Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

2kw

Είσαι σίγουρος;

Τα παλιά ψυγεία, με τις μισές τεχνολογίες δεν περνούσαν τα 200watt. 2kw δεν καεί ούτε το 24αρι ac που ψύχει σχεδόν ένα σπίτι (σκέψου διαφορά στα κυβικά αέρα)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Είσαι σίγουρος;

Τα παλιά ψυγεία, με τις μισές τεχνολογίες δεν περνούσαν τα 200. 2kw δεν καεί ούτε το 24αρι ac που ψύχει σχεδόν ένα σπίτι (σκέψου διαφορά στα κυβικά αέρα)

Τι να σου πω, δεν το έχω ψάξει, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κάποτε είχα αλλάξει μοτέρ και το ανταλλακτικό ήταν "3 ίππους"... Κι εμένα, τρομερά πολύ μου φαίνεται!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Τι να σου πω, δεν το έχω ψάξει, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κάποτε είχα αλλάξει μοτέρ και το ανταλλακτικό ήταν "3 ίππους"... Κι εμένα, τρομερά πολύ μου φαίνεται!!!

Έψαξα για συμπιεστές απο περιέργεια.

https://www.frigohellas.gr/prosfores/sumpiestes-psugeiwn-klimatistikwn

Οι περισσότεροι ειναι μεταξύ 1/8 και 1/5 hp. Παραδόξως βρήκα και συμπιεστή 2.5hp αλλά δεν ξέρω αν είναι απο τυπικό οικιακό ψυγείο.

Προσωπικά δεν έχω δει οικιακό ψυγείο να καταναλώνει τόσο. Διατηρώ μικρές επιφυλάξεις για κάτι που ίσως δεν γνωρίζω. Μια ματιά στο ταμπελακι του ψυγείου και λογικά θα δει ο φίλος τι καεί.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Haldol είπε

TL;DR: Πόσα watt είναι ένα τυπικό, σύγχρονο ψυγείο; 😢

Αγόρασα το GBF567PZCMB πριν λίγο καιρό. Θέλω να του βάλω ένα mini-πίνακα από πάνω (delay-on κ.λπ) ώστε όταν κόβεται το ρεύμα, να ξαναπαίρνει σε μισό ή ένα λεπτό, όχι αμέσως με το που έρθει. Ο σκοπός είναι να αποφύγω τα "τακ-τακ-τακ-τακ" που γίνονται πολλές φορές όταν η ΔΕΗ κάνει τρέλες, που το ρεύμα κόβεται κι έρχεται 5-6 φορές σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ψάχνω σε datasheets, τεχνικά χαρακτηριστικά, ότι θέλετε, και δε γράφουν αυτό το απλό πράγμα! Την max κατανάλωση ρεύματος. Είναι γεμάτο από energy labels με τις "κινέζικες" κρυπτογραφήσεις τύπου "Α, B, C, D, E, F, G" που δε σημαίνουν τίποτα, και το πιο "σχετικό" είναι το annual consumption (282 kWh), που κι αυτό δε λέει τίποτα, αφού δε γνωρίζω duty cycle.

είχα αγοράσει στο παρελθόν σαν   το πρώτο  (φωτο)  Αν θυμάμαι  εκανε 3' καθηστερηση Ρωτα στα καταστήματα με ψυκτικά    Εδω  LG GBF567PZCMB στα χαρακτηριστικά το (282 kWh) είναι η αιτησια κατανάλωση  Αν θέλεις να δεις τι watt είναι καταναλώνει το ψυγείο όταν λειτουργεί θα πρέπει να κοιτάξεις πισω στο συμπιεστή τι αμπέρ τραβάει χ  την τάση = watt Tωρα το δικο σου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 250 watt Eχω στον καταψύκτη αυτό Compressor  L58CZ  δηλ 0,15 kw = 150watt

Spoiler

picture00004.jpg.31a69d382d3af8caa9f8970fa22280ba.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλαξα τα παράθυρα του σπιτιού μου (ξύλινα με διπλά τζάμια). Μπορώ να τα δώσω σε κάποιον μάστορα και να τα κόψει κτλ ώστε να ταιριάξουν στις διαστάσεις και να τα βάλω στο εξοχικό μου?

Είναι σε καλή κατάσταση και τα λυπάμαι.

Επεξ/σία από gorilas13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@gorilas13 Βεβαίως και γίνεται, απλώς ενδέχεται να σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι. Πέρα από τα προφανή (τροποποίηση της ξύλινης μπορντούρας, των καϊτιών - εφόσον υπάρχουν -, του υαλοπίνακα και των εργασιών συντήρησης, ήτοι τρίψιμο, αστάρωμα κ.λπ.), θα πρέπει έλεγχος και πιθανή τροποποίηση να γίνει και στην κάσα του κάθε ανοίγματος (ενδεχομένως αλλαγή φοράς φύλλου κ.ο.κ.).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

@gorilas13 Βεβαίως και γίνεται, απλώς ενδέχεται να σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι. Πέρα από τα προφανή (τροποποίηση της ξύλινης μπορντούρας, των καϊτιών - εφόσον υπάρχουν -, του υαλοπίνακα και των εργασιών συντήρησης, ήτοι τρίψιμο, αστάρωμα κ.λπ.), θα πρέπει έλεγχος και πιθανή τροποποίηση να γίνει και στην κάσα του κάθε ανοίγματος (ενδεχομένως αλλαγή φοράς φύλλου κ.ο.κ.).

Δηλαδή πιο καλά να φτιάξω καινούρια? Χαχαχα

Δημοσ.

Στις εσωτερικες προτες χρειάζονται βιδες η οχι; Ο μαραγκός για μια πορτα που θελω να βαλω λεει πως δε θα βαλει καθολου  και στηριζεται με τον αφρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Στις εσωτερικες προτες χρειάζονται βιδες η οχι; Ο μαραγκός για μια πορτα που θελω να βαλω λεει πως δε θα βαλει καθολου  και στηριζεται με τον αφρό.

αν εννοείς την κασα  με αφρο στηριζεται Και οι δικες μου ετσι ειναι 12 χρονια τωρα Να προσεξεις να βαλει 2 κοντρα για να κρατηθούν τα διάκενα για να μην βρίσκει το φύλλο καθ οσον όταν φουσκώνει ο αφρος τα κάθετα κάνουν κοιλιά στο σημείο της κλειδαράς

https://youtu.be/evKbIiISbzM?t=95

Επεξ/σία από hp8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, λυνοντας ενα κρεβατι, μου εχει μεινει μια βιδα, η οποια γυρναει αλλα δεν βγαινει προς τα πανω. προσπαθησα να την σπρωχνω προς τα πανω με κατδαβιδι και να ξεβιδωνω, ανεβηκε λιγο στην αρχη αλλα μετα τιποτα.

Νομιζω οτι ειναι στραβωμενη κι ολας. Ισως εγινε το στραβωμα οταν εσπασα την ενωση του πλαινου μεταλλικου πλαισιου με το κατω ποδι. Π.χ. στην 2η εικονα δε θα έπρεπε να βλεπω το εσωτερικο του πλαινου πλαισιου αλλα να είναι ενα μικρο μεταλλο κολλημενο μπροστα απ την τρυπα

Το κρεβατι ειναι απο λεπτο μεταλλο.

Θα μπορουσα να κανω κατι να ξεβιδωσω τη βιδα?

Το μονο που σκεφτομαι ειναι 1) να την κοπανησω καπως με σφυρι να ισιωσει μηπως γινει κατι, β)να κοπει με τροχο η βιδα, αλλα δεν εχω βρει διαθέσιμο μαστορα μεχρι στιγμης εδω που ειμαι

IMG_20210810_153749.jpg

IMG_20210810_153844.jpg

Επεξ/σία από parmenidis
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, parmenidis είπε

Θα μπορουσα να κανω κατι να ξεβιδωσω τη βιδα?

Δοκίμασες φαντάζομαι και με μια πένσα ή έστω μυτοτσίμπιδο, να την ξεβιδώσεις, τραβώντας ταυτόχρονα και προς τα έξω, σωστά; 

Αν όχι, ξεκίνα από εκεί. Επίσης, σε περίπτωση που χρειαστεί κόψιμο, στείλε μια πιο καθαρή φωτογραφία της κεφαλής της βίδας (στην πρώτη δεν φαίνονται καλά τα στοιχεία της ποιότητας), προκειμένου να καταλάβω ακριβώς περί τίνος πρόκειται. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Δοκίμασες φαντάζομαι και με μια πένσα ή έστω μυτοτσίμπιδο, να την ξεβιδώσεις, τραβώντας ταυτόχρονα και προς τα έξω, σωστά; 

Αν όχι, ξεκίνα από εκεί. Επίσης, σε περίπτωση που χρειαστεί κόψιμο, στείλε μια πιο καθαρή φωτογραφία της κεφαλής της βίδας (στην πρώτη δεν φαίνονται καλά τα στοιχεία της ποιότητας), προκειμένου να καταλάβω ακριβώς περί τίνος πρόκειται. 

Ειναι πολυγωνο, δοκιμασα με πενσα και δεν εγινε κατι

IMG_20210810_161313.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

8.8 γράφει; 

Ναι 8.8

Επισης ειναι στραβοβιδωμενη, θα ειχε νοημα να την κοπανησω με σφυρι να ισιωσει?

IMG_20210810_161635.jpg

IMG_20210810_161654.jpg

Δημοσ.

To 8.8 τι σχέση έχει;; Είναι η ποιότητα της βίδας... Τέλος πάντων, το θέμα γεννιέται από το ότι η βίδα είναι περαστή και πιάνει σε κάποιο παξιμάδι πιθανότατα, το οποίο γυρνά μαζί με την βίδα, κι έτσι η βίδα δεν ελευθερώνεται. Βρες κάποιον τρόπο, να αποκτήσεις πρόσβαση στο παξιμάδι αυτό, για να το ακινητοποιήσεις και να γεβιδώσεις. Εναλλακτικά, κάνε μια δοκιμή με ένα κατσαβίδι, να σπρώχνεις την βίδα από το κεφάλι προς τα έξω, ενώ ταυτόχρονα την ξεβιδώνεις, μήπως και με την τριβή σταθεροποιηθεί το παξιμάδι.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...