Doubt Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 46 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Καλησπέρα, Θέλω να σας ρωτήσω , με ποιόν τρόπο ή όχι να βάψω-κρύψω τους χαλκοσωληνες. Το σπίτι είναι της αδελφής μου και είχε κάνει πριν 2 χρόνια εγκατάσταση αυτόνομου λέβητα αερίου στο διαμέρισμα. Τώρα ήρθε ο καιρός να το βάψω αυτό το ΣΚ και θα ήθελα να ξέρω, αν έχει νόημα να το βάψω με το πλαστικό οικολογικό χρώμα τοίχου ή αν υπάρχει άλλη λύση που δεν γνωρίζω. Αν πρέπει να γίνει άλλη διαδικασία για αυτούς τους σωλήνες ή να το πάω με την λογική , τα περνάω ένα χεράκι με το πινέλο. Όταν είχε γίνει ανακαίνιση στο μπάνιο μου, μπήκε σώμα τύπου "πετσετοκρεμάστρα", ψηλότερα από εκεί που ήταν το παλιό και είχα περίπου 1 μέτρο ακάλυπτη χαλκοσωλήνα. Κανονικά λόγω ζεστού νερού, θα έπρεπε να βαφτεί με ειδικό χρώμα για σώματα καλοριφέρ. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να αγοράσω ολόκληρο κουτί για να βαφτεί 1 μέτρο σωλήνα, οπότε το πέρασα με ένα χρώμα νερού που μου είχε ξεμείνει από άλλη δουλειά και ακόμα είναι μια χαρά. Αν θυμάμαι καλά ήταν το aqualaquer, υπάρχουν κι άλλα παρόμοια. Disclaimer - Όλα αυτά τα χρόνια (7) η χρήση καλοριφέρ ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. *Γυαλόχαρτο πριν το χρώμα για να πιάσει καλύτερα και όσα χέρια χρειαστούν για να φαίνεται ωραίο και ομοιόμορφο. 1 1
ThanosR92 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Αυτό εδώ θεωρείτε ενεργειακό τζάκι.. Σωστά; Είναι από έναν ξενωνα που είμαστε και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το πως τραβάει... Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2021 από ThanosR92
hp8 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 27 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Αυτό εδώ θεωρείτε ενεργειακό τζάκι.. Σωστά; νομίζω πως όχι Αυτό είναι ένα ανοιχτού τύπου τζάκι με πόρτα energeiako tzaki
NikosKallithea Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Ενεργειακό περα του τυπου συμβαίνει οτι συμβάλει και στην θέρμανση ολου του σπιτιού μεσω νερού στα σωματα καλοριφέρ. Αλλιως δεν εχει νοημα το "ενεργειακό"
Doubt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Αν βγάζει ζεστό αέρα από τη γρίλια που φαίνεται ψηλά, δεν είναι απλό τζάκι. Ίσως κάποιο παλιό που έχει υποστεί μετατροπή. π.χ. https://www.estianet.gr/μετατροπή-παραδοσιακού-τζακιού-σε-ενεργειακό.html
hp8 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν βγάζει ζεστό αέρα από τη γρίλια που φαίνεται ψηλά, δεν είναι απλό τζάκι. Ίσως κάποιο παλιό που έχει υποστεί μετατροπή. π.χ. https://www.estianet.gr/μετατροπή-παραδοσιακού-τζακιού-σε-ενεργειακό.html αν δεις μέσα στην εστία φαίνονται τα πυροτουβλα Αυτό της παραπομπής είναι κασέτα και είναι όλη μαντεμένια Η περσίδα πάνω μάλλον βγάζει με φυσική ροή οτι μπορεί από την θερμοκρασία των καυσαερίων
ThanosR92 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, hp8 είπε νομίζω πως όχι Αυτό είναι ένα ανοιχτού τύπου τζάκι με πόρτα energeiako tzaki 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ενεργειακό περα του τυπου συμβαίνει οτι συμβάλει και στην θέρμανση ολου του σπιτιού μεσω νερού στα σωματα καλοριφέρ. Αλλιως δεν εχει νοημα το "ενεργειακό" 13 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν βγάζει ζεστό αέρα από τη γρίλια που φαίνεται ψηλά, δεν είναι απλό τζάκι. Ίσως κάποιο παλιό που έχει υποστεί μετατροπή. π.χ. https://www.estianet.gr/μετατροπή-παραδοσιακού-τζακιού-σε-ενεργειακό.html 2 λεπτά πριν, hp8 είπε αν δεις μέσα στην εστία φαίνονται τα πυροτουβλα Αυτό της παραπομπής είναι κασέτα και είναι όλη μαντεμένια Η περσίδα πάνω μάλλον βγάζει με φυσική ροή οτι μπορεί από την θερμοκρασία των καυσαερίων Πως γίνεται ρε παιδιά να τραβάει σαν τρελό όταν κλείνω την πόρτα; Δημιουργείται ένα ρεύμα μέσα ας πούμε... Αν βάλω και εγώ πόρτα στο δικό μου το χτιστό που έχω σπίτι θα έχω τα ίδια αποτελέσματα; Γιατί γενικά δεν είμαι ευχαριστημένος από το τζάκι του σπιτιού. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2021 από ThanosR92
hp8 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, ThanosR92 είπε Πως γίνεται ρε παιδιά να τραβάει σαν τρελό όταν κλείνω την πόρτα; Δημιουργείται ένα ρεύμα μέσα ας πούμε... γιατί δεν τραβάει αέρα καύσης από έξω Τα ενεργειακά τραβάνε από έξω Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2021 από hp8
ThanosR92 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, hp8 είπε γιατι δεν τραβαει αερα καυσης απο εξω Τα ενεργιακα τραβανε απο εξω Δεν κατάλαβα τι εννοείς... Αν μπορείς και ξέρεις δώσε μου και μια απάντηση στην άλλη ερώτηση που έκανα. Θα ρωτήσω και κάνα ειδικό να δω τι θα μου πει.
hp8 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, ThanosR92 είπε Αν μπορείς και ξέρεις δώσε μου και μια απάντηση στην άλλη ερώτηση που έκανα. που ειναι ?
Doubt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, hp8 είπε αν δεις μέσα στην εστία φαίνονται τα πυροτουβλα Αυτό της παραπομπής είναι κασέτα και είναι όλη μαντεμένια Η περσίδα πάνω μάλλον βγάζει με φυσική ροή οτι μπορεί από την θερμοκρασία των καυσαερίων Τα πυρότουβλα μπορεί να είναι απλά ντεκόρ. Για τη γρίλια δες εδώ. https://www.tzaferos.gr/μετατροπή-από-απλό-τζάκι-σε-ενεργειακ/ Τέλος πάντων, δεν θέλω να είμαι απόλυτος, μπορεί να κάνω λάθος. Καλύτερα να ρωτήσει στο κατάλυμα να του εξηγήσουν. (εντωμεταξύ ασχολούμαι με το τζάκι κι όχι γιατί δεν είμαι κι εγώ διακοπούλες. τι να πεις..)
ThanosR92 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Doubt είπε Τα πυρότουβλα μπορεί να είναι απλά ντεκόρ. Για τη γρίλια δες εδώ. https://www.tzaferos.gr/μετατροπή-από-απλό-τζάκι-σε-ενεργειακ/ Τέλος πάντων, δεν θέλω να είμαι απόλυτος, μπορεί να κάνω λάθος. Καλύτερα να ρωτήσει στο κατάλυμα να του εξηγήσουν. (εντωμεταξύ ασχολούμαι με το τζάκι κι όχι γιατί δεν είμαι κι εγώ διακοπούλες. τι να πεις..) Θα ρωτήσω να μου πουν και θα σας απαντήσω... Χαχαχα έλα θα πας κ εσύ... Να είναι καλά ο tourismos για όλους. 19 λεπτά πριν, hp8 είπε γιατί δεν τραβάει αέρα καύσης από έξω Τα ενεργειακά τραβάνε από έξω Δεν είναι ρυθμιστής αερος, είναι απλά το χερούλι. Η άλλη ερώτηση λέει πως αν βάλω και εγώ γυάλινη πόρτα στο τζάκι μου θα δω διαφορά; Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2021 από ThanosR92
hp8 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, ThanosR92 είπε Η άλλη ερώτηση λέει πως αν βάλω και εγώ γυάλινη πόρτα στο τζάκι μου θα δω διαφορά; θα έβαζα κασέτα να τραβάει αέρα καύσης από έξω και με βεντιλατερ ζεστό αέρα θέρμανσης
Liverpool89 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Εχω αυτον το θερμοστάτη σπιτι, αλλα δεν μπορω να βρω οδηγιες πως ρυθμιζεται. https://www.google.com/search?q=siemens+θερμοστάτησ+rdh100&client=ms-android-xiaomi-rev1&prmd=insxv&sxsrf=AOaemvLMdytVYDk3rQ6npOR37D4TspDPoQ:1635361210017&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiagIKgo-vzAhUQnBQKHTuSCyAQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=393&bih=706&dpr=2.75#imgrc=qV155AnDSsSSvM (στο λινκ που παραθετω λεει για εγχειρίδιο αλλα δεν αναφέρεται σε αυτο το μοντελο, ουτε εχει κατι ουσιαστικό) Εχετε καμια ιδεα; Εψαξα στο ίντερνετ αλλα δεν βρισκω κανενα εγχειρίδιο, μόνο για καινούργια μοντέλα.
Doubt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από Doubt
Προτεινόμενες αναρτήσεις