jgeorgiou Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 7/1/2022 στις 11:14 ΠΜ, GeG είπε καλησπερα , σχεδον ανα χρονο βουλωνει το κεντρικο συφωνι της πολυκατοικιας στο οποιο καταληγουν 3 διαμερισματα. Για αποφραξη ζητανε 70 ευρω και καθε χρονο ειναι ενα καπιο κοστος. Εχετε κατι να πρωτεινετε ωστε να το ξεβουλωνω μονος ; δεν εχω θεμα να λερωσω τα χερια μου. Απο οσο καταλαβαινω μαζευει λοιπη και διαφορα αλλα στο U που κανει πριν βγουν τα λυματα στην κεντρικη αποχευτεση λογικα, Νομιζω λεγετε μηχανοσυφωνας ; Για πειτε βρε μαστορια καμια λυση, ευχαριστω εκ των προτερων Υπάρχει χημικό που μπαίνει και διαλύει τα παντα σε 10-15 λεπτα. Πρέπει να το χρησιμοποιείς προοληπτικά πριν βουλώσει τελειώς οπότε αν σου βουλώνει 1 φορά το χρόνο πρέπει να το εφαρμόζεις 2-3 φορές τον χρόνο εσύ. 1) Πρέπει μέσα στο σιφώνι να μην υπάρχει νερο (πρακτικά όσο το δυνατόν λιγότερο) 2) πρέπει κατα την εφαρμογή να είναι "ανοιχτό" να εξαερίζεται γιατί δημιουργούνται αέρια με υψηλή πίεση που πρέπει να εκτονόνωνται (όσο ποιο πολύ νερό βρει το χημικό τόσο ποιο πολλά αέρια παράγει) Το υγρό αυτό είναι πολύ δραστικό και δεν κάνει ζημιά στους πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης αν χρησιμοποιήται με βάση τις οδηγίες. Εγώ το αγοράζω από τοπικό κατάστημα χρωμάτων και εργαλείων - υπάρχουν διάφορες μάρκες. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou
Liverpool89 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Εχω καταντησει με μια βαλιτσα εργαλειων στο χερι. Εχω το εξης θεμα, ο προηγούμενος που εμενε σπιτι ειχε στον νεροχύτη το μεγαλο ρουξουνι, που αλλαξα εγω σε μικρότερο, γιατι τα νερα βγαινανε εξω. Επειδη ομως επεφταν νερα, ανοιξε ο παγκος σε ενα σημειο. Και μου την δινει οπτικα και θελω καπως να το διορθωσω. Αλλαγη δεν παιζει και οσο να το κανεις μερικές φορες νερα θα τρεξουν Σκεφτηκα να βαλω πλαστικο γωνιακο προφίλ, αλλα δεν ξερω αν ειναι η πιο σωστη λυση. Το παχος ειναι 30χιλιοστα και δεν βρισκω προφιλ Π για να το βαλω χωνευτα. Ανεβαζω μια φωτο. https://ibb.co/ySBw2KW Ειδα αυτο να το βαλω με βιδες https://dagiopoulos.gr/collections/profil/products/profil-gonia-skalopati-xali-moketa Ή αυτο και να ανοιξω μερικες τρυπες να το στερεωσω με βιδες. https://dagiopoulos.gr/products/profil-gonia-pvc-isoplevro?variant=21156501979213 Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2022 από Liverpool89 1
nickol-us Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Καλησπέρα. Εχω καταντησει με μια βαλιτσα εργαλειων στο χερι. Εχω το εξης θεμα, ο προηγούμενος που εμενε σπιτι ειχε στον νεροχύτη το μεγαλο ρουξουνι, που αλλαξα εγω σε μικρότερο, γιατι τα νερα βγαινανε εξω. Επειδη ομως επεφταν νερα, ανοιξε ο παγκος σε ενα σημειο. Και μου την δινει οπτικα και θελω καπως να το διορθωσω. Αλλαγη δεν παιζει και οσο να το κανεις μερικές φορες νερα θα τρεξουν Σκεφτηκα να βαλω πλαστικο γωνιακο προφίλ, αλλα δεν ξερω αν ειναι η πιο σωστη λυση. Το παχος ειναι 30χιλιοστα και δεν βρισκω προφιλ Π για να το βαλω χωνευτα. Ανεβαζω μια φωτο. https://ibb.co/ySBw2KW Έκανα πρόσφατα την ίδια πατέντα στο πάγκο μου της κουζίνας μου. Εμένα ο πάγκος είχε pvc(σα σόκορο) μπροστά και φούσκωσε, δεν ήταν μονοκόμματο όπως το δικό σου. Έβαλα γωνιακό πλαστικό προφίλ 30x30 με σιλικόνη κολλητό. Φυσικά πρώτα έπεσε ράσπα ώστε να ισιώσουν τα φουσκώματα. Το μόνο που χτυπάει κάπως άσχημα είναι οτι το πάχος της γωνιάς (περίπου 2mm) κάνει σκαλί/εξόγκωμα από τον υπόλοιπο πάγκο. Ήθελε πιο λεπτό υλικό ή "σβήσιμο" στη γωνία (αν μου τη δώσει κάποια στιγμή θα επιχειρήσω να το περάσω με γυαλόχαρτο). Στην περίπτωσή σου, μιας και φαίνεται το πρόβλημα να είναι σε μη ορατά σημεία, νομίζω μπορείς απλά να ρασπάρεις και να το φέρεις στα ίσα και απλά να στοκάρεις / μονώσεις με κάποιο χρώμα. Σίγουρα θα βρεις προφίλ στα μέτρα σου αλλά θα χαλάσεις το τελείωμα του πάγου σου
ThanosR92 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Επίσης σε ξυλοσομπα μαντεμένια τι προτείνετε για να την βάψω ; Βρισκω το παρακάτω! Υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε μεγάλες αλυσίδες ώστε να περάσω να το παραλαβω ; https://www.kmaninos.gr/catalog/pipes/490-xroma-ipsilis-thermokrasias-700c-pirimaxo-pirantoxo
Liverpool89 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, nickol-us είπε Έκανα πρόσφατα την ίδια πατέντα στο πάγκο μου της κουζίνας μου. Εμένα ο πάγκος είχε pvc(σα σόκορο) μπροστά και φούσκωσε, δεν ήταν μονοκόμματο όπως το δικό σου. Έβαλα γωνιακό πλαστικό προφίλ 30x30 με σιλικόνη κολλητό. Φυσικά πρώτα έπεσε ράσπα ώστε να ισιώσουν τα φουσκώματα. Το μόνο που χτυπάει κάπως άσχημα είναι οτι το πάχος της γωνιάς (περίπου 2mm) κάνει σκαλί/εξόγκωμα από τον υπόλοιπο πάγκο. Ήθελε πιο λεπτό υλικό ή "σβήσιμο" στη γωνία (αν μου τη δώσει κάποια στιγμή θα επιχειρήσω να το περάσω με γυαλόχαρτο). Στην περίπτωσή σου, μιας και φαίνεται το πρόβλημα να είναι σε μη ορατά σημεία, νομίζω μπορείς απλά να ρασπάρεις και να το φέρεις στα ίσα και απλά να στοκάρεις / μονώσεις με κάποιο χρώμα. Σίγουρα θα βρεις προφίλ στα μέτρα σου αλλά θα χαλάσεις το τελείωμα του πάγου σου Τα φουσκωματα σκεφτηκα να τα τριψω με τριβειο να τα φερω εκει που θελω. Το μηκος του πάγκου ειναι 1,80 αρα με ενα 2μετρο δεν θα χαλασω την συνολικη εικονα, απλα δεν θελω να επιδεινωθει. Σκεφτηκα για Π να αγορασω καναλι καλωδιων, να κοψω την αυλακωση που υπάρχει και να το βαλω μεσα. Πλαστικο ειναι και αυτο, υπάρχει στο πλατος που το θελω φαντάζομαι. Σε βαθος με παιρνει ως 5 εκατοστα. Η εργασια που σκεφτηκα ειναι. Τριβω τα περιττα, βαζω ειτε το γωνιακο ειτε το καναλι με σιλικόνη. Και μετα να βαλω σιλικόνη για στεγανοποίηση.
nickol-us Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Τα φουσκωματα σκεφτηκα να τα τριψω με τριβειο να τα φερω εκει που θελω. Το μηκος του πάγκου ειναι 1,80 αρα με ενα 2μετρο δεν θα χαλασω την συνολικη εικονα, απλα δεν θελω να επιδεινωθει. Σκεφτηκα για Π να αγορασω καναλι καλωδιων, να κοψω την αυλακωση που υπάρχει και να το βαλω μεσα. Πλαστικο ειναι και αυτο, υπάρχει στο πλατος που το θελω φαντάζομαι. Σε βαθος με παιρνει ως 5 εκατοστα. Η εργασια που σκεφτηκα ειναι. Τριβω τα περιττα, βαζω ειτε το γωνιακο ειτε το καναλι με σιλικόνη. Και μετα να βαλω σιλικόνη για στεγανοποίηση. Νομίζω έχει πολύ πράγμα για να φύγει με το τριβείο. Έχω την εντύπωση οτι θα χρειαστείς ράσπα για τα χοντρά, απλά θα χρειαστεί προσοχή μη σου φύγει κομμάτι. Πλαστικό από κανάλι δεν νομίζω να σου κάνει. Έχουν στην άκρη το "δόντι" για το καπάκι και θα φαίνεται περίεργο το τελείωμα. Στην ίδια λογική που λες κινήθηκα κι εγώ. Κόλλημα/στεγάνωση με σιλικόνη ώστε να προστατευτεί και από τα νερά. Δυσκολεύομαι να βρω 30 u προφιλ από νετ αυτή την στιγμή αλλά θεωρώ σχεδόν αδύνατο να μην υπάρχει.
Liverpool89 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, nickol-us είπε Νομίζω έχει πολύ πράγμα για να φύγει με το τριβείο. Έχω την εντύπωση οτι θα χρειαστείς ράσπα για τα χοντρά, απλά θα χρειαστεί προσοχή μη σου φύγει κομμάτι. Πλαστικό από κανάλι δεν νομίζω να σου κάνει. Έχουν στην άκρη το "δόντι" για το καπάκι και θα φαίνεται περίεργο το τελείωμα. Στην ίδια λογική που λες κινήθηκα κι εγώ. Κόλλημα/στεγάνωση με σιλικόνη ώστε να προστατευτεί και από τα νερά. Δυσκολεύομαι να βρω 30 u προφιλ από νετ αυτή την στιγμή αλλά θεωρώ σχεδόν αδύνατο να μην υπάρχει. Εψαξα και γω. Ειτε σαν Πι ειτε U, μεχρι 22,5 χιλιοστά βρηκα. Τωρα με την ρασπα ποσο πιο ελεγχόμενο ειναι δεν ξερω. Με το τριβειο πιστεύω, μπορει στην πράξη να ναι λαθος να χαμηλωσω στροφές, ψιλο γυαλοχαρτο και υπογωνια. Το κακο ειναι οτι αν σκαλωσει καπου θα φύγει κομματι. Ρασπα εννοείς χειρος; Ή για δραπανο; Δεν με ενοχλεί η γωνια αλλα παλι 30*30 στο ίντερνετ βρηκα αλλα μηκος 2,8μετρα. Leroy δεν εχω κοντα μου.
nickol-us Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Εψαξα και γω. Ειτε σαν Πι ειτε U, μεχρι 22,5 χιλιοστά βρηκα. Τωρα με την ρασπα ποσο πιο ελεγχόμενο ειναι δεν ξερω. Με το τριβειο πιστεύω, μπορει στην πράξη να ναι λαθος να χαμηλωσω στροφές, ψιλο γυαλοχαρτο και υπογωνια. Το κακο ειναι οτι αν σκαλωσει καπου θα φύγει κομματι. Ρασπα εννοείς χειρος; Ή για δραπανο; Δεν με ενοχλεί η γωνια αλλα παλι 30*30 στο ίντερνετ βρηκα αλλα μηκος 2,8μετρα. Leroy δεν εχω κοντα μου. Εγώ βρήκα u 30αρι... σε Γαλλικό site 😁 Τα u που βρίσκουμε είναι για πατώματα(απ'οσο καταλαβαίνω) και γι'αυτό τα συγκεκριμένα πάχη. Σε κάποιο εξειδικευμένο μαγαζί λογικά θα βρεις 30αρι και σε καλή τιμή, ίσως και σε κάποιο μεγάλο / κεντρικό χρωματοπωλειο. Ρασπα εννοώ χειρός. Αν βάλεις ρασπα σε ηλεκτρικό εργαλείο δύσκολα θα αποφύγεις τη ζημιά. 6 Γωνία στην περίπτωσή σου θα δείχνει άσχημα, καλύτερα κάποιο ανισόπλευρο προφίλ, ίσα να σου πιάσει στη μια πλευρά και να σκεπάσει στην άλλη. Ανέμενε και κάποια άλλη πρόταση, μήπως έχει κάνει κάποιος κάτι καλύτερα που δεν έχουμε σκεφτεί. 1
Liverpool89 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Με το χειρος θα έχω καλύτερη ακριβεια, απο θεμα χειρισμου. Η ομορφια δεν με ειναι το κυριο μέλημα γιατι αργότερα θα γινει χειρότερα αν το αφησω. Το καναλι καλωδίων το σκεφτηκα γιατι αυτο εχει διαφορά μεγεθοι, ειναι πλαστικο. Αλλα εχει αλλες εφαρμογες οχι αυτη που θελω, δεν χανω κατι να το δοκιμασω, απλα θα πρέπει να κοψω τις αυλακωσεις και να βγαλω την ταινια απο πισω. Θα περιμένω ισως και καμια αλλη ιδεα. Μερικες φορες κολλαω σε αυτο που θελω να κάνω και δεν σκεφτομαι αλλο και την πατάω.
