mechpanos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 24/8/2021 στις 7:09 ΜΜ, argimeg είπε Καλησπέρα, Ο τεχνίτης που έφερα να μου κάνει εσωτερική μόνωση μου έκανε το παρακάτω στην εικόνα και στις τέσσερις επάνω γωνίες των δύο τοίχων που μόνωσε. Αντί δηλαδή να κόψει το γύψινο και να βάλει την μόνωση πίσω στον τοίχο, έκοψε την μόνωση και άφησε το γύψινο έως πίσω. Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό είναι λάθος, γιατί η θερμομόνωση θα έπρεπε να πάει επάνω στην γωνία. Εσείς τι άποψη έχετε; νομίζετε ότι υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει πρόβλημα αυτό που έκανε; Όχι, δεν θα σου δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα, από ό,τι τυχόν πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί ούτως ή άλλως, λόγω de facto ύπαρξης θερμογεφυρών. Ψιλολόγια, δηλαδή... Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2021 από mechpanos
SilentVoice Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα σας, Εβαψα κάποια κάγκελα με χρώμα που είναι και αντιακουριακο μαζί. Χρησιμοποίησα λιγότερο από 1 κιλό. Οπότε με το υπόλοιπο που έμεινε είπα να βάψω μια πορτουλα που είχε ψιλοακουριασει στο χωράφι. Δυστυχώς όμως έφτασε μόνο για την μια πλευρά της πόρτας. Είχα αγοράσει +1 κιλό παραπάνω. Η ερώτηση μου είναι τώρα, αν το ανοίξω και χρησιμοποιήσω λίγο χρώμα για να βάψω και την υπόλοιπη πόρτα, θα χαλάσει το υπόλοιπο χρώμα που θα μείνει στο κουτί; Εννοείται θα το σφραγισω καλά πάλι.
Doubt Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 10 ώρες πριν, SilentVoice είπε Καλησπέρα σας, Εβαψα κάποια κάγκελα με χρώμα που είναι και αντιακουριακο μαζί. Χρησιμοποίησα λιγότερο από 1 κιλό. Οπότε με το υπόλοιπο που έμεινε είπα να βάψω μια πορτουλα που είχε ψιλοακουριασει στο χωράφι. Δυστυχώς όμως έφτασε μόνο για την μια πλευρά της πόρτας. Είχα αγοράσει +1 κιλό παραπάνω. Η ερώτηση μου είναι τώρα, αν το ανοίξω και χρησιμοποιήσω λίγο χρώμα για να βάψω και την υπόλοιπη πόρτα, θα χαλάσει το υπόλοιπο χρώμα που θα μείνει στο κουτί; Εννοείται θα το σφραγισω καλά πάλι. Όταν το σφραγίσεις, να βάλεις κάποιο νάυλον ή σελοφάν ανάμεσα στο καπάκι και το δοχείο σαν "φλάντζα". Ακόμα και κομμάτι από πλαστική σακούλα κάνει. Δεν θα κρατήσει για πάντα αλλά και να βγει άχρηστο μετά από 2 χρόνια πχ, δεν είναι και σπουδαίο το οικονομικό κόστος. Παλιά χρώματα νομίζω όλοι έχουμε πετάξει. 1
parmenidis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Καλημερα, Εχω το εξης θεμα: Δε μπορω να βγαλω το κλειδι απο την κλειδαρια, οταν η κλειδαρια ειναι ξεκλειδωτη. Οταν κλειδωνω ειτε στην 1η ειτε στη 2η θεση κλειδωματος βγαινει το κλειδι, μερικες φορες πιο ευκολα μερικες πιο δυσκολα Η κλειδαρια ασφαλειας ειναι 25ετιας, με 4 κυλινδρους και 2 θεσεις κλειδωματος, και κλειδι οχι μεγαλο οπως βγαινουν οι περισσοτερες σημερα. Της εβαλα spray σιλικονης(για διαδρομους) με ακροφυσιο για να μπει μεσα στην κλειδαρια και WD40 εριξα στις οπες. 1. Υπαρχει πιθανοτητα να υπαρχει κατι εκει μεσα (π.χ. βρωμια) που να εμποδιζει την εξοδο του κλειδιου? 2. Η μονη λυση ειναι να αλλαξω κλειδαρια?
DrLo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, parmenidis είπε Καλημερα, Εχω το εξης θεμα: Δε μπορω να βγαλω το κλειδι απο την κλειδαρια, οταν η κλειδαρια ειναι ξεκλειδωτη. Οταν κλειδωνω ειτε στην 1η ειτε στη 2η θεση κλειδωματος βγαινει το κλειδι, μερικες φορες πιο ευκολα μερικες πιο δυσκολα Η κλειδαρια ασφαλειας ειναι 25ετιας, με 4 κυλινδρους και 2 θεσεις κλειδωματος, και κλειδι οχι μεγαλο οπως βγαινουν οι περισσοτερες σημερα. Της εβαλα spray σιλικονης(για διαδρομους) με ακροφυσιο για να μπει μεσα στην κλειδαρια και WD40 εριξα στις οπες. 1. Υπαρχει πιθανοτητα να υπαρχει κατι εκει μεσα (π.χ. βρωμια) που να εμποδιζει την εξοδο του κλειδιου? 2. Η μονη λυση ειναι να αλλαξω κλειδαρια? Υποθέτω ότι δοκίμασες αν βγαίνει όχι στην εντελώς κατακόρυφη θέση αλλά με μια μικρή γωνιά από αυτή .
parmenidis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, DrLo είπε Υποθέτω ότι δοκίμασες αν βγαίνει όχι στην εντελώς κατακόρυφη θέση αλλά με μια μικρή γωνιά από αυτή . Ναι, εχω δοκιμασει οσες θεσεις μπορουσα να φανταστω. απο τη θεση του ξεκλειδωτου μεχρι το πρωτο κλειδωμα το εχω τραβηξει με διαφορετικες κλισεις και δεν καταφερα τιποτα. Χτες το βραδυ παρατηρησα πρωτη φορα να ζοριζεται να βγει το κλειδι
lector Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Καλημερα σε ολους. Εχω μια (ισως χαζη) απορια στην οποια θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος ηλεκτρολογος ή καποιος με εμπειρια σε ηλεκτρολογικες εργασιες. Υπαρχει στο σπιτι ενας διπλος διακοπτης για φωτα, ο ενας αναβοσβηνει τη λαμπα του μπανιου και ο αλλος μια εξω απο το μπανιο, και θελω να τοποθετησω καινουριο. Ο υπαρχων ειναι στην πρωτη εικονα και ο νεος στη δευτερη. Θα μπορουσε να μου πει καποιος σε ποιες υποδοχες ακριβως θα πρεπει να συνδεσω τα καλωδια απο τον τοιχο ωστε να λειτουργουν σωστα οι δυο διακοπτες (ο καθενας να αναβοσβηνει την καθε λαμπα). Καποιες δοκιμες που εκανα δε λειτουργησαν, ή δε θα δουλευε τιποτα, ή θα αναβοσβηναν και οι δυο λαμπες μαζι με οποιοδηποτε διακοπτη κλπ. Ευχαριστω εκ των προτερων.
DrLo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, lector είπε Καλημερα σε ολους. Εχω μια (ισως χαζη) απορια στην οποια θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος ηλεκτρολογος ή καποιος με εμπειρια σε ηλεκτρολογικες εργασιες. Υπαρχει στο σπιτι ενας διπλος διακοπτης για φωτα, ο ενας αναβοσβηνει τη λαμπα του μπανιου και ο αλλος μια εξω απο το μπανιο, και θελω να τοποθετησω καινουριο. Ο υπαρχων ειναι στην πρωτη εικονα και ο νεος στη δευτερη. Θα μπορουσε να μου πει καποιος σε ποιες υποδοχες ακριβως θα πρεπει να συνδεσω τα καλωδια απο τον τοιχο ωστε να λειτουργουν σωστα οι δυο διακοπτες (ο καθενας να αναβοσβηνει την καθε λαμπα). Καποιες δοκιμες που εκανα δε λειτουργησαν, ή δε θα δουλευε τιποτα, ή θα αναβοσβηναν και οι δυο λαμπες μαζι με οποιοδηποτε διακοπτη κλπ. Ευχαριστω εκ των προτερων. Στον κάτω που είναι οι υποδοχές για τα καλώδια? Και πόσες ? (Έχει από μια εκεί που λέει 1 και άλλη μία στο 2?) Βάλε φωτο από πλαι ή είναι οι τρύπες που φαίνονται για τα καλώδια και στο πλάι έχει τις βίδες? Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2021 από DrLo
hp8 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, lector είπε Υπαρχει στο σπιτι ενας διπλος διακοπτης για φωτα, ο ενας αναβοσβηνει τη λαμπα του μπανιου και ο αλλος μια εξω απο το μπανιο, και θελω να τοποθετησω καινουριο. Ο υπαρχων ειναι στην πρωτη εικονα και ο νεος στη δευτερη. Θα μπορουσε να μου πει καποιος σε ποιες υποδοχες ακριβως θα πρεπει να συνδεσω τα καλωδια απο τον τοιχο ωστε να λειτουργουν σωστα οι δυο διακοπτες (ο καθενας να αναβοσβηνει την καθε λαμπα). αυτός που υπήρχε ειναι κομιτατέρ αν και ο νεος ειναι κομιτατερ στο πάνω L βαζεις το μαυρο και κατω στα 1 - 2 τα κόκκινα Βαλε φωτο της μπροστινής πλευράς πιθανον να χρειαζεται κα γεφυρα του L μα το άλλο L για το ρευμα μαυρο και τα κοκκινα στα 1η 2 λαμπες Εννοείται κλείνεις το ρεύμα από τον πίνακα Αν εχεις πολυμετρο βρισκονται ευκολα Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2021 από hp8
lector Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, DrLo είπε Στον κάτω που είναι οι υποδοχές για τα καλώδια? Και πόσες ? (Έχει από μια εκεί που λέει 1 και άλλη μία στο 2?) Βάλε φωτο από πλαι ή είναι οι τρύπες που φαίνονται για τα καλώδια και στο πλάι έχει τις βίδες? Υποδοχες για καλωδια ειναι ολες αυτες οι τετραγωνες τρυπουλες, 8 στο συνολο. Στα πλαινα δεν εχει υποδοχες. 8 λεπτά πριν, hp8 είπε αυτός που υπήρχε ειναι κομιτατέρ αν και ο νεος ειναι κομιτατερ στο πάνω L βαζεις το μαυρο και κατω στα 1 - 2 τα κόκκινα Βαλε φωτο της μπροστινής πλευράς Εννοείται κλείνεις το ρεύμα από τον πίνακα Δεν ξερω αν ειναι κομιτατερ και ο 2ος, τωρα που το ειπες ανακαλυψα τι ειναι αυτο... Απλα αγορασα ενα διπλο διακοπτη. Αυτος εδω ειναι: https://www.praktiker.gr/p/diakoptis-diplos-ale-retour-perfect-leyko-92523 Πανω και κατω εννοεις οπως βλεπουμε τη φωτο, ετσι; Σε ποιο L, αριστερο ή το δεξι; Η δεν παιζει ρολο; Μπας και χρειαζεται να γεφυρωσω τιποτα; Θα το δοκιμασω παντως αυτο που λες σε λιγη ωρα που θα μπορω να κατεβασω γενικο γιατι τωρα κανουν καποια δουλεια οι υπολογιστες. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2021 από lector
hp8 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, lector είπε Υποδοχες για καλωδια ειναι ολες αυτες οι τετραγωνες τρυπουλες, 8 στο συνολο. Στα πλαινα δεν εχει υποδοχες. Δεν ξερω αν ειναι κομιτατερ και ο 2ος, τωρα που το ειπες ανακαλυψα τι ειναι αυτο... Απλα αγορασα ενα διπλο διακοπτη. Αυτος εδω ειναι: https://www.praktiker.gr/p/diakoptis-diplos-ale-retour-perfect-leyko-92523 Πανω και κατω εννοεις οπως βλεπουμε τη φωτο, ετσι; Σε ποιο L, αριστερο ή το δεξι; Η δεν παιζει ρολο; Θα το δοκιμασω παντως αυτο που λες σε λιγη ωρα που θα μπορω να κατεβασω γενικο γιατι τωρα κανουν καποια δουλεια οι υπολογιστες. ο διακόπτης δεν κάνει ειναι αλε ρετουρ δες αυτον https://www.praktiker.gr/p/diakoptis-asfora-diplos-leykos-93043 η παρε τον παλιό μαζί σου και ζήτα να έχει την ίδια διάταξη καλωδίων Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2021 από hp8 1
mechpanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, lector είπε Καλημερα σε ολους. Εχω μια (ισως χαζη) απορια στην οποια θα μπορουσε να με βοηθησει καποιος ηλεκτρολογος ή καποιος με εμπειρια σε ηλεκτρολογικες εργασιες. Υπαρχει στο σπιτι ενας διπλος διακοπτης για φωτα, ο ενας αναβοσβηνει τη λαμπα του μπανιου και ο αλλος μια εξω απο το μπανιο, και θελω να τοποθετησω καινουριο. Ο υπαρχων ειναι στην πρωτη εικονα και ο νεος στη δευτερη. Θα μπορουσε να μου πει καποιος σε ποιες υποδοχες ακριβως θα πρεπει να συνδεσω τα καλωδια απο τον τοιχο ωστε να λειτουργουν σωστα οι δυο διακοπτες (ο καθενας να αναβοσβηνει την καθε λαμπα). Καποιες δοκιμες που εκανα δε λειτουργησαν, ή δε θα δουλευε τιποτα, ή θα αναβοσβηναν και οι δυο λαμπες μαζι με οποιοδηποτε διακοπτη κλπ. Ευχαριστω εκ των προτερων. Φίλε με όλη την αγάπη μου, φώναξε έναν ηλεκτρολόγο πριν σκοτωθείς ή σκοτώσεις κανέναν!
Doubt Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 34 λεπτά πριν, lector είπε Υποδοχες για καλωδια ειναι ολες αυτες οι τετραγωνες τρυπουλες, 8 στο συνολο. Στα πλαινα δεν εχει υποδοχες. Δεν ξερω αν ειναι κομιτατερ και ο 2ος, τωρα που το ειπες ανακαλυψα τι ειναι αυτο... Απλα αγορασα ενα διπλο διακοπτη. Αυτος εδω ειναι: https://www.praktiker.gr/p/diakoptis-diplos-ale-retour-perfect-leyko-92523 Πανω και κατω εννοεις οπως βλεπουμε τη φωτο, ετσι; Σε ποιο L, αριστερο ή το δεξι; Η δεν παιζει ρολο; Μπας και χρειαζεται να γεφυρωσω τιποτα; Θα το δοκιμασω παντως αυτο που λες σε λιγη ωρα που θα μπορω να κατεβασω γενικο γιατι τωρα κανουν καποια δουλεια οι υπολογιστες. Αν στον αλλάξουν https://www.praktiker.gr/p/diakoptis-komitater-me-plaisio-legrand-niloe-leyko-77584
lector Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, mechpanos είπε Φίλε με όλη την αγάπη μου, φώναξε έναν ηλεκτρολόγο πριν σκοτωθείς ή σκοτώσεις κανέναν! Ευχαριστω για τη συμβουλη, η οποια θεωρω οτι ειναι καλοπροαιρετη, αλλα εχω τη συνειδηση να μην πειραζω ηλεκτρολογικα με το γενικο ανεβασμενο. Μόλις τώρα, Doubt είπε Αν στον αλλάξουν https://www.praktiker.gr/p/diakoptis-komitater-me-plaisio-legrand-niloe-leyko-77584 Αν δε βγαλω ακρη με αυτον που εχω, θα παρω αυτον που προτεινεις. Δε με νοιαζει τοσο να μου τον αλλαξουν, μικρο ποσο ειναι, πιο πολυ με νοιαζει να μη διαφερει πολυ το σχεδιο και το χρωμα απο τους υπολοιπους στο σπιτι, που ειναι ιδιοι με αυτον που πηρα, για να μην ειναι παραταιρος... 1
Doubt Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, lector είπε Αν δε βγαλω ακρη με αυτον που εχω Δεν κάνει ο διακόπτης που έχεις αλε ρετουρ 26 λεπτά πριν, hp8 είπε ο διακόπτης δεν κάνει ειναι αλε ρετουρ δες αυτον https://www.praktiker.gr/p/diakoptis-asfora-diplos-leykos-93043 η παρε τον παλιό μαζί σου και ζήτα να έχει την ίδια διάταξη καλωδίων 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις