Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Γενικός πιο πριν δεν υπάρχει;

Τη συγκεκριμένη δεν γνωρίζω πως και αν μπορείς να την κλείσεις, ίσως κάποιος συμφορουμίτης να σου φανεί πιο χρήσιμος

5 λεπτά πριν, Doubt είπε

Με τον γενικό κάνε παιχνίδι. Αυτό στη φωτογραφία και να το κλείσεις, πιθανότατα δεν θα ξανανοίγει μετά και θα μπλέξεις.

Ευχαριστώ, θα βρω αύριο το κεντρικό ρολόι ναα το κλεισω από εκεί. 

Επεξ/σία από imr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 11/2/2022 στις 1:45 ΠΜ, Liverpool89 είπε

Ναι την βαση την παραγγειλα.

Δοκιμασα να χτυπησω στο υψος που ειναι τα αλλα και δεν ακούγεται ή τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω εγω να ακούγεται σαν κουφιο. Αν είναι στατουλαριστο δεν φαινεται μου είπανε.

Μονο αν παω με βαση τα υπολοιπα οτι είναι περίπου στα 2+ μετρα και απο την πριζα 5 εκατοστα δεξια αριστερά. Εκτος αν κανανε καμια μαγκια και παει διαγωνια που θα ναι επιτυχία.

Σημερα παρελαβα βαση και τηλεόραση.

Για να μην κανω καμια βλακεία και ανοιξω εκατο τρυπες.

Σκεφτηκα να βιδωσω πρωτα τα μπράτσα στην τηλεόραση και να δω σε τι υψος θα ερθει και μετα να τρυπησω να βαλω την πλακα στον τοιχο. 

Το υψος της τηλεόρασης ειναι περιπου 80 εκατοστά αλλα θελω το κατώτατο σημειο της τηλεόρασης να ναι στο 1.20 απο το πατωμα. Δεν θελω να πεσω στο λαθος να μετρησω 1.20 να βιδωσω την πλακα εκει και μετά που θα βαλω την και να κατεβει πιο κατω. 

Το σκεφτομαι καλά ή ειμαι λαθος;

Για το τρυπημα που ειναι σοβας και μετα τουβλο να ξεκινησω με τρυπημα και μετά κρουση ή κατευθείαν κρουση χαμηλες στροφες μικρότερο τρυπανι. 

29 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Σκεφτηκα να βιδωσω πρωτα τα μπράτσα στην τηλεόραση και να δω σε τι υψος θα ερθει και μετα να τρυπησω να βαλω την πλακα στον τοιχο. 

Το υψος της τηλεόρασης ειναι περιπου 80 εκατοστά αλλα θελω το κατώτατο σημειο της τηλεόρασης να ναι στο 1.20 απο το πατωμα. Δεν θελω να πεσω στο λαθος να μετρησω 1.20 να βιδωσω την πλακα εκει και μετά που θα βαλω την και να κατεβει πιο κατω. 

Για το τρυπημα που ειναι σοβας και μετα τουβλο να ξεκινησω με τρυπημα και μετά κρουση ή κατευθείαν κρουση χαμηλες στροφες μικρότερο τρυπανι. 

Σωστά σκέφτεσαι για το μέτρημα θα πρέπει να είναι 1,20 + βάση τηλεόρασης έως βιδες

Βάλε το τρυπάνι για λίγο χωρίς κρουση εκεί που θα σημαδέψει για να φαγωθεί λίγο ο σοβάς. 

Και κατευθείαν κρούση με 6ρι-8ρι τρυπάνι δεν θα έχεις θέμα απλά θέλει προσοχή να μην σου φύγει λίγο στην αρχη

• Like 3

2 ώρες πριν, imr είπε

Προσπαθώ να κλεισω την παροχή της βρύσης για να αλλάξω μπαταρία αλλά οι βάνες είναι στην παρακάτω κατάσταση και δεν κουνιούνται με τίποτα

https://postimg.cc/2LynB1rr

Καμία ιδέα πως μπορώ να τις κλείσω? Με πένσα όσο και να δοκίμασα δεν κουνιουνται

Με κλειδί ή γαλλικό δοκίμασες; 

2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Μπορείς να φτιάξεις και ένα "ομοίωμα" από ένα χαρτόνι στο μέγεθος της τηλεόρασης ώστε να δεις πραγματικά πως και που θα κάτσει η τηλεόραση. Όταν έβαλα την δική μου τηλεόραση άλλο είχα στο μυαλό μου και αλλιώς ήταν στην πραγματικότητα, ευτυχώς τελευταία στιγμή το δοκίμασα έτσι και μπόρεσα να το διορθώσω.

• Like 2

2 ώρες πριν, imr είπε

Σωστά σκέφτεσαι για το μέτρημα θα πρέπει να είναι 1,20 + βάση τηλεόρασης έως βιδες

Βάλε το τρυπάνι για λίγο χωρίς κρουση εκεί που θα σημαδέψει για να φαγωθεί λίγο ο σοβάς. 

Και κατευθείαν κρούση με 6ρι-8ρι τρυπάνι δεν θα έχεις θέμα απλά θέλει προσοχή να μην σου φύγει λίγο στην αρχη

Εκει που θα σημαδεψω θα το χτυπησω λιγο με ενα καρφακι να κανει μυτη σαν ποντα.

Οποτε Βιδωνω τα μπράτσα στην τηλεόραση ετσι και αλλιως αυτο το βημα πρέπει να γινει και μετραω το κατω σημειο της τηλεόρασης ως το σημειο που αγκιστρωνει στην ραγα και προσθετο 1.20. με βλεπω να κοιταω τηλεόραση όρθιος.

Εχω τον πιτσιρικά μου έσπασε μια και δεν θελω μετα απο δυο+ χρονια χωρις τηλεόραση να με σπασει και αυτη, ας την χαρω λιγο.

• Like 1

13 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε

Επιβεβαιώνω πως είναι πολύ καλό και δεν φαίνεται διαφορά (σε καινούρια σώματα τουλάχιστον - μη κιτρινισμενα) 

Δεν θυμάμαι αν είναι το ίδιο χρώμα που είπε ο φίλος αλλά έβαψα παλαιά σώματα καλοριφέρ με παρόμοιο χρώμα  πριν 15 χρόνια και τα σώματα είναι ακόμη άψογα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε

Με κλειδί ή γαλλικό δοκίμασες; 

Ναι δεν γίνεται κάτι γιατί δεν πιάνει καλά. 

Δοκίμασα να βιδωσω και ένα παξιμάδι αλλά οι βόλτες είναι διαλυμένες και δεν πιανει

Επεξ/σία από imr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, imr είπε

Δοκίμασα να βιδωσω και ένα παξιμάδι αλλά οι βόλτες είναι διαλυμένες και δεν πιανει

Παιζει να ειναι του παλαιου τυπου. Υπαρχει κινδυνος ομως να αρχισει να τρεχει νερο αν το κουνησεις.. Εγω θα εκλεινα γενικα το νερο και θα εβαζα βανακια αλλα

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα συμφορουμιτες,

ερωτηση υδραυλικου(?) περιεχομενου.

εχω το εικονιζομενο σετ ντουζ εντοιχισμου (μικτης, κεφαλη οροφης, τηλεφωνο)

οταν ανοιγω τη μπαταρια , αυτομάτως το νερο πάει στην κεφαλη οροφης, κατι το οποιο δε βολευει,επισης επειδη σαν προεπιλογη παει εκει , αν επιλεξω το τηλεφωνο , σταζει κρυο νερο απο την κεφαλη οροφης, ενω εχω ζεστο στο τηλεφωνο.

πως μπορει να διορθωθει το παραπανω θεμα?(της προεπιλογης κυριως)

spacer.png

Επεξ/σία από kostakiss

6 λεπτά πριν, kostakiss είπε

καλημερα συμφορουμιτες,

οταν ανοιγω τη μπαταρια , αυτομάτως το νερο πάει στην κεφαλη οροφης, κατι το οποιο δε βολευει,επισης επειδη σαν προεπιλογη παει εκει , αν επιλεξω το τηλεφωνο , σταζει κρυο νερο απο την κεφαλη οροφης, ενω εχω ζεστο στο τηλεφωνο.

spacer.png

Απο οσο ξερω δεν αλλαξει πλεον. Η ετσι ειναι απο τη μανα του η τα εβαλε σε αλλες εξοδους ο υδραυλικος

53 λεπτά πριν, kostakiss είπε

καλημερα συμφορουμιτες,

spacer.png

πρέπει να έχεις στη μπαταρία αυτό το πρόβλημα. Συμβαίνει συχνά. Για δες το.

https://www.youtube.com/watch?v=-xEdNEGTsbU&t=3s

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

UPDATE 

Οκ βγηκε τραβηχτο προς τα πανω, απλα ζοριστηκα , με καβουρα και πολυ προσπαθεια το τραβηξα γιατι ειναι πλαστικο και ο καβουρας το πιεζε

Κατα 99% αυτη ειναι η βρυση

https://www.garashome.gr/μπαταρία-νιπτήρος-επικαθήμενη-la-torre-konvex-17501

Θελω λιγο την βοηθεια σας, προσπαθω να ανοιξω την μπαταρια του μπανιου, εχω βγαλει το καπακι οπως φαινεται στην φωτο, δεν χρειαστηκε να το ξεβιδωσω απο πισω με το αλεν που εχει γιατι κοπηκε το κεφαλι του μηχανισμου και βγηκε μονο του (ας ειναι καλα ο γιος που αντι να την κλεισει με το χερι αποφασισε να το κοπανισει απο πανω....)

1645013077588small.jpg.a9e3639185285c2d96d925f0fa2be5a3.jpg

Τωρα εχω φτασει στον μηχανισμο, αλλα δεν βρισκω τροπο να τον τραβηξω εξω οπως φαινεται στο βιντεο. Εχει λιγα μποσικα οπως φαινεται αλλα δεν... και δεν βλεπω απο εξω γυρω γυρω κατι αλλο να τον κραταει μεσα. Καμια ιδεα? Η βρυση ειναι La Torre δεν ξερω αν βοηθαει καπου την εχω 15 χρονια, το μοντελο δεν το βρηκα στα γρηγορα που εψαξα, μοιαζει με αρκετες που υπαρχουν τωρα στα site.

https://streamable.com/dbz4hl

Επεξ/σία από Amaretos

4 ώρες πριν, imr είπε

Ε ναι, θέλει όλο αλλαγή. 

Θα μπορούσες να κολλήσεις με ασημοκόλληση αν είναι μπρούτζινο ένα παξιμάδι και να το λύσεις, αλλά μπορεί να κάνεις ζημιά γιατί είναι σε κακή κατάσταση. 

Καλύτερα απλά να κλείσεις το γενικό από το ρολόι και αν κάτι πάει στραβά στο μέλλον, αλλάζεις βανακι. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...