ΑΠΟΛΛΩΝ83 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 22 ώρες πριν, meletis_m είπε Τι εννοείς δε λειτουργούν ; Δεν ζεσταίνει καθόλου τα σώματα ή ζεσταίνει το μισό σώμα . Για αρχή δες εάν γνωρίζεις στο λέβητα τη πίεση του κυκλώματος χωρίς να είναι σε λειτουργία δεν πρέπει να είναι στο μηδέν η πίεση . Επιπλέον δες μέτα το κυκλοφορητή είναι ζεστή η σωλήνας ; Εάν δεν γνωριζεις φωνάξε τεχνικό . Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν ζεσταινονται καθόλου τα σωματα. Τα νέα δεδομενα είναι ότι κι αλλα δύο διαμερισματα ( 1 διαμερισμα καθολου θερμανση, σε ένα αλλο λειτουργουν τα μισα) έχουν θέμα (οι πιο πάνω οροφοι έχουν θέμα, σε καποια διαμερισματα τουλαχιστον, οι πιο κατω κανενα προβλημα) οπότε ελπιζω να βγει άκρη με την διαχειριση. Παρελειψα να αναφερω ότι είμαι επιεικώς άσχετος οπότε δεν έχω ιδέα γι`αυτα που μου προτεινεις.
meletis_m Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν ζεσταινονται καθόλου τα σωματα. Τα νέα δεδομενα είναι ότι κι αλλα δύο διαμερισματα ( 1 διαμερισμα καθολου θερμανση, σε ένα αλλο λειτουργουν τα μισα) έχουν θέμα (οι πιο πάνω οροφοι έχουν θέμα, σε καποια διαμερισματα τουλαχιστον, οι πιο κατω κανενα προβλημα) οπότε ελπιζω να βγει άκρη με την διαχειριση. Παρελειψα να αναφερω ότι είμαι επιεικώς άσχετος οπότε δεν έχω ιδέα γι`αυτα που μου προτεινεις. Οπότε να συνεννοηθείς με τη διαχείριση και το συντηρητή του καλοριφέρ . 1
someone- Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2022 καλησπέρα ειμαι σε αναζήτηση θερμοστάτη διπλής εντολής, για να ζεσταίνει μόνο το νερο χωρίς να ανάψουν τα σώματα, για το σπίτι μου, ο ηλεκτρολόγος μου είπε καλύτερα οχι ηλεκτρονικό αλλα εγω θελω να εχω τα προγράμματα οπότε θα παω σε τέτοιον. κατι ακομα στη σκεπή πανω αφησα καλώδιο 3χ1 με μπλενταζ (αυτο ειπε ο ηλεκτρολόγος) το οποίο καταλήγει μεσα στο σπίτι διπλα απο το θερμοστάτη. το καλώδιο αυτο θα συνδεθει με αισθητήριο που θα μπει στο κυαθιο του μποιλερ και μεσα στο σπίτι θελω να βαλω ενα δείκτη για να βλεπω τι θερμοκρασία εζει το μποιλερ για να ξερω αν θα το ανάψω η όχι. υπάρχει κάποιος θερμοστάτης που να εχει και ένδειξη για νερο μποιλερ; αν οχι εχετε να προτείνετε καποιο δείκτη για τη θερμοκρασία; αγόρασα το παρακάτω αλλα δε ξερω αν κανει, το καλώδιο θα ταιριαξει σε αυτό; ο ηλεκτρολόγος μου χε πει οτι το 3χ1 τα καλύπτει ολα.
Doubt Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, someone- είπε αγόρασα το παρακάτω αλλα δε ξερω αν κανει, το καλώδιο θα ταιριαξει σε αυτό; ο ηλεκτρολόγος μου χε πει οτι το 3χ1 τα καλύπτει ολα. Αν δεν κάνω λάθος, αυτό που βλέπω είναι θερμόμετρο/υγρασιόμετρο εσωτερικού χώρου. Οπότε δεν σου κάνει. Αυτό που θέλεις είναι να βλέπεις τι θερμοκρασία έχει το νερό μέσα στο μπόιλερ; Και τι μπόιλερ είναι αυτό;
hp8 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, someone- είπε υπάρχει κάποιος θερμοστάτης που να εχει και ένδειξη για νερο μποιλερ; αν οχι εχετε να προτείνετε καποιο δείκτη για τη θερμοκρασία; δες τα kwatt πρώτα αν αντέχουν Αλλιώς ρελε ισχυος https://saveshop.gr/index.php?route=product/category&path=64_131 https://www.a-store.gr/texnologia/ygrasiomerta/thermometra-kontroler-xoroy-katagrafika Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2022 από hp8
mechpanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, someone- είπε καλησπέρα ειμαι σε αναζήτηση θερμοστάτη διπλής εντολής, για να ζεσταίνει μόνο το νερο χωρίς να ανάψουν τα σώματα, για το σπίτι μου, ο ηλεκτρολόγος μου είπε καλύτερα οχι ηλεκτρονικό αλλα εγω θελω να εχω τα προγράμματα οπότε θα παω σε τέτοιον. κατι ακομα στη σκεπή πανω αφησα καλώδιο 3χ1 με μπλενταζ (αυτο ειπε ο ηλεκτρολόγος) το οποίο καταλήγει μεσα στο σπίτι διπλα απο το θερμοστάτη. το καλώδιο αυτο θα συνδεθει με αισθητήριο που θα μπει στο κυαθιο του μποιλερ και μεσα στο σπίτι θελω να βαλω ενα δείκτη για να βλεπω τι θερμοκρασία εζει το μποιλερ για να ξερω αν θα το ανάψω η όχι. υπάρχει κάποιος θερμοστάτης που να εχει και ένδειξη για νερο μποιλερ; αν οχι εχετε να προτείνετε καποιο δείκτη για τη θερμοκρασία; αγόρασα το παρακάτω αλλα δε ξερω αν κανει, το καλώδιο θα ταιριαξει σε αυτό; ο ηλεκτρολόγος μου χε πει οτι το 3χ1 τα καλύπτει ολα. Πάρε σε ένα μαγαζί με ψύξη-θέρμανση-κλιματισμό-υδραυλικά, πες τους τι θες να κάνεις, και θα σε καθοδηγήσουν. Βασικά θέλεις ένα όργανο μέτρησης και ένα απομακρυσμένο αισθητήριο (το θερμοστοιχείο που θα μπει στο κυάθιο του μπόιλερ). Αυτά συνήθως έχουν ειδικού τύπου καλώδιο, αλλά το πιο πιθανό να παίξει και με το 3χ1 με κάποιο μικρό σφάλμα, δεν θες και καμία σούπερ ακρίβεια. Εμείς σε βιομηχανικές εφαρμογές βάζουμε ειδικά θερμοστοιχεία και ειδικά καλώδια, γιατί απαιτείται ακριβής έλεγχος της διεργασίας. Τέλος πάντων, πρέπει να ξεκαθαρίσεις όμως και τι θες να κάνει: θες θερμοστάτη που θα του βάζεις μια θερμοκρασία και θα την κρατάει σταθερή ανοίγοντας-κλείνοντας κάποια εντολή ή κάποια αντίσταση; Ή θες απλά να βλέπεις, και να ανοίγεις εσύ χειροκίνητα; Και τι θα ανοίγεις, ποια θα είναι η πηγή θέρμανσης; Το σύστημα θέρμανσης, με εντολή στον λέβητα αλλά άνοιγμα της ηλεκτροβάνας μόνο για το μπόιλερ; Πρέπει να ξεκαθαρίσει η διαδικασία, τα υπόλοιπα βρίσκονται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις