Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Τετοια αυτοκολλητα είδα εχει το Leroy αλλα οχι αλουμινίου, αλουμινίου βρισκω, όμως λένε είναι πολυ λεπτο.

Το πλακακι ειναι το πιο ιδανικο αλλα είπα να ρωτησω μπας και υπάρχει καποιος που ειχε παρομοιο θεμα και τι εκανε.

Οι εμαγιε κουζινες εχουνε το καπακι που παλια λειτουργούσε και σαν προστατευτικό, αλλα εγω εχω κεραμικξ που δεν το εχει.

Λεπτό είναι το αλουμίνιο που λέω. Δε θυμαμαι από που είχα πάρει. Είχα βάλει σε παλιότερο σπίτι. Σαφώς τα πλακάκια είναι πιο σωστή λύση αλλά θα βρεις τα ίδια με την υπόλοιπη κουζίνα..;

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

Λεπτό είναι το αλουμίνιο που λέω. Δε θυμαμαι από που είχα πάρει. Είχα βάλει σε παλιότερο σπίτι. Σαφώς τα πλακάκια είναι πιο σωστή λύση αλλά θα βρεις τα ίδια με την υπόλοιπη κουζίνα..;

Δεν έχουν καποιο ιδιαίτερο χρωμα,σχεδιο. Λευκα είναι. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/1/2022 στις 9:03 ΜΜ, freelove είπε

Υποστρωμα δαπέδου για laminate τι να επιλέξω??

https://www.skroutz.gr/c/3355/diafora-dapedon/f/1263299/ypostroma.html

Έχει πάρα πολλές επιλογές πού έχω μπερδευτεί. Τι μάρκα να επιλέξω. 

Για 5mm με βλέπω Για να έχω καλύτερη θερμομόνωση 

Τι κατασκευή έχεις από κάτω; Μόνωση ιδιαίτερη (αν είσαι πάνω από πιλοτή ή σε ισόγειο πχ) ότι και να κάνεις δεν πρόκειται να δεις. Θες 5-6 cm + μονωτικού υλικού. Τουλάχιστον να μην έχεις την αίσθηση του παγωμένου. 

Πήγαινε σε ένα κατάστημα και ζητά δείγματα να τα δεις από κοντά σαν αίσθηση πως είναι. Εγώ έβαλα το silent walk 2mm μπλε με επικάλυψη "αλουμινόχαρτου", μου είχε δώσει την καλύτερη αίσθηση από κάτι άλλα.

Δημοσ.
Στις 21/1/2022 στις 10:01 ΠΜ, Doubt είπε

Έχει κανείς άποψη για αυτό;

https://www.neotex.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=8&categ=17&prodid=75

Σκέφτομαι να τοποθετήσω σε μια μικρή επιφάνεια εσωτερικού χώρου, όπου δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Ο τοίχος είναι εξωτερικός, από την έξω μεριά καλύπτεται μερικώς από την κεραμοσκεπή του γείτονα κι από την έσω μεριά υπάρχει πλακάκι ως το ύψος του 1,60 περίπου. (Κουζίνα)

Σκέφτομαι να επενδύσω το υπόλοιπο ως το ταβάνι με φύλλα των 6mm, οπότε και το κόστος θα είναι περιορισμένο, περίπου 3 τετραγωνικά επιφάνεια.

Τι λέτε, αξίζει το εγχείρημα;

εξηλασμένης πολυστερίνης Ν-Thermon®

κυκλοφορει χρονια fibran, dοw κλπ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, doit είπε

κυκλοφορει χρονια fibran, dοw κλπ

Επειδή κυκλοφορεί χρόνια το σκέφτηκα κι εγώ. Είχα δει βιντεάκι παρουσίαση/τοποθέτηση πριν 5 χρόνια και βάλε.

Στην πράξη, επειδή το δοκίμασα ήδη, φαίνεται πως δεν συμφέρει οικονομικά. Για 1 τ.μ. χρειάζεται 600-700 γραμμάρια της ειδικής ρευστής κόλλας οπότε δεν... Έψαξα και για άλλη τέτοια κόλλα, δυστυχώς οι παρόμοιες άλλων εταιρειών βγαίνουν πιο ακριβά ακόμα ανά κιλό. Οπότε μόνο για περιορισμένη χρήση/ειδικές συνθήκες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Στο σπίτι που νοικιαζω δεν ξερω γιατι αλλα εκει που ειναι η ηλεκτρική κουζινα δεν εχει ο τοιχος πλακακι. Είναι απλα βαμμενος. 

Οσο και να προσεξεις κατι θα πεταχτεί. Το καθαριζουμε αλλα σκεφτηκα αν υπάρχει κατι να μπει απο πισω, γιατι τα λαδια ποτιζουν. 

https://www.google.com/search?q=foil+block+barrier&sxsrf=AOaemvItylhhNyQgDVgwaQs5imYv94cfGA:1642929806670&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjjtJG8xsf1AhVUSfEDHYMwCHMQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1745&bih=852&dpr=1.1

ή τον περνας λαδομπογιά διαλυτη στο χρώμα του τοίχου, για να καθαρίζει εύκολα

Επεξ/σία από doit
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κάποιος υπόψη του τον τρόπο με τον οποίο έχει καλη αποδοση το καλοριφέρ (θέρμανση πετρελαιου);

Γιατί ο ηλεκτρολόγος μου ανέφερε ότι δεν πρεπει να το κλείνω εντελώς γιατί αν το ανάψω παλι θα καψει πολυ μεχρι να πιάσει τη θερμοκρασία που πρέπει 

Το σκέφτομαι γιατί προερχομαι από ενδοδαπεδια με αντλία (οπου ειχα σταθερη θερμοκρασια) και παω σε σπιτι με καλοριφέρ.

Εν τω μεταξυ δουλεύω από σπιτι αλλά δεν θέλω να το εχω στους 20 όλη την ημέρα γιατί το κόστος θα είναι μεγαλο.

ΥΓ: το διαμέρισμα ειναι κατασκευής του 1999 με καινούργια θερμοδιακοπτομενα κουφώματα και σάντουιτς (3ος οροφος)

Επεξ/σία από john1987
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, john1987 είπε

Έχει κάποιος υπόψη του τον τρόπο με τον οποίο έχει καλη αποδοση το καλοριφέρ (θέρμανση πετρελαιου);

Γιατί ο ηλεκτρολόγος μου ανέφερε ότι δεν πρεπει να το κλείνω εντελώς γιατί αν το ανάψω παλι θα καψει πολυ μεχρι να πιάσει τη θερμοκρασία που πρέπει 

Το σκέφτομαι γιατί προερχομαι από ενδοδαπεδια με αντλία (οπου ειχα σταθερη θερμοκρασια) και παω σε σπιτι με καλοριφέρ.

Εν τω μεταξυ δουλεύω από σπιτι αλλά δεν θέλω να το εχω στους 20 όλη την ημέρα γιατί το κόστος θα είναι μεγαλο.

ΥΓ: το διαμέρισμα ειναι κατασκευής του 1999 με καινούργια θερμοδιακοπτομενα κουφώματα και σάντουιτς (3ος οροφος)

Αυτονομία ή ατομικό σύστημα; από πάνω άλλο διαμέρισμα ή ταράτσα;

(τελικά μόνο η δοκιμή στην πράξη θα το δείξει, αλλά αν είναι ρετιρέ διαμπερές κλπ, δύσκολο να συμφέρει)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Τι κατασκευή έχεις από κάτω; Μόνωση ιδιαίτερη (αν είσαι πάνω από πιλοτή ή σε ισόγειο πχ) ότι και να κάνεις δεν πρόκειται να δεις. Θες 5-6 cm + μονωτικού υλικού. Τουλάχιστον να μην έχεις την αίσθηση του παγωμένου. 

Πήγαινε σε ένα κατάστημα και ζητά δείγματα να τα δεις από κοντά σαν αίσθηση πως είναι. Εγώ έβαλα το silent walk 2mm μπλε με επικάλυψη "αλουμινόχαρτου", μου είχε δώσει την καλύτερη αίσθηση από κάτι άλλα.

Τελικά πήρα αυτό εδώ. 

https://www.praktiker.gr/m/p/ypostroma-dapedon-selit-xps-anadiploumeno-2-2-mm-43909?ref=reccodo-search

Γερμανικό με πολύ καλά standard.  Να το κρατήσω η να πάρω κάτι άλλο??

Πλακάκι έχω κάτω στο τέταρτο όροφο είμαι 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αυτονομία ή ατομικό σύστημα; από πάνω άλλο διαμέρισμα ή ταράτσα;

(τελικά μόνο η δοκιμή στην πράξη θα το δείξει, αλλά αν είναι ρετιρέ διαμπερές κλπ, δύσκολο να συμφέρει)

Αυτονομία πετρελαίου έχω και είναι οροφοδιαμερισμα 3ου (ελεύθερο) με διαμέρισμα και απο πάνω και από κάτω.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, freelove είπε

Τελικά πήρα αυτό εδώ. 

https://www.praktiker.gr/m/p/ypostroma-dapedon-selit-xps-anadiploumeno-2-2-mm-43909?ref=reccodo-search

Αφού είσαι 4ο σε κάλυπτε και το πιο φθηνό αλλά τουλάχιστον με αυτό θα είναι μικρότεροι οι θόρυβοι και η ενόχληση στον κάτω όροφο από κτυπήματα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, freelove είπε

Τελικά πήρα αυτό εδώ. 

Δεν έχεις ανάγκη τότε. Κράτα το μια χαρά είσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Δώμα στην τεράτσα χρειάζεται ηλεκτροδότηση. Για να περάσει η γραμμή εκτός των κουτιών που πιθανότατα υπάρχουν στο κλιμακοστάσιο, τί τρόπος αξιόπιστος υπάρχει ώστε να φτάσει πάνω το ρεύμα; Εσείς τί θα κάνατε;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zoranb είπε

Δώμα στην τεράτσα χρειάζεται ηλεκτροδότηση. Για να περάσει η γραμμή εκτός των κουτιών που πιθανότατα υπάρχουν στο κλιμακοστάσιο, τί τρόπος αξιόπιστος υπάρχει ώστε να φτάσει πάνω το ρεύμα; Εσείς τί θα κάνατε;

Σκληρή πλαστική σταθερή σωλήνα με το καλώδιο μέσα (γκρι σκληρή όχι τα σπιράλ τύπου κουβιδη). Έχει και ειδικές βάσεις κλιπ. Ότι πιο σίγουρο. Από κουτιά ξέχασε το δε πρόκειται να περάσει παροχικο καλώδιο 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω κάνει θερμοπροσωψη και ήρθε σήμερα ένα άλλο συνεργείο και μου έκανε ΤΡΥΠΑ στην θερμοπροσωψη.

Πόσο σοβαρό είναι αυτό ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...