Petros Electron Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Καλησπερα, Να πάρω και εγω γνώμη θελω για το παρακάτω: Εχω μια πέργκολα στην βεράντα μου, με ελενιτ απο πάνω και ραμποτε από κατω. Η διασταση της ειναι μικρη, 4x3,5μ και επειδή το ελενιτ εχει αρχίσει να σκουριάζει και πριν τρυπήσει σκέπτομαι να το συντηρήσω. Επεσα σε ενα σιτε στο ίντερνετ που κάνει μονώσεις σε ελενιτ με πολυουρεθανη και ρητίνες. Μου φάνηκε καλή ευκαιρία, τους πηρα τηλ/νο αλλα προφανώς επειδή ειναι μικρο το κομμάτι δεν το αναλαμβάνουν, μου είπαν τα μηχανήματα, οι άνθρωποι και η φασαρία να γινει αυτό δεν με συμφέρει οικονομικά. Επειδή επέμεινα μου ειπαν οτι κατι τετοιο θα πήγαινε 800ευρω. Προφανώς και γέλασα και τους ειπα οτι με αυτα τα λεφτά το ξηλώνω το ελενιτ και βαζω κατι αλλο και εχω και ρέστα.😏 Ηθελα να βάλω ασφαλτοπανο αλλά δεν μπαίνει λογω των ραβδώσεων του ελενιτ. Η τελευταία λύση ειναι να το καθαρίσω να το περάσω και ενα primer και να βάλω απο επάνω ελαστομερες. Το εχει δοκιμάσει κανεις?, Θα αντέξει?, η να μην ασχοληθώ καθόλου και να το ξηλώσω?. Απλα τα οικονομικά μου δεν ειναι καλα και εφοσον δεν εχει τρυπήσει ακόμα μπορω να το σώσω πιστεύω. Παραθέτω και εικόνες καθε γνώμη ευπρόσδεκτη. Στην μικρή φωτο βλέπετε πως ειναι οταν γινει η μόνωση με την πολυουρεθανη.
nickol-us Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Καλησπερα, Να πάρω και εγω γνώμη θελω για το παρακάτω: Εχω μια πέργκολα στην βεράντα μου, με ελενιτ απο πάνω και ραμποτε από κατω. Η διασταση της ειναι μικρη, 4x3,5μ και επειδή το ελενιτ εχει αρχίσει να σκουριάζει και πριν τρυπήσει σκέπτομαι να το συντηρήσω. Επεσα σε ενα σιτε στο ίντερνετ που κάνει μονώσεις σε ελενιτ με πολυουρεθανη και ρητίνες. Μου φάνηκε καλή ευκαιρία, τους πηρα τηλ/νο αλλα προφανώς επειδή ειναι μικρο το κομμάτι δεν το αναλαμβάνουν, μου είπαν τα μηχανήματα, οι άνθρωποι και η φασαρία να γινει αυτό δεν με συμφέρει οικονομικά. Επειδή επέμεινα μου ειπαν οτι κατι τετοιο θα πήγαινε 800ευρω. Προφανώς και γέλασα και τους ειπα οτι με αυτα τα λεφτά το ξηλώνω το ελενιτ και βαζω κατι αλλο και εχω και ρέστα.😏 Ηθελα να βάλω ασφαλτοπανο αλλά δεν μπαίνει λογω των ραβδώσεων του ελενιτ. Η τελευταία λύση ειναι να το καθαρίσω να το περάσω και ενα primer και να βάλω απο επάνω ελαστομερες. Το εχει δοκιμάσει κανεις?, Θα αντέξει?, η να μην ασχοληθώ καθόλου και να το ξηλώσω?. Απλα τα οικονομικά μου δεν ειναι καλα και εφοσον δεν εχει τρυπήσει ακόμα μπορω να το σώσω πιστεύω. Παραθέτω και εικόνες καθε γνώμη ευπρόσδεκτη. Στην μικρή φωτο βλέπετε πως ειναι οταν γινει η μόνωση με την πολυουρεθανη. Πέτρο αυτό που έχεις, αν διακρίνω σωστά, είναι λαμαρίνα και οχι ελενιτ, κάνω λάθος; Το ελενιτ δεν σκουριάζει αλλά και βάφεται, αν είναι όμως λαμαρίνα όπως λέω και κατ'επέκταση γαλβανιζε, δεν πιάνει πανω κανονική μπογιά. Πρέπει να δεις αν και με τι φαίνεται το γαλβανιζε και εφόσον σε ενδιαφέρει η μόνωση καλύτερα ξηλωσε το ραμποτε και βάλε φελιζολ ενδιάμεσα. Με 800ευρω που σου είπαν πάντως παίζει να βάζεις 5αρι σάντουιτς. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2021 από nickol-us 1
NikosKallithea Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε Ευχαριστώ, ποιός ο λόγος; Οι λογοι πολλοί, μεγαλες διαδρομες, μεγαλες τομες στο τούβλα, συστολες διαστολές κλπ
mechpanos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Καλησπερα, Να πάρω και εγω γνώμη θελω για το παρακάτω: Εχω μια πέργκολα στην βεράντα μου, με ελενιτ απο πάνω και ραμποτε από κατω. Η διασταση της ειναι μικρη, 4x3,5μ και επειδή το ελενιτ εχει αρχίσει να σκουριάζει και πριν τρυπήσει σκέπτομαι να το συντηρήσω. Επεσα σε ενα σιτε στο ίντερνετ που κάνει μονώσεις σε ελενιτ με πολυουρεθανη και ρητίνες. Μου φάνηκε καλή ευκαιρία, τους πηρα τηλ/νο αλλα προφανώς επειδή ειναι μικρο το κομμάτι δεν το αναλαμβάνουν, μου είπαν τα μηχανήματα, οι άνθρωποι και η φασαρία να γινει αυτό δεν με συμφέρει οικονομικά. Επειδή επέμεινα μου ειπαν οτι κατι τετοιο θα πήγαινε 800ευρω. Προφανώς και γέλασα και τους ειπα οτι με αυτα τα λεφτά το ξηλώνω το ελενιτ και βαζω κατι αλλο και εχω και ρέστα.😏 Ηθελα να βάλω ασφαλτοπανο αλλά δεν μπαίνει λογω των ραβδώσεων του ελενιτ. Η τελευταία λύση ειναι να το καθαρίσω να το περάσω και ενα primer και να βάλω απο επάνω ελαστομερες. Το εχει δοκιμάσει κανεις?, Θα αντέξει?, η να μην ασχοληθώ καθόλου και να το ξηλώσω?. Απλα τα οικονομικά μου δεν ειναι καλα και εφοσον δεν εχει τρυπήσει ακόμα μπορω να το σώσω πιστεύω. Παραθέτω και εικόνες καθε γνώμη ευπρόσδεκτη. Στην μικρή φωτο βλέπετε πως ειναι οταν γινει η μόνωση με την πολυουρεθανη. Εύκολη και γρήγορη λύση είναι, πολύ καλό καθάρισμα από πάνω, κλείσιμο με όποιο πρόσφορο τρόπο γίνεται μικροσαπισμάτων, και πέρασμα με Hyperdesmo. Κι ας' το όσο αντέξει. Η πιο τεχνικά καλή, είναι ξήλωμα και τοποθέτηση ένα πάνελ του γούστου σου να μην ξανασχοληθείς. Η πιο αισθητικά καλή, είναι τοποθέτηση κεραμιδιών, εφόσον το επιτρέπει η στατική επάρκεια της κατασκευής. 3
Petros Electron Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Πέτρο αυτό που έχεις, αν διακρίνω σωστά, είναι λαμαρίνα και οχι ελενιτ, κάνω λάθος; Το ελενιτ δεν σκουριάζει αλλά και βάφεται, αν είναι όμως λαμαρίνα όπως λέω και κατ'επέκταση γαλβανιζε, δεν πιάνει πανω κανονική μπογιά. Πρέπει να δεις αν και με τι φαίνεται το γαλβανιζε και εφόσον σε ενδιαφέρει η μόνωση καλύτερα ξηλωσε το ραμποτε και βάλε φελιζολ ενδιάμεσα. Με 800ευρω που σου είπαν πάντως παίζει να βάζεις 5αρι σάντουιτς. Γαλβάνιζε ειναι άλλα με τα χρονιά χαλασε το γαλβανι και άρχισε να σκουριάζει. 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Εύκολη και γρήγορη λύση είναι, πολύ καλό καθάρισμα από πάνω, κλείσιμο με όποιο πρόσφορο τρόπο γίνεται μικροσαπισμάτων, και πέρασμα με Hyperdesmo. Κι ας' το όσο αντέξει. Η πιο τεχνικά καλή, είναι ξήλωμα και τοποθέτηση ένα πάνελ του γούστου σου να μην ξανασχοληθείς. Η πιο αισθητικά καλή, είναι τοποθέτηση κεραμιδιών, εφόσον το επιτρέπει η στατική επάρκεια της κατασκευής. Ευχαριστώ. Ναι απο βάρος αντέχει γιατι ειναι μεταλλική κατασκευή με δοκάρια και στραντζαριστα νευρα. Καλο το Hyperdesmo αλλα τσουζει λιγο (στην τιμη). Θα ψάξω και για μια προσφορά για αλλαγή να δω ποσο θα παει. Αν ξέρουμε κανέναν που να ασχολειται με τις περκολες στείλτε τα στοιχειά του σε PM. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2021 από Petros Electron 1
nickol-us Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν ο σκοπός είναι καθαρά η συντήρηση τότε τρίψιμο όπως αναφέρθηκε και βάψιμο. Παίζει να υπάρχει ψυχρό γαλβανι(βαφή) αλλά απο γοογλε είδα παίζει και χαμεραιτ που πιάνει σε γαλβανι(δεν ξέρω πόσο καλό είναι). Γενικά την σκουριά δεν νομίζω πως την σταματάς πλέον απλά όσο μπορείς την καθυστερεις. Αν θέλεις επιπλέον ιδιότητες θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη, δεν την γλιτώνεις... Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2021 από nickol-us 1
mechpanos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Ευχαριστώ. Ναι απο βάρος αντέχει γιατι ειναι μεταλλική κατασκευή με δοκάρια και στραντζαριστα νευρα. Καλο το Hyperdesmo αλλα τσουζει λιγο (στην τιμη). Θα ψάξω και για μια προσφορά για αλλαγή να δω ποσο θα παει. Αν ξέρουμε κανέναν που να ασχολειται με τις περκολες στείλτε τα στοιχειά του σε PM. Όντως σαν υλικό τσούζει, γιατί θα χρειαστείς το 25κιλο για να καλύψεις καλά την λαμαρίνα, που θέλει ένα 100€, ήτοι κοντά 8-9€ το τετραγωνικό...όταν με αυτή την τιμή, αντικαθιστάς πλήρως την λαμαρίνα! Βέβαια, μπορείς να πάρεις την μικρότερη συσκευασία και να καθίσεις να κάνεις τοπικά μπαλώματα. (Επίσης, 10€/μ2 περίπου στοιχίζει και το κεραμίδι!) 1
Petros Electron Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) mechpanos & nickol-us Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Το χαμεραιτ δεν το εμπιστεύομαι το θεωρώ ημι-μετρο ενα χρωμα με μινιο ειναι. Η επιφανεια παντα οποια και αν ειναι αυτη, θελει παντα την κατάλληλη και σωστη προετοιμασία. Ειναι το μισο αποτελεσμα της δουλειας που λεμε. Σενάριο 1: Α) Ξύσιμο στα σημεία που εχει σκουριά, με τροχό με συρματοβουρτσα καλο καθάρισμα της επιφάνειας και εφαρμογή ασταριού για αλουμινένιες επιφάνειες και γαλβάνιζε Β) Εφαρμογή ντουκόχρωματος Heavy metal silicon Σενάριο 2: Α) Ξύσιμο στα σημεία που εχει σκουριά, με τροχό με συρματοβουρτσα καλο καθάρισμα της επιφάνειας και εφαρμογή ασταριού για αλουμινένιες επιφάνειες και γαλβάνιζε Β) Εφαρμογή Ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών, ποιο οικονομικό απο το hyperdesmo π.χ Νο 39 Durostick. Σενάριο 3: Α) Τίποτα απο τα παραπάνω. Άραγμα και καφεδάκι στην βεράντα παρακολουθώντας τον μάστορα να αλλάζει την λαμαρίνα.😁 Αν δεν την αλλάξω και αποφασίσω να ασχοληθώ μαλλον για το 2ο σεναριο με κοβω απλα φοβαμαι λογω διαστολών/συστολών μην μου "σπασει" το ελαστομερες. Ενω το ντουκόχρωμα δεν σπαει αλλα ειναι ποιο δύσκολο στην εφαρμογή του. Κεραμίδια και κτλπ δεν το σκέπτομαι γιατι δεν την βλέπει και κάνεις εδω ψηλα που ειναι και οταν φυσάει εδω πανω φυσάει πολύ καλά. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2021 από Petros Electron 1
troi.g Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 10 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του '79 οι σωλήνες της θέρμανσης (αυτονόμη πετρελαίου) είναι εξωτερικά των τοίχων, σε όλα τα δωμάτια όπου υπάρχει σωμα. Σε πρόταση ανακαίνισης και εγκατάστασης ΦΑ με ατομικό λέβητα οι επιλογές όσον αφορά τους σωλήνες είναι είτε να μπουν κάτω από το πάτωμα (μεγάλος χαμός), είτε χωνευτά στον τοίχο. Η δεύτερη επιλογή μου φαίνεται πολύ καλύτερη έως αυτονόητη. Μπορεί να υπάρξει θέμα στο μέλλον πχ σκασιμο/ραγισμα στον τοίχο στο σημείο που περνούν οι σωληνώσεις; Σε τόσο παλιά πολυκατοικία , είναι αυτόνομη η θέρμανση με εξωτερικές σωλήνες; Μήπως έχεις κάνει αυτονομία με ηλεκτροβαλβιδες; Επίσης ποιες σωλήνες θέλεις να κρύψεις , αυτές που θα βάλεις ; ή αυτές που υπάρχουν; Βάλε καμιά φωτογραφία. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Εχω κατι αντιστοιχο με αυτος της φωτογραφια βιδωμενο στν τοιχο. Πως θα βαλω κοντρα πλακε με μεντεσε για να ανοιγει το οποιο θα ερχεται περασια με το ξυλο αυτο; σιγουρα θελει πηχακια περιμετρικα για να παταει το ξυλο. Τι μεντεσε ομως θελω και πως μπαινει; το πηχακι ειναι 3χ4.5 και το κοντρα πλακε 2cm παχος
invisiblesurfer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Στις 18/6/2021 στις 1:18 ΜΜ, NikosKallithea είπε Οι λογοι πολλοί, μεγαλες διαδρομες, μεγαλες τομες στο τούβλα, συστολες διαστολές κλπ Δηλαδη οι τοποθετησαντες αυτονομη θερμανση Φ/Α έχουν διακοσμήσει τους τοιχους του καθε δωματιου με τις σωληνώσεις των σωμάτων; Ή ξυλωσαν τα πατώματα / πλακακια / μωσαϊκα σε ολο το σπιτι για να βαλουν τους σωληνες κατω απο το δαπεδο; 20 ώρες πριν, troi.g είπε Σε τόσο παλιά πολυκατοικία , είναι αυτόνομη η θέρμανση με εξωτερικές σωλήνες; Μήπως έχεις κάνει αυτονομία με ηλεκτροβαλβιδες; Επίσης ποιες σωλήνες θέλεις να κρύψεις , αυτές που θα βάλεις ; ή αυτές που υπάρχουν; Βάλε καμιά φωτογραφία. Άμεσα θα βάλω φωτογραφίες, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. 1
PC_MAGAS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Στο δωμάτιό μου επειδή είχε σκάσει το χρώμα το έξυσα και το έβαψα χωρίς να το τρίψω. Αλλά επειδή τον στόκο το έβαλα με το κιλό και δεν το έτριψα καλά θέλω να το ξανατρίψω και να το βάψω καλύτερα. Γι αυτό λέω να πάρω ένα τριβείο αλλά δεν ξέρω αν πάρω έκκεντρο η παλμικό. Έχω και κάποια σημεία στα οποία δεν ξεφλούδισε το χρώμα και είναι σαν νησάκια. Αυτά τα έβαψα πάνω με νέο χρώμα όπως όλον τον τοίχο. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2021 από PC_MAGAS
