Uberalles_gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Στις 6/3/2022 στις 5:59 ΜΜ, Uberalles_gr είπε έχτισα ένα δωμάτιο και είναι και σοβατισμένο. Θέλω να το βάψω εσωτερικά και εξωτερικά, και λέω να ακολουθήσω τα παρακάτω βήματα: - Τρίψιμο με γυαλόχαρτο για να γίνει λείο, γιατί είναι άγριο - Πέρασμα με αστάρι (1 χέρι) Είναι διαφορετικό το αστάρι που πρέπει να χρησιμοποιήσω εάν είναι εξωτερικός ή εσωτερικός χώρος; - Βάψιμο 2 χέρια Τι γυαλόχαρτο να πάρω; 100αρι;;
NikosKallithea Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Τι γυαλόχαρτο να πάρω; 100αρι;; 80 το πρωτο τρίψιμο, 120 το δευτερο αφου εχει σπατουλαριστει ο τοιχος 1
Uberalles_gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε 80 το πρωτο τρίψιμο, 120 το δευτερο αφου εχει σπατουλαριστει ο τοιχος Δεν θα τον σπατουλάρω
papoys1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε Δεν θα τον σπατουλάρω Ο σοβάς δεν τρίβεται. Παίρνεις τα χοντρά με ξύστρα που είπαμε και βάφεις. 1
Uberalles_gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ο σοβάς δεν τρίβεται. Παίρνεις τα χοντρά με ξύστρα που είπαμε και βάφεις. Είναι λίγο άγριος, με μικρά μπιμπικάκια να το πω έτσι απλά Δεν έχω ιδέα παιδιά, για αυτό ρωτάω
Doubt Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Δεν έχω ιδέα παιδιά, για αυτό ρωτάω Σπατουλάρισμα, τρίψιμο, αστάρι, χρώμα. Τα 2 πρώτα τα παραλείπεις αν θέλεις, αλλά θα πάρεις και το ανάλογο αποτέλεσμα, δηλαδή τραχιά τελική επιφάνεια.
Maurikycli Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Ο σοβάς δεν τρίβεται. Παίρνεις τα χοντρά με ξύστρα που είπαμε και βάφεις. Έχω δει να τον τρίβουν με πολύ σχολαστικότητα και το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό. Βέβαια και ο σοβατζης ήταν μερακλής. Πιθανότατα να χρειάζεται ένα καλό ξεσκονισμα μετά το τρίψιμο. 59 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Είναι λίγο άγριος, με μικρά μπιμπικάκια να το πω έτσι απλά Δεν έχω ιδέα παιδιά, για αυτό ρωτάω Λογικό. Το συνεργείο που είχα δει τον είχε ισοπεδώσει! Προφανώς θέλει μεγάλη υπομονή
NikosKallithea Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Ο σοβάς δεν τρίβεται. Παίρνεις τα χοντρά με ξύστρα που είπαμε και βάφεις. Απο ποτε δεν τρίβετε ο σοβάς;
lacta13 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, Maurikycli είπε Είσαι με ενοίκιο εκεί; Ναι, το εγραψα κιολας. Αλλα ειναι δικη μου η κατασκευή, ο ιδιοκτήτης το ξερει, το εχει δει, δεν εχει θεμα, ισα ισα του αρεσε
Maurikycli Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Για την ακρίβεια έγραψες ότι ο ιδιοκτήτης είναι άλλος. Ήθελα να διευκρινίσω αν ανήκει σε συγγενή που στο παραχωρεί ή όχι. Σε κάθε περίπτωση αν γίνει καμιά στραβή θα την πληρώσει ο ιδιοκτήτης αλλά στην προσπάθεια του να την γλιτώσει θα παραστήσει τον ανίδεο
papoys1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Απο ποτε δεν τρίβετε ο σοβάς; περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Μπορεί όποιος θέλει να τον τρίψει αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που προσδοκά ένας άσχετος. Σε άλλα σημεία ο τοίχος θα είναι λείος σαν σπατουλαρισμένος και σε άλλα που δεν θα τον πιάνει το τριβείο , γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να τρίβει σοβά με τα χέρια , θα είναι τραχιά. Για αυτό είπα τα χοντρά με ξύστρα αλλά δεν κάθισα και να το αναλύσω. Από την άλλη αν προσπαθεί με το τριβείο να τον ισιώσει παντού υπάρχει ο κίνδυνος σε κάποια σημεία να βγάζει τελείως το ψιλό σοβάτισμα και είναι χειρότερα. Το είδα σε σπίτι φίλου και το αποτέλεσμα ήταν άθλιο.
Uberalles_gr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Ευχαριστώ παιδιά για τις προτάσεις/γνώμες σας Έλεγα να το περάσω ένα γρήγορο χέρι τρίψιμο πρώτα, να μην είναι τόσο άγρια η επιφάνεια αλλά δεν είναι και τόσο τραγικό όπως είναι Θα δω τις επόμενες μέρες πως θα κινηθώ εντέλει Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας
sakura22 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) tldr: Πώς σταματάω την ανάγκη για συνεχείς εξαερώσεις σε καλοριφέρ; Λίγο πιο αναλυτικά το πρόβλημα. Πριν κανά τρίμηνο είχε σπάσει ένας σωλήνας καλοριφέρ στο χωριό, τον αντικατέστησε ένας μάστορας και υποτίθεται μετά δούλευε κανονικά. Τον τελευταίο μήνα που ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ το καλοριφέρ λειτουργεί αλλά χρειάζεται καθημερινά να κάνω εξαέρωση (όπου φεύγει για αρκετή ώρα αέρας). Τι μπορεί να φταίει; Μπαίνει από κάπου αέρας; Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να το φτιάξω μόνος μου όντας ψιλοάσχετος; (μάστορας στο χωριό δεν υπάρχει και είναι δυσεύρετος τέτοια εποχή). Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από sakura22 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις