Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, chriskan22 είπε

Ερωτηση ,   σε μπανιο με γυψοσανιδα αν θελεις να  βγάλεις  πλακακια για καποιο λογο (διαρροη-ραγισμα)    , ποια γυψοσανιδα ειναι καλυτερη ( τσιμεντο/ινοσανιδα) ?

θα βάλεις Γυψοσανίδα Ανθυγρή  ή τσιμεντοσανίδα. Σε συνηθισμένα πλακάκια/κόλλες/αρμούς περνάει η υγρασία μέσα.

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, chriskan22 είπε

Ερωτηση ,   σε μπανιο με γυψοσανιδα αν θελεις να  βγάλεις  πλακακια για καποιο λογο (διαρροη-ραγισμα)    , ποια γυψοσανιδα ειναι καλυτερη ( τσιμεντο/ινοσανιδα) ?

η τσιμεντοσανιδα εχει περισσοτερη συστολη διαστολή αρα μπορει να σου ραγισει τα πλακακια (το εχω δει το εργο)

Πας σε ανθυγρή ή ακομα καλυτερα αν σε παίρνει στη knauf Guardex

48 λεπτά πριν, chriskan22 είπε

Επισης σε στηριγμα πορτας-εξωτ τοιχοποιια  ποια ειναι πιο γερη -δεν με νοιαζει υγρασια.

τσιμεντοσανιδα ξεκαθαρα...

Δημοσ.

Τοποθέτηση μπαταριών μπανιου και έχουμε τις κλασικές κακοτεχνίες.

Στις τρύπες που μπαίνουν οι μπαταρίες ο πλακάς έκανε μεγαλύτερες τρύπες με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό.

Έχω σκεφτεί πρώτη λύση να γεμίσει με στόκο και να βαφτεί στο χρώμα του πλακακιού. Δεύτερη λύση να ξηλωθει όλο το πλακακι (μου φαίνεται πολλή φασαρία). Τρίτη λύση αν μπορώ να βρω μεγαλύτερη διάσταση της "ροδελας" που στέκεται η μπαταρία ή να βάλω περιμετρικά κάτι έξτρα.

Έχετε εικόνα;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, john1987 είπε

Στις τρύπες που μπαίνουν οι μπαταρίες ο πλακάς έκανε μεγαλύτερες τρύπες με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό.

Έχω σκεφτεί πρώτη λύση να γεμίσει με στόκο και να βαφτεί στο χρώμα του πλακακιού. Δεύτερη λύση να ξηλωθει όλο το πλακακι (μου φαίνεται πολλή φασαρία). Τρίτη λύση αν μπορώ να βρω μεγαλύτερη διάσταση της "ροδελας" που στέκεται η μπαταρία ή να βάλω περιμετρικά κάτι έξτρα.

Έχετε εικόνα;

Έχεις φώτο; Δε δικαιολογείται να έχει τόσο μεγάλες. Πάντως δεν είναι κάτι φοβερό να αλλαχτούν πλακάκια αν έχεις απλα χρονοβόρο αν γίνει σωστά.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, john1987 είπε

Έχετε εικόνα;

Με "ροδέλα" εννοείς τη ροζέτα της μπαταρίας? 

Μου φαίνεται υπερβολικό να έχει τόσο μεγαλες τρύπες που να μη τις καλύπτει η ροζέτα.

Βάλε μια φωτο

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, john1987 είπε

Έχετε εικόνα;

Βρες μπαταρίες με μεγάλη ροζέτα. Όλες οι επιτοίχιες έχουν αυτό το θεματάκι λίγο πολύ, γι'αυτό βγαίνουν μεγάλες ροζέτες για να καλύπτουν τις οπές. Θα την τιγκάρεις και sikaflex στο σημείο της τρύπας, μην σου μπασει υγρασίες στο πλακάκι, και είσαι κομπλέ!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, john1987 είπε

Έχετε εικόνα;

Υπάρχει και η επιλογή για τελικό στοκάρισμα (στο τέλος, μετά από γέμισμα της οπής με άλλο τσιμεντοειδές υλικό, καθαρά για λόγους αισθητικής) με αρμόστοκο πλακιδίων στο χρώμα του υπόλοιπου αρμόστοκου πλακιδίων του λουτρού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, chriskan22 είπε

Δε ξερω τι ακριβως εννοεις; παντως ενα περασμα με αδιαβροχοποιητη χρειαζεται σε καθε περιπτωση, με εμφαση στις ενωσεις που θα ειναι στοκαρισμενες... Μικρο κόστος σίγουρο αποτελεσμα...

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στην φάση, επιλογή καλοριφέρ.

Θα ήθελα μονοστυλα για να μην πιάνουν όγκο στον χώρο και ας είναι πιο μακριά.

Σκέφτομαι σωστά ?

Θα μου βγει πιο ακριβά ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Διόρθωση
Δημοσ.

Ξέχασε τα εντελώς τα μονόστηλα. Αν θέλεις να ζεσταθεί οικονομικά το σπίτι σου, πρέπει να έχεις χαμηλή θερμοκρασία προσαγωγής και υπερδιαστασιολογημένα σώματα.

Κατά την γνώμη μου επέλεξε τρίστηλα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Είμαι στην φάση, επιλογή καλοριφέρ.

Θα ήθελα μονοστυλα για να μην πιάνουν όγκο στον χώρο και ας είναι πιο μακριά.

Σκέφτομαι σωστά ?

Θα μου βγει πιο ακριβά ?

Διαφορετικά ξανακανε ανακαίνιση και βάλε ενδοδαπεδια 😎

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Μια λύση που σκεφτηκα ειναι να κολησω μια λωριδα σα μπορντουρα/προφιλ ξυλινη (δρυς) στο υψος τραπεζιου/καρεκλας ωστε να παρεχει καποια προστασια. Κατα το δυνατον λεπτη να ακολουθει λιγο τις ανομιομορφιες του τοιχου.

Σκεφτηκα και αλλες λυσεις αλλα καμια δε μου καθοταν καλα. Θα βαφτει ξανα ο χωρος με πιο καφετι χρωμα

Εχει κανεις καμια ιδεα;

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για προστασία τοίχων και γωνιών.

πχ https://akasimatis.com.gr/fasa-prostasias-toixon-.html

Για ιατρεία, νοσοκομεία κλπ.

(φωτογραφίες εγώ δεν βλέπω πάντως στο ποστ)

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Doubt είπε

Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για προστασία τοίχων και γωνιών.

πχ https://akasimatis.com.gr/fasa-prostasias-toixon-.html

Για ιατρεία, νοσοκομεία κλπ.

(φωτογραφίες εγώ δεν βλέπω πάντως στο ποστ)

Θα φτιάξω τις φωτό. Αυτά είναι πιο πολύ για εμπορικά κτήρια δε νομίζω ότι ταιριάζουν σε σπιτι

Δημοσ.

Καλημερα,

Εχω 2 θεματακια σε διαμερισμα κατασκευης 1977 με πινακα που βλεπετε στην εικονα και θα ηθελα παρακαλω τις αποψεις σας
Α.
1-2 φορες μου εχει πεσει ο διακοπτης με το κοκκινο βελος *συγκεκριμενα όταν πηγα να ανοιξω ένα πολυπριζο ασφαλειας. Σε αυτό το κυκλωμα δεν εχω κατι που να απαιτει μεγαλο φορτιο. Εχω δοκιμασει τις ασφαλειες που βλεπετε στις φωτο, στη θεση με το κοκκινο βελος
Το βασικο προβλημα είναι ότι στην ιδια γραμμη εχω έναν ραδιοενισχυτη. Όταν παω να τον ανοιξω τρεμοσβηνουν τα λαμπακια που εχει πανω του και ο ηχος που βγαζει είναι αλλοιωμενος. Αυτό κραταει κανα 2λεπτο, και μετα όλα οκ!!

Β.
Επισης, πριν κανα 2μηνο εβαλα ένα κλιματιστικο 24αρι, με ξεχωριστη γραμμη, στη θεση με το μπλε βελος. *αυτος καταληγει στην ασφαλεια με το μπλε βελος . δεν το δουλευω συχνα, αφου κυριως μπηκε για ψυξη. Όταν όμως το βαζω σε λειτουργεια, ακουω από τον πινακα, ένα σφυριγμα, σε πολύ χαμηλη συχνοτητα. Ένα «ιιιιιιιιιιιι». Δεν είναι δυνατος θορυβος αλλα ενοχλητικος

Τελος να αναφερω, μηπως εχουν καποια σχεση, ότι πριν κανα μηνα ειχε ερθει η ΔΕΗ και κατι αλλαξε στην κολωνα απενταντι από το σπιττι (τα θεματακια που αναφερω παραπανω τα παρατηρω μετα από αυτές τις εργασιες), καθως επισης το πωμα της κοκκινης θεσης εχει φυγει από τη θεση της, και την σφιγγω με ταναλια

Τι λετε? Τι μπορω/πρεπει να κανω¦..?

5.jpg

6.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...