nickol-us Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, george1807 είπε Ναι προφανώς και έχω κάνει λάθος στη συνδεσμολογία, αυτό ψάχνω. Ποια καλώδια πρέπει να αλλάξω από τις φωτό και σε ποια θέση να πάνε. Έχω και φωτογραφία το παλιό αλλά δεν με βοήθησε. Είναι τελείως διαφορετικό με το τωρινό και επίσης δεν το θυμάμαι ποτέ να δουλεύει σωστά. Αν είδες το βίντεο, στη μια άκρη κατεβαίνει η φάση από το κουτί, 2 αγωγοί είναι κοινοί και στην άλλη άκρη φεύγη η φάση προς τη λάμπα. Πρέπει να βρεις ποιοί είναι οι κοινοί αγωγοί και ποιό καλώδιο η φάση και να τα ενώσεις στα ανάλογα σημεία. Από τα χρώματα που φαίνεται στον έναν διακόπτη, δεν διακρίνεται ποιά είναι η φάση και ποιοί οι κοινοί αγωγοί, επίσης στον άλλο διακόπτη είναι βαμμένοι (ισως εσύ από κοντά ξεχωρίζεις χρώματα), η χρωματολογία, πέραν από τα πολύ στάνταρ μπορεί να αλλάξει από ηλεκτρολόγο σε ηλεκτρολόγο. Η συνδεσμολογία επάνω στον διακόπτη είναι πάλι βάσει του διακόπτη. Αυτός με τα σύμβολα που έχει ορίζει που μπαίνει η φάση και που οι κοινοί αγωγοί(στην φωτό δεν διακρίνεται τίποτα από τις επαφές του διακόπτη). Αν βρεις τους αγωγούς και δώσεις αναλυτικά στοιχεία(καλές και ευδιάκριτες φωτό όπου διακρίνονται τα σύμβολα κτλ) ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Επειδή λες οτι ποτέ δεν δούλευε σωστά, είσαι σίγουρος οτι τα καλώδια αντιστοιχούν σε αλε ρετούρ και όχι σε κομιτατέρ;
Locke_John Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 7/2/2022 στις 10:12 ΠΜ, paylidis είπε γενικα για να μη κοπεις κλπ μια καλη ιδεα θα ήταν να αφαιρεσεις το σπασμενο τζαμι με πολυ προσοχη ευχαριστώ όλους γ τις απαντήσεις. τέλος καλό, όλα καλά. γ καλή μ τύχη, είχα επαγγελματία υαλουργό στα 500 μέτρα απ το σπίτι μου (τα καλά τ να μένεις κέντρο). αφού τον ρώτησα, μ είπε αν μπορώ ν του την πάω την πόρτα θ ήταν το ιδανικό. ευτυχώς αυτή βγήκε σχετικά εύκολα απ τους μεντεσέδες της κ πάλι ευτυχώς οι ταινίες κράτησαν τα σπασμένα τζάμια στη θέση τους στη διαδρομή μου με τα πόδια. μπήκε επίσης σχετικά εύκολα στους μεντεσέδες της. σε 2 ώρες μ την είχε έτοιμη, μου την έκανε και delivery: κοστος: 25ευρώ. υγ1: αν δεν ανασηκωνόταν να βγει απ τους μεντεσέδες, θα ήθελε βοήθεια στο κάτω μέρος με ένα κατσαβίδι ως μοχλό προς τα επάνω. (πρόταση μάστορα). υγ2: στο βάλσιμο, πρώτα μπαίνει ο επάνω μεντεσές που είναι πιο μακρύς. (επίσης πρόταση μάστορα). υγ3: ήταν πιο βαριά απ' ότι φαινόταν με το μάτι. Πραγματικά ό,τι καλύτερο έχω συναναστραφεί σε μάστορα ο άνθρωπος αυτός. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από Locke_John 3 1
george1807 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν είδες το βίντεο, στη μια άκρη κατεβαίνει η φάση από το κουτί, 2 αγωγοί είναι κοινοί και στην άλλη άκρη φεύγη η φάση προς τη λάμπα. Πρέπει να βρεις ποιοί είναι οι κοινοί αγωγοί και ποιό καλώδιο η φάση και να τα ενώσεις στα ανάλογα σημεία. Από τα χρώματα που φαίνεται στον έναν διακόπτη, δεν διακρίνεται ποιά είναι η φάση και ποιοί οι κοινοί αγωγοί, επίσης στον άλλο διακόπτη είναι βαμμένοι (ισως εσύ από κοντά ξεχωρίζεις χρώματα), η χρωματολογία, πέραν από τα πολύ στάνταρ μπορεί να αλλάξει από ηλεκτρολόγο σε ηλεκτρολόγο. Η συνδεσμολογία επάνω στον διακόπτη είναι πάλι βάσει του διακόπτη. Αυτός με τα σύμβολα που έχει ορίζει που μπαίνει η φάση και που οι κοινοί αγωγοί(στην φωτό δεν διακρίνεται τίποτα από τις επαφές του διακόπτη). Αν βρεις τους αγωγούς και δώσεις αναλυτικά στοιχεία(καλές και ευδιάκριτες φωτό όπου διακρίνονται τα σύμβολα κτλ) ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Επειδή λες οτι ποτέ δεν δούλευε σωστά, είσαι σίγουρος οτι τα καλώδια αντιστοιχούν σε αλε ρετούρ και όχι σε κομιτατέρ; Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Αρχικά το κόκκινο καλώδιο είναι στο σωστό σημείο; Οι θέσεις είναι L1, L2 και το κόκκινο στη θέση 3. Στην L1 έχω το μάυρο καλώδιο και στο L2 το καφέ. Και στους δύο διακόπτες είναι η ίδια συνδεσμολογία. Ο διακόπτης είναι αυτός Ναι αλε ρετουρ είναι. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από george1807
vamvakoolas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Στις 7/2/2022 στις 6:35 ΠΜ, Locke_John είπε Για τις ακριβείς διαστάσεις, δε θ πρέπει ν υπολογίσω κ το τμήμα των άκρων, το καλυμμένο με γύψο δλδ; ασε τα DIY και παρε εδω: https://www.tatsisglass.gr/epikoinwnia ο μαστορας και φθηνος ειναι και γρηγορος (βεβαια κοντευει να παρει συνταξη δε ξερω ποσο θα συνεχιζει ακομα)
Locke_John Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, vamvakoolas είπε ασε τα DIY και παρε εδω: https://www.tatsisglass.gr/epikoinwnia ο μαστορας και φθηνος ειναι και γρηγορος (βεβαια κοντευει να παρει συνταξη δε ξερω ποσο θα συνεχιζει ακομα) ευχαριστώ άλλα έκανα τη δουλειά μου με μάστορα της γειτονιάς μου ήδη από χθες.
Doubt Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Στις 7/2/2022 στις 9:19 ΠΜ, paylidis είπε Εαν ειναι στανταρ διασταση παιζουν καποιες πολυ οικονομικές (προσφατα τις ανακαλυψα και εχω ήδη παρει καποια παραθυρα που ηθελα), πχ Εαν οχι, 450-500 και πανω όπως ειπες! Αυτά έρχονται με το τελάρο τους (κάσα) και χωρίς τζάμια ή είναι κομπλέ, έτοιμα για τοποθέτηση;
paylidis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, Doubt είπε Αυτά έρχονται με το τελάρο τους (κάσα) και χωρίς τζάμια ή είναι κομπλέ, έτοιμα για τοποθέτηση; κομπλε ετοιμα για τοποθετηση με χερουλια περβαζια κλπ 2
papoys1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, paylidis είπε κομπλε ετοιμα για τοποθετηση με χερουλια περβαζια κλπ Καλές τιμές παίζουν και στο leroy ειδικά κάθε Ιούλιο και Αυγουστο με προσφορές σε αλουμίνια - PVC 20-30%. Έφτιαξα παράθυρο και ρολλά για μπαλκονόπορτες σε λιγότερο από τη μισή τιμή από όσα μου ζητούσαν έξω.
paylidis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Καλές τιμές παίζουν και στο leroy ειδικά κάθε Ιούλιο και Αυγουστο με προσφορές σε αλουμίνια - PVC 20-30%. Έφτιαξα παράθυρο και ρολλά για μπαλκονόπορτες σε λιγότερο από τη μισή τιμή από όσα μου ζητούσαν έξω. Επειδη προ εβδομαδας εκανα πολυ σκληρη ερευνα αγορας, αξιζε ο τυπος στη θεσσαλονικη στο λινκ που παρεθεσα με διαφορα σε σχεση με το λερου, τωρα... Εαν βγαλουν -20-30% αξιζει ξεκαθαρα το λερου τοτε... 1
papoys1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 55 λεπτά πριν, paylidis είπε Επειδη προ εβδομαδας εκανα πολυ σκληρη ερευνα αγορας, αξιζε ο τυπος στη θεσσαλονικη στο λινκ που παρεθεσα με διαφορα σε σχεση με το λερου, τωρα... Εαν βγαλουν -20-30% αξιζει ξεκαθαρα το λερου τοτε... Και ο κατασκευαστής του leroy τότε που είχα συζητήσει με τον αρμόδιο υπάλληλο κάπου Μακεδονία έχει τη Βιοτεχνία. Παίζει να είναι και ο ίδιος προμηθευτής.
paylidis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε Και ο κατασκευαστής του leroy τότε που είχα συζητήσει με τον αρμόδιο υπάλληλο κάπου Μακεδονία έχει τη Βιοτεχνία. Παίζει να είναι και ο ίδιος προμηθευτής. ναι δεν αποκλειεται... σημαντικο επισης (μικρη διαφορα αλλα διαφορα), λερου κ πρακτικερ δεν περιλαμβάνουν χερουλι κ περβαζια (συνολο 15-20€ εξτρα κοστος) 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 1 hour ago, paylidis said: Εαν βγαλουν -20-30% αξιζει ξεκαθαρα το λερου τοτε Αρκεί βέβαια να έχει τους ίδιους συντελεστές θερμοπερατότητας, υδατοστεγανότητας, ανεμοδιαπερατότητας κτλπ. 😛 1
paylidis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 59 λεπτά πριν, Thresh είπε Αρκεί βέβαια να έχει τους ίδιους συντελεστές θερμοπερατότητας, υδατοστεγανότητας, ανεμοδιαπερατότητας κτλπ. 😛 Που μολις 1/10 τα κοιτάει/αντιλαμβάνεται/ενδιαφέρεται… προσωπικα για εξοχικά έχω αγοράσει φθηνά pvc όποτε δε με πολύένοιαζε… στην κυρία κατοικία μου rehau 😂 1
papoys1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Thresh είπε Αρκεί βέβαια να έχει τους ίδιους συντελεστές θερμοπερατότητας, υδατοστεγανότητας, ανεμοδιαπερατότητας κτλπ. 😛 7 λεπτά πριν, paylidis είπε Που μολις 1/10 τα κοιτάει/αντιλαμβάνεται/ενδιαφέρεται… προσωπικα για εξοχικά έχω αγοράσει φθηνά pvc όποτε δε με πολύένοιαζε… στην κυρία κατοικία μου rehau 😂 Μιας που το συζητάμε έχω κουφώματα αλουμινίου στο σπίτι που μπήκαν πριν πολλά χρόνια απλή σειρά βέβαια χωρίς τίποτε έξτρα θερμομονώσεις , κατήργησα τη μία μπαλκονόπορτα και έβαλα παράθυρο pvc που είχα πάρει σε καλοκαιρινή προσφορά από leroy. Τα υπόλοιπα αλουμίνια όταν έξω έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία σε ορισμένα σημεία κάνουν υδρατμούς - υγρασία το pvc είναι πάντα στεγνό. Στο πάνω μέρος του παραθύρου που έχω βάλει ρολό αλουμινίου και αυτό αρκετές φορές κάνει υδρατμούς.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 19 minutes ago, paylidis said: Που μολις 1/10 τα κοιτάει/αντιλαμβάνεται/ενδιαφέρεται… προσωπικα για εξοχικά έχω αγοράσει φθηνά pvc όποτε δε με πολύένοιαζε… στην κυρία κατοικία μου rehau 😂 Ναι ok αλλά όπως καταλαβαίνεις το ένα είναι πιο ακριβό από το άλλο. 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις