oasisAthens Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Doubt είπε 4 πόντους και στο ύψος και στο πλάτος; 4 πόντους ύψος 2.5 πόντους πλάτος Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2021 από oasisAthens
ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 55 λεπτά πριν, oasisAthens είπε Καλησπέρα παιδιά. Άνοιξα στο μπάνιο (όχι εγώ ο μάστορας) ένα παράθυρο για μπάνιο και το έκανε ελαφρώς μεγαλύτερο από ότι το κούφωμα. 4 πόντους για την ακρίβεια. Το κούφωμα μπορεί να στερέωθει και να καλυφθεί το κενό με αφρό πολυουρεθανησ χαμηλής διόγκωσης? Έχει κάποιος καμία ιδέα? Ρωτάω γιατί για να βιδωθεί απευθείας πάνω στο τούβλο πρώτα δεν φθάνουν οι βίδες (εννοώ τώρα που μπήκε σοβας - πλακακι η απόσταση της κασας του κουφώματος είναι κυριως στο ύψος του σοβά). Γιατι να μη φτανουν υπαρχουν τεραστιες βιδες. Οσο για το κενο χρειαζεται ισως το μισο κανονικα
MauroPaltoudias Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 59 λεπτά πριν, oasisAthens είπε Το κούφωμα μπορεί να στερέωθει και να καλυφθεί το κενό με αφρό πολυουρεθανησ χαμηλής διόγκωσης? Έχει κάποιος καμία ιδέα? Στο πρώτο, κατηγορηματικά όχι. Σε ό, τι αφορά το δεύτερο, έχεις ακούσει ποτέ τον όρο "ψευτόκασα";
hp8 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 20 λεπτά πριν, oasisAthens είπε 4 πόντους ύψος 2.5 πόντους πλάτος παρε 1-2 ytong αναλογα με το παχος του τοιχου κόψε φέτες και κολλατες να κάνεις την κασα οσο πρέπει Τα κενα με αφρο
Doubt Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, oasisAthens είπε 4 πόντους ύψος 2.5 πόντους πλάτος Και θέλεις να το τοποθετήσεις μόνος σου;
zio10 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Για να κάνω ένα εσωτερικό χώρισμα υπάρχει πιο ελαφρύ υλικό από το hardboard;
hp8 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, zio10 είπε Για να κάνω ένα εσωτερικό χώρισμα υπάρχει πιο ελαφρύ υλικό από το hardboard; κουρτίνα ? 1
zio10 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 25 λεπτά πριν, hp8 είπε κουρτίνα ? Ευχαριστώ αλλά δεν κάνει ακριβώς διαχωρισμό η κουρτίνα. Ενώ το άλλο σου δίνει έστω την αίσθηση του τοίχου.
hp8 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 11 λεπτά πριν, zio10 είπε Ευχαριστώ αλλά δεν κάνει ακριβώς διαχωρισμό η κουρτίνα. Ενώ το άλλο σου δίνει έστω την αίσθηση του τοίχου. σίγουρα Αλλά ζήτησες κατι ελαφρύτερο από το hardboard και έβαλα το ελαφρύτερο (κουρτίνα) Τώρα αν εχεις υπολογισει διατάσεις και βάρος υλικών που έχεις κατά νου θα πρέπει να το γράψεις Τωρα μια κατασκευη με ψαθα σε στυλ τελαρου ? ψαθί ? 1
Uberalles_gr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, Doubt είπε Αν είναι ο συνηθισμένος πάγκος από μοριοσανίδα, δεν έχει πρόβλημα. Χρειάζεται προσπάθεια για να του κάνεις έστω την παραμικρή ζημιά, το να πέσει πάνω ένα πλακάκι δεν είναι τίποτα. Μάλλον έχεις δίκιο για το υλικό του πάγκου Απλώς βγάλαμε τα πλακάκια από το πατρικό μου και έτσι όπως έφευγαν και έπεφταν μερικά, έλεγα ότι εάν υπήρχε πάγκος εκεί κουζίνας, θα του είχε κάνει ζημιά Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας, μάλλον θα προσπαθήσω να τα βάψω
liakjim Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά μια συμβουλή γιατί έχω βαρεθεί με αυτήν την κατάσταση. Κάθε χρόνο αναγκάζομαι και επιδιορθώνω τους τοίχους πλησίον των κουφωμάτων σε 2 κρεβατοκάμαρες . Τα φτιάχνω το καλοκαίρι, ξαναφουσκώνουν τα χρώματα τον χειμώνα και πάλι από την αρχή. ΄Εχω ελέγξει και από έξω δεν έχω εισροή νερού. Μέσα έχει υγρασία υπό μορφή σταγόνων στα τζάμια των κουφωμάτων. Δεν βοηθάει που είναι βορινά και δεν τα βλέπει ποτέ ο ήλιος. Για αυτό θα δείτε και ενδείξεις από σημεία με μούχλες (μένει να τα καθαρίσω). Υπάρχει και αφυγραντήρας. Υπάρχει κάτι πιο μόνιμο ως λύση από το ξύσιμο, τρίψιμο, αστάρι, βάψιμο; Εδώ φωτογραφίες που έχω ξύσει τα φουσκωμένα χρώματα: κλικ για να μεγαλώσουν Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2021 από liakjim
MauroPaltoudias Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) @liakjim θα απαντήσω με το τετριμμένο : καλός και συχνός αερισμός. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2021 από MauroPaltoudias 1
liakjim Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 44 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε @liakjim θα απαντήσω με το τετριμμένο : καλός και συχνός αερισμός. Ναι καταλαβαίνω τι λες και το γνωρίζω ότι είναι απαραίτητο αλλά δεν είναι πάντα εύκολο ειδικά όταν ξυρίζει ο βοριάς τον χειμώνα μιας και το σπίτι είναι σε λόφο και εκτεθειμένο. Ή αν είναι βροχερα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, liakjim είπε αλλά δεν είναι πάντα εύκολο ειδικά όταν ξυρίζει ο βοριάς τον χειμώνα μιας και το σπίτι είναι σε λόφο και εκτεθειμένο. Ακριβώς για αυτό στο έγραψα. Τετριμμένο αλλά όχι πάντοτε εφικτό. Δεν μου λες : τα θερμαντικά σώματα που υπάρχουν στα δωμάτια (όπως αυτό στην τελευταία φωτογραφία), δουλεύουν συχνά; Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2021 από MauroPaltoudias
Klausx Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, liakjim είπε Ρε παιδιά μια συμβουλή γιατί έχω βαρεθεί με αυτήν την κατάσταση. Κάθε χρόνο αναγκάζομαι και επιδιορθώνω τους τοίχους πλησίον των κουφωμάτων σε 2 κρεβατοκάμαρες . Τα φτιάχνω το καλοκαίρι, ξαναφουσκώνουν τα χρώματα τον χειμώνα και πάλι από την αρχή. ΄Εχω ελέγξει και από έξω δεν έχω εισροή νερού. Μέσα έχει υγρασία υπό μορφή σταγόνων στα τζάμια των κουφωμάτων. Δεν βοηθάει που είναι βορινά και δεν τα βλέπει ποτέ ο ήλιος. Για αυτό θα δείτε και ενδείξεις από σημεία με μούχλες (μένει να τα καθαρίσω). Υπάρχει και αφυγραντήρας. Υπάρχει κάτι πιο μόνιμο ως λύση από το ξύσιμο, τρίψιμο, αστάρι, βάψιμο; Εδώ φωτογραφίες που έχω ξύσει τα φουσκωμένα χρώματα: κλικ για να μεγαλώσουν Πρέπει η μούχλα να σκοτωθεί πριν βαφτεί ο τοίχος, εγώ χρησιμοποιώ Klinex κατά της μούχλας την μαύρη, απλά ψεκάζεις και την εξαφανίζει χωρίς τρίψιμο. Μετά ξεκινάς διαδικασία βαψίματος με καλής ποιότητας αντιμουχλικό χρώμα, επίσης το αστάρι και αυτό ειδικό για μούχλα. Τα παραπάνω σαν οικονομική λύση και σε περίπτωση που δεις μούχλα ψεκάζεις άμεσα με το σπρέι πριν επεκταθεί, έτσι γλιτώνεις από το καλοκαιριάτικο βάψιμο. Αυτά από την εμπειρία μου σε δωμάτιο που κάθε χειμώνα έπιανε μούχλα από υδρατμούς & διαφορά εσωτερικής με εξωτερικής θερμοκρασίας. Σίγουρα τα κουφώματα σου δεν είναι καλής ποιότητας οπότε ρίχνεις και μία ματιά για ενεργειακά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις