panesera Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Στις 17/1/2022 στις 4:10 ΜΜ, Doubt είπε Αν τρυπήσεις στις άκρες και βάλεις μπουντούζια; Σε ευχαριστώ αυτό έκανα !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JLEE Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μήπως έχετε εμπειρία απο τιμές τοποθέτησης ψευδοροφής με γυψοσανίδα? Χωρίς κρυφούν φωτισμούς κτλ. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από JLEE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, JLEE είπε Μήπως έχετε εμπειρία απο τιμές τοποθέτησης ψευδοροφής με γυψοσανίδα? Χωρίς κρυφούν φωτισμούς κτλ. Καποια στιγμή μου είχαν πει 30€/τμ με τα υλικά (χωρις τη μονωση πετροβαμβακα κλπ). Το εκανα μονος μου τελικα.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Στις 13/1/2022 στις 10:13 ΜΜ, paylidis είπε To πλακέ συνήθως είναι καρφωμένο - σοβατισμενο κ χωρίς σωλήνα. Άστο όπως το έκανες… Ωχ... αυτό φοβόμουν! Μάλλον το καλοκαίρι θα κάτσω να το φτιάξω σωστά, i.e., να σκάψω να το βγάλω και να περάσω νέο. Η απόσταση από το κουτί δεν είναι μεγάλη, οπότε αν είναι να κάνω μπάζα μέσ' το σπίτι, προτιμώ να το αλλάξω όλο, να μη κάνω μάτιση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosv7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Εχει κανείς σας εμπειρία με ηλεκτρικα ρολό? Εχω ενα μοτερ καβατζα και θέλω να μετατρεψω το μικρο χειροκινητο ρολο στο σαλονι σε ηλεκτρικο. Εχω ασχοληθει ξανα με επισκευη σε ηλεκτρικο ρολο, αλλα οχι με χειροκινητο. Αυτο που θέλω να ρωτησω είναι, αν θα χρειαστώ κάποια άλλα εξαρτηματα για την τοποθετηση του μοτερ (π.χ βαση στήριξης για το μοτερ δεν εχω.... ), που μπορω να βρω τετοια εξαρτήματα και αν πρέπει να έχει συγκεκριμένο πλάτος το ρολο για να μπει το μοτερ (στο συγκεκριμενο που θέλω να αλλαξω, μετρώντας το μοτερ είναι 7-8 εκατοστα μικροτερο απο το ρολο. Θα χωρέσει ή πρέπει να ψαξω για πιο κοντο μοτερ?) Το ηλεκτρολογικο κομματι είναι λυμενο καθώς θα επιληφθει φίλος ηλεκτρολογος. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Έχει κανείς άποψη για αυτό; https://www.neotex.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=8&categ=17&prodid=75 Σκέφτομαι να τοποθετήσω σε μια μικρή επιφάνεια εσωτερικού χώρου, όπου δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Ο τοίχος είναι εξωτερικός, από την έξω μεριά καλύπτεται μερικώς από την κεραμοσκεπή του γείτονα κι από την έσω μεριά υπάρχει πλακάκι ως το ύψος του 1,60 περίπου. (Κουζίνα) Σκέφτομαι να επενδύσω το υπόλοιπο ως το ταβάνι με φύλλα των 6mm, οπότε και το κόστος θα είναι περιορισμένο, περίπου 3 τετραγωνικά επιφάνεια. Τι λέτε, αξίζει το εγχείρημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, panosv7 είπε Εχει κανείς σας εμπειρία με ηλεκτρικα ρολό? Εχω ενα μοτερ καβατζα και θέλω να μετατρεψω το μικρο χειροκινητο ρολο στο σαλονι σε ηλεκτρικο. Εχω ασχοληθει ξανα με επισκευη σε ηλεκτρικο ρολο, αλλα οχι με χειροκινητο. Αυτο που θέλω να ρωτησω είναι, αν θα χρειαστώ κάποια άλλα εξαρτηματα για την τοποθετηση του μοτερ (π.χ βαση στήριξης για το μοτερ δεν εχω.... ), που μπορω να βρω τετοια εξαρτήματα και αν πρέπει να έχει συγκεκριμένο πλάτος το ρολο για να μπει το μοτερ (στο συγκεκριμενο που θέλω να αλλαξω, μετρώντας το μοτερ είναι 7-8 εκατοστα μικροτερο απο το ρολο. Θα χωρέσει ή πρέπει να ψαξω για πιο κοντο μοτερ?) Το ηλεκτρολογικο κομματι είναι λυμενο καθώς θα επιληφθει φίλος ηλεκτρολογος. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Καλησπερα, Θελει εξαρτήματα ριξε μια ματια εδω Το μοτερ ειναι πανω στον αξονα, εσυ κατι τετοιο εχεις λεγοντας οτι εχεις το μοτερ? Καλησπερα Εχω πρόβλημα με ενα καλοριφέρ στο σπιτι. Μου μαζεύει σχεδόν καθημερινά αέρα. Κανω εξαερώσεις, αλλα εχω βαρεθει να κανω συνεχεία. Σκέφτηκα για αυτόματο εξαεριστικο. Πήγα πηρα ενα σαν και αυτο στην φωτο αλλα δεν εκανε δουλεια και μετα απο 1-2 ξεβιδώματα (γιατι ειχε αερα μεσα το σωμα που δεν έβγαινε) αρχιζε να στάζει (μαπα το καρπούζι) Τελικα πήγα πηρα βαρελάκι και συνδέσμους και έβαλα αυτό. Να αναφέρω οτι ειμαι ο τελευταίος όροφος, (πολυκατοικία, κεντρικη θέρμανση) εχω και αλλα 2 εξαεριστικα στο ποιο ψηλο σημείο της στήλης, εξαερώνουν αλλα για κάποιο λογο περναει και ο αερας στο σωμα αυτο (ειναι το πιο μακρινό) οπου μενει εκει και δεν βγαίνει χωρίς εξαέρωση. Ειμαι οπως ειπα ο τελευταίος οποτε σε έμενα έρχεται όλος ο αέρας. Θα κανει δουλειά αυτο πιστεύετε ? Τωρα γιατι έχουμε τοσο αερα συνεχεία δεν ξερω, ήρθαν κατι υδραυλικοί άλλαξαν και το δοχείο διαστολής (ειχε χαλάσει) αλλα δεν άλλαξε κατι. Πιστευω οτι καπου εχει διαρροη το δυκτιο και απο εκει τραβαει αερα. Πχ καποια μικρη οπη σε σωληνα η σε σωμα που δεν σταζει αλλα τραβαει απο εκει τον αερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Τωρα γιατι έχουμε τοσο αερα συνεχεία δεν ξερω, ήρθαν κατι υδραυλικοί άλλαξαν και το δοχείο διαστολής (ειχε χαλάσει) αλλα δεν άλλαξε κατι. Πιστευω οτι καπου εχει διαρροη το δυκτιο και απο εκει τραβαει αερα. Πχ καποια μικρη οπη σε σωληνα η σε σωμα που δεν σταζει αλλα τραβαει απο εκει τον αερα. οι κάθετες στήλες έχουν εξαεριστηκα στο τελείωμα ? Τουλάχιστον 2,5 μ πάνω απο σένα πρέπει να τελειώνουν και εκεί να μπουν Αν έχουν πιθανόν κάποιο να εχει χαλάσει και να τραβά απο εκεί Δες την πίεση του αυτόματου πλήρωσης ανάλογα με το μανομετρικο Μήπως πρέπει να πας πάνω από το στανταρ 1,5 Εγω 3 όροφοι + πηλωτη + υπόγειο ( λέβητας ) το εχω στο 2 bar Δες και αν ο κυκλοφορητής εχει ταχύτητες και βάλε μια παραπάνω Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από hp8 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, hp8 είπε οι κάθετες στήλες έχουν εξαεριστηκα στο τελείωμα ? Τουλάχιστον 2,5 μ πάνω απο σένα πρέπει να τελειώνουν και εκεί να μπουν Αν έχουν πιθανόν κάποιο να εχει χαλάσει και να τραβά απο εκεί Δεν πίεση αυτόματου πλήρωσης ανάλογα με το μανομετρικο Μήπως πρέπει να πας πάνω από το στανταρ 1,5 Εγω 3 όροφοι + πηλωτη + υπόγειο ( λέβητας ) το εχω στο 2 bar Δες και το δοχείο διαστολής και αν ο κυκλοφορητής εχει ταχύτητες βάλε μια παραπάνω Ευχαριστω για την απαντηση. Οι κάθετες στήλες δεν είναι μια άλλα ποιο πολλές, σε εμενα αυτη που έρχεται εχει εξαεριστηκα οχι 2,5 μετρα γιατι δεν θα γινοταν θα έπρεπε η στήλη να βγαίνει στην ταράτσα, ειναι στο σπιτι μου στο ποιο ψηλό σημείο. Τα εχω αλλάξει και τα 2 με καινουρια πριν 1 χρόνο είναι οκ. Ο κυκλοφορητής ειναι στην μεγίστη σκάλα ενω η πίεση ειναι στα 3-4 bar είναι 7 όροφοι σύνολο. Το περίεργο είναι ο αέρας. Οταν σταματάει ο κυκλοφορητής (απο κατω στο λεβητοστάσιο) ακούω καθε φορά αυτα τα 2 εξαεριστηκα και εξαερώνουν. Δεν ειχα ποτε καλο καλοριφέρ, ηρθαν 2-3 θερμο-υδραυλικοί οπου ακρη δεν έβγαζαν και ο τελευταίος μου ειπε να βαλω εναν μικρο κυκλοφορητη στο σπιτι μου για να βοηθαει την κατάσταση. Ετσι εκανα, απο τοτε και μετα ειχα τεράστια αλλαγή, ο κυκλοφορητής ελέγχετε απο ψηφιακό θερμοστάτη που τοποθέτησα εγώ. Το πρόβλημα ειναι ο αέρας. Αν δεν αξαερωσω εχω μειωμένη απόδοση και ακουω και τον δικο μου κυκλοφορητη να "γουργουρίζει" αν παει δε εκει ο αερας ειναι δύσκολο να τον βγαλω. Μονο απο την βιδα του, 1-2-4-5 φορες εφαγα το o-ring και μετα έσταζε. Δεν μπορω να βαζω χερι συνεχεία. Η πιεση προσπαθώ να ειναι εκει που εγραψα αλλιώς καλοριφέρ γιοκ. Θα δω πως θα παει αυτο που εκανα γιατι ακρη δεν βγαζω, ουτε εγω αλλα ουτε οι 2-3 που ηρθαν εκτος απο τον τελευταίο που εδωσε την λυση με τον μικρο (εξτρα) κυκλοφορητη. Ελπιζω να δωσει λυση αυτο που εκανα τουλαχιστον να μην ειμαι καθε λιγο και λιγακι με την εξαερωση και τα κουβαδακια. Γιατι το τι φταιει τελικα με τον αερα κανεις δεν μπορεσε να μας πει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 53 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Γιατι το τι φταιει τελικα με τον αερα κανεις δεν μπορεσε να μας πει. Δοκίμασε μια παλι Ενώ λειτουργεί ο κυκλοφορητής ξεβίδωσε τελείως το καπάκι από το εξ εριστικό της στήλης - στήλες επιστροφής πρώτα και μετα το άλλο και βάλε λίγο σάλιο στην βαλβίδα του ( όπως στη βαλβίδα αυτοκινήτου) αν το ρουφήξει τραβά από εκεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, hp8 είπε Δοκίμασε μια παλι Ενώ λειτουργεί ο κυκλοφορητής ξεβίδωσε τελείως το καπάκι από το εξ εριστικό της στήλης - στήλες επιστροφής πρώτα και μετα το άλλο και βάλε λίγο σάλιο στην βαλβίδα του ( όπως στη βαλβίδα αυτοκινήτου) αν το ρουφήξει τραβά από εκεί Ευχαριστω. Θα το κοιταξω. Αν και εχω βανακια που κλείνουν τα εξαεριστηκα και παλια τα ειχα κλεισει για να δω, και παλι αερα ειχα. Τωρα πηγα κατω γιατι ο αυτοματος πληρωσης κολλαει και ειχαμε κατω απο 3bar, δεν ξερω ποσο ειχε παει με φώναξε η διαχ/τρια. Ισως τελικά να φταίει αυτο, δηλαδη οταν πέφτουν τα bar (που δεν ειναι λογικο, κάπου πρεπει να εχουμε διαρροή ειναι κλειστό το κυκλωμα, με κλειστό δοχειο διαστολής) πεφτει η πίεση λοιπον, αδυνατεί να ερθει το νερο σε εμενα και τα εξαεριστηκα βαζουν αερα, (υποπιεση?) αντι να βγάζουν. Ενα τέτοιο σενάριο φαντάζομαι. Το ανέβασα στα 3,5bar γιατι μου ειπε οτι στα 4 θα έχουμε πρόβλημα (κατι ανοίγει λέει κάποιο ασφαλιστικό) και θα δούμε πως θα παει. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από Petros Electron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liverpool89 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μήπως σας χαλασε εκτος απο τον πληρωσεως και η βαλβιδα ασφαλείας; 4 bar ειπες οτι ανοιγει η βαλβίδα, αννεσυ το πηγες στα 3,5 οταν ζεσταθει το νερό θα ανοιξει η βαλβιδα και ετσι χάνεται νερό. Μηπως θελετε λιγο μεγαλύτερη βαλβιδα ασφαλειας και οχι 4bar? Κατω στο λεβητοστάσιο εχεις παρατηρησει νερα; Ο αερας δηλώνει χαμηλη πιεση δικτύου, που σε αυτη την περίπτωση έρχεται σε σενα. Αν δεις οτι αυριο εχεις το ιδιο θεμα, το μανόμετρο δείχνει χαμηλα, αλλαξε την βαλβιδα ασφαλεις. Το προβλημα μπορει να μην ειναι δικο σου, απλα εσυ βλεπεις το αποτέλεσμα. Ξεκιναει απο τον λεβητα. Το δοχειο διαστολής αν εσεις θέλετε 3+ bar, το φουσκωσανε ως 2,5 πχ. Γιατι αν το δοχειο ειναι στο 1,5 bar και συ δινεις 3+ δεν λειτουργεί σωστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Μήπως σας χαλασε εκτος απο τον πληρωσεως και η βαλβιδα ασφαλείας; 4 bar ειπες οτι ανοιγει η βαλβίδα, αννεσυ το πηγες στα 3,5 οταν ζεσταθει το νερό θα ανοιξει η βαλβιδα και ετσι χάνεται νερό. Μηπως θελετε λιγο μεγαλύτερη βαλβιδα ασφαλειας και οχι 4bar? Κατω στο λεβητοστάσιο εχεις παρατηρησει νερα; Ο αερας δηλώνει χαμηλη πιεση δικτύου, που σε αυτη την περίπτωση έρχεται σε σενα. Αν δεις οτι αυριο εχεις το ιδιο θεμα, το μανόμετρο δείχνει χαμηλα, αλλαξε την βαλβιδα ασφαλεις. Το προβλημα μπορει να μην ειναι δικο σου, απλα εσυ βλεπεις το αποτέλεσμα. Ξεκιναει απο τον λεβητα. Το δοχειο διαστολής αν εσεις θέλετε 3+ bar, το φουσκωσανε ως 2,5 πχ. Γιατι αν το δοχειο ειναι στο 1,5 bar και συ δινεις 3+ δεν λειτουργεί σωστα. Τι να σου πω δεν ξερω. Δεν παω εγω στο λεβ/ιο αλλα η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας. Νερα οχι δεν νομιζω δεν μου εχει πει κατι. Ο αυτόματος σίγουρα θελει άλλαγμα γιατι οταν πηγε στα 3,5 δεν σταμάτησε να βάζει νερό και τον έκλεισα απο την βανα (την κεντρική). Η βαλβίδα ασφάλειας δεν ξερω που μπορει να ειναι και ποσο ειναι σε bar, θα το κοιτάξω. Το δοχειο διαστολης ειναι καινουριο 1,5 χρονο που αλλάχτηκε. Τωρα παντως στα 3.5 bar λειτουργει αψογα σε εμενα, με τα θερμόμετρα μου μετραω μέγιστο στην εισαγωγή κοντα στους 72 βαθμούς, το μέγιστο (ο λεβητας είναι στους 75 setpoint) και η επιστροφή ειναι κοντα στους 58. Μαλλον το προβλημα ξεκιναει απο τον αυτόματο πλήρωσης. Αέρα δεν ξερω ακομα απο που "μπάζουμε" οταν πεφτει η πιεση. Θα δω αυτη την βαλβίδα ασφαλειας (αν την βρω), ευχαριστω Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από Petros Electron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liverpool89 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Για να σου είπε οτι ανοιγει κάποιο ασφαλιστικό μετά τα 4 bar αυτο θα ναι. Λογικα πισω απο το λεβητα, με ενα κοκκινο καπακι που θα γράφει μεχρι ποσα bar ειναι. Μετα ανοιγει και χάνεται νερό, που δεν αναπληρώνεται απο τον αυτόματο αφου το κλείνετε απο την βανα του. Συν οτι αυτη η βαλβιδα μετα απο καποιες φορες που θα ανοιξει θελει αλλαγμα. Και καθε χρόνο προληπτικά. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Για να σου είπε οτι ανοιγει κάποιο ασφαλιστικό μετά τα 4 bar αυτο θα ναι. Λογικα πισω απο το λεβητα, με ενα κοκκινο καπακι που θα γράφει μεχρι ποσα bar ειναι. Μετα ανοιγει και χάνεται νερό, που δεν αναπληρώνεται απο τον αυτόματο αφου το κλείνετε απο την βανα του. Συν οτι αυτη η βαλβιδα μετα απο καποιες φορες που θα ανοιξει θελει αλλαγμα. Και καθε χρόνο προληπτικά. Κατάλαβα που λες οτι ειναι. Αυτη λέει οτι κάνουνε εξαερώσεις για αυτο πέφτει η πίεση (και η βανα ειναι κλειστή αφου ο αυτόματος πλήρωσης δεν λειτουργεί όπως πρέπει). Τώρα την πιέζω να αλλάξουμε τον αυτόματο γιατί κάθε λίγο και λιγάκι θα έχω θέμα και θα την πρήζω να κατεβαίνει να συμπληρώνει νερό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις