Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Του ειπα και εγω για κολλα. Νομιζω με καλη κολλα δε παει πουθενα ισως αν κολαγε προφιλ αλουμινιου και να πατουσε πανω το τζαμι. Για κατι αλλο δε ξερω αν ειναι καλο σε σημειο με υγρασια.

11 ώρες πριν, DrLo είπε

Αναλογα τις θες να βάζεις πάνω στα ράφια

εαν θες να βάζεις ελαφριά σχετικά πράγματα μπάνιου, τύπου χαρτια, πετσεντες, τίποτα καλυτνικοειδή κλπ θα δοκίμαζα αρχικά στήριξη χωρίς τρύπα, είτε με διαφορες "κολλες"  είναι στηρίξεις με ταινίες διπλής όψης (κάποιες θα σε εκπλύξουν πόσο μπορούν να κρατησουν) και θα δοκίμαζα για κάποιο καιρό. Ιδιαίτερα έτσι όπως είναι και μπορεις να στηρίξεις σχεδόν περιμετρικά θα είναι πολύ πιο γερό (βλέπω βαίβια ότι τα πλακάκια δεν είναι λεία πράγμα που δυσκολευει το θέμα)

αν έπεφτε θα σκεφτούμουν μετά τη περίπτωση τρύπας. 

Θα μου πεις μπορεί να φοβηθείς "μη πέσει και σπάσει το τζάμι" 

1. Είναι ανάγκη να είναι τζάμι;

2. Υπάρχουν διαφανή υλικά που δε σπάνε τόσο εκολα.

Τώρα αν θες να βάζεις ακαμιά 30ρια κιλά σε κάθε ράφι δε θα βάλεις τζάμι έτσι κι αλλιώς ... και κάνε κάτι να πατήσεις κάτω

3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Γενικά μια καλή κόλλα θα πιασει. Κολλάνε και ζαρντινιέρες. Σκέψου το πλακάκι κολλημένο είναι και θέλει κομπρεσέρ.

Γενικά ράφι είναι αν και όπως αναφέρει δεν θέλει να βάλει κάτι βαρύ πάνω, κάποιος μπορεί να ακουμπήσει κάτι βαρύ ή και να στηριχτεί και μιας και το υλικό είναι γυαλί μπορεί να χτυπήσει άσχημα.

Τα πλακάκια μπορεί να είναι κολλημένα, αλλά γίνεται σε λεία επιφάνεια, είναι κολλημένα σε όλη την επιφάνεια και η μόνη δύναμη που δέχονται είναι στην χειρότερη ίση με το ίδιο τους το βάρος.

15 ώρες πριν, spocky είπε

Λεω να φτιαξω με ενα χαρτονι το σχημα του ραφιου σαν οδηγο και να παω σε ενα τζαμα να μου τα κοψει στην διασταση που θελω, οπως ειναι η εσοχη.

Αν το κάνεις έτσι ίσως πρέπει πρώτα να τοποθετήσεις τις βάσεις αν δημιουργούν εσοχή με τον τοίχο.

Την λύση του plexy glass που πρότεινε ο @DrLo μ' αρέσει. Δεν το έχω δουλέψει ποτέ αλλά νομίζω πως εύκολα μπορείς να το κόψεις και να το λειάνεις και μόνος σου αν έχεις ένα γωνιακό τροχό και τον κατάλληλο δίσκο

Επεξ/σία από manolis940
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 ώρες πριν, hp8 είπε

το έχω ξαναδεί το έργο σε πολυκατοικία φίλου και είχε διαρροή από την σωλήνα του καλοριφέρ Όντως κάποιοι άχρηστοι τα ακούμπαγαν στην φρέσκια  τσιμεντοκονια  Χάραξε - αυλάκωσε την τσιμεντοκονια με κοπίδι ? - κατσαβίδι ? - ξύστρα ?  σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα να μην μείνει τίποτα μέσα , φτιάξε αριάνι ( υδαρή κονία = τσιμέντο με νερό) ρευστό σαν αραιό  μέλι  για να μην σηκωθούν καθόλου τα πλακάκια και ξαναβαλτα Αστο μάστορα να βρει μεροκάματο αλλού

ευχαριστω για τη συμβουλη,

το θεμα ειναι οτι δεν εχω χρονο, αν ομως δεν βρω κανα μαστορα που να μου πει λογικη τιμη (*εαν εχει καποιος να μου προτεινει παρακαλω πμ. Μαρουσι ειναι το σπιτι) θα βρω χρονο και θα το κανω, αφου τελικα μιλαμε για περιπου 5-6τμ

εβγαλα μερικα πλακακια αρκετα ευκολα *40χ40 ειναι τελικα.

μονο 2 μου εσπασαν γιατι ειχαν πατησει επανω τους

δειτε τις φωτο για να δειτε ακριβως γιατι μιλαω

4.jpg.84343b23b96975d1b8dcf959063feefd.jpg3.jpg.bb61e712033fa597c44afafb19677476.jpg2.jpg.bb5d3f918c32734d0eec917bb0be4aad.jpg1.jpg.a42ac4b5dc93fbc33d0af92fb1b40c75.jpg5.jpg.989325cbc768485dd08426f20e28003a.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, navger είπε

Καλησπερα,

Σε σπιτι συγγενη μου, «σηκωθηκαν» 2 σειρες από μερικα πλακακια δαπεδου.

τα πλακακια διαστασεων 30*30  σηκωθηκαν ξαφνικα, χωρις να εχει συμβει κατι, όπως καποιος σπασμενος σωληνας από κατω ή κατι άλλο. *και για αυτό δεν μας καλυπτει η ασφαλιστικη, σωστα λενε?

Τις ιδες μερες εγινε και το ιδιο σε διπλανο διαμερισμα.

Φωναξα έναν μαστορα, με τον οποιο βγάλαμε εντελώς ένα πλακακι, και ειδαμε από κατω, ότι δεν ειχε κολλα *τουλαχιστον ετσι λεει αυτος αλλα μαλλον σωστα λεει. Ειδικος δεν ειμαι.

Τωρα για να φτιαχτει, όπως μου λεει, πρεπει να βγουν περιπου 10με 12 τμ2 (καλυτερα όλα αλλα μιλαμε για μεγαλο κοστος τωρα) και να σκαφτει με κομπρεσερ το από κατω υποστρωμμα  κανα δυο εκατοστα, εστι ώστε να δημιουργηθει το απαραιτητο κενο, ετσι ώστε να μπει η κολλα και μετα τα νεα πλακακια να ερθουν από πανω στην ιδια ευθεια μετα υπολοιπα.

μου ειπε για αυτή τη δουλεια γυρω στα 800, πολλα δεν είναι? Τι λετε?

- Οι φωτογραφίες που έβαλες, συν η αναφορά σου στο διπλανό διαμέρισμα μας λένε ξεκάθαρα ότι: Πρέπει να βγουν όλα τα πλακάκια του πατώματος και να ανατοποθετηθούν με το σωστό τρόπο αυτή τη φορά.

- Οτιδήποτε άλλο κάνεις, θα σου στοιχίσει ακριβά σε βάθος χρόνου γιατί σε μερικούς μήνες ή έστω χρόνια θα ξεκολλήσουν πλακάκια και σε άλλο σημείο.

21 ώρες πριν, hp8 είπε

το έχω ξαναδεί το έργο σε πολυκατοικία φίλου και είχε διαρροή από την σωλήνα του καλοριφέρ Όντως κάποιοι άχρηστοι τα ακούμπαγαν στην φρέσκια  τσιμεντοκονια  Χάραξε - αυλάκωσε την τσιμεντοκονια με κοπίδι ? - κατσαβίδι ? - ξύστρα ?  σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα να μην μείνει τίποτα μέσα , φτιάξε αριάνι ( υδαρή κονία = τσιμέντο με νερό) ρευστό σαν αραιό  μέλι  για να μην σηκωθούν καθόλου τα πλακάκια και ξαναβαλτα Αστο μάστορα να βρει μεροκάματο αλλού

- Η μέθοδος που του προτείνεις δεν μπορεί  να εφαρμοστεί από άτομο που δεν έχει αρκετή εμπειρία σε τέτοιες επισκευές.

Επεξ/σία από filipN
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, filipN είπε

- Ο τρόπος που του προτείνεις δεν μπορεί  να εφαρμοστεί από άτομο που δεν έχει αρκετή εμπειρία σε τέτοιες επισκευές.

αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα  :)  Μια απλή και εφαρμόσιμη λύση έδωσα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να διορθώσω ένα μικρό χτύπημα σε έπιπλο με λακα? καινούριο έπιπλο, χτύπημα ελάχιστα βαθύ (μου έπεσε κόφτης με τη μύτη)

Διαβάζω ότι η λάκα γενικά επιδιορθώνεται εύκολα, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι προιον χρειάζομαι και ποια ειναι ακριβώς η διαδικασία (και αν είναι doable απο έναν όχι και τόσο σχετικό με επιπλα/ξυλουργικα/βαφες κλπ). Έχω το RAL του χρώματος πάντως.

Θα έβαζα φωτογραφία, αλλά φοβάμαι μη γίνω compromised - αυτή τη στιγμή κάλυψα το σημείο με ένα αντικείμενο και ελπίζω να παραμείνει κρυφο μεχρι να βρω λύση, αλλιώς θα χρειαστώ κάποιον να με φιλοξενήσει για λίγες μέρες 😐

Δημοσ.
Στις 2/3/2022 στις 9:50 ΠΜ, navger είπε

ευχαριστω για τη συμβουλη,

το θεμα ειναι οτι δεν εχω χρονο, αν ομως δεν βρω κανα μαστορα που να μου πει λογικη τιμη (*εαν εχει καποιος να μου προτεινει παρακαλω πμ. Μαρουσι ειναι το σπιτι) θα βρω χρονο και θα το κανω, αφου τελικα μιλαμε για περιπου 5-6τμ

εβγαλα μερικα πλακακια αρκετα ευκολα *40χ40 ειναι τελικα.

μονο 2 μου εσπασαν γιατι ειχαν πατησει επανω τους

δειτε τις φωτο για να δειτε ακριβως γιατι μιλαω

4.jpg.84343b23b96975d1b8dcf959063feefd.jpg3.jpg.bb61e712033fa597c44afafb19677476.jpg2.jpg.bb5d3f918c32734d0eec917bb0be4aad.jpg1.jpg.a42ac4b5dc93fbc33d0af92fb1b40c75.jpg5.jpg.989325cbc768485dd08426f20e28003a.jpg

Επιβάλλεται να επωμισθεί το κόστος ο εργολάβος καθώς και αυτός που τα έβαλε. Καθαρά θέμα κακοτεχνίας και άρπα κόλλα δουλειάς.

Δημοσ.

Γνωριζει καποιος να μου πει πως μπορω να ψαξωγια αυτα τα πλαστικα προφιλ  που ενωνουν πλακακι  με ντουλαπα γιατι δεν γνωριζω πως τα λενε και δεν ξερω τι να ψαξω ακριβως.

Ευχαριστω

viber_image_2022-02-13_14-18-51-930.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, solid21 είπε

Γνωριζει καποιος να μου πει πως μπορω να ψαξωγια αυτα τα πλαστικα προφιλ  που ενωνουν πλακακι  με ντουλαπα γιατι δεν γνωριζω πως τα λενε και δεν ξερω τι να ψαξω ακριβως.

Ευχαριστω

viber_image_2022-02-13_14-18-51-930.jpg

Με επιφύλαξη

https://www.skroutz.gr/c/1213/furniture_surfaces/f/1119692/mpaza-kouzinas.html

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, solid21 είπε

ποιο από τα δυο ψάχνεις αυτό  https://woodkanellopoulos.gr/shop/ulika-epiplopoiias/eksoplismos-kouzinas/mpaza-kouzinas-golla/profil-diafano-18xil/  έχει διάφορα πάχη  η το  σκούρο τμήμα που εχει το χρώμα των ντουλαπιών ? 

Δημοσ.

Καλησπέρα. Το τελευταίο διάστημα ακούγεται ένας θόρυβος από το σιφώνι του μπάνιου, κάτι σαν μπουρμπουλήθρες η αλλιώς σαν ήχος βρασιματος. 

Επίσης συγχρόνως, ανεβαίνει και κατεβαίνει η στάθμη του νερού μέσα στην λεκάνη. 

Λέτε να είναι ο βόθρος; Δεν έχει χρειαστεί να αδειάσει ποτέ. Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThanosR92 είπε

Καλησπέρα. Το τελευταίο διάστημα ακούγεται ένας θόρυβος από το σιφώνι του μπάνιου, κάτι σαν μπουρμπουλήθρες η αλλιώς σαν ήχος βρασιματος. 

Επίσης συγχρόνως, ανεβαίνει και κατεβαίνει η στάθμη του νερού μέσα στην λεκάνη. 

Λέτε να είναι ο βόθρος; Δεν έχει χρειαστεί να αδειάσει ποτέ. Ευχαριστώ πολύ. 

Κανονικά έχει εξαερισμό η αποχέτευση

Δημοσ.

SOS παιδια το νευρικο μου σύστημα, έχω το συκεκριμενο ψυγειο 15 χρονια

https://www.bosch-home.gr/supportdetail/product/KAN58A40/07

Δουλευει μια χαρα χωρις κανενα προβλημα με ψυξη κλπ. Εδω και μερικα χρονια εχω σταματησει να χρησιμοποιω να τραβαω νερο, προτιμω κλασικα μπουκαλια κλπ κλπ. Καποια στιγμη απο οταν σταματησα να τραβαω νερο, πατησα να βγαλει και ειδα οτι δεν. Ακουγεται κατι σαν να παει να τραβηξει αλλα μεχρι εκει. Εικαζω οτι μαλλον εχει χαλασει/κολησει η αντλια του ψυγειου να το φερει μεσα, γιατι απο πισω οταν το παταω βλεπω οτι τρανταζεται το λαστιχτο παροχης απο την βρυση οποτε μεχρι εκει λογικα ερχεται. Τελος παντων το προβλημα μου δεν ειναι το νερο, το θεμα μου ειναι οτι μαλλον αυτο ενεργοποιει το αλαρμ στην πλακετα του ψυγειου και αρχιζουν τα beep beep.

Αυτα τα beep ομως, δεν εχουν ουτε συγκεκριμενο pattern, ουτε συχνοτητα ουτε τιποτα. Δλδ χτυπαησε περυσι ξερω 4 φορες μεσα στον χρονο, για 1 ωρα, μετα απο μηνες για 15 ωρες μετα αλλο κλπ. Μετα σταματαει για 6 μηνες ξερω γω, μετα το πιανει χτυπαει για 5 ωρες συνεχομενες με ακανονιστο και random ρυθμο.  Οπως καταλαβαινετε, δεν ειναι κατι standar να παρω την bosch να τους πω, ελατε παιδια, να ακουσετε κανει αυτο και αυτο. Κατα 99% οταν θα ερθει καποιος η δεν θα βαραει καθολου, η θα χτυπαει ακανοονιστα και πολυ φοβαμαι οτι παει και ο μαστορας στο ψαχτο, να αλλαξουμε εκεινο μηπως , να αλλαξουμε το αλλο, κλπ κλπ. 

Εννοειται online δεν εχω βρει τιποτα πληρφοροριες για error code κλπ. Χτες λοιπον που το ειχε πιασει και βαραγε λες κατσε να βρω που σκατα ερχεται ο ηχος, ανεβαινω πανω στην οροφη και βρισκω την πλακετα, ξεβιδωνω το καπακι και οριστε.

1646374554800.jpg.7ebaece2b619e8dc6a6b72b26c366fe1.jpg

1646374554790.jpg.a200f6b3a1836a7819b5bde7c06a0f0c.jpg

Αυτη ειναι η πλακετα, και αυτο που εχω κυκλωσει ειναι το "ηχειο" που κανει το μπιπ. Εννοειται ειναι κολημενο πανω στην πλακετα, δοκιμασα να το βγαλω. ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ μπορω να το βουλωσω να μην κοπαναει :) Αμα το ξηλωσω κοψω με καμια πενσα θα κανει μπαμ? 

Θα μου πειτε ναι οκ, μετα δεν θα με ειδοποιει για error το ψυγειο, ε μετα οταν παθει κατι, θα το παρει ο διαολος οποτε δεν με νοιαζει.

Η στην τελικη αν καποιος εχει καποιον γνωστη απο bosch κοντα στον πειραιας να μου πει πλις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...