Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

Απορία σχετικά με δισκοπρίονο και δίσκους.

Θέλω να κόψω αρκετά φύλλα PVC σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Έχω δισκοπρίονο που παίρνει δίσκους 185mm, αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν μπορώ να βάλω και μικρότερους δίσκους. Ρωτάω γιατί κάτι δίσκοι κοπής πλαστικών είναι 125mm, πχ αυτός.

Γενικά τι δίσκο προτείνετε? Επειδή είναι αρκετά φύλλα και θέλω να βγει σωστά η κοπή, δεν θέλω να κάνω πατέντες κλπ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ένα μονό τζάμι μικρών διαστάσεων που θα είναι το συγκεκριμένο δεν είναι και κάτι πολύ ακριβό. Τα πολλά λεφτά είναι στο μάστορα και όχι στο τζάμι.

Παίρνεις ακριβείς διαστάσεις πας το κόβεις και το τοποθετείς. Δεν είναι και καμιά μεγάλη επιστήμη. Για να φωνάξεις τζαμά να κάνει αυτή τη δουλειά από 50 έως 80 ευρώ το πιο πιθανό θα σου τα πάρει. Βάλε και μία φωτό όπως είπε και ο cthulhucarbide μέσα έξω για τυχόν οδηγίες αφαίρεσης - τοποθέρησης.

Για τις ακριβείς διαστάσεις, δε θ πρέπει ν υπολογίσω κ το τμήμα των άκρων, το καλυμμένο με γύψο δλδ;

Screenshot_2022-02-07-07-33-30-020_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2022-02-07-07-33-15-819_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2022-02-07-07-33-25-009_com.miui.gallery.jpg

Επεξ/σία από Locke_John

37 λεπτά πριν, Locke_John είπε

Για τις ακριβείς διαστάσεις, δε θ πρέπει ν υπολογίσω κ το τμήμα των άκρων, το καλυμμένο με γύψο δλδ;

Screenshot_2022-02-07-07-33-30-020_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2022-02-07-07-33-15-819_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2022-02-07-07-33-25-009_com.miui.gallery.jpg

καθαρίζεις λίγο το στόκο να βρεις σίδερο δεξιά - αριστερά , πάνω κάτω παίρνεις ακριβείς διαστάσεις σύμφωνα με το παλιό τζάμι βγάζεις με προσοχή το παλιό τοποθετείς το καινούργιο με ειδικό στόκο τζαμιών που θα πάρεις από το τζαμά ή κατάστημα εργαλείων και είσαι εντάξει  με λίγα χρήματα προσωρινά και μέχρι να αποφασίσεις την αλλαγή γιατί σίγουρα το μονό τζάμι δεν έχει και την καλύτερη μόνωση.

Σίγουρα το τζάμι θα κοπεί 3-4 χιλιοστά πιο μέσα από το σίδερο να σου χωρέσει  και το κενό καλύπτεται με το στόκο. Κάποιοι αντί για στόκο βάζουν  και ακρυλική σφραγιστική σιλικόνη αλλά είναι δύσκολη στο στρώσιμο σε αντίθεση με το στόκο που δουλεύεται πιο εύκολα.

οφτόπιτς.. με το χιόνι κάηκε ο Βασιλικός που διατηρούσα μεταφυτεύοντάς τον. Ευτυχώς είχα  δύο κλαράκια μέσα στο σπίτι σε νερό και ριζώνει.😜

• Like 1

1 ώρα πριν, Locke_John είπε

Εαν μπορεις να τη βγαλεις και να την πας στο τζαμα θα ήταν το ιδανικό... την εχω πατησει ετσι (απο λαθος μετρηση) για αυτο στο λεω

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Doubt είπε

Για αλλαγή 500€ και άνω.

Εαν ειναι στανταρ διασταση παιζουν καποιες πολυ οικονομικές (προσφατα τις ανακαλυψα και εχω ήδη παρει καποια παραθυρα που ηθελα), πχ

Εαν οχι, 450-500 και πανω όπως ειπες!

Επεξ/σία από paylidis

46 λεπτά πριν, paylidis είπε

Εαν μπορεις να τη βγαλεις και να την πας στο τζαμα θα ήταν το ιδανικό... την εχω πατησει ετσι (απο λαθος μετρηση) για αυτο στο λεω

Αυτό θ προσπαθήσω. Ελπίζω μην έχω επιπλέον ατυχήματα στο βάλε βγάλε 

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

καθαρίζεις λίγο το στόκο να βρεις σίδερο δεξιά - αριστερά , πάνω κάτω παίρνεις ακριβείς διαστάσεις σύμφωνα με το παλιό τζάμι βγάζεις με προσοχή το παλιό τοποθετείς το καινούργιο με ειδικό στόκο τζαμιών που θα πάρεις από το τζαμά ή κατάστημα εργαλείων και είσαι εντάξει  με λίγα χρήματα προσωρινά και μέχρι να αποφασίσεις την αλλαγή γιατί σίγουρα το μονό τζάμι δεν έχει και την καλύτερη μόνωση.

Σίγουρα το τζάμι θα κοπεί 3-4 χιλιοστά πιο μέσα από το σίδερο να σου χωρέσει  και το κενό καλύπτεται με το στόκο. Κάποιοι αντί για στόκο βάζουν  και ακρυλική σφραγιστική σιλικόνη αλλά είναι δύσκολη στο στρώσιμο σε αντίθεση με το στόκο που δουλεύεται πιο εύκολα.

οφτόπιτς.. με το χιόνι κάηκε ο Βασιλικός που διατηρούσα μεταφυτεύοντάς τον. Ευτυχώς είχα  δύο κλαράκια μέσα στο σπίτι σε νερό και ριζώνει.😜

Ευχαριστώ γ την αναλυτική απάντηση.

Όπου σίδερο, υποθέτω εννοούμε το ξύλο του κουφώματος .

Θα προσπαθήσω ν βγάλω ολόκληρη την πόρτα κ να την πάω στον τζαμά.

Υγ.δυστυχώς εμένα οι κάπαρες δεν μακροημέρευσαν.

Υγ2.με τον βασιλικό το ίδιο θ κάνω κ εγώ.

• Like 1

10 λεπτά πριν, Locke_John είπε

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

γενικα για να μη κοπεις κλπ μια καλη ιδεα θα ήταν να αφαιρεσεις το σπασμενο τζαμι με πολυ προσοχη

• Like 1

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Παντως με τζαμοστοκο που ειχα παρει απο χρωματοπωλεια ηταν χαλια υλικο. Περνουσαν μηνες και δε σκλυρενε. Θελει βαψιμο απο οτι ξερω αλλα μπορει και μετα απο μηνες αν πηγαινε να καθαρισει το τζαμι καποιος χαλαγε. Δε ξερω τι φταιει.

• Like 1

24 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Παντως με τζαμοστοκο που ειχα παρει απο χρωματοπωλεια ηταν χαλια υλικο. Περνουσαν μηνες και δε σκλυρενε. Θελει βαψιμο απο οτι ξερω αλλα μπορει και μετα απο μηνες αν πηγαινε να καθαρισει το τζαμι καποιος χαλαγε. Δε ξερω τι φταιει.

και εγω το ιδιο ειχα παθει, σαν πλαστελινη ητανε για μηνες... ακομα και τωρα χρονια δεν εχει δεσει σωστά... ισως ηταν θεμα μαρκας;

• Like 1

17 λεπτά πριν, paylidis είπε

και εγω το ιδιο ειχα παθει, σαν πλαστελινη ητανε για μηνες... ακομα και τωρα χρονια δεν εχει δεσει σωστά... ισως ηταν θεμα μαρκας;

Δε ξερω περιεργο υλικο. Παντως δε το χρειαζομαι πλεον ευτυχως. Ενας αλβανος μαστορας μου ειπε οτι ετσι ειναι ισως να θελει χρονια

• Like 1

9 ώρες πριν, Locke_John είπε

Ευχαριστώ γ την αναλυτική απάντηση.

Όπου σίδερο, υποθέτω εννοούμε το ξύλο του κουφώματος .

Θα προσπαθήσω ν βγάλω ολόκληρη την πόρτα κ να την πάω στον τζαμά.

Υγ.δυστυχώς εμένα οι κάπαρες δεν μακροημέρευσαν.

Υγ2.με τον βασιλικό το ίδιο θ κάνω κ εγώ.

Στο ξύλο στηρίζεται μερικές φορές και με μικρά καρφάκια, έχε το νου σου! Τον τζαμόστοκο τον βάλεις με λαδομπογιά για να σκληρύνει.

Καλησπέρα, άλλαξα 2 aller retour διακόπτες για το φως και το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ και οι δύο μπορούν να κλείσουν το φως, μόνο αυτός που το έκλεισε μπορεί να τον ξανανοίξει. Τι μπορεί να έχω κάνει λάθος;

22-02-07 17-29-31 1183(1).jpg

22-02-07 17-29-44 1184(1).jpg

2 λεπτά πριν, george1807 είπε

Τι μπορεί να έχω κάνει λάθος;

Την συνδεσμολογία...

Αλέ ρετούρ, ακραίους;

Συγκράτησες τους παλιούς διακόπτες που ήταν συνδεδεμένο τι;

Κοίταξες τη συνδεσμολογία στον καινουργιο διακόπτη;

• Like 4

6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Την συνδεσμολογία...

Αλέ ρετούρ, ακραίους;

Συγκράτησες τους παλιούς διακόπτες που ήταν συνδεδεμένο τι;

Κοίταξες τη συνδεσμολογία στον καινουργιο διακόπτη;

Ναι προφανώς και έχω κάνει λάθος στη συνδεσμολογία, αυτό ψάχνω. Ποια καλώδια πρέπει να αλλάξω από τις φωτό και σε ποια θέση να πάνε.  Έχω και φωτογραφία το παλιό αλλά δεν με βοήθησε. Είναι τελείως διαφορετικό με το τωρινό και επίσης δεν το θυμάμαι ποτέ να δουλεύει σωστά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...