meletis_m Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, sakura22 είπε tldr: Πώς σταματάω την ανάγκη για συνεχείς εξαερώσεις σε καλοριφέρ; Λίγο πιο αναλυτικά το πρόβλημα. Πριν κανά τρίμηνο είχε σπάσει ένας σωλήνας καλοριφέρ στο χωριό, τον αντικατέστησε ένας μάστορας και υποτίθεται μετά δούλευε κανονικά. Τον τελευταίο μήνα που ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ το καλοριφέρ λειτουργεί αλλά χρειάζεται καθημερινά να κάνω εξαέρωση (όπου φεύγει για αρκετή ώρα αέρας). Τι μπορεί να φταίει; Μπαίνει από κάπου αέρας; Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να το φτιάξω μόνος μου όντας ψιλοάσχετος; (μάστορας στο χωριό δεν υπάρχει και είναι δυσεύρετος τέτοια εποχή). Δες τη πιεση του κυκλώματος στο αυτόματο πλήρωσης. Ίσως έχει κολλήσει ο αυτόματος . Μετά να μετρηθεί και το δοχείο διαστολής εάν δε έχει μετρηθεί (με κρύα εγκατάσταση) 1 1
liakjim Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Ερώτηση: σε ηλεκτρικό ρολό που τώρα τελευταία δεν γουστάρει να κάνει κίνηση το μοτέρ, τι κάνουμε; Ξεκίνησε με λίγο χαμηλότερη ταχύτητα, μετά πάταγα να ανέβει και δεν ανέβαινε εκτός αν πριν το κατέβαζα λίγο και σήμερα δεν ανέβηκε αρχικά καθόλου μέχρι που το βοήθησα λίγο με το χέρι και έτσι ξεκίνησε...
hp8 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, liakjim είπε σήμερα δεν ανέβηκε αρχικά καθόλου μέχρι που το βοήθησα λίγο με το χέρι και έτσι ξεκίνησε.. εχει πυκνωτή λειτουργείας ? η μήπως βρίσκει κάπου
liakjim Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, hp8 είπε εχει πυκνωτή λειτουργείας ? η μήπως βρίσκει κάπου Δεν ξέρω. Πρέπει να βγάλω το κάλυμμα ε; Εύκολα βγαίνει; Σαν κουμπωτό μου φαίνεται.
hp8 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν ξέρω. Πρέπει να βγάλω το κάλυμμα ε; Εύκολα βγαίνει; Σαν κουμπωτό μου φαίνεται. αλλαξε τον φτηνος ειναι Βεβαι μπορεις και τον τσεκαρεις Αν περάνει η ταση με το βολτομετρο Spoiler https://youtu.be/4gn5Ig53Hg4?t=166 Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από hp8 1
GeG Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 καλησπερα , ηθελα να ρωτησω σχετικα με μια μεταλλικη κατασκευη που θελω να κανω στην ταρατσα προκειμενου να υποστηριξει 3 διπλους ηλιακους, δηλαδη μια βαση με 6m μηκος, 2m πλατος και σε υψος 2.5m. Εχω παρει δυο προσφορες ως τωρα με αποκλυση 700ευρω. συμφωνα με ενα site βρισκω τον κοιλοδοκο (τετραγωνο 70cm x 70cm ή 80cm x 80cm και 3mm παχος , 6m μηκος) στα 85 ευρω περιπου. υπολογιζω ζοντρικα γυρω στα 600ευρω τους κοιλοδοκους. Ποσο μπορει να κανει μια τετοια κατασκευη θεωρειται; δηλαδη εμενα 1600 που μου ζητησαν το θεωρω καπως πολυ , αλλος ζητηση 2500(ενταξει καπου ωπα!!!). μια απαντηση θα βοηθουσε πολυ, ευχαριστω εκ των προτερων
Sebu Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Καλησπερα, Θελω να κανω μια "πατεντα" με την τοποθετηση ενος εξαεριστικου μπανιου στο ταβανι. Πιο συγκεκριμενα δυστυχως ενω ο σωληνας που ερχεται απο την ταρατσα εχει διαμετρο 10 εκατοστα, ο σωληνας φτανει λιγο πιο πανω απο το ταβανι του μπανιου και ο κατασκευαστης εχει βαλει ενα "μειωτηρα" (ετσι νομιζω λεγεται) σαν χωνι που μπαινει μεσα στο σωληνα των 10 εκατοστων και καταληγει να εφαπτεται στο ταβανι του μπανιου στα 13-14 εκατοστα διαμετρο. Το κακο ειναι το ανω ακρο του μειωτηρα που μπαινει μεσα στον αεραγωγο των 10 εκατοστων για να χωραει στον αεραγωγο εχει διαμετρο 9,5 εκατοστα. Το εξαεριστικο ομως εχει διαμετρο 9,9 εκατοστα και προφανως δεν χωραει ολο μεσα. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα τοποθετωντας το εξαεριστικο να μην μπορει να μπει ολο στη θεση του, να φτανει μεχρι το σημειο που φρακαρει/βρισκει στους 9,5 ποντους του μειωτηρα και ετσι το εξαεριστικο δεν φτανει στο ταβανι του μπανιου για να βιδωσει αλλα μενει ενα κενο 2,5-3 εκατοστα. Ψαχνω λοιπον τροπους να "καλυψω"/κρυψω/σκεπασω αυτο το κενο/διαφορα. Σκεφτηκα να βαλω ενα ξυλο παχους 3 εκατοστων και περιγραμματος οσο η επιφανεια του εξαεριστικου (16χ16) αφου πρωτα εχω κανει τρυπα με ποτηροτρυπανο διαμετρου 12-13 εκατοστων στο ξυλο ωστε να μπει το εξαεριστικο. Σκεφτηκα να βρω καποιο πλαστικο ή αλλο σκληρο υλικο ως περιβλημα τετραγωνο 16χ16 και υψους 3 εκατοστων ωστε να μπει μεταξυ χειλους εξαεριστικου και ταβανιου να κρυψει το κενο και τις 4 μεγαλες βιδες που θα βαλω για να φτασουν στον ταβανι. Πρακτικα χωρις πατεντα το εξαεριστικο θα κρεμιεται σαν κηπος της Βαβυλωνας απο 4 βιδες στο ταβανι με κενο 3 εκατοστα και το κατω ανοιγμα του αεραγωγου να φαινεται. Υπαρχει καποιος αλλο τροπος/πατεντα? Υπαρχει καποιο αλλο υλικο? Εκανα μια αναζητηση στο google με οποιοδηποτε ευφανταστη ιδεα αλλα δεν εβγαλε κατι. Πηγα και απο Praktiker/Leroy αλλα επισης δεν βρηκα κατι να μου κανει κλικ ως ιδεα.
troi.g Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, Sebu είπε Καλησπερα, Θελω να κανω μια "πατεντα" με την τοποθετηση ενος εξαεριστικου μπανιου στο ταβανι. Πιο συγκεκριμενα δυστυχως ενω ο σωληνας που ερχεται απο την ταρατσα εχει διαμετρο 10 εκατοστα, ο σωληνας φτανει λιγο πιο πανω απο το ταβανι του μπανιου και ο κατασκευαστης εχει βαλει ενα "μειωτηρα" (ετσι νομιζω λεγεται) σαν χωνι που μπαινει μεσα στο σωληνα των 10 εκατοστων και καταληγει να εφαπτεται στο ταβανι του μπανιου στα 13-14 εκατοστα διαμετρο. Το κακο ειναι το ανω ακρο του μειωτηρα που μπαινει μεσα στον αεραγωγο των 10 εκατοστων για να χωραει στον αεραγωγο εχει διαμετρο 9,5 εκατοστα. Το εξαεριστικο ομως εχει διαμετρο 9,9 εκατοστα και προφανως δεν χωραει ολο μεσα. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα τοποθετωντας το εξαεριστικο να μην μπορει να μπει ολο στη θεση του, να φτανει μεχρι το σημειο που φρακαρει/βρισκει στους 9,5 ποντους του μειωτηρα και ετσι το εξαεριστικο δεν φτανει στο ταβανι του μπανιου για να βιδωσει αλλα μενει ενα κενο 2,5-3 εκατοστα. Ψαχνω λοιπον τροπους να "καλυψω"/κρυψω/σκεπασω αυτο το κενο/διαφορα. Σκεφτηκα να βαλω ενα ξυλο παχους 3 εκατοστων και περιγραμματος οσο η επιφανεια του εξαεριστικου (16χ16) αφου πρωτα εχω κανει τρυπα με ποτηροτρυπανο διαμετρου 12-13 εκατοστων στο ξυλο ωστε να μπει το εξαεριστικο. Σκεφτηκα να βρω καποιο πλαστικο ή αλλο σκληρο υλικο ως περιβλημα τετραγωνο 16χ16 και υψους 3 εκατοστων ωστε να μπει μεταξυ χειλους εξαεριστικου και ταβανιου να κρυψει το κενο και τις 4 μεγαλες βιδες που θα βαλω για να φτασουν στον ταβανι. Πρακτικα χωρις πατεντα το εξαεριστικο θα κρεμιεται σαν κηπος της Βαβυλωνας απο 4 βιδες στο ταβανι με κενο 3 εκατοστα και το κατω ανοιγμα του αεραγωγου να φαινεται. Υπαρχει καποιος αλλο τροπος/πατεντα? Υπαρχει καποιο αλλο υλικο? Εκανα μια αναζητηση στο google με οποιοδηποτε ευφανταστη ιδεα αλλα δεν εβγαλε κατι. Πηγα και απο Praktiker/Leroy αλλα επισης δεν βρηκα κατι να μου κανει κλικ ως ιδεα. Βαλε μια φωτο. Λογικά έχει βαλει διαστολη φ100 χ φ125. Πρέπει να αφαιρέσεις τη διαστολή αυτή, για να σου μείνει κεφάλι στη φ100. Γι αυτή τη δουλειά θα χρειαστείς καμινετο ή θερμοπιστολο ώστε να ξεκολησεις τη διαστολή. Εάν έχεις πατάρι υπάρχει κι άλλος τρόπος. 1
Sebu Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, troi.g είπε Βαλε μια φωτο. Λογικά έχει βαλει διαστολη φ100 χ φ125. Πρέπει να αφαιρέσεις τη διαστολή αυτή, για να σου μείνει κεφάλι στη φ100. Γι αυτή τη δουλειά θα χρειαστείς καμινετο ή θερμοπιστολο ώστε να ξεκολησεις τη διαστολή. Εάν έχεις πατάρι υπάρχει κι άλλος τρόπος. Ευχαριστω για την απαντηση. Αυτο μου περασε απο το μυαλο αλλα δυστυχως ειναι εκτος πλανου/λυσης αυτη τη στιγμη. Θα πρεπει να γινει κατι "μη επεμβατικο" στην υπαρχουσα κατασκευη/σπίτι αν ειναι δυνατο ως πρωτη προτεραιοτητα και επιλογη για αυτο σπαω το κεφαλι μου. Αν υποθεσουμε ομως οτι προχωρουσε αυτη η λυση (εγκυκλοπαιδικα/πληροφοριακα), φανταζομαι αν εβγαινε η τρεχουσα διαστολη μετα τι θα εμπαινε στη θεση της ωστε απο το σωληνα μεχρι το ταβανι του μπανιου να υπαρχει συνεχεια και "επενδυση" με πλαστικο?
troi.g Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Εάν δε θέλεις να πειράξεις καθόλου το ταβάνι σου , τότε ή μόνη λύση είναι ένα σωληνομοτερ τέτοιου τύπου https://www.skroutz.gr/s/16550630/Mmotors-MT-VO-90-101-3249-Εξαεριστήρας-Μπάνιου-90mm-Λευκός.html , να το στηρίξεις με κάποια βίδα ώστε να μην εξέχει καθόλου από το ταβάνι , και ύστερα να βάλεις μια περσιδα 12χ12 ή 14χ14. Π.χ https://www.skroutz.gr/s/31009630/Inofix-1253-1-Περσίδα-Εξαερισμού-15x15cm-Τετράγωνη.html 1
Doubt Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, Sebu είπε Αυτο εχει σαν αποτελεσμα τοποθετωντας το εξαεριστικο να μην μπορει να μπει ολο στη θεση του, να φτανει μεχρι το σημειο που φρακαρει/βρισκει στους 9,5 ποντους του μειωτηρα και ετσι το εξαεριστικο δεν φτανει στο ταβανι του μπανιου για να βιδωσει αλλα μενει ενα κενο 2,5-3 εκατοστα. Ψαχνω λοιπον τροπους να "καλυψω"/κρυψω/σκεπασω αυτο το κενο/διαφορα. Ένα κομμάτι τέτοιο ή παρόμοιο θα ήταν το πιο εύκολο. Κόβεις τη διάσταση που θέλεις και αντέχει στην υγρασία. Για το πάχος που θέλεις μπορείς να βάλεις 2-3 τεμάχια μαζί, πιστεύω θα σε βολέψει. https://www.praktiker.gr/m/p/plakes-orofis-turin-38476 1
hp8 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, Sebu είπε Θελω να κανω μια "πατεντα" με την τοποθετηση ενος εξαεριστικου μπανιου στο ταβανι. πατέντα χωρίς φωτο δεν γίνεται να παρεις σωστη απάντηση 10 ώρες πριν, Sebu είπε εχει βαλει ενα "μειωτηρα" (ετσι νομιζω λεγεται) σαν χωνι σε συστολή αναφέρεσαι συστολη φ100 φ125 - Bing images 10 ώρες πριν, Sebu είπε καταλήγει να εφάπτεται στο ταβάνι του μπάνιου στα 13-14 εκατοστά διάμετρο. η τρυπα στο ταβάνι εκεί που εφάπτεται η συστολή τι διάμετρο εχει ? 1
Sebu Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 14 ώρες πριν, troi.g είπε Εάν δε θέλεις να πειράξεις καθόλου το ταβάνι σου , τότε ή μόνη λύση είναι ένα σωληνομοτερ τέτοιου τύπου https://www.skroutz.gr/s/16550630/Mmotors-MT-VO-90-101-3249-Εξαεριστήρας-Μπάνιου-90mm-Λευκός.html , να το στηρίξεις με κάποια βίδα ώστε να μην εξέχει καθόλου από το ταβάνι , και ύστερα να βάλεις μια περσιδα 12χ12 ή 14χ14. Π.χ https://www.skroutz.gr/s/31009630/Inofix-1253-1-Περσίδα-Εξαερισμού-15x15cm-Τετράγωνη.html Βασικα το θεμα ειναι οτι εχω ηδη ενα καλο S&P αθορυβο 10εκατ. που θελω να βαλω για αυτο το ψαχνω. Γιατι αυτος εχει διαμετρο σωληνα 9,9 εκατοστα και η συστολη ξεκιναει απο 9,5 εκατοστα. 5 ώρες πριν, Doubt είπε Ένα κομμάτι τέτοιο ή παρόμοιο θα ήταν το πιο εύκολο. Κόβεις τη διάσταση που θέλεις και αντέχει στην υγρασία. Για το πάχος που θέλεις μπορείς να βάλεις 2-3 τεμάχια μαζί, πιστεύω θα σε βολέψει. https://www.praktiker.gr/m/p/plakes-orofis-turin-38476 Μου αρεσει, κατι παρομοιο σκεφτομουν ως μια λυση αλλα με ξυλο απλα το ξυλο θα μαζευε υγρασια/νερο και θα σαπιζε οποτε θα ηθελε πρωτα ειδικη επεξεργασια/περασμα με το βερνικι που εχω για τα ξυλινα επιπλα του μπαλκονιου. Αυτο αν αντεχει σε υγρασια ακομα καλυτερα. 5 ώρες πριν, hp8 είπε πατέντα χωρίς φωτο δεν γίνεται να παρεις σωστη απάντηση σε συστολή αναφέρεσαι συστολη φ100 φ125 - Bing images η τρυπα στο ταβάνι εκεί που εφάπτεται η συστολή τι διάμετρο εχει ? Σωστα σε συστολη αναφερομαι. Φωτο τωρα δυσκολα διαθεσιμη γιατι η πατεντα θα γινει στο πατρικο. Αυτη δεν την ειχα μετρησει. Σιγουρα μεγαλυτερη απο 10 εκατοστα, πιο κοντα στα 13-14 θα ελεγα. Θα πρεπει να το μετρησω οταν παω.
hp8 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 36 λεπτά πριν, Sebu είπε πιο κοντά στα 13-14 θα έλεγα. Θα πρέπει να το μετρήσω όταν πάω. σε αυτή την περίπτωση εξαεριστήρα φ 125 https://www.skroutz.gr/c/3069/exaeristires/f/884653/125-mm.html?order_by=pricevat&order_dir=asc
Sebu Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hp8 είπε σε αυτή την περίπτωση εξαεριστήρα φ 125 https://www.skroutz.gr/c/3069/exaeristires/f/884653/125-mm.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Δεν μπαινει αυτο ειναι το θεμα. Λογω της συστολης ανεβαινει προς τα πανω σα χωνι και μικραινει/στενευει πολυ γρηγορα. Ο 12αρης δλδ θα εξεχει απο το ταβανι 5+ εκατοστα. Πως να το περιγραψω μεχρι την φωτο δεν ξερω καλυτερα. Ειναι μια πυραμιδα, στη βαση της ειναι το ταβανι του μπανιου, η κορυφη της 9,5 εκατοστα, η βαση 13-14 περιπου. Οταν εισερχεται ο 10αρης (9,9) ανεμιστηρας βρισκει εκει που η συστολη αρχιζει να στενευει στα 9,5 εκατοστα και λογω υψους του ανεμιστηρα (εχει υψος 11 εκατοστα συνολο, 8 εκατοστα το χωνευτο μερος που μπαινει μεσα στη συστολη και φερει τη φτερωτη και ειναι και 3 εκατοστα η προσοψη/γρυλια του) τα 8 εκατοστα φρεναρουν πριν μπει ολος ο ανεμιστηρας μεσα (βρισκουν γιατι αλλο 9,5 αλλο 9,9) και μενουν αλλα 2,5 εκατοστα κενο. Ο 12αρης ανεμιστηρας (12αρα διαμετρος) δεν θα μπει ποτε καθως η συστολη αρχιζει μεν στα 13-14 αλλα γρηγορα φθινει στα 12,5, 12, 11, 10 κ.ο.κ. Δεν ξερω αν ξυσω/λειανω τον πλαστικο σωληνα της διαστολης στο ψηλοτερο σημειο εκει που ειναι 9,5 εκατοστα διαμετρο μηπως καταφερω να φαω τα 0,4 εκατοστα που χρειαζονται για να μπει και να κουμπωσει ο ανεμιστηρας. Ο σωληνας/καπελο διαστολης ειχε αρκετο παχος απο οτι θυμαμαι, αρκετα παχυτερο απο το σωληνα που ερχοταν απο την ταρατσα. Αν τον φαω εσωτερικα δλδ με το ντρεμελ και χοντρο γυαλοχαρτο μηπως γινει δουλεια. 🤔 Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από Sebu
Προτεινόμενες αναρτήσεις