Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, ThanosR92 είπε

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποια αλυσίδα για υδραυλικά όπως υπάρχει ο Καυκας για τα ηλεκτρολογικα;

κατα τόπους ενώσεις υδραυλικών;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Καλημέρα σε ειδη κιγκαλερίας θα πας με το πόμολο για δείγμα. Αν δεν το βρεις ευκολα θα πρεπει να απευθυνθείς σε αυτον (τον πορτα) που εχει βαλει την πορτα.

Οντως εκει απευθυνθηκα αλλα δεν εχω βρει κατι ακομα γιατι η ροζετα ειναι οβαλ και ολες πλεν ειναι στρογγυλες.

Ιδανικα θα θελα ενα τροπο για να επιδιορθωθει το υπαρχον πομολο, αλλα απ'οτι φαινεται ολα αυτα τα μπλιμπλικια δεν ειναι universal, αλλα διαφορετικα για καθε μηχανισμο πομολου/ροζετας.

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Αν και πιάνουν τα χέρια μου, είμαι εντελώς άσχετος όσον αφορά σε κόστη, ανακαινίσεις κλπ.

Έχω μια κουζίνα σε μορφή "Π" η οποία είναι σχετικά καινούρια, δεν έχει φθορές αλλά δεν μου αρέσει το χρώμα της στα ντουλάπια και θέλω και άλλο χρώμα πάγκο.

Ο σκελετός/πλαίσιο της κουζίνας είναι ένα απαλο λαχανί και τα ντουλάπια είναι στο χρώμα του ξύλου, μάλλον μελαμίνη και με στρογγυλεμένες γωνίες. Ο πάγκος της κουζίνας είναι γκρι σαν ψιλό μωσαϊκό, σαν μάρμαρο, αλλά από άλλο υλικό.

Το θεμα είναι ότι είμαι του πιο minimal στυλ, και θέλω να να είναι όλα λευκά με ξύλινο πάγκο σαν στην παρακάτω φωτό.

Αξίζει από οικονομικής άποψης και είναι πρακτικά εφικτό, με τα τωρινά ντουλάπια, να βγει το παρακάτω αποτέλεσμα ή να μεταβώ σε αγορά νέας κουζίνας;

Μπορούν τα ντουλάπια να σκαλιστουν ώστε να αλλάξουν στυλ και να φύγουν οι στρογγυλεμένες τους γωνίες;

Έχω κλείσει ραντεβού με κάποιους ξυλουργούς να έρθουν να μου δώσουν προσφορά, αλλά θα ήθελα και την δική σας εμπειρία, αν κάνατε κάτι αντίστοιχο ή αν θα κάνατε τελικά κάτι διαφορετικά.

Ευχαριστώ

white-kitchen-cabinets-doors-painted-farrow-ball-all-white-oak-kitchens-261016.jpg

19 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Αν και πιάνουν τα χέρια μου, είμαι εντελώς άσχετος όσον αφορά σε κόστη, ανακαινίσεις κλπ.

Έχω μια κουζίνα σε μορφή "Π" η οποία είναι σχετικά καινούρια, δεν έχει φθορές αλλά δεν μου αρέσει το χρώμα της στα ντουλάπια και θέλω και άλλο χρώμα πάγκο.

Ο σκελετός/πλαίσιο της κουζίνας είναι ένα απαλο λαχανί και τα ντουλάπια είναι στο χρώμα του ξύλου, μάλλον μελαμίνη και με στρογγυλεμένες γωνίες. Ο πάγκος της κουζίνας είναι γκρι σαν ψιλό μωσαϊκό, σαν μάρμαρο, αλλά από άλλο υλικό.

Το θεμα είναι ότι είμαι του πιο minimal στυλ, και θέλω να να είναι όλα λευκά με ξύλινο πάγκο σαν στην παρακάτω φωτό.

Αξίζει από οικονομικής άποψης και είναι πρακτικά εφικτό, με τα τωρινά ντουλάπια, να βγει το παρακάτω αποτέλεσμα ή να μεταβώ σε αγορά νέας κουζίνας;

Μπορούν τα ντουλάπια να σκαλιστουν ώστε να αλλάξουν στυλ και να φύγουν οι στρογγυλεμένες τους γωνίες;

Έχω κλείσει ραντεβού με κάποιους ξυλουργούς να έρθουν να μου δώσουν προσφορά, αλλά θα ήθελα και την δική σας εμπειρία, αν κάνατε κάτι αντίστοιχο ή αν θα κάνατε τελικά κάτι διαφορετικά.

Ευχαριστώ

white-kitchen-cabinets-doors-painted-farrow-ball-all-white-oak-kitchens-261016.jpg

Αν τα πορτάκια σου είναι MDF μπορείς να τα κάνεις ότι θέλεις και να τα ξαναβάψεις. Αν είναι μελαμίνη, τα πετάς και βάζεις άλλα. Το καλύτερο είναι αυτό, να πάρεις 2-3 προσφορές από καλούς ξυλουργούς να έχεις μια εικόνα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό το έχω και εγω απορία, πες οτι απο μελαμινικά θέλεις να βάλεις πορτάκια βακελίτη και για οικονομία να κρατήσεις τα κουτιά. Τα πλαϊνά δε θα φαίνονται ? και το κάτω μέρος απο το πάνω ντουλάπια ? είναι κάποια σημεία που θα φαίνεται το προηγούμενο χρώμα..

Επεξ/σία από Silenzio

4 λεπτά πριν, Silenzio είπε

αυτό το έχω και εγω απορία, πες οτι απο μελαμινικά θέλεις να βάλεις πορτάκια βακελίτη και για οικονομία να κρατήσεις τα κουτιά. Τα πλαϊνά δε θα φαίνονται ? και το κάτω μέρος απο το πάνω ντουλάπια ? είναι κάποια σημεία που θα φαίνεται το προηγούμενο χρώμα..

Εννοεις τα μέτωπα των κουτιών, δεν υπάρχει εύκολη λύση σε αυτό, εκτος αν εχεις ορεξη να ξεκολλήσεις τα υπάρχοντα σοκορα μελαμίνης και να κολλησεις αλλα στο χρώμα που θελεις.

Αυτη η δουλειά όμως είναι για μεγάλο καλλιτέχνη💯

• Like 1

47 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εννοεις τα μέτωπα των κουτιών, δεν υπάρχει εύκολη λύση σε αυτό, εκτος αν εχεις ορεξη να ξεκολλήσεις τα υπάρχοντα σοκορα μελαμίνης και να κολλησεις αλλα στο χρώμα που θελεις.

Αυτη η δουλειά όμως είναι για μεγάλο καλλιτέχνη💯

σωστά τα μέτωπα, αλλά ας πούμε στη δική μου περίπτωση είναι και το πλαίσιο όλου του ψυγείου..

9 minutes ago, hp8 said:

μελαμίνη

Reveal hidden contents

1671062417_.png.ff77dc444100c86abfff5c1247a398df.png

mdf

Reveal hidden contents

1379793403_.png.8999bb31cc9fe571b9c0f6f3cdec2c46.png

Σε ευχαριστώ..

Απο ότι φαίνεται τα πορτάκια είναι MDF μέσα και Βακελίτης έξω.

Οπότε μπορώ να τα αξιοποιήσω ή δεν τρίβονται για να αλλάξουν σχήμα/χρώμα;

4 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Σε ευχαριστώ..

Απο ότι φαίνεται τα πορτάκια είναι MDF μέσα και Βακελίτης έξω.

Οπότε μπορώ να τα αξιοποιήσω ή δεν τρίβονται για να αλλάξουν σχήμα/χρώμα;

Τι να βαψεις την επιφάνεια απο τα πορτακια;

Πιστεύω δεν θα πετύχει το εγχείρημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Swimmer21 είπε

IMG_20211224_201609.jpg

IMG_20211224_201533.jpg

IMG_20211224_201519.jpg

Από το λίγο φούσκωμα που κάνει το πορτάκι θα έλεγα οτι είναι μελαμίνη μοριασανίδα(έτσι δείχνει).

Αν ξεβιδώσεις την φωλιά του μεντεσέ νομίζω θα λύσεις την απορία σου με σιγουριά...

Επεξ/σία από nickol-us

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...