ΠάρηςΓ Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Πηγα σε μαραγκο για να μου κοψει κια μελαμίνη που ειχα να τη κανω ραφι και την έκοψε τη μια πλευρα 3 μοιρες που ηθελα και τη περασε απο συγκολλητική. Το προβλημα που υπηρχε ηταν πως ειχε ενα χωνευτο χερουλι στη μια πλευρα και αυτο ειχε αυλακι μεσα στο ξυλο δε φαινοταν. Του ειπα να το κοψει και πιο μεσα οχι συριζα για σιγουριά και αφησε 1-2 εκατοστα. Ομως οταν το εκοψε τελικα ειχε μεσα αλουμίνιο. Μου ειπε πως του χαλασε ο δισκος και μου ειπε να του δωσω 6€ εξτρα για τροχισμα επειδη χαλασε. Δεν ειμαι σίγουρος αν έπρεπε να του τα δώσω αλλα γενικα απο τα λιγα μαγαζια που υπάρχουν κοντα μονο αυτος δεχτηκε να ασχοληθεί. Συνολο εδωσα 10€. Δεν ειμαι σίγουρος πάντως αν εκανα σωστα αλλα μου φάνηκε αστειο το ποσο μπροστά στις βενζίνες και τη ταλαιπωρία να εψαχνα αλλου μιας καο οι αποστάσεις ειναι μεγαλες
Doubt Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 22 ώρες πριν, zoranb είπε Το λευκό με το οποίο είχα βάψει ήτανε αυτό. Λέτε να ήτανε τόσο φτηνιάρικο το συγκεκριμένο; Πέρα από την αλλαγή στην απόχρωση έχεις άλλο πρόβλημα; δοκίμασες να το πλύνεις ή να περάσεις με ένα πλυστικό; Μην το θεωρείς δεδομένο πως θα πιάσει πάνω σε αυτό άλλο είδος χρώματος(ακρυλικό), να το ρωτήσεις.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Πηγα σε μαραγκο για να μου κοψει κια μελαμίνη που ειχα να τη κανω ραφι και την έκοψε τη μια πλευρα 3 μοιρες που ηθελα και τη περασε απο συγκολλητική. Το προβλημα που υπηρχε ηταν πως ειχε ενα χωνευτο χερουλι στη μια πλευρα και αυτο ειχε αυλακι μεσα στο ξυλο δε φαινοταν. Του ειπα να το κοψει και πιο μεσα οχι συριζα για σιγουριά και αφησε 1-2 εκατοστα. Ομως οταν το εκοψε τελικα ειχε μεσα αλουμίνιο. Μου ειπε πως του χαλασε ο δισκος και μου ειπε να του δωσω 6€ εξτρα για τροχισμα επειδη χαλασε. Δεν ειμαι σίγουρος αν έπρεπε να του τα δώσω αλλα γενικα απο τα λιγα μαγαζια που υπάρχουν κοντα μονο αυτος δεχτηκε να ασχοληθεί. Συνολο εδωσα 10€. Δεν ειμαι σίγουρος πάντως αν εκανα σωστα αλλα μου φάνηκε αστειο το ποσο μπροστά στις βενζίνες και τη ταλαιπωρία να εψαχνα αλλου μιας καο οι αποστάσεις ειναι μεγαλες Κακως σου έκοψε δικο σου κομμάτι που του πήγες, εξυπηρέτηση σου έκανε, οι επαγγελματίες δεν κάνουν τετοια. Και λίγα σου πήρε για τον δίσκο. 2
logokrimenos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Spoiler Νοίκιασα πρόσφατα ένα νεο σπίτι, στην φωτο θα δείτε πως έχω διαμορφώσει τον χώρο και θα ήθελα κάποια συμβουλή για αλλαγή χρώματος στο έπιπλο αριστερά που είχε το σπίτι και δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Λογικά κάτι σε χρώμα κιμωλίας θα κάνω, αλλά ήθελα να ρωτήσω για κανένα χρώμα, μάρκα που έχει δουλέψει κάποιος, προεργασία κλπ
hp8 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 28 λεπτά πριν, logokrimenos είπε Νοίκιασα πρόσφατα ένα νεο σπίτι, στην φωτο θα δείτε πως έχω διαμορφώσει τον χώρο και θα ήθελα κάποια συμβουλή για αλλαγή χρώματος στο έπιπλο αριστερά που είχε το σπίτι και δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. το έπιπλο είναι του σπιτιού απ οτι γράφεις ο ιδιοκτήτης εχει συμφωνήσει για την αλλαγή που θέλεις να κάνεις ?
thodoris1985 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 50 minutes ago, logokrimenos said: Reveal hidden contents Νοίκιασα πρόσφατα ένα νεο σπίτι, στην φωτο θα δείτε πως έχω διαμορφώσει τον χώρο και θα ήθελα κάποια συμβουλή για αλλαγή χρώματος στο έπιπλο αριστερά που είχε το σπίτι και δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Λογικά κάτι σε χρώμα κιμωλίας θα κάνω, αλλά ήθελα να ρωτήσω για κανένα χρώμα, μάρκα που έχει δουλέψει κάποιος, προεργασία κλπ Έχε στο νού σου αυτό που λέει ο @hp8 Μπορώ να σου πω ότι έχω χρησιμοποιήσει 2 μάρκες σε χρώμα κιμωλίας. 1. next: Να το αποφύγεις, ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσα να χρησιμοποιήσω μιας και αφήνει πολύ έντονες γραμμές και γενικότερα έχει πολύ χάλια καλυπτικότητα (χρειάζεται πολύ ποσότητα σε σχέση με το παρακάτω που χρησιμοποίησα) 2. DecoArt Chalky Finish: Στο συγκεκριμένο έκανα και συνδιασμό δυο χρωμάτων για να βγάλω μια απόχρωση που ήθελα και ήταν όλα άψογα Και τα δυο χωρίς κάποια προεργασία. Στο δεύτερο, μόλις έβαψα το έπιπλο, έβαλα και κάποιο κερί της ίδιας μάρκας αλλά δεν το προτείνω. Αν θυμάμαι καλά ήταν αρκετά υγρό και καμία σχέση με τα κεριά που θα δεις σε διάφορα βίντεο από άλλες μάρκες (π.χ. Annie Sloan) Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2021 από thodoris1985 1
logokrimenos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 15 λεπτά πριν, hp8 είπε το έπιπλο είναι του σπιτιού απ οτι γράφεις ο ιδιοκτήτης εχει συμφωνήσει για την αλλαγή που θέλεις να κάνεις ? ναι
hp8 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2021 10 λεπτά πριν, logokrimenos είπε ναι υπάρχει περίπτωση να βρεις μελανίνη σαν αυτά που έχεις ? η είναι φασόν καταστήματος Εννοώ να αλλάξεις πορτάκια Θα είναι ότι οικονομικότερο
petrakiskap Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε ολους. Θα θελα να ρωτήσω κατι που αφορά την θέρμανση του σπιτιου μου. Σπιτι 30 ετών, χωρις μονωση , 80 τμ. Τον χειμώνα που μας πέρασε ήρθε ο λογαριασμος 490 ευρώ για 4 μήνες (τους πιο κρύους μήνες) δηλαδή περίπου 120 ευρώ τον μήνα. Για θέρμανση χρησιμοποιούσαμε 2 άτομα , ενα κλιματιστικο 18.000 btu inverter ολη την μερα σχεδόν και 2 μικρά 12.000 btu το βράδυ. Σε αυτά τα λεφτά υπολογίζουμε θέρμανση ολη μέρα, ηλεκτρικες συσκευες, ηλιακος που ήθελε ρευμα για να ζεσταθεί, μαγειρέματα, κτλ. Σκεφτόμουν μήπως φέτος έβαζα ενα σύστημα καυστηρα- λεβητα υγραερίου (δεν έχει φυσικο αέριο η περιοχη μου). Εχω κάνει ήδη μονωση στο σπίτι εδώ και λιγες μερες , και σκεφτόμουν μηπως θα ηταν καλύτερα. Εχω ακουσει καλά λόγια, οτι κανει καλη δουλεια, εχεις ζεστο νερο οποτε θες, κανεις οικονομια, και με 6 σώματα θα εχω ολο το σπιτι ζεστο και οχι μονο τον χωρο που ειναι το κλιματιστικο κτλ. Υποψιν οτι θα ανάβει όλη μέρα και αυτο ή σχεδόν όλες. Πιστευετε θα μου ερχόταν πιο οικονομικά μια τέτοια λύση ή το αντίθετο πληρώνω παραπάνω πλέον και μήπως πρέπει να μεινω οπως ειμαι δηλαδή με τα κλιματιστικά μου στα οποια ισως δω μια μειωση του χρονου τον χειμώνα λογω της μονωσης;;; Ευχαριστώ πολυ. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2021 από petrakiskap
mixos23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Χαιρετε,ειμαι σε φαση ολικης ανακαινισης στο σπιτι.. στο επομενο διαστημα ξεκιναει η δημιουργια καινουργιου δικτυου στο σπιτι..πινακας καλωδια μπριζες κλπ... επειδη ειμαι ολιγον ασχετος οποιος μπορει ας γραψει μερικες συμβουλες.. Αν υπαρχει καλυτερη ποιοτητα ακομη και στα καλωδια ,οτιδηποτε.. δεν εχω ιδεα τι να προσεξω,επιλογες που μπορω να προσθεσω.. πχ , μου ειπε ενας δικος μου να βαλω αντικεραυνικο.. Και επειδη θα αγορασω εγω οτι χρειαστει, σαν εταιρειες ? μου abb, legrand? Ολες οι συμβουλες ευπροσδεκτες.. Ευχαριστω
Doubt Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 10 λεπτά πριν, petrakiskap είπε Πιστευετε θα μου ερχόταν πιο οικονομικά μια τέτοια λύση ή το αντίθετο πληρώνω παραπάνω πλέον και μήπως πρέπει να μεινω οπως ειμαι δηλαδή με τα κλιματιστικά μου στα οποια ισως δω μια μειωση του χρονου τον χειμώνα λογω της μονωσης;;; Ευχαριστώ πολυ. Αυτό. Δες πως θα πάει ο επόμενος χειμώνας και βλέπεις, βλέποντας από τη σκοπιά "οικονομία". Αν θέλεις να αλλάξεις την ποιότητα θέρμανσης, κάνε μια έρευνα αγοράς για αυτό που σκέφτεσαι και βλέπεις. (τώρα δεν υπάρχουν ούτε σώματα;) Υπόψιν, αν σκέφτεσαι για υγραέριο με μπουκάλες, κάποιος πρέπει να τις μεταφέρει και να τις αλλάζει. Αν στο κάνει ο προμηθευτής χωρίς χρέωση, τότε ΟΚ.
petrakiskap Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 13 λεπτά πριν, Doubt είπε Αυτό. Δες πως θα πάει ο επόμενος χειμώνας και βλέπεις, βλέποντας από τη σκοπιά "οικονομία". Αν θέλεις να αλλάξεις την ποιότητα θέρμανσης, κάνε μια έρευνα αγοράς για αυτό που σκέφτεσαι και βλέπεις. (τώρα δεν υπάρχουν ούτε σώματα;) Υπόψιν, αν σκέφτεσαι για υγραέριο με μπουκάλες, κάποιος πρέπει να τις μεταφέρει και να τις αλλάζει. Αν στο κάνει ο προμηθευτής χωρίς χρέωση, τότε ΟΚ. Τώρα οχι δεν υπάρχουν σώματα. Μονο κλιματιστικά. Φαντάζομαι για τα 6 σώματα που θέλει το σπιτι σε ολους τους χώρους, θα χρειαστώ καπου στα 500 ευρώ σωστά;; Θέλω να αλλάξει η ποιοτητα θέρμανσης ειναι η αλήθεια, γιατί δεν μου αρέσει να ειναι ζεστός μονο ο χώρος που ειναι το κλιματιστικο και οι άλλοι χώροι κρύοι, αλλά απο την άλλη δεν θέλω να ξεφυγει και το οικονομικο κομμάτι. Τα 120 ευρω τον μηνα νομιζω δεν ειναι άσχημα με αυτά τα δεδομένα με θέρμανση ολη μέρα και όλα τα παραπάνω. Και αν διάβασα σωστά, θες περίπου 40 ευρώ την εβδομάδα αν κανεις πολύ χρήση για αλλαγή φυάλης υγραερίου οπως θα κανω εγώ που το θέλω σχεδον ολη μερα ανοιχτο , κάτι που σημαίνει οτι πάμε στα 160 τον μήνα, δηλαδή +160 το 4μηνο.. Φοβάμαι δηλαδή μη κάνω το λάθος και αντί να γλυτώσω κάτι, γινει το αντίθετο και βγω ζημιωμένος....Και οπως και να το κάνεις ανοιγεις δουλειές, είναι οι σωλήνες που πρέπει να περάσουν, ο λέβητας κτλ. Σκέφτομαι να ρωτήσω και μηχανολόγους και να πάρω 2-3 γνώμες να ειμαι σιγουρος πριν κανω κατι.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 2 hours ago, mixos23 said: Χαιρετε,ειμαι σε φαση ολικης ανακαινισης στο σπιτι.. στο επομενο διαστημα ξεκιναει η δημιουργια καινουργιου δικτυου στο σπιτι..πινακας καλωδια μπριζες κλπ... επειδη ειμαι ολιγον ασχετος οποιος μπορει ας γραψει μερικες συμβουλες.. Αν υπαρχει καλυτερη ποιοτητα ακομη και στα καλωδια ,οτιδηποτε.. δεν εχω ιδεα τι να προσεξω,επιλογες που μπορω να προσθεσω.. πχ , μου ειπε ενας δικος μου να βαλω αντικεραυνικο.. Και επειδη θα αγορασω εγω οτι χρειαστει, σαν εταιρειες ? μου abb, legrand? Ολες οι συμβουλες ευπροσδεκτες.. Ευχαριστω Εσυ θα κάνεις την εγκατάσταση;
AristidisZ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 2 hours ago, mixos23 said: Χαιρετε,ειμαι σε φαση ολικης ανακαινισης στο σπιτι.. στο επομενο διαστημα ξεκιναει η δημιουργια καινουργιου δικτυου στο σπιτι..πινακας καλωδια μπριζες κλπ... επειδη ειμαι ολιγον ασχετος οποιος μπορει ας γραψει μερικες συμβουλες.. Αν υπαρχει καλυτερη ποιοτητα ακομη και στα καλωδια ,οτιδηποτε.. δεν εχω ιδεα τι να προσεξω,επιλογες που μπορω να προσθεσω.. πχ , μου ειπε ενας δικος μου να βαλω αντικεραυνικο.. Και επειδη θα αγορασω εγω οτι χρειαστει, σαν εταιρειες ? μου abb, legrand? Ολες οι συμβουλες ευπροσδεκτες.. Ευχαριστω Έτσι όπως το έγραψες εγώ κατάλαβα πάντως ότι ήθελες να ανοίξεις δίκη σου ΔΕΗ…
Doubt Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, petrakiskap είπε Τώρα οχι δεν υπάρχουν σώματα. Μονο κλιματιστικά. Φαντάζομαι για τα 6 σώματα που θέλει το σπιτι σε ολους τους χώρους, θα χρειαστώ καπου στα 500 ευρώ σωστά; Δεν γνωρίζω τιμές, αλλά πρέπει να υπολογίσεις και το δίκτυο, εργατικά κλπ. Αν αποφασίσεις να βάλεις σώματα, γιατί να μην εξετάσεις και τη λύση "αντλία θερμότητας"; Μόνο μια συντήρηση χρειάζεται, ούτε καύσιμο, ούτε κουβάλημα.. Θεωρούμε δεδομένο πως έχεις ήδη νυχτερινό μετρητή ρεύματος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις