Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι είναι το αρμοκάλυπτρο;

Καλύπτει το κενό ανάμεσα στον τοίχο και το κούφωμα. Στη φωτογραφία είναι το λευκό, κάθετο, που κάνει τη γωνία 90 μοίρες.

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Διάβασα τις ερωταπαντήσεις. Από κάτω ακριβώς, στον πρώτο, είναι χτισμενο το σημείο ή έχει κάποια εσοχή; Μήπως υπάρχει βρύση στο μπαλκόνι και "χάνει" η σωλήνωση;

Κάτι που θα μπορούσες να κάνεις και είναι κι εύκολο, είναι να στοκάρεις το αρμοκάλυπτρο που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία, στο κάτω μέρος του, στο πάτωμα. Αν έχει κενό εκεί, ίσως περνάει νερό ή και κρύος αέρας προς τα μέσα.

Επειδη εχω τετοια κουφωματα σε εκτεθειμενα μερη ειναι μεγάλο θεμα. Λογω αερα και βροχης το νερο μπαινει μεσα και δε το σταματανε τα βουρτσακια και στο διακενο ειναι σκετο τουβλο και κατω κανα μαρμαρο. Οτι νερο μπει εκει μαντεψε που θα παει.. Για μενα αν μπει νερο στα τουβλα ειναι μονο προβληματα

https://fenestral.gr/συρόμενα-χωνευτά-κουφώματα-που-μπάζο/

Παρολα αυτα η πλειοψηφια των αλουμινάδων και του κοσμου τα θεωρει τα καλυτερα που υπαρχουν επειδη δε πιάνουν χωρο και εχουν μεγαλα ανοιγματα και εχεις ευκολα σιτα και τα παντα.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,  

Ήθελα να αλλάξω μπουζί στο αυτοκίνητο,  πήρα κλειδι για μπουζί αλλά τα 2 από τα 4 είναι πολύ σφιχτά και δεν μπορώ να τα ανοίξω( έκανα και μακρύτερη τη λαβή μήπως βοηθήσει αλλά τίποτα).

καμία ιδέα πως να τα ξεσφιξω; 

Σημειωτέων είναι σε atos και δεν έχει πολύ χώρο να βάλεις χέρι. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, lofter είπε

πήρα κλειδι για μπουζί αλλά τα 2 από τα 4 είναι πολύ σφιχτά και δεν μπορώ να τα ανοίξω

καμία ιδέα πως να τα ξεσφιξω; 

δοκίμασε να τα λασκάρεις οταν είναι ζεστό  Και οταν κρυωσει τα αλλάζεις Προσοχή να μην καείς

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Επειδη εχω τετοια κουφωματα σε εκτεθειμενα μερη ειναι μεγάλο θεμα. Λογω αερα και βροχης το νερο μπαινει μεσα και δε το σταματανε τα βουρτσακια και στο διακενο ειναι σκετο τουβλο και κατω κανα μαρμαρο. Οτι νερο μπει εκει μαντεψε που θα παει.. Για μενα αν μπει νερο στα τουβλα ειναι μονο προβληματα

https://fenestral.gr/συρόμενα-χωνευτά-κουφώματα-που-μπάζο/

Παρολα αυτα η πλειοψηφια των αλουμινάδων και του κοσμου τα θεωρει τα καλυτερα που υπαρχουν επειδη δε πιάνουν χωρο και εχουν μεγαλα ανοιγματα και εχεις ευκολα σιτα και τα παντα.

Επειδή κι εγώ χωνευτά έχω, μήπως ξέρεις αν τα περιμετρικά αρμοκάλυπτρα που παρουσιάζουν εδώ, μπαίνουν σε ήδη εγκατεστημένα εκ των υστέρων. Φαίνεται πολύ καλή λύση.

https://fenestral.gr/πωσ-αυξανουμε-μονωση-συρομενων-κουφωματων-αλουμινιου/

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Doubt είπε

Επειδή κι εγώ χωνευτά έχω, μήπως ξέρεις αν τα περιμετρικά αρμοκάλυπτρα που παρουσιάζουν εδώ, μπαίνουν σε ήδη εγκατεστημένα εκ των υστέρων. Φαίνεται πολύ καλή λύση.

https://fenestral.gr/πωσ-αυξανουμε-μονωση-συρομενων-κουφωματων-αλουμινιου/

Λογικά θα μπαίνουν τώρα το πόσο εύκολο είναι να ασχοληθεί αλουμινας άγνωστο. Ίσως να βοηθάνε λίγο στον αέρα να μη μπαίνει αλλά για νερά όχι έχουν άλλη λύση. Κάποια στιγμή θα τα αλλάξω αλλά θέλει πολύ ψάξιμο και δε το συζητάω γιατί πολλοί επαγγελματίες θεωρούν απάτη τα ενεργειακά κουφώματα οπότε καταλαβαίνεις. Εμένα όταν φύσαγε επειδή είχε κενό για την καμινάδα ένιωθα κρύο αερα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, hp8 είπε

δοκίμασε να τα λασκάρεις οταν είναι ζεστό  Και οταν κρυωσει τα αλλάζεις Προσοχή να μην καείς

Θα το δοκιμάσω,  Ευχαριστώ!  

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Παραθέτω την δουλειά που έκανα στο μπάνιο του χωριού μου. Το μπάνιο είναι εξωτερικό, στο μπαλκόνι. Είχε διαβρωθεί αρκετά γιατί τα τελευταία 4 χρόνια είχε αφήσει κάτι εργαλεία ο πατέρας μου από πάνω, με αποτέλεσμα να λιμναζουν τα νερά για μέρες.

Η λύση-διόρθωση ήταν να ρίξω 5 κιλά στεγανωτικο ταράτσας από πάνω, αφού έκανα καλό πλύσιμο με πιεστικό. Στην μέσα πλευρά, εστριψα καλά όλα τα σημεία που είχαν φουσκώσει και έριξα κάτω ότι ήταν έτοιμο να πέσει. Μετά πέρασα με μινιο όλες τις μπετοβεργες. Επόμενο βήμα,έριξα 5 κιλά επισκευαστικου ταχυπηκτου τσιμέντο. Μετά μου πήρε 4 κιλά επισκευαστικου ταχυπηκτου σοβά. Τρίψιμο καλό με τριβείο , για να έρθει στα ισια του.

Τέλος, βάψιμο με πλαστικό χρώμα.

Συνολική δουλειά, 4-5 ώρες σε 4-5 ημέρες.

Ίσως βοηθήσει κάποιον στο μέλλον, καθώς δεν είναι η δουλειά μου και πρώτη φορά ασχοληθηκα με τσιμεντωμα σε ταβάνι. Δεκτές η όποιες παρατηρήσεις.

Το πριν

IMG-05c3d089926c6fd7713738817878e9a2-V.jpg.cb60ada05184beda5ca695bd82cd2c7f.jpgIMG-55a3989c5f957200e3467765a65db290-V.jpg.83fd2e295452a0a001b7c453a08f0e36.jpgIMG-33fe74dd6b021c74c88a8de519586db3-V.jpg.cbb1d1e4cba4cfe815dd35214698efe0.jpg

Το μετά

spacer.png

• Like 4
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Καλησπέρα σας,

Παραθέτω την δουλειά που έκανα στο μπάνιο του χωριού μου. Το μπάνιο είναι εξωτερικό, στο μπαλκόνι. Είχε διαβρωθεί αρκετά γιατί τα τελευταία 4 χρόνια είχε αφήσει κάτι εργαλεία ο πατέρας μου από πάνω, με αποτέλεσμα να λιμναζουν τα νερά για μέρες.

Η λύση-διόρθωση ήταν να ρίξω 5 κιλά στεγανωτικο ταράτσας από πάνω, αφού έκανα καλό πλύσιμο με πιεστικό. Στην μέσα πλευρά, εστριψα καλά όλα τα σημεία που είχαν φουσκώσει και έριξα κάτω ότι ήταν έτοιμο να πέσει. Μετά πέρασα με μινιο όλες τις μπετοβεργες. Επόμενο βήμα,έριξα 5 κιλά επισκευαστικου ταχυπηκτου τσιμέντο. Μετά μου πήρε 4 κιλά επισκευαστικου ταχυπηκτου σοβά. Τρίψιμο καλό με τριβείο , για να έρθει στα ισια του.

Ίσως βοηθήσει κάποιον στο μέλλον, καθώς δεν είναι η δουλειά μου και πρώτη φορά ασχοληθηκα με τσιμεντωμα σε ταβάνι. Δεκτές η όποιες παρατηρήσεις.

Το πριν

IMG-05c3d089926c6fd7713738817878e9a2-V.jpg.cb60ada05184beda5ca695bd82cd2c7f.jpgIMG-55a3989c5f957200e3467765a65db290-V.jpg.83fd2e295452a0a001b7c453a08f0e36.jpgIMG-33fe74dd6b021c74c88a8de519586db3-V.jpg.cbb1d1e4cba4cfe815dd35214698efe0.jpg

Το μετά

spacer.png

Ωραιος αν και αν ειχα χρονο θα εβαζα καποια θερμομονωση απο πανω και μετα καποια υγρομονωση να μην υγροποιειται. Οσο αφορα τις βεργες το επισκευαστικο αντιδιαβρωτικο που πουλανε με τσιμεντο αντι για μινιο ειναι καλυτερο απο οσο ξερω καθως εχεις και καλυτερη προσφυση κτλ.Στο τριβείο τι δισκο εβαλες; 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Καλησπέρα σας,

Το πριν

Το μετά

spacer.png

Βασικά έπρεπε να δείξεις και το από πάνω για να φανεί ολοκληρωμένα η δουλειά σου

2 ενστάσεις, τα μπαλώματα θα μπορούσε να είναι καλύτερα και να μην φαίνονται όπως και τα σίδερα νομίζω θέλουν άλλη επεξεργασία. Χωρίς σιγουριά θα πω ότι θέλουν πέρασμα με οξύ (;) ώστε να καθαριστεί η οποία σκουριά και να μην συνεχίσει.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SilentVoice Να ρωτήσω και εγώ κάτι ; Αν το θυμάσαι φυσικά :

Η πλάκα από πάνω είναι custom-made ; Δηλαδή, είναι δουλειά επαγγελματία ή την είχατε ρίξει εσείς με ίδια μέσα ;

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

@nickol-us Να ρωτήσω και εγώ κάτι ; Αν το θυμάσαι φυσικά :

Η πλάκα από πάνω είναι custom-made ; Δηλαδή, είναι δουλειά επαγγελματία ή την είχατε ρίξει εσείς με ίδια μέσα ;

Δεν κατάλαβα το ερώτημα... δεν μίλησα για μένα. Είπα, χωρίς σιγουριά(σε περίπτωση που ειρωνεύεσαι), οτι μάλλον ακολουθείτε αυτή η διαδικασία...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Πράγματι, κάπου μπερδεύτηκες. Θα γίνω λίγο πιο σαφής (ενδεχομένως να το μην το έθεσα σωστά) : η πλάκα Ω.Σ. πάνω από το μπάνιο, ήταν custom-made κατασκευή ; Είναι δηλαδή, προϊόν δουλειάς επαγγελματία ή την κατασκευάσατε εσείς με ίδια μέσα ; Δεν αναφέρομαι στην επισκευή αλλά στο ίδιο το στοιχείο.

Εγω δε καταλαβαινω γιατι ρωτας τον nickol-us αφου το μπανιο ειναι του SilentVoice

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ΠάρηςΓ είπε

Εγω δε καταλαβαινω γιατι ρωτας τον nickol-us αφου το μπανιο ειναι του SilentVoice

Ούτε εγώ 😄

Σε ευχαριστώ για την επισήμανση. Ο δαίμονας του πληκτρολογίου.

23 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δεν κατάλαβα το ερώτημα... δεν μίλησα για μένα. Είπα, χωρίς σιγουριά(σε περίπτωση που ειρωνεύεσαι), οτι μάλλον ακολουθείτε αυτή η διαδικασία...

Ζητώ συγγνώμη, πράγματι αλλού απευθυνόταν το ερώτημα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...