SB_1957 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, john1987 είπε Πρόταση για εταιρεία χρώματος για βάψιμο; (εσωτερικού χώρου). Ο μηχανικός μου ανέφερε την Benjamine Moore ότι έχει το καλύτερο χρωματολογιο. Έχει κανείς σχετική εμπειρία; Σκέφτομαι και Βιβεχρωμ/Βερνιλακ αλλά δεν έχω ρωτήσει ακόμα τιμές κλπα. Εχουμε χρησιμοποιήσει χρώματα και από τις δύο εταιρίες και μείναμε ευχαριστημένοι. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ελαιοχρωματιστές ήταν αστέρια στη δουλειά τους και πολύ σχολαστικοί στη λεπτομέρεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο καλός μάστορας, που νοιάζεται να γίνει άψογη δουλειά θα χρησιμοποιήσει και σωστά υλικά και δεν θα παραλείψει στάδια για να τελειώσει γρήγορα! Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2021 από SB_1957 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 15/9/2021 στις 1:04 ΠΜ, john1987 είπε Πρόταση για εταιρεία χρώματος για βάψιμο; (εσωτερικού χώρου). Ο μηχανικός μου ανέφερε την Benjamine Moore ότι έχει το καλύτερο χρωματολογιο. Έχει κανείς σχετική εμπειρία; Σκέφτομαι και Βιβεχρωμ/Βερνιλακ αλλά δεν έχω ρωτήσει ακόμα τιμές κλπα. Κάθε εταιρεία έχει διάφορες ποιότητες/προϊόντα οπότε παίζει και αυτό ρόλο. Η Benjamin Moore βγάζει ένα σκασμό προϊόντα και εδώ βρίσκεις ένα πολύ μικρό υποσύνολο με άλλη ονομασία. Δεν υπάρχουν review για χρώματα οπότε πας λίγο στη τύχη. Οι μάστορες έχουν συνήθως μερικά που προτιμούν ο καθένας. Μερικοί μισούν vitex και θέλουν vechro. Ακούγονται πολλά και δε βγάζεις άκρη. Κατά τη γνώμη μου αν θες να το ψάξεις όσο είναι εφικτό αγοράζεις 3-4 μόνολίτρα από τις εταιρείες που θες και βάφεις ένα κομμάτι και διαλέγεις τι σου αρέσει σε υφή πόσο μυρίζει και αν πλένεται μετά από κάποιες μέρες. Έχω ακούσει από μάστορες ότι παίζει και νοθεία και χίλια δυο. Βέβαια είχε βγει και περίπτωση που πούλαγε μπουφες ένας πριν κάμποσο καιρό. Επίσης έχω ακούσει πως μεγάλα πολυκαταστήματα έχουν άλλη διαλογή. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δε μπορεις να βγάλεις άκρη. Και τέλος αν κάνει βλακείες ο μάστορας δε φταίει το χρώμα. Έχω δει να περνάει ασταρι και μετά από λίγα λεπτά ο δεύτερος να περνάει χρώμα καπάκι με τη δικαιολογία πως δεν έχει ανάγκη. Επίσης μπορεί να έχει κάποιο ρόλο παλαιό. Παίζουν πολλά ρολο Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από ΠάρηςΓ 1
Liverpool89 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα μπορω με αυτο το τρυπανι να ανοιξω διαμπερή τρυπα στην πορτα για να βαλω ματακι; https://www.skroutz.gr/s/26483318/Bosch-Τρυπάνι-Μεντεσέδων-Forstner-Bit-20mm-2608577006.html Θα χρειαστει τρυπημα με τρυπανι ξυλου μικροτερης διατομης; Το ματι εχει διατομη φ16. Ακομα ενα θεμα το πλυντηριο μου ειναι πιο φαρδυ απο τονν χωρο που εχει το σπιτι για να μπει. Σκεφτηκα να το βαλω απέναντι αλλα το θεμα μου ειναι απο που να πάρω νερο, εχω δυο επιλογες, απο την παραχη του νιπτήρα ή της λεκανης, ανεβαζω φωτο να με πειτε πιο ειναι πιο σωστο και ευκολο. Ξερω οτι θα χρειαστεί ένα ταφ. https://ibb.co/PCcxdYp https://ibb.co/2PbNChx
Petros Electron Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Αφου ειναι Φ16 εσυ με Φ20 θα κανεις την τρυπα?. Θα μετρήσεις την εσω/κη διάμετρο του ματιου να δεις ποσα mm ειναι και αν ειναι 16 θα κανεις την τρυπα με 16αρι. Αλλιως με μικροτερο. Τρυπάνι φτερού λέγονται αυτα για το ξυλο, παρε ενα φθηνο δεν υπαρχει λογος να δώσεις πολλα λεφτα 1
Doubt Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Ακομα ενα θεμα το πλυντηριο μου ειναι πιο φαρδυ απο τονν χωρο που εχει το σπιτι για να μπει. Σκεφτηκα να το βαλω απέναντι αλλα το θεμα μου ειναι απο που να πάρω νερο, εχω δυο επιλογες, απο την παραχη του νιπτήρα ή της λεκανης, ανεβαζω φωτο να με πειτε πιο ειναι πιο σωστο και ευκολο. Ξερω οτι θα χρειαστεί ένα ταφ. https://ibb.co/PCcxdYp https://ibb.co/2PbNChx Η τάπα κάτω από το νιπτήρα τι είναι; Μήπως μπορείς να πάρεις από εκεί απευθείας; Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από Doubt 1
meletis_m Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Σε διαμέρισμα στο μπαλκόνι , ο εξωτερικός τοιχός έχει εμφανίσει υγρασία και έχει πετάξει το εξωτερικό χρώμα . Πολύ πιθανόν γλύφει το νερό απο το μπαλκόνι του 2ου ορόφου . Σωλήνες ύδρευσης δέν περνάνε απο εκείνο το σημείο . Με τι υλικό θα μπορούσε να περαστεί , έχω δεί υπάρχει υλικό που το " ποτίζεις " αλλά θέλει τρύπες άνα 15 cm Στις 15/9/2021 στις 1:04 ΠΜ, john1987 είπε Πρόταση για εταιρεία χρώματος για βάψιμο; (εσωτερικού χώρου). Ο μηχανικός μου ανέφερε την Benjamine Moore ότι έχει το καλύτερο χρωματολογιο. Έχει κανείς σχετική εμπειρία; Σκέφτομαι και Βιβεχρωμ/Βερνιλακ αλλά δεν έχω ρωτήσει ακόμα τιμές κλπα. Πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε της εταιρείας VECHRO για εσωτερικό βάψιμο , ύστερα απο συννενοήση με το μάστορά , καθώς τα αγόρασα ο ίδιος .
Liverpool89 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Αφου ειναι Φ16 εσυ με Φ20 θα κανεις την τρυπα?. Θα μετρήσεις την εσω/κη διάμετρο του ματιου να δεις ποσα mm ειναι και αν ειναι 16 θα κανεις την τρυπα με 16αρι. Αλλιως με μικροτερο. Τρυπάνι φτερού λέγονται αυτα για το ξυλο, παρε ενα φθηνο δεν υπαρχει λογος να δώσεις πολλα λεφτα Η φωτο ηταν ενδεικτική. Ενοειτε οτι θα τρυπησω με κατάλληλη διάμετρο. Απλα εχω τετοιο τρυπανι οπως του λινκ που ανεβασα, αλλα δεν ξερω αν κανει για διαμπερή τρυπα. Αν ανοιγα φ20 λογικα θα εκανα μεγαλη πατάτα. 1 ώρα πριν, Doubt είπε Η τάπα κάτω από το νιπτήρα τι είναι; Μήπως μπορείς να πάρεις από εκεί απευθείας; Νομιζω δεν ειναι ταπα αλλα η βανα που κλεινει την παροχή του νερου. Ειμαι ατυχος γιατι ο χωρος που μπαινει το πλυντήριο ειναι 52εκατοστα και το πλυντήριο 54.
Alexis-9 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Η φωτο ηταν ενδεικτική. Ενοειτε οτι θα τρυπησω με κατάλληλη διάμετρο. Απλα εχω τετοιο τρυπανι οπως του λινκ που ανεβασα, αλλα δεν ξερω αν κανει για διαμπερή τρυπα. Αν ανοιγα φ20 λογικα θα εκανα μεγαλη πατάτα. Νομιζω δεν ειναι ταπα αλλα η βανα που κλεινει την παροχή του νερου. Ειμαι ατυχος γιατι ο χωρος που μπαινει το πλυντήριο ειναι 52εκατοστα και το πλυντήριο 54. Προτιμοτερο το ταφ να μπει στο καζανακι αν το βαλεις εσυ, γιατι ειναι πιο ευκολο .. Αποχετευση εχεις σκεφτει που θα ριξεις? 1
hp8 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Νομιζω δεν ειναι ταπα αλλα η βανα που κλεινει την παροχή του νερου. Ειμαι ατυχος γιατι ο χωρος που μπαινει το πλυντήριο ειναι 52εκατοστα και το πλυντήριο 54. οτι εινα πιο κοντα πχ αυτο Ταφ Πλυντηρίου με Βανάκι Αρσ. 1/2"χ Θηλ. 1/2"χ Αρσ. 3/4" η αυτο . ΜΕ ΡΑΚΟΡ 1/2" ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΑΚΙ ΜΙΝΙ 3/4" ΑΡΣΕΝΙΚΟ Spoiler Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2021 από hp8 1
Liverpool89 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, Alexis-9 είπε Προτιμοτερο το ταφ να μπει στο καζανακι αν το βαλεις εσυ, γιατι ειναι πιο ευκολο .. Αποχετευση εχεις σκεφτει που θα ριξεις? Αποχέτευση εχω σκεφτεί να την βαλω στην λεκανη,δεν ξερω αν ειναι σωστο, ωστοσο θα μπαινει οταν το πλυντηριο δουλεύει, μετα θα μαζευεται. Εγω λογικα θα το βαλω απλα σκεφτομαι ότι το καζανακι ουτε απο συστολη σε διαστολη θελει και το λαστιχο του δεν θα θελει καμια μετατροπή, στην βρύση του νιπτήρα αν το υψος αυξηθει δεν ξερω αν η καμπύλη που θα κανει το ρακορ θα ειναι τοσο σωστη. 17 λεπτά πριν, hp8 είπε οτι εινα πιο κοντα πχ Απόκρυψη περιεχομένων Εκει ηταν η αρχικη μου σκεψη. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Petros Electron Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 53 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Η φωτο ηταν ενδεικτική. Ενοειτε οτι θα τρυπησω με κατάλληλη διάμετρο. Απλα εχω τετοιο τρυπανι οπως του λινκ που ανεβασα, αλλα δεν ξερω αν κανει για διαμπερή τρυπα. Αν ανοιγα φ20 λογικα θα εκανα μεγαλη πατάτα. Νομιζω δεν ειναι ταπα αλλα η βανα που κλεινει την παροχή του νερου. Ειμαι ατυχος γιατι ο χωρος που μπαινει το πλυντήριο ειναι 52εκατοστα και το πλυντήριο 54. Οκ απλα δεν υπαρχει λογος να παρεις τοσο ακριβό τρυπάνι για μια φορα. Παρε ενα σαν και αυτα που σου εδειξα και θα κανεις την δουλεια σου 1
vampira Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Κάθε εταιρεία έχει διάφορες ποιότητες/προϊόντα οπότε παίζει και αυτό ρόλο. Η Benjamin Moore βγάζει ένα σκασμό προϊόντα και εδώ βρίσκεις ένα πολύ μικρό υποσύνολο με άλλη ονομασία. Δεν υπάρχουν review για χρώματα οπότε πας λίγο στη τύχη. Οι μάστορες έχουν συνήθως μερικά που προτιμούν ο καθένας. Μερικοί μισούν vitex και θέλουν vechro. 2 ώρες πριν, meletis_m είπε Πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε της εταιρείας VECHRO για εσωτερικό βάψιμο , ύστερα απο συννενοήση με το μάστορά , καθώς τα αγόρασα ο ίδιος . Έψαψα με ένα θερμομονωτικό της Vechro και εντυπωσιάστηκα, εξωτερικού χώρου κ δεν μύριζε καθόλου. Εύκολο στο άπλωμα κ έγινε μια χαρά, παρόλο που είναι η πρώτη φορά που βάφω. Σκέψου και τα θερμομονωτικά χρώματα για μέσα στο σπίτι, πολλά από αυτά είναι κ οικολογικά. Εγώ δεν το έβαλα για την θερμοκρασία, αλλά για να καλύψει καμιά μικρή ρωγμή που δεν μπορώ να την δω με το μάτι για να την στοκάρω. 1
Alexis-9 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Liverpool89 είπε Αποχέτευση εχω σκεφτεί να την βαλω στην λεκανη,δεν ξερω αν ειναι σωστο, ωστοσο θα μπαινει οταν το πλυντηριο δουλεύει, μετα θα μαζευεται. Εγω λογικα θα το βαλω απλα σκεφτομαι ότι το καζανακι ουτε απο συστολη σε διαστολη θελει και το λαστιχο του δεν θα θελει καμια μετατροπή, στην βρύση του νιπτήρα αν το υψος αυξηθει δεν ξερω αν η καμπύλη που θα κανει το ρακορ θα ειναι τοσο σωστη. Εκει ηταν η αρχικη μου σκεψη. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Στο κομμάτι που αφορά την αποχέτευση, δεν θα έχεις θέμα.. Τώρα για το νερό, το σωστό είναι να κλείσεις το ρολόι, να λύσεις τον διακόπτη από το καζανάκι και βιδώνεις μαστό - - > ταφ - - > ξανά τον διακόπτη που έλυσες για το καζανάκι και στην άλλη οπή έναν νέο διακόπτη 1/2 σε 3/4 για το καζανάκι.. Αν δεν θες να μπλέξεις με ρολόγια κλπ, απλά βιδώνεις ένα ταφ στον υδη υπάρχον διακόπτη - - > στην μια οπή βιδώνεις μαστό και κουμπώνεις στο σπιράλ από το καζανάκι κανονικά - - > στην αλλη οπή βάζεις διακόπτη 1/2 σε 3/4 για την παροχή πλυντηριου (προτείνεται να έχεις διακόπτη προς το πλυντήριο) ή απλά έναν συστολικο μαστό 3/4 σε 1/2 και μετά κανονικά το σπιράλ της παροχής πλυντηριου ΥΓ: αν μπεις σε διαδικασία με ρολόι κλπ, υπάρχει διακόπτης διπλός που σου βγάζει και αναμονή για 1/2 και για 3/4 με διαφορετική βάνα για το καθένα Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2021 από Alexis-9 1
jimakos234 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα παιδια, Κάηκε η λάμπα του ψυγείου (εντος εγγύσης ακομα -- 1 ετους), και ειπα να την ξεβιδώσω να την αλλάξω. Βγάζοντας όμως το καπάκι, αντί για λάμπα είδα το παρακάτω. Spoiler Τι κάνω? Αυτό το ανταλλακτικό ξερει κανείς που μπορώ να το βρω (λιγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι) ή να πάρω την αντιπροσωπεία/ κατάστημα που το αγόρασα απο Δευτέρα?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, jimakos234 είπε Καλησπέρα παιδια, Κάηκε η λάμπα του ψυγείου (εντος εγγύσης ακομα -- 1 ετους), και ειπα να την ξεβιδώσω να την αλλάξω. Βγάζοντας όμως το καπάκι, αντί για λάμπα είδα το παρακάτω. Απόκρυψη περιεχομένων Τι κάνω? Αυτό το ανταλλακτικό ξερει κανείς που μπορώ να το βρω (λιγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι) ή να πάρω την αντιπροσωπεία/ κατάστημα που το αγόρασα απο Δευτέρα? Αφού είναι στην εγγύηση γιατί δε ζητάς αλλαγή; Μπορεί να είναι και άκου το θεμα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις