Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Fix photos

Λογω κακης διαρυθμισης ο χωρος για το τραπεζι ειναι μικρός.

Βρισκουν οι καρεκλες στη γωνια του τοιχου και δε γινεται να προσεχουν τα παιδια αλλα ουτε και μεγαλοι προσεχουν. 

Λογικα μια μεταλικη γωνια θα βοηθουσε αρκετά οσο αφορα τις γωνιες. Ομως διαφορα πραγματα λερωνουν το τοιχο πχ λαπτοπ που ξεβαφουν κτλ και αφηνουν γραμες.
Δε ξερω τι ειναι καλύτερο να βαλω για προστασία και νιωθω πως κανεις δεν αντιμετωπιζει τετοιο προβλημα.

Μια λύση που σκεφτηκα ειναι να κολησω μια λωριδα σα μπορντουρα/προφιλ ξυλινη (δρυς) στο υψος τραπεζιου/καρεκλας ωστε να παρεχει καποια προστασια. Κατα το δυνατον λεπτη να ακολουθει λιγο τις ανομιομορφιες του τοιχου.

Σκεφτηκα και αλλες λυσεις αλλα καμια δε μου καθοταν καλα. Θα βαφτει ξανα ο χωρος με πιο καφετι χρωμα

Εχει κανεις καμια ιδεα; Μια αλλη ιδεα ηταν να βαλω κατι σα τραπεζακι/ραφι απο τη μια ακρη στην αλλη ομως ο τοιχος κανει κοιλια και δε ξερω ποσο καλα θα φαινεται.

(Ο τοιχος ειχε βαφτει πριν απο λιγους μηνες με  vitex teflon)

AM-JKLWWmSfxZsq2W10minfwOP8XmxWK9I3PFVVN1bHz2Sgqh0hwdj0iQFJk-jjEZAYWDZneJJvy4jYPpv1BLRGIW0scIeVarvA-8NZh96k7SQaJr2y1WK0IHgibmZeQuE2kkdIS-o4ob1EIqJA8c6_d2rODYg=w534-h948-no?authuser=0

Επισης αντιστοιχο θεμα αντιμετωπιζω σε τζακι. Απο τα παιχνιδια/σκουπα κτλ σπανε οι γωνιες και ηταν βαμμενο πριν κατιμηνες. Δεν ειμαι σιγουρος αν θα αρκουσε γωνια ή να θελε μαρμαρο κτλ

AM-JKLU-bliZ6lS5Yu2fuwKeftnDYbFzTb9-LRDH23cXp8yrFIThc_E-Xzs6xAXo8iTZvFMnGkAogt3W6HZr1c7XLdcTepNLGiCMEuho7GiiLgz_Pc9XBQIPDacoi3qaRIfN1ZNquIgSLeAy8-G8uXwxo5mc9A=w1686-h948-no?authuser=0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, zaq1 είπε

Καλημερα,

Εχω 2 θεματακια σε διαμερισμα κατασκευης 1977 με πινακα που βλεπετε στην εικονα και θα ηθελα παρακαλω τις αποψεις σας
Α.
1-2 φορες μου εχει πεσει ο διακοπτης με το κοκκινο βελος *συγκεκριμενα όταν πηγα να ανοιξω ένα πολυπριζο ασφαλειας. Σε αυτό το κυκλωμα δεν εχω κατι που να απαιτει μεγαλο φορτιο. Εχω δοκιμασει τις ασφαλειες που βλεπετε στις φωτο, στη θεση με το κοκκινο βελος
Το βασικο προβλημα είναι ότι στην ιδια γραμμη εχω έναν ραδιοενισχυτη. Όταν παω να τον ανοιξω τρεμοσβηνουν τα λαμπακια που εχει πανω του και ο ηχος που βγαζει είναι αλλοιωμενος. Αυτό κραταει κανα 2λεπτο, και μετα όλα οκ!!

Β.
Επισης, πριν κανα 2μηνο εβαλα ένα κλιματιστικο 24αρι, με ξεχωριστη γραμμη, στη θεση με το μπλε βελος. *αυτος καταληγει στην ασφαλεια με το μπλε βελος . δεν το δουλευω συχνα, αφου κυριως μπηκε για ψυξη. Όταν όμως το βαζω σε λειτουργεια, ακουω από τον πινακα, ένα σφυριγμα, σε πολύ χαμηλη συχνοτητα. Ένα «ιιιιιιιιιιιι». Δεν είναι δυνατος θορυβος αλλα ενοχλητικος

Τελος να αναφερω, μηπως εχουν καποια σχεση, ότι πριν κανα μηνα ειχε ερθει η ΔΕΗ και κατι αλλαξε στην κολωνα απενταντι από το σπιττι (τα θεματακια που αναφερω παραπανω τα παρατηρω μετα από αυτές τις εργασιες), καθως επισης το πωμα της κοκκινης θεσης εχει φυγει από τη θεση της, και την σφιγγω με ταναλια

Τι λετε? Τι μπορω/πρεπει να κανω¦..?

5.jpg

6.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Σίγουρη απάντηση θα σου δώσει ένας ηλεκτρολόγος αφού το δει . 

Σε παρόμοια περίπτωση σε διαμέρισμα του 1976 , έγινε μερική αναβάθμιση του πίνακα ρεύματος και καλύτερος επιμερισμός των φορτίων για έριχνε της ασφαλείες ( επειδή είχα προσθέσει 1 κλιματιστικό) και μια ξεχωριστή γραμμή για κλιματισμό.

Επίσης μου άλλαξε τις στρογγυλές ασφάλειες είχα 2 και βάλαμε αυτόματες .

• Thanks 1

2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Επισης αντιστοιχο θεμα αντιμετωπιζω σε τζακι. Απο τα παιχνιδια/σκουπα κτλ σπανε οι γωνιες και ηταν βαμμενο πριν κατιμηνες. Δεν ειμαι σιγουρος αν θα αρκουσε γωνια ή να θελε μαρμαρο κτλ

Το εύκολο είναι προφίλ PVC ή αλουμίνιο (γωνία) κολλητό ή βιδωτό.

1 λεπτό πριν, Doubt είπε

Το εύκολο είναι προφίλ PVC ή αλουμίνιο (γωνία) κολλητό ή βιδωτό.

Σκεφτομαι για προφιλ ή μαρμαρο. Απλα το μαρμαρο δε ξερω ποσο θα ταιριαξει να βρω παρομιο

Καλησπερα. Θα ηθελα να μου δωσετε καμια ιδεα για το πως να πετυχω το παρακατω. 

Στο μπανιο εχω την παρακατω εσοχη στην οποια θελω να βαλω 2 γυαλινα ραφακια. Το γυρω γυρω ειναι πλακακι το οποιο δεν τρυπιεται και πολυ ευκολα. Δυστυχως δεν χωραει ευκολα το κρουστικο με ρευμα που εχω για να κανω τις τρυπες για τα στηριγματα των ραφιων και δεν ξερω αν θα καταφερω τπτ με τα μπαταριας (τα οποια και αυτα χωρανε ισα ισα). Μηπως αν τρυπαγα στον αρμο να ηταν καλυτερα ή υπαρχει πιθανοτητα να κανω μεγαλη ζημια?

image.png.8620592645ba32c210ddaee147824ed2.png

image.png.3d844dd50ef9201b7b9935408e0a156f.png

15 λεπτά πριν, spocky είπε

Στο μπανιο εχω την παρακατω εσοχη στην οποια θελω να βαλω 2 γυαλινα ραφακια. Το γυρω γυρω ειναι πλακακι το οποιο δεν τρυπιεται και πολυ ευκολα. Δυστυχως δεν χωραει ευκολα το κρουστικο με ρευμα που εχω για να κανω τις τρυπες για τα στηριγματα των ραφιων και δεν ξερω αν θα καταφερω τπτ με τα μπαταριας (τα οποια και αυτα χωρανε ισα ισα). Μηπως αν τρυπαγα στον αρμο να ηταν καλυτερα ή υπαρχει πιθανοτητα να κανω μεγαλη ζημια?

στο πλακάκι απαγορεύεται το κρουστικό δια ροπάλου, γιατι θα πάρεις ολο το πλακάκι στο χερι, ενα μικρο δραπανο και ενα διαμαντοτρυπανο και σιγα σιγα

• Like 2

23 λεπτά πριν, spocky είπε

Απλά τρύπα στον αρμό.

Είναι καλύτερα από κάθε άποψη γιατί θα φαίνεται και λιγότερο η τρύπα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Απλά τρύπα στον αρμό.

Είναι καλύτερα από κάθε άποψη γιατί θα φαίνεται και λιγότερο η τρύπα

Παιζει να ανοιξει κανα πλακακι επειδη θα τρυπησω σε εκεινο το σημειο ή δεν εχει ανάγκη?

Επεξ/σία από spocky

14 λεπτά πριν, spocky είπε

Παιζει να ανοιξει κανα πλακακι επειδη θα τρυπησω σε εκεινο το σημειο ή δεν εχει ανάγκη?

Υπάρχουν ειδικά τρυπάνια για πλακάκι αλλιώς μπορεί να κάνεις ζημιά. Εγώ δε θα τρυπούσα πάντως μπορείς με σοβαρή κόλλα να μιλήσεις στηρίγματα(δες φωτό )

Αλλιώς θα έκανα κάποια κατασκευή να πατήσουν.

https://diy.bostik.com/el-GR/proionta/sygkollitika-montarismatos/mamut-glue-crystal

20 λεπτά πριν, spocky είπε

Επίσης με.κρουστικο παίζει να κάνεις ρωγμή στο πλακάκι η να πεταχτεί κομμάτι. Το πλακάκι δεν είναι όπως ο τοίχος είναι πολύ σκληρό και σπάει σε χτυπήματα δυνατα

• Thanks 1

25 λεπτά πριν, spocky είπε

Παιζει να ανοιξει κανα πλακακι επειδη θα τρυπησω σε εκινο το σημειο ή δεν εχει ανάγκη?

Πιο πιθανό είναι να σπάσει όταν το τρυπάς στην μέση παρά στον αρμό. Σε κάθε περίπτωση θέλει λίγο προσοχή

• Thanks 1

8 ώρες πριν, spocky είπε

Πρώτα με λεπτό τρυπάνι για να τρυπήσεις μόνο αρμό και μετά με πιο φαρδύ κλπ.

Και πατάτα να γίνει (που δεν θα γίνει) καλύπτεται εύκολα λόγω του χρώματος που έχεις επιλέξει.

23 ώρες πριν, zaq1 είπε

Τι λετε? Τι μπορω/πρεπει να κανω¦..?

Για αρχη φερνεις ηλεκτρολογο να δει συσφιξεις και τον ουδετερο σου. Απο εκει και περα εαν συνεχίζει, πραγμα πιθανό επειδη εχεις παλιο ραγουλικο, ισως θα πρεπει να αλλαξεις κάποια αυτοματη ασφαλεια (ισως και τις νεοζετ) ειτε στοχευμενα είτε όλες. Για όλο το πίνακα υπολόγιζε μινιμουμ 250€ υλικα και εργασία, απλως εχε το κατα νου οτι η επισκεψη και μονο θα σου παει ενα τριανταρι οποτε ισως αξιζει να τον ανανεωσεις γενικά...

• Thanks 1

9 ώρες πριν, spocky είπε

Προσωπικά προσπαθώ πάντα να τρυπάω αρμό, γιατί εύκολα σταματάει το διαμαντοτρύπανο πάνω και επίσης αν το μετανιώσεις μπορείς εύκολα να το καλύψεις αργότερα πάλι με αρμό χωρίς να είναι ορατή με την πρώτη ματιά η τρύπα.

Εγώ για να τρυπήσω πλακάκι ξεκινάω χωρίς κρούση, έπειτα όταν το περάσω βάζω κρούση. Ανάλογα όμως το υλικό που υπάρχει από πίσω, δεν είναι και απαραίτητο να βάλεις, αν είναι λίγο δυνατά τα επαναφορτιζόμενα, θα κουραστείς αλλά θα κάνεις δουλειά.

Θα πάρεις έτοιμα ορθογώνια ραφάκια ή θα στα κόψει κάποιος στο σχήμα που έχει αυτή η εσοχή. Αν κάνεις το 2ο μήπως να τον ρωτήσεις τι θέλει για να στα τοποθετήσει ;

6 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Προσωπικά προσπαθώ πάντα να τρυπάω αρμό, γιατί εύκολα σταματάει το διαμαντοτρύπανο πάνω και επίσης αν το μετανιώσεις μπορείς εύκολα να το καλύψεις αργότερα πάλι με αρμό χωρίς να είναι ορατή με την πρώτη ματιά η τρύπα.

Εγώ για να τρυπήσω πλακάκι ξεκινάω χωρίς κρούση, έπειτα όταν το περάσω βάζω κρούση. Ανάλογα όμως το υλικό που υπάρχει από πίσω, δεν είναι και απαραίτητο να βάλεις, αν είναι λίγο δυνατά τα επαναφορτιζόμενα, θα κουραστείς αλλά θα κάνεις δουλειά.

Θα πάρεις έτοιμα ορθογώνια ραφάκια ή θα στα κόψει κάποιος στο σχήμα που έχει αυτή η εσοχή. Αν κάνεις το 2ο μήπως να τον ρωτήσεις τι θέλει για να στα τοποθετήσει ;

Λεω να φτιαξω με ενα χαρτονι το σχημα του ραφιου σαν οδηγο και να παω σε ενα τζαμα να μου τα κοψει στην διασταση που θελω, οπως ειναι η εσοχη.

Σκέφτομαι να πάρω μια μπαλαντέζα κλειστού τύπου, αυτές οι lexman που έχει το Leroy είναι καλές; Η τιμή τους πάντως μια χαρά είναι, μετά από λίγο ψάξιμο που έκανα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...