Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν το έχω εδώ το παχύμετρο αλλιώς θα σας έδειχνα. Αρχίζω και αντιλαμβάνομαι τί λέτε χμμ :-(
Εγώ μέτραγα ότι έδειχνε σε cm/mm... αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί αυτό να είναι λάθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

29 λεπτά πριν, zoranb είπε

Δεν το έχω εδώ το παχύμετρο αλλιώς θα σας έδειχνα. Αρχίζω και αντιλαμβάνομαι τί λέτε χμμ :-(
Εγώ μέτραγα ότι έδειχνε σε cm/mm... αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί αυτό να είναι λάθος.

Το παχύμετρο μετράει με ακρίβεια 0.05 έως 0.1 mm. Θες να μετρήσεις με τέτοια ακρίβεια; Πχ ότι αυτή η οπή, είναι διαμέτρου 18.25mm? Θέλει λίγη εξοικείωση για να το κάνεις σωστά. Δεν είναι δύσκολο αλλά πρέπει να μάθεις να το διαβάζεις.  Δες βιντεάκια, διάβασε και έναν οδηγό και θα καταλάβεις.

Ακόμα και στην ακρίβεια χιλιοστού να αρκεστείς, δεν κοιτάς που θα κάτσει το "μπιρμπιτσόλι"!!! αλλά πού βρίσκεται η χάραξη του "0".

• Like 1

Κατι τέτοιο πρέπει να κάνεις @zoranb

https://images.app.goo.gl/mZ8H6GfaL3cnfSrq6

Για να εχεις όσο μπορεις πιο σωστες μετρησεις. Αλλιως και με το μετρο εκανες δουλειά.

• Like 2

6 ώρες πριν, zoranb είπε

Παίδες... θα πα να πάρω ψηφιακό ναούμ!
Aυτό πώς σας φαίνεται; Βοηθήστε λίγο ναούμ! 😀

Για τη χρήση σου τέλειο είναι.

• Like 1

1 ώρα πριν, zoranb είπε

Όταν αγοράζει κανείς παχύμετρο online (σαν εμένα), υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξει να έχει;

Μπαταρίες;;

4 ώρες πριν, zoranb είπε

Εννοώ εάν υπάρχει ας πούμε κάποιο feature.

Έίναι λίγο πιο ακριβό αλλά προτίμησε μεταλλικό. Το συγκεκεριμένο που πόσταρες είναι πλαστικό και με τον καιρό σε πολλά πλαστικά σβήνουν οι διαγραμμίσεις που έχει πάνω.

• Like 1

Έχω αυτή https://www.papadatoshome.gr/izzy-101-family.html τη σόμπα χαλαζία στην οποία μου βγήκε το κουμπί που επιλέγεις τις σκάλες θέρμανσης (είναι το κάτω στη φωτογραφία, το επάνω είναι ο θερμοστάτης). Μάλλον έσπασε το πλαστικό και έμεινε μέσα στο κουμπί όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Δοκίμασα να το κολλήσω αλλά δεν... Στην τελευταία φωτογραφία είναι ο θερμοστάτης. Τον έκαναν μεταλλικό, σε αντίθεση με την επιλογή για τις σκάλες που είναι από πλαστικό. Κάποια ιδέα αν μπορούσα να το κάνω όπως πριν; Η αντιπροσωπεία (Μπενρουμπή) δεν έχει ανταλλακτικά για συσκευές που δεν είναι πλέον στην παραγωγή.

DSCI0276.JPG

DSCI0278.JPG

DSCI0279.JPG

18 λεπτά πριν, infini είπε

Έχω αυτή https://www.papadatoshome.gr/izzy-101-family.html τη σόμπα χαλαζία στην οποία μου βγήκε το κουμπί που επιλέγεις τις σκάλες θέρμανσης (είναι το κάτω στη φωτογραφία, το επάνω είναι ο θερμοστάτης). Μάλλον έσπασε το πλαστικό και έμεινε μέσα στο κουμπί όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Δοκίμασα να το κολλήσω αλλά δεν... Στην τελευταία φωτογραφία είναι ο θερμοστάτης. Τον έκαναν μεταλλικό, σε αντίθεση με την επιλογή για τις σκάλες που είναι από πλαστικό. Κάποια ιδέα αν μπορούσα να το κάνω όπως πριν; Η αντιπροσωπεία (Μπενρουμπή) δεν έχει ανταλλακτικά για συσκευές που δεν είναι πλέον στην παραγωγή.

DSCI0276.JPG

DSCI0278.JPG

DSCI0279.JPG

Παίρνεις τον θερμοστάτη και πας σε κάποιο κεντρικό κατάστημα με ανταλλακτικά συσκευών. Εγώ προσωπικά κάνω δουλειά και σε καλές τιμές με τον κουρλαμπα. Νομίζω είναι αρκετά κοινό αυτό που ψάχνεις και θα βρεις κάτι ανάλογο σε κάποιο κεντρικό/μεγάλο κατάστημα.

Επειδή δεν χρησιμοποιώ καθόλου τον θερμοστάτη, (είναι πάντα στο full), θα μπορούσα να τον αφαιρέσω και να τον τοποθετήσω εκεί που είναι η θέση για τις σκάλες;

8 λεπτά πριν, infini είπε

Επειδή δεν χρησιμοποιώ καθόλου τον θερμοστάτη, (είναι πάντα στο full), θα μπορούσα να τον αφαιρέσω και να τον τοποθετήσω εκεί που είναι η θέση για τις σκάλες;

Ίσως και να γίνεται αλλά πρέπει να το δει/κάνει κάποιος που γνωρίζει, αν βάλεις λάθος τα καλώδιο στην καλύτερη θα σου ρίξει την ασφάλεια, στην χειρότερη άστο καλύτερα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον δεν γίνεται, στην δεύτερη φωτογραφία είναι το σύστημα περιστροφής του διακόπτη. Ίσως να έχει άλλη αντιπροσωπεία, αυτά τα συστήματα περιστροφής είναι κοινά σε αρκετές σόμπες χαλαζία.

DSCI0281.JPG

DSCI0283.JPG

Επεξ/σία από infini

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...