Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, DrLo είπε

Χρειάζεται να βάλω σε μια πρίζα που είναι πίσω από ένα έπιπλο/ραφι βιλιοθήκη που βρίσκεται σε μια μικρή απόσταση από τον τοίχο κάτι σαν αυτό (αλλά όλα σούκο, δε θα κάνει καποια αλλαγή του τύπο της πρίζας/φις απλά σαν "προέκταση" του φις το θέλω)

el-601.jpg

ή αυτό

VK10027S.jpg

μόνο και μόνο για να "έρθει πιο μπροστά ση πρίζα, να μπει μέσα στο νοτυλάπι που θα λειτουργεί σαν "καταβόθρα" καλωδίων , PSU, πλούμπτιζων κλπ όλων των συγκευών που θα υπάρχουν στο έπιλο

Δηλαδή η αρχική μου ανάγκη ήταν μόνο και μόνο βγει παραέξω η πρίζα

μιας και θα χρειαστώ κάτι τέτοιο σκέφτηκα μήπως βάλω μαι και καλή έαν από αυτά με wifi με μετρητή

κάτι σαν αυτό

https://www.skroutz.gr/s/25216998/Eurolamp-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Wi-Fi-Λευκή-147-77913.html#specs

.

έχει να προτείνει κάποιος κάτι συγκεκριμένο;

Γιατί δεν ανοίγεις στρογγυλή τρύπα στο ντουλάπι , και να βάλεις τη πρίζα σουκο σαν να ήταν ο τελικός τοίχος; Η πλάτη του επίπλου θα έχει κάποιο πάχος , π.χ 8 mm ; ή θα είναι χαρτοφορμαϊκα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, troi.g είπε

Γιατί δεν ανοίγεις στρογγυλή τρύπα στο ντουλάπι , και να βάλεις τη πρίζα σουκο σαν να ήταν ο τελικός τοίχος; Η πλάτη του επίπλου θα έχει κάποιο πάχος , π.χ 8 mm ; ή θα είναι χαρτοφορμαϊκα;

η πλάτη είναι 3mm mdf αλλα δεν είναι αυτό το θέμα.

Η πλάτη θα απέχει ~2+cm από τον τοίχο ώστε από πίσω να τρέχουν καλώδια αλλά και να μπορούν να μπαινουν.βγαίνουν καλώδια με χοντρα βύσματα κλπ

άρα η πρίζα στο τοίχο θα είναι ~2cm "πίσω" από την τρύπα

Μάλλον θα βάλω κανα τέτοιο ώστε να "έρθει" η πρίζα 2-3 cm έξω κα να "μπει" στο ντουλάπι

και να έχει και μια χρησιμότητα (κάνουν πράγματι δουλειά αυτή αν γίνει κανα "τσαφ"  ή είναι "ψευτικα" ?)

OEM__003958_K73.GR.jpg

Αλλιώς θα φτιάξω ένα πολύπριζο όλο κι όλο 10-20 cm με ίσιο φις και θα το κολλήσω στο μεσα πλαιονο του νοτλαπιου. 

Επεξ/σία από DrLo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, DrLo είπε

η πλάτη είναι 3mm mdf αλλα δεν είναι αυτό το θέμα.

Η πλάτη θα απέχει ~2+cm από τον τοίχο ώστε από πίσω να τρέχουν καλώδια αλλά και να μπορούν να μπαινουν.βγαίνουν καλώδια με χοντρα βύσματα κλπ

άρα η πρίζα στο τοίχο θα είναι ~2cm "πίσω" από την τρύπα

Μάλλον θα βάλω κανα τέτοιο ώστε να "έρθει" η πρίζα 2-3 cm έξω κα να "μπει" στο ντουλάπι

και να έχει και μια χρησιμότητα (κάνουν πράγματι δουλειά αυτή αν γίνει κανα "τσαφ"  ή είναι "ψευτικα" ?)

OEM__003958_K73.GR.jpg

Αλλιώς θα φτιάξω ένα πολύπριζο όλο κι όλο 10-20 cm με ίσιο φις και θα το κολλήσω στο μεσα πλαιονο του νοτλαπιου. 

Εγώ εννοούσα  να προεκτεινεις τα καλώδια , εκτός και αν φτάνουν , και να μπει κανονικά η πρίζα στην πλάτη του ντουλαπιου. 

Εάν έχω καταλάβει καλά , κάπως έτσι εννοώ.

Rozetki_na_kuhne6.jpg

Επεξ/σία από troi.g

10 ώρες πριν, troi.g είπε

Εγώ εννοούσα  να προεκτεινεις τα καλώδια , εκτός και αν φτάνουν , και να μπει κανονικά η πρίζα στην πλάτη του ντουλαπιου. 

Εάν έχω καταλάβει καλά , κάπως έτσι εννοώ.

Rozetki_na_kuhne6.jpg

Ο κατάλαβα αυτό που λες. Δεν είναι πρακτικό γιατί όπως λέω θΑ υπάρχει πρόσβαση στο χώρο από πάνω ώστε να περνάς και νέα καλώδια και δε θέλω να μπορεί να "βρει" κάτι στα καλώδια της πρίζας.

42 λεπτά πριν, DrLo είπε

δε θέλω να μπορεί να "βρει" κάτι στα καλώδια της πρίζας.

Αν τα βάλεις σε σπιράλ και βιδώσεις μια επίτοιχη μέσα στο ντουλάπι;

34 λεπτά πριν, masteripper είπε

Καλημέρα στα παιδιά.

Ποιόν μάστορα "φωνάζω" γιαυτό το πρόβλημα

IMG-f661bbc35e0ad94599034643f69d76b4-V.jpg

Αυτο καθετα που κατεβαινει στην γωνια μηπως ειναι κανα λουκι?

26 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Αυτο καθετα που κατεβαινει στην γωνια μηπως ειναι κανα λουκι?

Όχι κολόνα πρέπει να είναι...τώρα εαν είναι καμμιά "πατέντα" δεν το ξέρω θα το ελέγξω.

21 λεπτά πριν, masteripper είπε

Όχι κολόνα πρέπει να είναι...τώρα εαν είναι καμμιά "πατέντα" δεν το ξέρω θα το ελέγξω.

Λόγω ψυχρού αέρα από έξω γίνεται συμπύκνωση της εσωτερικής υγρασίας και στο σημείο αναπτύσεται μούχλα. Επίσης φθείρεται ο σοβάς και το χρώμα.

13 λεπτά πριν, Doubt είπε

Λόγω ψυχρού αέρα από έξω γίνεται συμπύκνωση της εσωτερικής υγρασίας και στο σημείο αναπτύσεται μούχλα. Επίσης φθείρεται ο σοβάς και το χρώμα.

Αυτό το καταλαβαίνω ...το θέμα είναι ποιος το φτιάχνει. ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, masteripper είπε

Αν θέλεις να το μπαλώσεις, ελαιοχρωματιστή. Για μόνιμη επίλυση, πρέπει να αντιμετωπίσετε το αίτιο.

Επεξ/σία από Doubt
  • Like 1

59 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν θέλεις να το μπαλώσεις, ελαιοχρωματιστή. Για μόνιμη επίλυση, πρέπει να αντιμετωπίσετε το αίτιο.

Για την εύκολη αντιμετώπιση την λύση μπογιατζη την ξέρω...το θεμα είναι να λύσω το "αίτιο"....εκεί προβληματίζομαι...κάποιο ειδικό στην μόνωση ?

1 ώρα πριν, masteripper είπε

- Δεν νομίζω ότι κατάλαβες γιατί κατά 90% δεν ισχύει το αίτιο που υιοθετήθηκε. Χρειάζεται να το δει εξειδικευμένος Μηχανικός ή τεχνικός κάποιας εταιρίας που ασχολείται με τη συντήρηση-αποκατάσταση κτηρίων που έχουν υποστεί φθορά των δομικών υλικών από έκθεση σε υγρασία.

- Σε τι όροφο βρίσκεται αυτό το σημείο της σκάλας;

2 λεπτά πριν, masteripper είπε

Για την εύκολη αντιμετώπιση την λύση μπογιατζη την ξέρω...το θεμα είναι να λύσω το "αίτιο"....εκεί προβληματίζομαι...κάποιο ειδικό στην μόνωση ?

Μπορει να ειναι διαρροή μπορει χιλια 2. Τι εχει απεξω; Ειναι σε οροφο; Εισαι σιγουρος πως ειναι κολώνα; 

Μπορει με θερμοκάμερα ή και άλλα εργαλεια να δεις κατι πχ ποσο υγρασια εχει κτλ.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...