hp8 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε Είναι η Η/Μ που λες; ναι Το θέμα όμως είναι πότε ενεργοποιείται Εγώ αποσυνδέω τη φύσα και ανοίγω την θέρμανση Ενεργοποιείται η μαγνητική του δικτύου (γιατί έτσι την έχω συνδέσει η δική σου δεν ξέρω πότε ενεργοποιείται ) ρέει το πετρέλαιο και μόλις γεμίσει η εσοχή του φίλτρου της αντλίας και τρέξει λίγο το σφιγκο με το αλεν Κλείνω ρεύμα βάζω πάλι την φύσα και ενεργοποιώ την θέρμανση Πιθανόν να χρειαστεί 1-2 ρεσετ από το κόκκινο μπουτον 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Αν φταίει ο θερμοστάτης μπορείς να τον γεφυρώσεις. Έτσι το είχα κάνει και εγώ με μία σόμπα χαλαζία και εν τέλει τον άφησα χωρίς να τον επισκευάσω. ο θερμοστάτης είναι εξάρτημα για την ασφαλή λειτουργία μιας συσκευής Με την γεφύρωση η ασφαλής λειτουργία της συσκευής δεν υφίσταται άρα γίνεται επικίνδυνη αφ ενός, αφ ετέρου τέτοιες προτάσεις προς τρίτους καλό θα είναι να αποφεύγονται γιατί διαβάζουν πολλοί χωρις τεχνικές γνώσεις 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_st13 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Mpiftekis είπε Καλησπέρα παιδιά!! Ερώτηση για εξαέρωση καυστήρα πετρελαίου. Πήγε χαμηλά η στάθμη στη δεξαμενή και λογικά έκοψε ο καυστήρας από μόνος του. Τώρα που βάλαμε 300 λίτρα πετρέλαιο δεν ξεκινά να ζεστάνει ο καυστήρας. Υποθέτω ότι θέλει εξαέρωση. Η αντλία που έχουνε είναι η Danfoss BFP 21 R3 με 2 σωληνάκια. Διαβάζοντας το manual, καταλαβαίνω ότι πρέπει να γυρίσω τη βίδα "Ο" μέχρι να σταξει πετρέλαιο. Καλά καταλαβαίνω ή θα κάνω βλακεία; Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Το κλασσικό και εύκολο είναι το εξής (μη το φοβηθείς): -άνοιξε (λίγο, σκαστά, απλά λάσκαρε το - στο περίπου 2-3 βόλτες-) την τάπα P με αλλεν -ενεργοποίησε τον καυστήρα κανονικά, και κάνε reset από το μπουτον (που κάπου έχει ο καυστήρας σου) όσες φορές χρειαστεί, δηλαδή κάθε οπότε σου κάνει auto stop, έως ότου βγάλει πετρέλαιο η τάπα που έχεις ήδη ανοίξει. Έπειτα κάνε κράτει τον καυστήρα, βίδωσε την τάπα (χωρίς μίσος από φόβο, κανονικά!) και είσαι έτοιμος. @hp8Η αντλία είναι self priming, δεν χρειάζεται να κάνεις όλη αυτή την διαδικασία. Αν δεν ήταν, θα έπρεπε βαρυτικά να γίνει όπως λες. ΥΓ πάρε και κάνα πανί για τα πετρέλαια που θα πέσουν. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από dimitris_st13 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε Η αντλία είναι self priming, δεν χρειάζεται να κάνεις όλη αυτή την διαδικασία. Αν δεν ήταν, θα έπρεπε βαρυτικά να γίνει όπως λες. εγώ του είπα την ασφαλή διαδικασία για να μην λειτουργήσει η αντλία χωρίς πετρέλαιο αφ ενος αφτερου με τον τρόπο που του είπα θα κάνει λιγότερα ρεσετ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_st13 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, hp8 είπε εγώ του είπα την ασφαλή διαδικασία για να μην λειτουργήσει η αντλία χωρίς πετρέλαιο αφ ενος αφτερου με τον τρόπο που του είπα θα κάνει λιγότερα ρεσετ Δε θα πάθει κάτι η αντλία, είναι ελάχιστος ο χρόνος ξηρής λειτουργίας, είναι σχεδιασμένη να δουλέψει για λίγο έτσι, και μικρή η διαφορά στα reset, μπορεί και μόνο ένα να είναι αρκετό Το βανάκι της δεξαμενής να είναι ανοιχτό μόνο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, manolis940 είπε Αν φταίει ο θερμοστάτης μπορείς να τον γεφυρώσεις. Έτσι το είχα κάνει και εγώ με μία σόμπα χαλαζία και εν τέλει τον άφησα χωρίς να τον επισκευάσω. Όποτε ζεσταινόμουνα την έκλεινα μόνος μου. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού 😂 Ότι και αν κάνεις την σόμπα την κρατάς εκτός ρεύματος ! Θα το δοκιμάσω για αρχή, αν φταει ο διακόπτης έχεις καμια ιδέα; να παρω έναν με 3 σκάλες ; επίσης αν τον γεφυρωσω θα κόβει κανονικά σε περιπτωση ππυ φτάσει φουλ θερμοκρασία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mastoras007 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 19 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Μάρμαρο και τσιμέντο θα βάλεις οχι αμμο Μαρμαροσκονη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solid21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα, Θελω να βγαλω το καλοφιρερ για βαψιμο, το εξαεριστικο ειναι σφηνωμενο στον τοιχο, μπορω να το λυσω χωρις να γεμισουμε νερα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
someone- Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, solid21 είπε Καλησπερα, Θελω να βγαλω το καλοφιρερ για βαψιμο, το εξαεριστικο ειναι σφηνωμενο στον τοιχο, μπορω να το λυσω χωρις να γεμισουμε νερα ; κλείσε τα νερα, ξεβιδωσε τις σωληνες, δε το βλέπω παλιό καλοριφέρ λογικα ειναι βιδωμενη η βαση και το σωμα ειναι ακουμπημενο πάνω. εγω θελω να ρωτήσω εξαέρωση μέχρι τώρα πως εκανες; να ξερεις υπάρχει εξαεριστικό που μπαινει σε αυτη τη σωληνα, μπαίνει εκεί στη γωνία ενα Ταφ και από πάνω το εξαεριστικό. τελος να πω οτι πλέον ειναι πολυ φθηνα τα σώματα, πηρα ενα αν θυμάμαι καλα 70-80 πόντους γυρω στα 60-70 ευρώ. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από someone- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, solid21 είπε Θελω να βγαλω το καλοφιρερ για βαψιμο, το εξαεριστικο ειναι σφηνωμενο στον τοιχο, μπορω να το λυσω χωρις να γεμισουμε νερα ; κλείσε διακόπτη και αν είναι σωστός (στεγανοποιεί) δεν θα έχεις θέμα Λάσκαρε το κάτω ρακορ και βάλε ενα ταψί από κάτω και λιγο - λίγο αδειάζεις Ούτως η άλλως μπάνιο είναι αν βλέπω καλά Μήπως να πας για άλλο σώμα ? χάλια είναι δεν ξέρω αν αξίζει η φασαρία Θα κάνει κάνα παφ και !!! Μπορείς και επιτόπου τα πολλά - πολλά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solid21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, hp8 είπε κλείσε διακόπτη και αν είναι σωστός (στεγανοποιεί) δεν θα έχεις θέμα Λάσκαρε το κάτω ρακορ και βάλε ενα ταψί από κάτω και λιγο - λίγο αδειάζεις Ούτως η άλλως μπάνιο είναι αν βλέπω καλά Μήπως να πας για άλλο σώμα ? χάλια είναι δεν ξέρω αν αξίζει η φασαρία Θα κάνει κάνα παφ και !!! Μπορείς και επιτόπου τα πολλά - πολλά Σε ευχαριστω πολυ , δεν λειτουργει καθολου , ο λογος ειναι αποκλειστικα αισθητικος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, solid21 είπε Σε ευχαριστω πολυ , δεν λειτουργει καθολου , ο λογος ειναι αποκλειστικα αισθητικος. τότε επιτόπου Υπάρχει ειδικό χρώμα για τα σώματα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, solid21 είπε Σε ευχαριστω πολυ , δεν λειτουργει καθολου , ο λογος ειναι αποκλειστικα αισθητικος. Νερό έχει μέσα; αν το έχετε αφήσει άδειο θα έχει σαπίσει τελείως, χαμένο θα πάει το βάψιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpiftekis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, hp8 είπε ναι Το θέμα όμως είναι πότε ενεργοποιείται Εγώ αποσυνδέω τη φύσα και ανοίγω την θέρμανση Ενεργοποιείται η μαγνητική του δικτύου (γιατί έτσι την έχω συνδέσει η δική σου δεν ξέρω πότε ενεργοποιείται ) ρέει το πετρέλαιο και μόλις γεμίσει η εσοχή του φίλτρου της αντλίας και τρέξει λίγο το σφιγκο με το αλεν Κλείνω ρεύμα βάζω πάλι την φύσα και ενεργοποιώ την θέρμανση Πιθανόν να χρειαστεί 1-2 ρεσετ από το κόκκινο μπουτον ο θερμοστάτης είναι εξάρτημα για την ασφαλή λειτουργία μιας συσκευής Με την γεφύρωση η ασφαλής λειτουργία της συσκευής δεν υφίσταται άρα γίνεται επικίνδυνη αφ ενός, αφ ετέρου τέτοιες προτάσεις προς τρίτους καλό θα είναι να αποφεύγονται γιατί διαβάζουν πολλοί χωρις τεχνικές γνώσεις 10 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε Το κλασσικό και εύκολο είναι το εξής (μη το φοβηθείς): -άνοιξε (λίγο, σκαστά, απλά λάσκαρε το - στο περίπου 2-3 βόλτες-) την τάπα P με αλλεν -ενεργοποίησε τον καυστήρα κανονικά, και κάνε reset από το μπουτον (που κάπου έχει ο καυστήρας σου) όσες φορές χρειαστεί, δηλαδή κάθε οπότε σου κάνει auto stop, έως ότου βγάλει πετρέλαιο η τάπα που έχεις ήδη ανοίξει. Έπειτα κάνε κράτει τον καυστήρα, βίδωσε την τάπα (χωρίς μίσος από φόβο, κανονικά!) και είσαι έτοιμος. @hp8Η αντλία είναι self priming, δεν χρειάζεται να κάνεις όλη αυτή την διαδικασία. Αν δεν ήταν, θα έπρεπε βαρυτικά να γίνει όπως λες. ΥΓ πάρε και κάνα πανί για τα πετρέλαια που θα πέσουν. Λοιπόν, σε συνέχεια της πολύτιμης βοήθειας σας, εν τέλει χρειάστηκε να πατήσω μόνο το reset του καυστήρα. Κι αυτό γιατί, υποθέτω ότι επειδή είναι δισωληνιο το σύστημα, κάνει εξαέρωση αυτόματα. Τουλάχιστον αυτό έλεγε μες στο manual. Υ.Γ. Κι εγώ που νόμιζα ότι μόνο τα PC είχαν κουμπί reset 😆 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeG Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Στις 19/2/2022 στις 9:54 ΠΜ, GeG είπε Καλησπερα, μια σόμπα λαδιου σχετικά καινούργια αλλά εκτός εγγύησης σταμάτησε στα καλά καθούμενα να δουλευει, χωρίς σπίθα, τσαφ και μυρωδιά και δεν ξέρω τι να κοιτάξω να αλλάξω από θερμοστάτη ή διακόπτη, παραθετω φωτογραφία με το εσωτερικό, πανω είναι η επιλογή θερμοκρασίας και κάτω το μαυρο είναι η επιλογή σκάλας 1-3. Κάποια ιδέα για αλλαγή;εχω ίδια σόμπα λιγότερα watt, αν από εκεί δοκιμάσω τον διακόπτη λέτε να χαλάσει ο διακόπτης λόγω φορτίου; ευχαριστώ εκ των προτερων για τις απαντήσεις σας. Επανέρχομαι με πιο σωστές πληροφοριες αυτή την φορά, πηρα το πολυνετρο και πηγα κομμάτι κομμάτι μέχρι που είδα ότι ο θερμοστάτης είτε κάνει κλακ είτε δεν κάνει , δεν δουλευει, δεν περναει ρευμα από το ένα πιν στο άλλο. Παρακάτω παραθετω τον θερμοστάτη που εχει, το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω τον ίδιο ακριβώς Ελλάδα αλλά άλλη μάρκα με τα ίδια χαρακτηριστικά αν και λέει για σόμπα αλογόνου. Οι θερμοστατες αυτοί ίδιοι δεν είναι ρε παιδια; παραθετω και link με αυτόν που κοιτάω για αγορά, για πειτε καμια γνώμη να σωθεί η σομπουλα, ευχαριστώ εκ των προτερων. https://klapstores.gr/product/θερμοστατησ-luxell-exs-25/?skr_prm=WyI4MDE4ZDc5NS0wZDg1LTQxN2EtYWE5Yi1jMWZlM2Y5YmZiYzIiLDE2NDU0NDY1OTYzMjIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 20/2/2022 στις 11:26 ΠΜ, hp8 είπε ο θερμοστάτης είναι εξάρτημα για την ασφαλή λειτουργία μιας συσκευής Με την γεφύρωση η ασφαλής λειτουργία της συσκευής δεν υφίσταται άρα γίνεται επικίνδυνη αφ ενός, αφ ετέρου τέτοιες προτάσεις προς τρίτους καλό θα είναι να αποφεύγονται γιατί διαβάζουν πολλοί χωρις τεχνικές γνώσεις Την υπόλοιπη πρόταση που δείχνει ότι κάνω πλάκα με το να μείνει μόνιμα η σόμπα χωρίς θερμοστάτη και την το υπόλοιπο μήνυμα σχετικά με την ασφάλεια προφανώς τα αφαίρεσες απ' το quote γιατί βολεύει να δώσεις την απάντηση που έδωσες ! Νιώθεις πιο σοφός τώρα; Μήπως νιώθεις ότι την έχεις μεγαλύτερη.... την αυτοπεποίθηση ; Μήπως να δώσεις και καμιά συμβουλή πως μπορεί να ελέγξει αν ο θερμοστάτης είναι χαλασμένος στο σπίτι του;; Για πες μας τι μπορεί να πάθει κάποιος που βγάζει μια συσκευή από το ρεύμα και συνδέει μια κλέμμα εκεί που είναι η επόμενη του κυκλώματος, γυρίζει κουμπί και βάζει πρίζα να δει αν παίρνει μπροστά ;; Επιστήμη για πολύ έξυπνους σαν εσένα ακούγεται !😱 Τέλος όποιος μπαίνει εδώ μέσα καλό είναι να φιλτράρει τις απαντήσεις και να βλέπει αν ταιριάζουν σε αυτόν στο πρόβλημα του και στις γνώσεις που έχει! Στις 20/2/2022 στις 2:35 ΜΜ, GeG είπε Θα το δοκιμάσω για αρχή, αν φταει ο διακόπτης έχεις καμια ιδέα; να παρω έναν με 3 σκάλες ; επίσης αν τον γεφυρωσω θα κόβει κανονικά σε περιπτωση ππυ φτάσει φουλ θερμοκρασία; Προφανώς και όχι. Δεν θα κόβει. Θα πρέπει να είσαι στην κυριολεξία από πάνω της, οπότε χάνει και την χρησιμότητα της γιατί δεν θα μπορείς να την βάλεις να αράξεις στον καναπέ ή να κοιμηθείς Αν φταίει ο διακόπτης παρέκαμψε τον και αυτόν πριν δώσεις χρήματα τσάμπα για άλλον. Συνήθως βέβαια σε αυτούς τους διακόπτες το καταλαβαίνεις καθώς τους γυρνάς. Edit: Είδα έπειτα το επόμενο σου μήνυμα. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2022 από manolis940 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις