DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, spocky είπε Καλησπερα. Θα ηθελα να μου δωσετε καμια ιδεα για το πως να πετυχω το παρακατω. Στο μπανιο εχω την παρακατω εσοχη στην οποια θελω να βαλω 2 γυαλινα ραφακια. Το γυρω γυρω ειναι πλακακι το οποιο δεν τρυπιεται και πολυ ευκολα. Δυστυχως δεν χωραει ευκολα το κρουστικο με ρευμα που εχω για να κανω τις τρυπες για τα στηριγματα των ραφιων και δεν ξερω αν θα καταφερω τπτ με τα μπαταριας (τα οποια και αυτα χωρανε ισα ισα). Μηπως αν τρυπαγα στον αρμο να ηταν καλυτερα ή υπαρχει πιθανοτητα να κανω μεγαλη ζημια? Αναλογα τις θες να βάζεις πάνω στα ράφια εαν θες να βάζεις ελαφριά σχετικά πράγματα μπάνιου, τύπου χαρτια, πετσεντες, τίποτα καλυτνικοειδή κλπ θα δοκίμαζα αρχικά στήριξη χωρίς τρύπα, είτε με διαφορες "κολλες" είναι στηρίξεις με ταινίες διπλής όψης (κάποιες θα σε εκπλύξουν πόσο μπορούν να κρατησουν) και θα δοκίμαζα για κάποιο καιρό. Ιδιαίτερα έτσι όπως είναι και μπορεις να στηρίξεις σχεδόν περιμετρικά θα είναι πολύ πιο γερό (βλέπω βαίβια ότι τα πλακάκια δεν είναι λεία πράγμα που δυσκολευει το θέμα) αν έπεφτε θα σκεφτούμουν μετά τη περίπτωση τρύπας. Θα μου πεις μπορεί να φοβηθείς "μη πέσει και σπάσει το τζάμι" 1. Είναι ανάγκη να είναι τζάμι; 2. Υπάρχουν διαφανή υλικά που δε σπάνε τόσο εκολα. Τώρα αν θες να βάζεις ακαμιά 30ρια κιλά σε κάθε ράφι δε θα βάλεις τζάμι έτσι κι αλλιώς ... και κάνε κάτι να πατήσεις κάτω Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 19 λεπτά πριν, DrLo είπε Αναλογα τις θες να βάζεις πάνω στα ράφια εαν θες να βάζεις ελαφριά σχετικά πράγματα μπάνιου, τύπου χαρτια, πετσεντες, τίποτα καλυτνικοειδή κλπ θα δοκίμαζα αρχικά στήριξη χωρίς τρύπα, είτε με διαφορες "κολλες" είναι στηρίξεις με ταινίες διπλής όψης (κάποιες θα σε εκπλύξουν πόσο μπορούν να κρατησουν) και θα δοκίμαζα για κάποιο καιρό. Ιδιαίτερα έτσι όπως είναι και μπορεις να στηρίξεις σχεδόν περιμετρικά θα είναι πολύ πιο γερό (βλέπω βαίβια ότι τα πλακάκια δεν είναι λεία πράγμα που δυσκολευει το θέμα) αν έπεφτε θα σκεφτούμουν μετά τη περίπτωση τρύπας. Θα μου πεις μπορεί να φοβηθείς "μη πέσει και σπάσει το τζάμι" 1. Είναι ανάγκη να είναι τζάμι; 2. Υπάρχουν διαφανή υλικά που δε σπάνε τόσο εκολα. Τώρα αν θες να βάζεις ακαμιά 30ρια κιλά σε κάθε ράφι δε θα βάλεις τζάμι έτσι κι αλλιώς ... και κάνε κάτι να πατήσεις κάτω Του ειπα και εγω για κολλα. Νομιζω με καλη κολλα δε παει πουθενα ισως αν κολαγε προφιλ αλουμινιου και να πατουσε πανω το τζαμι. Για κατι αλλο δε ξερω αν ειναι καλο σε σημειο με υγρασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Του ειπα και εγω για κολλα. Νομιζω με καλη κολλα δε παει πουθενα ισως αν κολαγε προφιλ αλουμινιου και να πατουσε πανω το τζαμι. Για κατι αλλο δε ξερω αν ειναι καλο σε σημειο με υγρασια. Αν ήταν λείο το πλακάκι θα ρπότεινα 100% ταινία τιπλής όψης πίσω από στηρίγματα ή μικρά, κομψα κομμάτια προφίλ όπως λες και εσύ. Δοκιμασμένο και απίστευτα γερό (πιο πολύ μπελάς θα ήταν αν ήθελε να τα ξεκολλήσει παρά ο φόβος να πέσουν) ιδιαίτερα που μπορεί να το πιάσει από 3 πλευρές. αλλά είναι αυτό που έχει μεγάλα "σαγρε" το πλακάκι που με φοβίζει προσωπικά, αν δεν είναι να το θέλει αυριο το πρωί, θα το δικίμαζα όπως το λέμε, θα έβαζα αρχικά 1 ράφι με ένα πρόχειρο ράφι ξύλινο/λεμαμινη με ένα βάρος πολύ μεγαλύτερο του αναμενομενου να έχει στο γυαλινο πάνω για δοκιμή και βλέποντας και κάνοντας. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, DrLo είπε Αν ήταν λείο το πλακάκι θα ρπότεινα 100% ταινία τιπλής όψης πίσω από στηρίγματα ή μικρά, κομψα κομμάτια προφίλ όπως λες και εσύ. Δοκιμασμένο και απίστευτα γερό (πιο πολύ μπελάς θα ήταν αν ήθελε να τα ξεκολλήσει παρά ο φόβος να πέσουν) ιδιαίτερα που μπορεί να το πιάσει από 3 πλευρές. αλλά είναι αυτό που έχει μεγάλα "σαγρε" το πλακάκι που με φοβίζει προσωπικά, αν δεν είναι να το θέλει αυριο το πρωί, θα το δικίμαζα όπως το λέμε, θα έβαζα αρχικά 1 ράφι με ένα πρόχειρο ράφι ξύλινο/λεμαμινη με ένα βάρος πολύ μεγαλύτερο του αναμενομενου να έχει στο γυαλινο πάνω για δοκιμή και βλέποντας και κάνοντας. Υπαρχουν κολλες δομικες σε σωληναριο οπως αυτη που εβαλα πριν οποτε δε θα εχει θεμα. Την εχω δοκιμασει και δεν εχει πεσει τιποτα. Απλα μερικες δεν εχουν καθολου καλο αρχικο κολημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Υπαρχουν κολλες δομικες σε σωληναριο οπως αυτη που εβαλα πριν οποτε δε θα εχει θεμα. Την εχω δοκιμασει και δεν εχει πεσει τιποτα. Απλα μερικες δεν εχουν καθολου καλο αρχικο κολημα. Μπορεί να καλύψει τόσο μεγάλα κενά; Δεν είναι ότι είναι απλά τράχυ το πλακάκι , από ότι μπορώ να καταλάβω από τη φωτογραφία έχει , πως να το πω, σαν "πυραμοειδή" εξογκόματα , αρκετά μεγάλα, αν βάλεις δηλαδή ένα ισιο προφιλ θα πρέπει να γεμίσει η κόλλα κάμποσα χιλιοστά. Εκτος αν εννοείς ότι ακόμα και με "πόντες" κόλλας εκεί που θα πάταγε στο πλακάκι θα αρκούσε. Δε ξέρω, δεν έχω χρησιμποιήσει ποτε. Η διπλής όψης ταινίας που λέω και έχω δοκιμάσει αν πχ τηε κολλαγες σε όλο το μήκος ενός μικρού προφιλ (μικρό πλάτος, max 1 cm, όχι καμιά "γκουμούτσα") πάντως όχι δε θα πήγαινε απλά πουθενά, θα σου έβγαινε η παναγία να τα ξεκολλήσεις μετά. θα άντεχαν τέρατα πάνω. Πρώτα θα έσπαγε το ράφι από το βάρος και μετά τα στηρίγματα. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από DrLo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spocky Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το χω σκεφτει και εγω για στηριγματα με κολλα αλλα ειναι το προβλημα με το σαγρε πλακακι οπως ειπες και δεν ξερω αν θα πιασει καλα...Δεν θελω να βαζω τπτ βαρυ πανω, πιο πολυ διακοσμητικα πραγματα και ο λογος που θελω γυαλινα ειναι για το καλαισθητο του πραγματος. Στην αρχη φαντασου ελεγα να μπει ενα ολοκληρο ξυλινο κουτι με ραφια ετοιμο αλλα το μετανιωσα Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από spocky Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, spocky είπε Το χω σκεφτει και εγω για στηριγματα με κολλα αλλα ειναι το προβλημα με το σαγρε πλακακι οπως ειπες και δεν ξερω αν θα πιασει καλα...Δεν θελω να βαζω τπτ βαρυ πανω, πιο πολυ διακοσμητικα πραγματα και ο λογος που θελω γυαλινα ειναι για το καλαισθητο του πραγματος. Στην αρχη φαντασου ελεγα να μπει ενα ολοκληρο ξυλινο κουτι με ραφια ετοιμο αλλα το μετανιωσα Δοκίμασε το και βλέπεις και κάνεις. Αν δεν θες οποσδήοτε γυαλί (που μπορεί όντως να είναι πιο ωραίο), και φοβάσαι μη πέσει και σπάσει ίσως υπάρχει κάτι σε τύπου "καλαίσθητο" λευκο πλαστικό, ή διαφανες τύπου plexi αλλά πιο χοντρο και κομψό. πάντως αν δεν μιλάμε για τρελλά βάρη, 4 στηριγματάκια γύρω γύρω στους αρμούς θα είναι υπεραρκετά νομίζω. Τα πλακάκια είναι κολλητά ή έχουν έστω και ελαχιστο αρμό μεταξύ τους; Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από DrLo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
circadian Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 ψάχνω για επιφάνεια γραφείου αυτό το καιρό και έπεσα σε αυτή τη προσφορά. με τις μελαμίνες να παίζουν στα ίδια λεφτά μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον Με προβληματίζει λίγο ότι είναι μόνο 18μμ, αν και σε τωρινό τραπέζι που έχω είναι 15. Επίσης επηρεάζει κάπου ότι είναι έλατο. Λογικά αυτό θα χρειαστεί κάποια προστασία (βερνίκι;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, circadian είπε ψάχνω για επιφάνεια γραφείου αυτό το καιρό και έπεσα σε αυτή τη προσφορά. με τις μελαμίνες να παίζουν στα ίδια λεφτά μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον Με προβληματίζει λίγο ότι είναι μόνο 18μμ, αν και σε τωρινό τραπέζι που έχω είναι 15. Επίσης επηρεάζει κάπου ότι είναι έλατο. Λογικά αυτό θα χρειαστεί κάποια προστασία (βερνίκι;) Θα πατήσει σε κάποιο "frame" οι απλά 4 πόδια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
circadian Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, DrLo είπε Θα πατήσει σε κάποιο "frame" οι απλά 4 πόδια; θα παίξει πάνω σε αυτό το "κενό" εκεί που θα ακουμπάω είναι ο λόγος που φοβάμαι τα 18μμ βέβαια η τάβλα του συγκεκριμένου σκελετού είναι 22μμ μοριοσανίδα Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από circadian Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
navger Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Καλησπερα, Σε σπιτι συγγενη μου, «σηκωθηκαν» 2 σειρες από μερικα πλακακια δαπεδου. τα πλακακια διαστασεων 30*30 σηκωθηκαν ξαφνικα, χωρις να εχει συμβει κατι, όπως καποιος σπασμενος σωληνας από κατω ή κατι άλλο. *και για αυτό δεν μας καλυπτει η ασφαλιστικη, σωστα λενε? Τις ιδες μερες εγινε και το ιδιο σε διπλανο διαμερισμα. Φωναξα έναν μαστορα, με τον οποιο βγάλαμε εντελώς ένα πλακακι, και ειδαμε από κατω, ότι δεν ειχε κολλα *τουλαχιστον ετσι λεει αυτος αλλα μαλλον σωστα λεει. Ειδικος δεν ειμαι. Τωρα για να φτιαχτει, όπως μου λεει, πρεπει να βγουν περιπου 10με 12 τμ2 (καλυτερα όλα αλλα μιλαμε για μεγαλο κοστος τωρα) και να σκαφτει με κομπρεσερ το από κατω υποστρωμμα κανα δυο εκατοστα, εστι ώστε να δημιουργηθει το απαραιτητο κενο, ετσι ώστε να μπει η κολλα και μετα τα νεα πλακακια να ερθουν από πανω στην ιδια ευθεια μετα υπολοιπα. μου ειπε για αυτή τη δουλεια γυρω στα 800, πολλα δεν είναι? Τι λετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, navger είπε Σε σπιτι συγγενη μου, «σηκωθηκαν» 2 σειρες από μερικα πλακακια δαπεδου. τα πλακακια διαστασεων 30*30 σηκωθηκαν ξαφνικα, χωρις να εχει συμβει κατι, όπως καποιος σπασμενος σωληνας από κατω ή κατι άλλο. *και για αυτό δεν μας καλυπτει η ασφαλιστικη, σωστα λενε? Τις ιδες μερες εγινε και το ιδιο σε διπλανο διαμερισμα. Φωναξα έναν μαστορα, με τον οποιο βγάλαμε εντελώς ένα πλακακι, και ειδαμε από κατω, ότι δεν ειχε κολλα *τουλαχιστον ετσι λεει αυτος αλλα μαλλον σωστα λεει. Ειδικος δεν ειμαι. Τωρα για να φτιαχτει, όπως μου λεει, πρεπει να βγουν περιπου 10με 12 τμ2 (καλυτερα όλα αλλα μιλαμε για μεγαλο κοστος τωρα) το έχω ξαναδεί το έργο σε πολυκατοικία φίλου και είχε διαρροή από την σωλήνα του καλοριφέρ Όντως κάποιοι άχρηστοι τα ακούμπαγαν στην φρέσκια τσιμεντοκονια Χάραξε - αυλάκωσε την τσιμεντοκονια με κοπίδι ? - κατσαβίδι ? - ξύστρα ? σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα να μην μείνει τίποτα μέσα , φτιάξε αριάνι ( υδαρή κονία = τσιμέντο με νερό) ρευστό σαν αραιό μέλι για να μην σηκωθούν καθόλου τα πλακάκια και ξαναβαλτα Αστο μάστορα να βρει μεροκάματο αλλού 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, navger είπε Καλησπερα, Σε σπιτι συγγενη μου, «σηκωθηκαν» 2 σειρες από μερικα πλακακια δαπεδου. τα πλακακια διαστασεων 30*30 σηκωθηκαν ξαφνικα, χωρις να εχει συμβει κατι, όπως καποιος σπασμενος σωληνας από κατω ή κατι άλλο. *και για αυτό δεν μας καλυπτει η ασφαλιστικη, σωστα λενε? Τις ιδες μερες εγινε και το ιδιο σε διπλανο διαμερισμα. Φωναξα έναν μαστορα, με τον οποιο βγάλαμε εντελώς ένα πλακακι, και ειδαμε από κατω, ότι δεν ειχε κολλα *τουλαχιστον ετσι λεει αυτος αλλα μαλλον σωστα λεει. Ειδικος δεν ειμαι. Τωρα για να φτιαχτει, όπως μου λεει, πρεπει να βγουν περιπου 10με 12 τμ2 (καλυτερα όλα αλλα μιλαμε για μεγαλο κοστος τωρα) και να σκαφτει με κομπρεσερ το από κατω υποστρωμμα κανα δυο εκατοστα, εστι ώστε να δημιουργηθει το απαραιτητο κενο, ετσι ώστε να μπει η κολλα και μετα τα νεα πλακακια να ερθουν από πανω στην ιδια ευθεια μετα υπολοιπα. μου ειπε για αυτή τη δουλεια γυρω στα 800, πολλα δεν είναι? Τι λετε? Τα πλακακια σε παλιες πολυκατοικίες σηκώνονται γιατι τοτε οι μαστόροι δεν άφηναν αρμούς και εκτος αυτου τα πλακάκια ειχαν μεγάλο συντελεστή συστολής διαστολής. Το πρόβλημα αυτο δεν λύνεται ετσι απλα αντικαθιστώντας τα δυο πλακάκια ή με επανατοποθέτηση, γιατι αργοτερα θα τα πετάξει σε αλλο σημειο. Απλα το φτιαχνεις προχειρα να δεν εχεις τα χρήματα και οταν βρεις το ποσόν αντικαθιστας ολα τα πλακάκια του χώρου με νεα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, circadian είπε θα παίξει πάνω σε αυτό το "κενό" εκεί που θα ακουμπάω είναι ο λόγος που φοβάμαι τα 18μμ βέβαια η τάβλα του συγκεκριμένου σκελετού είναι 22μμ μοριοσανίδα Αν είναι η όψη του ξύλου που σου αρέσει προσωπικά θα το δοκίμαζα. Αν δεις ότι δεν είναι όπως το φαντάζεσαι βάζεις κάνα ενισχυτικό, διαμηκες "νεύρο" από την κάτω πλευρά ακόμα και από το υλικό που θα περισσέψει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, spocky είπε Το χω σκεφτει και εγω για στηριγματα με κολλα αλλα ειναι το προβλημα με το σαγρε πλακακι οπως ειπες και δεν ξερω αν θα πιασει καλα...Δεν θελω να βαζω τπτ βαρυ πανω, πιο πολυ διακοσμητικα πραγματα και ο λογος που θελω γυαλινα ειναι για το καλαισθητο του πραγματος. Στην αρχη φαντασου ελεγα να μπει ενα ολοκληρο ξυλινο κουτι με ραφια ετοιμο αλλα το μετανιωσα Γενικά μια καλή κόλλα θα πιασει. Κολλάνε και ζαρντινιέρες. Σκέψου το πλακάκι κολλημένο είναι και θέλει κομπρεσέρ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις