν εχω προσβαση πανω στην σκεπη και βανα δεν υπάρχει κατω. Αν αρχισει να τρεχει πιο πολυ, πως μπορω να κλεισω την παροχη του ηλιακού; Ή θα πρέπει να τον αδειασω. Πανω δεν ξερω τι γινεται αν υπάρχουν βανες.
mechpanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, DrLo είπε thanks Άρα, πχ ψαχνοντας στη λίστα κάποιου καταστήματος (ας πούμε Ravenna, Leroy Merlin για να πούμε από μεγάλα) απλά κοιτάω τα "πλακάκια δαπέδου" και μετά την κατηγορία αντιολισθητικότητας. επίσης ένα άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κάποια, πχ αυτό https://www.leroymerlin.gr/gr/plakakia-dapedo-halia/plakakia/plakakia-baniou-kai-kouzinas/plakaki-indiana-303x613cm-62340404 περιγράφονται και ως "δαπέδου" και ως "τοίχου". Θα υπέθετα ότι για τις 2 χρήσεις υπάρχουν "ειδικά" πλακάκια. επίσης ενώ είναι "κατηογριοποιημένο" κάτω ως "πλακάκια μπάνιου - κουζίνας" γράφει . Προτείνεται για μπάνιο, κουζίνα, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, χωλ, βεράντα, κήπο, αποθήκη. που πάντα με μπέρδευε. άρα είναι ένα "κανονικό" πλακάκι αλλά κατηγορίας αντιολισθηρό. Είναι επειδή στο δάπεδο υπάρχει βάδιση, μετακίνηση φορτίων, σύρσιμο καρεκλών κλπ, μερικά πλακάκια μπορεί να μην έχουν την απαραίτητη αντοχή οπότε ναι εκεί κάποια κάνουν μόνο για επενδύσεις τοίχων. Η κάποια, σχεδιάζονται αποκλειστικά για επενδύσεις τοίχων, με κύματα, ραβδώσεις, μοτίβα κλπ! Διάβασε λίγο αυτό το άρθρο να δεις πόσες ιδιότητες έχουν...και μην νομίζεις ούτε αυτοί που τα πουλάνε, δεν ξέρουν τι δίνουν και για πού το δίνουν... https://domo.gr/plakakia/
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 31 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Εχω αυτη την τριοδη βανα που την γυριζω αν θελω ζεστό νερο απο τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ή τον ηλιακο. Τις τελευταίες μερες ειδα οτι χανει σταγονες μεν, δηλαδη στο μισαωρο μια σταγονα και εβαλα ενα χαρτι κατω και δεν γινεται μουσκεμα. Σε οποια θεση και αν την εχω, βλεπω σταγονες. https://ibb.co/HX3xyVp στο κοκκινο χερούλι τις εντοπιζω. Ξεβιδωσα την 10αρα βιδα αλλα το χερούλι δεν μπορεσα να το βγαλω. Δεν το πολυ πιεσε γιατι αν χανει απο κει σιγουρα μπορει να γινει πιο μεγαλη ζημια. Το θεμα ειναι οτι τον θερμοσίφωνα μπορω να τον κλεισω να μην τρεχει νερο, αλλα στον ηλιακο δεν εχω προσβαση πανω στην σκεπη και βανα δεν υπάρχει κατω. Αν αρχισει να τρεχει πιο πολυ, πως μπορω να κλεισω την παροχη του ηλιακού; Ή θα πρέπει να τον αδειασω. Πανω δεν ξερω τι γινεται αν υπάρχουν βανες. Μπορει το βρωμογαλβανι να σταζει εκει που εχει τα ασπρα(αλατα/οξειδωση;)
mechpanos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 18 ώρες πριν, silvester81 είπε Ειδα κάποια της farko k opkol πάνε μαζί με τη στεγανοποίηση.έχεις κάποιο να προτείνεις να κοιτάξω; στα κεραμίδια τι να προσέξω ; Μια χαρά είναι. Θα έλεγα να κοιτάξεις να το βάλεις σχετικά ψηλά στην κεραμοσκεπή, μην σκάνε στο παράθυρο όλα τα νερά που κατεβάζει η στέγη. Για κεραμίδια, εδώ είσαι...τα καλύτερα... https://panagiotopoulos.gr/tiles/
Προτεινόμενες αναρτήσεις