Petros Electron Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Στο δωμάτιό μου επειδή είχε σκάσει το χρώμα το έξυσα και το έβαψα χωρίς να το τρίψω. Αλλά επειδή τον στόκο το έβαλα με το κιλό και δεν το έτριψα καλά θέλω να το ξανατρίψω και να το βάψω καλύτερα. Γι αυτό λέω να πάρω ένα τριβείο αλλά δεν ξέρω αν πάρω έκκεντρο η παλμικό. Έχω και κάποια σημεία στα οποία δεν ξεφλούδισε το χρώμα και είναι σαν νησάκια. Αυτά τα έβαψα πάνω με νέο χρώμα όπως όλον τον τοίχο. Καλημερα, Να σου πω εγω που εχω και τα 2. Καλύτερη επιλογή είναι ενα τριβείο έκκεντρο αλλα ειναι σχετικά ακριβο. Αν το θέλεις απλα για 1-2 φορες δεν αξίζει να το παρεις λογο τιμής. Ποιο φθηνα και παλι θα κανεις την δουλειά σου, είναι να αγοράσεις ένα παλμικό. Η σειρα που πρεπει να εχεις στον νου σου για ενα καλο αποτέλεσμα ειναι: 1) Απομάκρυνση σκασμενου χρώματος και σαθρών υλικών οπως σκασίματα σε παλιά στοκαρίσματα, σοβά, και το παλαιό χρώμα που εχει ρηγματωση.Εφαρμογή με παλμικο η έκκεντρο τριβείο, ανάλογα σε τι κατάσταση ειναι ο τοιχος βάζεις χόνδρο γυαλόχαρτο 100-120. 2) Στοκάρισμα με στόκο, είτε παρετινα (αν εναι για μεσα) είτε με ακριλικό.Εγώ παίρνω σε σκονη ακριλικό, βγαίνει φθηνότερα απο τους έτοιμους. Αν έχεις τρύπες ή σπασίματα μεγάλες σε βαθος μπορείς να βάλεις λίγη κολλά πλακιδίων στον στόκο ώστε να μην "κρεμάει" και να κλείσεις τις μεγάλες τρύπες ποιο εύκολα και γρήγορα. Σημεία που θελουν ποιο πολυ επεξεργασία στοκάρεις και τριβεις και ξανα-στοκαρεις μεχρι να εχεις λεια επιφάνεια.Αν εχεις ρωγμές τις ξύνεις να "μεγαλώσουν" και τις βρέχεις με ενα ψεκαστιρι με νερο πριν τις στοκάρεις. Ομοίως στα μεγάλα σπασίματα. 3) Λείανση των στοκαρισμάτων με το χερι (αν ειναι λιγα) η με το τριβείο αλλα με πολύ ψιλο γυαλόχαρτο.Όσο μεγαλύτερο είναι το νούμερο του γυαλόχαρτου, τόσο πιο λείο αποτέλεσμα έχει το φινίρισμα. Τα μικρότερα νούμερα γυαλόχαρτου σημαίνουν τραχύτερο ξύσιμο της επιφάνειας. 4) Εφαρμογή με αστάρι σε ολο τον τοιχο. Αν δεν βάλεις αστάρι ο στόκος θα σου "τραβάει" το χρώμα και οταν στεγνώσει θα βλέπεις τα "μπαλώματα". Ακριλικό αστάρι είναι μια χαρά. Μερικοί μαστοροι αφου ασταρωσουν ξανα-στοκαρουν τις λεπτομέρειες και ξανα-ασταρωνουν στο τελος. Το αστάρι ειναι καλο σε αυτο γιατι αποτρέπει τον τοίχο απο την κιμωλιαση. 5) Βαψιμο με οικολογικο πλαστικο, 2 χερια σταυρωτά μεταξυ τους,. Tip: Αν θελεις επαγγελματικό αποτέλεσμα βάλε απο κατω να φωτίζετε ο τοιχος με εναν προβολέα. Ετσι θα βλέπεις ολες τις ατέλειες του εύκολα. Εγω επειδή εχω και ρυθμιζόμενο γωνιακό τροχο, βάζω τριβείο γωνιακού τροχού και κανω την δουλειά μου. Τις γωνίες τις κάνω ειτε με το παλμικό είτε με το χέρι. Οσο ποιο καλή επεξεργασία κανεις στον τοίχο τοσο ποιο καλο θα ειναι το αποτέλεσμα. Μην ξεχάσεις, κάλο καθάρισμα απο τις σκόνες πριν εφαρμόσεις το αστάρι. Καλη τύχη. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2021 από Petros Electron 2
PC_MAGAS Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 5 ώρες πριν, Petros Electron είπε Καλημερα, Να σου πω εγω που εχω και τα 2. Καλύτερη επιλογή είναι ενα τριβείο έκκεντρο αλλα ειναι σχετικά ακριβο. Αν το θέλεις απλα για 1-2 φορες δεν αξίζει να το παρεις λογο τιμής. Ποιο φθηνό και παλι θα κανεις την δουλειά σου είναι ενα παλμικό. Η σειρα που πρεπει να εχεις στον νου σου για ενα καλο αποτέλεσμα ειναι: 1) Απομάκρυνση σκασμενου χρώματος και σαθρών υλικών οπως σκασίματα σε παλια στοκαρίσματα, σοβά, και το παλαιό χρωμα που εχει ρηγματωση.Εφαρμογη με παλμικο η εκκεντρο τριβειο, αναλογα σε τι κατάσταση ειναι ο τοιχος βαζεις χόνδρο γυαλόχαρτο 100-120. 2) Στοκάρισμα με στόκο, είτε παρετινα (αν εναι για μεσα) είτε με ακριλικό.Εγώ παίρνω σε σκονη ακριλικο, βγαίνει φθηνότερα απο τους έτοιμους. Αν έχεις τρύπες ή σπασίματα μεγάλες σε βαθος μπορείς να βάλεις λίγη κολλά πλακιδίων στον στόκο ωστε να μην "κρεμάει" και να κλείσεις τις μεγάλες τρύπες ποιο εύκολα και γρήγορα. Σημεία που θελουν ποιο πολυ επεξεργασία στοκάρεις και τριβεις και ξανα-στοκαρεις μεχρι να εχεις λεια επιφάνεια.Αν εχεις ρωγμές τις ξύνεις να "μεγαλώσουν" και τις βρέχεις με ενα ψεκαστιρι με νερο πριν τις στοκάρεις. Ομοιως στα μεγαλα σπασιματα. 3) Λείανση των στοκαρισμάτων με το χερι (αν ειναι λιγα) η με το τριβειο αλλα με πολυ ψιλο γιαλοχαρτο.Όσο μεγαλύτερο είναι το νούμερο του γυαλόχαρτου, τόσο πιο λείο αποτέλεσμα έχει το φινίρισμα. Τα μικρότερα νούμερα γυαλόχαρτου σημαίνουν τραχύτερο ξυσιμο της επιφάνειας. 4) Εφαρμογή με αστάρι σε ολο τον τοιχο. Αν δεν βάλεις αστάρι ο στόκος θα σου "τραβάει" το χρώμα και οταν στεγνώσει θα βλέπεις τα "μπαλώματα". Ακριλικό αστάρι είναι μια χαρά. Μερικοί μαστοροι αφου ασταρωσουν ξανα-στοκαρουν τις λεπτομέρειες και ξανα-ασταρωνουν στο τελος. Το αστάρι ειναι καλο σε αυτο γιατι αποτρέπει τον τοίχο απο την κιμωλιαση. 5) Βαψιμο με οικολογικο πλαστικο, 2 χερια σταυρωτά μεταξυ τους,. Tip: Αν θελεις επαγγελματικό αποτέλεσμα βάλε απο κατω να φωτίζετε ο τοιχος με εναν προβολέα. Ετσι θα βλέπεις ολες τις ατέλειες του εύκολα. Εγω επειδή εχω και ρυθμιζόμενο γωνιακό τροχο, βαζω τριβειο γωνιακού τροχου και κανω την δουλειά μου. Τις γωνίες τις κάνω ειτε με το παλμικο είτε με το χέρι. Οσο ποιο καλή επεξεργασία κανεις στον τοίχο τοσο ποιο καλο θα ειναι το αποτέλεσμα. Μην ξεχασεις κάλο καθάρισμα απο τις σκόνες πριν εφαρμόσεις το αστάρι. Καλη τύχη. Τα σκασμένα τα αφαίρεσα ήδη απο πέρσυ και το έβαψα απλά έβαλα στοκο και δεν το έτριψα καν και έχω χάλια αποτέλεσμα έτσι είπα για restart.
DrLo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 19/6/2021 στις 1:02 ΜΜ, Spect~ είπε Εχω κατι αντιστοιχο με αυτος της φωτογραφια βιδωμενο στν τοιχο. Πως θα βαλω κοντρα πλακε με μεντεσε για να ανοιγει το οποιο θα ερχεται περασια με το ξυλο αυτο; σιγουρα θελει πηχακια περιμετρικα για να παταει το ξυλο. Τι μεντεσε ομως θελω και πως μπαινει; το πηχακι ειναι 3χ4.5 και το κοντρα πλακε 2cm παχος Εννοείς να ανοίγει από πάνω κάπως σαν μπαούλο πχ; Αυτό με τα πηχακια δε το πιασα Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2021 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις