Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πιθανόν αλλά συνεργείο μπογιατζηδων που έκανε καταπληκτική δουλειά,ετριψε σχολαστικά τον τοίχο σε βαθμό να αναρωτιεσαι αν χρειάζεται σπατουλαρισμα!

Δημοσ.

Αν έχεις υπομονή και το τρίψεις σωστά μπορείς να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο με το να το είχες σπατουλαρει... Ανάλογα τι είδους είναι αυτό που έχει χτίσει και ως τι θα το χρησιμοποιείς... 

Την εποχή του σεισμού το 99 που "βιαζόμασταν" να μπούμε σπίτι μας το τριψαμε καλά και δεν το σπατουλαρουμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να τοποθετήσω μια ράγα για σπιτάκια στην οροφή. Στη θέση που εξέχουν τα καλώδια του ρεύματος από την οροφή, θέλω να είναι το κέντρο της ράγας. Όμως από ότι βλέπω, σε όλες τις ράγες που βρίσκω, η σύνδεση του ρεύματος γίνεται από το ένα άκρο της ράγας.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσω ρεύμα στο μέσον της ράγας, ή πρέπει να αναθεωρήσω τη θέση εγκατάστασης;

Επεξ/σία από popopo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, popopo είπε

Θέλω να τοποθετήσω μια ράγα για σπιτάκια στην οροφή. Στη θέση που εξέχουν τα καλώδια του ρεύματος από την οροφή, θέλω να είναι το κέντρο της ράγας. Όμως από ότι βλέπω, σε όλες τις ράγες που βρίσκω, η σύνδεση του ρεύματος γίνεται από το ένα άκρο της ράγας.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσω ρεύμα στο μέσον της ράγας, ή πρέπει να αναθεωρήσω τη θέση εγκατάστασης;

Πέρα από το να τραβήξεις καλώδιο μέχρι το άκρο και να το καλύψεις κάπως, ψάξε να βρεις πως είναι περασμένο το καλώδιο της οροφής - λογικά ακολουθεί μια ευθεία απο κάποιον τοίχο, αν είσαι τυχερός και η ράγα έχει ίδιο προσανατολισμό, μπορείς απλά στην άκρη της ράγας να σκάψεις λίγο το σοβά και να βρεις καλώδιο. Τα κεντρικά καλώδια μετά τα εξαφανίζεις με ένα μικρό μερεμέτι. Εννοείται ότι θα χρειαστείς ανιχνευτή καλωδίων η/και ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, popopo είπε

Τι σχέδιο ψάχνεις / θα σου άρεσε ?

Καταλαβαίνω ότι αυτά που ψάχνεις στηρίζονται στις 2 άκρες τους και γι αυτό έχουν το καλώδιο στην ακρη

Σίγουρα υπάρχουν και κάποια που κρέμονται από το κεντρο

https://www.skroutz.gr/s/13517257/GloboStar-Industrial-Hollywood-Σποτ-με-4-Φώτα-και-Ντουί-E27-σε-Μαύρο-Χρώμα-01156.html?from=catspan

Το ταβάνι έχει ροζέτα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, DrLo είπε

Τι σχέδιο ψάχνεις / θα σου άρεσε ?

Καταλαβαίνω ότι αυτά που ψάχνεις στηρίζονται στις 2 άκρες τους και γι αυτό έχουν το καλώδιο στην ακρη

Σίγουρα υπάρχουν και κάποια που κρέμονται από το κεντρο

https://www.skroutz.gr/s/13517257/GloboStar-Industrial-Hollywood-Σποτ-με-4-Φώτα-και-Ντουί-E27-σε-Μαύρο-Χρώμα-01156.html?from=catspan

Το ταβάνι έχει ροζέτα?

Ροζέτα δεν έχει. Κοιτάζω τις ράγες τύπου επαγγελματικού (πχ https://www.kafkas.gr/fotistika/epangelmatikos-fotismos/rages-provoleis-ragas/lival-raga-fotismou-3fas.mavro-1m_284351/).

Επεξ/σία από popopo
Δημοσ.
2 ώρες πριν, popopo είπε

Ροζέτα δεν έχει. Κοιτάζω τις ράγες τύπου επαγγελματικού (πχ https://www.kafkas.gr/fotistika/epangelmatikos-fotismos/rages-provoleis-ragas/lival-raga-fotismou-3fas.mavro-1m_284351/).

Σε αυτή την σειρά, αν πάρεις τον ενδιάμεσο ρευματοδότη τον βάλεις κέντρο και του βάλεις 2 ράγες μπρος - πίσω, δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θες; Εκτός αν σου πέφτει πολύ το μήκος, μετά... Πάρε σε έναν Καυκά, να ρωτήσεις!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Σε αυτή την σειρά, αν πάρεις τον ενδιάμεσο ρευματοδότη τον βάλεις κέντρο και του βάλεις 2 ράγες μπρος - πίσω, δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θες; Εκτός αν σου πέφτει πολύ το μήκος, μετά... Πάρε σε έναν Καυκά, να ρωτήσεις!

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν τώρα, κόβοντας 2 ράγες (θέλω max 1 μέτρο μήκος)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, popopo είπε

Έχεις πάει στο Καυκά πχ να το δεις από κοντά και να ρωτήσεις αν γίνεται με κάποια τρόπο?

Πχ αν όπως στερεώνεται η ράγα στο ταβάνι να έχει κενό να τρέξει το καλώδιο από πάνω μέχρι την μια άκρη; Ίσως με κάποιο έξτρα προφιλ που θα μπαίνει αυτό στο ταβάνι και η ράγα θα κουμπώνει στο προφίλ.

Δεν έχω δει τέτοιο φωτιστικό από κοντά αλλά θα μου φαινόταν χαζό να μη γίνεται

1 ώρα πριν, popopo είπε

Η ράγα αυτή είναι ένα απλό προφίλ πάνω στην οποία πιάνουν τα σποτ?

Μήπως απλά τη κόβεις στη μέση και βάζεις έναν ενδιάμεσο ρευματολήπτες ενδιάμεσα? ή απλά κάνεις μια τρύπα ?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας,

εχω φτιαξει μια στεγη απο πολυεστερικα κυματοειδη φυλλα πρασινα ημιδιαφανες απο το Leroy με στοχο να κλειστει για αποθηκη-εργαστηριο.ηδη 3 πλευρες ειναι κλειστες απο τοιχο σπιτιου και μια απο εμενα με osb και ασπρη πολυστερινη και εχει μεινει η μπροστα πλευρα που ειναι ακομα ανοιχτη

απλα χθες πρωτη φορα που επεσε λιγο χιονι,παρατηρησα απο την μεσα πλευρα απο τα φυλλα υδρατμους. μου φανηκε περιεργο καθως ακομα δεν την εχω κλεισει την αποθηκη,τοσο πολυ εκανε διαφορα το χιονι με το μεσα;λογικα ναι, τι αλλο..

εχω σκοπο ουτως η αλλως να βαλω απο μεσα καποιο υλικο και για μονωση θερμομονωση αναμεσα στα δοκαρια.απλα ποιο πιστευετε θα ειναι το καλυτερο υλικο για βαλω απο μεσα; εγω σκεφτομαι ειτε ορυκτοβαμβακα ειτε πετροβαμβακα,και στερεωση με osb ειτε με την μπλε πολυστερινη( για extra μονωση).ο ορυκτοβαμβακας βλεπω ειναι πιο μαλακο σαν υλικο και θα παρει και τις καμπυλες απο την οροφη,δεν ξερω εσεις τι πιστευετε.

αν απλα βαλω τα κλασικα μπλε φελιζολ αναμεσα στα δοκαρια και κολληθουν με αφρο πολυουρεθανης, θα εχει λετε την ιδια αποδοση;καθοσον θα υπαρχει ενα κενο με τα φυλλα,αφου ειναι κυματοειδη

το υψος των δοκαριων ειναι 12 εκατοστα περιπου και το παχος 6

λογικα οτι υλικο και να βαλω φανταζομαι θα στρωσει το θεμα των υδρατμων; δλδ το φυλλο μετα θα εχει μεσα-εξω την ιδια θερμοκρασια σε περιπτωση κρυου-χιονιου;

μαλιστα το εχω  βαψει με κεραμιδι μονωτικο χρωμα για extra  στεγανωση,αντοχή και προστασια των φυλλων απο ηλιο χιονι και λοιπα σε βαθος χρονου

Υ.Γ.1 επειδη πολλοι μπορει να πειτε (ορθως) η σωστη δουλεια θα ηταν να εβαζα απο πανω πλακες osb, υφασμα και γενικα οτι απαιτηται για μια σωστη σκεπη και πιθανως ασφαλτικα κεραμιδια ειτε πανελ πολυουρεθανης, το σπιτι το νοικιαζω και δεν θελησα εξ αρχης να κανω κατι τοσο μονιμο γιατι και πολλα περισσοτερα χρηματα ηθελε και δεν ηξερα ο ιδιοκτητης αν θα ελεγε κατι,που εν τελει δεν εχει καποιο θεμα. ηθελα να κανω κατι απλο για αποθηκη.βεβαια ισως να ηταν λαθος μου αφου εν τελει ειτε ετσι ειτε αλλιως, μονωση και θερμομονωση θα χρειαζομουν αφου ειχα σκοπο να το κλεισω κατι στιγμη. απλα τωρα την δουλεια πρεπει να την κανω απο μεσα

Υ.Γ. 2  βεβαια ισως το τελικο κοστος πολυεστερικα πανελ,ταινιες,βαψιμο,μονωση απο μεσα , να με βγει το ιδιο ή και περισσοτερο απο τα πανελ πολυουρεθανης που θα ηταν κοστος μια κι εξω....απλα τα 20,25 ευρω το τετραγωνικο με τρομαζε....δλδ για 15 τετραγωνικα ηθελα καμια 300ευρω περιπου...τωρα εχω δωσει 90 για τα πανελ,25 για το χρωμα και 30 για τις ταινιες στις ενωσεις και στα πλαινα, συνολο 150 περιπου και εχω την μονωση να κανω απο μεσα...

IMG_20220227_142200.jpg

IMG_20210305_150736.jpg

IMG_20210302_192300.jpg

IMG_20210406_144401_2.jpg

IMG_20210330_175220.jpg

IMG_20210502_132412_2.jpg

Επεξ/σία από lacta13
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, lacta13 είπε

Καλησπερα σας,

εχω φτιαξει μια στεγη απο πολυεστερικα κυματοειδη φυλλα πρασινα ημιδιαφανες απο το Leroy με στοχο να κλειστει για αποθηκη-εργαστηριο.ηδη 3 πλευρες ειναι κλειστες απο τοιχο σπιτιου και μια απο εμενα με osb και ασπρη πολυστερινη και εχει μεινει η μπροστα πλευρα που ειναι ακομα ανοιχτη

απλα χθες πρωτη φορα που επεσε λιγο χιονι,παρατηρησα απο την μεσα πλευρα απο τα φυλλα υδρατμους. μου φανηκε περιεργο καθως ακομα δεν την εχω κλεισει την αποθηκη,τοσο πολυ εκανε διαφορα το χιονι με το μεσα;λογικα ναι, τι αλλο..

εχω σκοπο ουτως η αλλως να βαλω απο μεσα καποιο υλικο και για μονωση θερμομονωση αναμεσα στα δοκαρια.απλα ποιο πιστευετε θα ειναι το καλυτερο υλικο για βαλω απο μεσα; εγω σκεφτομαι ειτε ορυκτοβαμβακα ειτε πετροβαμβακα,και στερεωση με osb ειτε με την μπλε πολυστερινη( για extra μονωση).ο ορυκτοβαμβακας βλεπω ειναι πιο μαλακο σαν υλικο και θα παρει και τις καμπυλες απο την οροφη,δεν ξερω εσεις τι πιστευετε.

αν απλα βαλω τα κλασικα μπλε φελιζολ αναμεσα στα δοκαρια και κολληθουν με αφρο πολυουρεθανης, θα εχει λετε την ιδια αποδοση;καθοσον θα υπαρχει ενα κενο με τα φυλλα,αφου ειναι κυματοειδη

το υψος των δοκαριων ειναι 12 εκατοστα περιπου και το παχος 6

λογικα οτι υλικο και να βαλω φανταζομαι θα στρωσει το θεμα των υδρατμων; δλδ το φυλλο μετα θα εχει μεσα-εξω την ιδια θερμοκρασια σε περιπτωση κρυου-χιονιου;

μαλιστα το εχω  βαψει με κεραμιδι μονωτικο χρωμα για extra  στεγανωση,αντοχή και προστασια των φυλλων απο ηλιο χιονι και λοιπα σε βαθος χρονου

Υ.Γ. επειδη πολλοι μπορει να πειτε (ορθως) η σωστη δουλεια θα ηταν να εβαζα απο πανω πλακες osb, υφασμα και γενικα οτι απαιτηται για μια σωστη σκεπη και πιθανως ασφαλτικα κεραμιδια ειτε πανελ πολυουρεθανης, το σπιτι το νοικιαζω και δεν θελησα εξ αρχης να κανω κατι τοσο μονιμο γιατι και πολλα περισσοτερα χρηματα ηθελε και δεν ηξερα ο ιδιοκτητης αν θα ελεγε κατι,που εν τελει δεν εχει καποιο θεμα. ηθελα να κανω κατι απλο για αποθηκη.βεβαια ισως να ηταν λαθος μου αφου εν τελει ειτε ετσι ειτε αλλιως, μονωση και θερμομονωση θα χρειαζομουν αφου ειχα σκοπο να το κλεισω κατι στιγμη. απλα τωρα την δουλεια πρεπει να την κανω απο μεσα

IMG_20220227_142200.jpg

IMG_20210305_150736.jpg

IMG_20210302_192300.jpg

IMG_20210406_144401_2.jpg

IMG_20210330_175220.jpg

IMG_20210502_132412_2.jpg

Πάνελ έπρεπε να βάλεις λιγότερο θα σου κόστιζε και δεν θα χρειαζόσουν και μόνωση. Εκτός αν κάτι από αυτά τα υλικά, τα είχες διαθέσιμα τζάμπα.

Η γνώμη μου στη φάση που είσαι, είναι να βάλεις 6cm τύπου dow το οποίο αν χρειαστεί να ξηλωθεί, το ξηλώνεις. Ο πετροβάμβακας θα τρίψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πάνελ έπρεπε να βάλεις λιγότερο θα σου κόστιζε και δεν θα χρειαζόσουν και μόνωση. Εκτός αν κάτι από αυτά τα υλικά, τα είχες διαθέσιμα τζάμπα.

Η γνώμη μου στη φάση που είσαι, είναι να βάλεις 6cm τύπου dow το οποίο αν χρειαστεί να ξηλωθεί, το ξηλώνεις. Ο πετροβάμβακας θα τρίψει.

περιπου 150 ευρω οπως εγραψα εκ νεου μ εχει κοστισει μεχρι στιγμης μονο η στεγη περιπου για 15 τετραγωνικα που ειναι. γενικα το ξεκινησα πιο πολυ στο προχειρο και με οσο λιγοτερο υλικα να αγορασω, αλλα οντως για την οροφη,ισως επρεπε να σκεφτω να δωσω κατι παραπανω..

λες δλδ μονο με το dow ,θα ειμαι οκ με το θεμα των υδρατμων αναμεσα σε αυτο και τα φυλλα;

να βαλω βεβαια και στην εξισωση οτι επρεπε και εγινε μεσα στην καραντινα και ημουν εντελως μονος και δεν ξερω κατα ποσο με τα πανελ θα μπορουσα να τα διαχειριστω μονος μου...εκτος απο το μαζεμενο κοστος που τοτε δεν ειχα...

Επεξ/σία από lacta13
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...