mechpanos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 21 ώρες πριν, green gordon είπε Υπάρχει σοβαρό υδραυλικό πρόβλημα, πρόκειται για 2 κτίρια του 80.το υπόγειο πάρκιν πάντα πλημμύριζε και βαλαν την αντλία καθώς και εκατοντάδες μέτρα σωληνες..Δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει,νομίζω δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι διαχειριστές αυτό που με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι μην την πάθω.Στο μεταξύ το μπαλκόνι μου έχει πολύ μεγάλη κλίση απο την εξωτερική στην εσωτερική μεριά και τα σιφώνια είναι στην εσωτερική μεριά οπότε αν ξαναρχίσει να ρίχνει ανάποδα το σιφώνι είναι θέμα χρόνου να μου μπούνε μέσα. Έχω ψιλοκαταληξει να ανοίξω τρύπες δίπλα στα σιφώνια,ο υδραυλικός συμφώνησε σε πρώτη φάση αλλά πρέπει και να έρθει να δει για να μου πει σίγουρα. Εκτιμώ ότι οι σωλήνες των υδρορροών, δεν έχουν την απαιτούμενη διατομή για να κατεβάσουν το σύνολο του νερού μιας νεροποντής, ή έχει πολλές γωνίες που ρίχνουν την δυνατότητα απορροής. Μπορεί ακόμα, και να έχει βουλώσει από φύλλα, βρωμιές, χώματα κλπ. Το νερό που κατεβαίνει τέλος πάντων συναντά αντίσταση στην έξοδο, η ποσότητα πρέπει να εκτονωθεί, βρίσκει ελεύθερο το σιφώνι σου και βγαίνει από εκεί. Τελος πάντων, η πρώτη λύση είναι καθαρισμός της υδρορροής ή/και αύξηση διατομής. Αν δεν δουλέψει, κάνεις την λύση που είπες με την βοηθητική οπή. Προσοχή να γίνει με αδιατάρακτη κοπή (καρότο) όχι κομπρεσέρ και πολύ καλή στεγανοποίηση στη συνέχεια, και που θα οδηγούνται τα νερά.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Εχω ενα περίεργο προβλημα. Αρχικα διαπιστώθηκε πως μυριζει το μπάνιο στο τελευταιο οροφο που δε χρησιμοποιείται. Ταπώθηκε η αναμονη για τη λεκάνη, αλλαχτηκε η κοφτρα στο σιφωνι και το γεμισα με προπυλογλυκενολη. Παρολα αυτα εξακολουθησε να μυριζει. Εβαλα καμερα μεσα στη σωληνα και δε βρηκα κατι ελεγξα απο ταρατσα/εως και 1ο οροφο. Μετα δοκιμασα καπνογονο απο το φρεάτιο στην αποθηκη. Μου ειπαν πως αρχισε να βγαινει καπνος απο τη κασα διπλα στην στηλη. Εβγαλα ενα πλακακι εκει που ειναι η στηλη και ειδα πως μυριζει. Δεν εχω αλλο καπνογονο αλλα εβαλα μερικα τσιγαρα στο φρεάτιο και μυριζε πάνω. Δεν εχω βαλει καμερα απο φρεάτιο εως το πρωτο οροφο. Ενας ειδικος που μιλησα μου ειπα πως δεν ειναι απο ενωση αλλα ισως σε καποιο σημειο εχει καποια ταπα που ειναι ανοιχτη και δε θα μυριζε αν ειχε προβλημα στην ενωση. Μου φαινεται περιεργο παντως γιατι δεν εχω δει υγρασιες κτλ και για να μυριζει με τα τσιγαρα με ανοιχτο εξαερισμο αποχετευσης λογικα πρεπει να ειναι μεγαλη τρυπα...
green gordon Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Εκτιμώ ότι οι σωλήνες των υδρορροών, δεν έχουν την απαιτούμενη διατομή για να κατεβάσουν το σύνολο του νερού μιας νεροποντής, ή έχει πολλές γωνίες που ρίχνουν την δυνατότητα απορροής. Μπορεί ακόμα, και να έχει βουλώσει από φύλλα, βρωμιές, χώματα κλπ. Το νερό που κατεβαίνει τέλος πάντων συναντά αντίσταση στην έξοδο, η ποσότητα πρέπει να εκτονωθεί, βρίσκει ελεύθερο το σιφώνι σου και βγαίνει από εκεί. Τελος πάντων, η πρώτη λύση είναι καθαρισμός της υδρορροής ή/και αύξηση διατομής. Αν δεν δουλέψει, κάνεις την λύση που είπες με την βοηθητική οπή. Προσοχή να γίνει με αδιατάρακτη κοπή (καρότο) όχι κομπρεσέρ και πολύ καλή στεγανοποίηση στη συνέχεια, και που θα οδηγούνται τα νερά. Θα το δω,σε ευχαριστώ
troi.g Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 4 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Εχω ενα περίεργο προβλημα. Αρχικα διαπιστώθηκε πως μυριζει το μπάνιο στο τελευταιο οροφο που δε χρησιμοποιείται. Ταπώθηκε η αναμονη για τη λεκάνη, αλλαχτηκε η κοφτρα στο σιφωνι και το γεμισα με προπυλογλυκενολη. Παρολα αυτα εξακολουθησε να μυριζει. Εβαλα καμερα μεσα στη σωληνα και δε βρηκα κατι ελεγξα απο ταρατσα/εως και 1ο οροφο. Μετα δοκιμασα καπνογονο απο το φρεάτιο στην αποθηκη. Μου ειπαν πως αρχισε να βγαινει καπνος απο τη κασα διπλα στην στηλη. Εβγαλα ενα πλακακι εκει που ειναι η στηλη και ειδα πως μυριζει. Δεν εχω αλλο καπνογονο αλλα εβαλα μερικα τσιγαρα στο φρεάτιο και μυριζε πάνω. Δεν εχω βαλει καμερα απο φρεάτιο εως το πρωτο οροφο. Ενας ειδικος που μιλησα μου ειπα πως δεν ειναι απο ενωση αλλα ισως σε καποιο σημειο εχει καποια ταπα που ειναι ανοιχτη και δε θα μυριζε αν ειχε προβλημα στην ενωση. Μου φαινεται περιεργο παντως γιατι δεν εχω δει υγρασιες κτλ και για να μυριζει με τα τσιγαρα με ανοιχτο εξαερισμο αποχετευσης λογικα πρεπει να ειναι μεγαλη τρυπα... Αρκετά περίεργα όλα αυτά. Όταν λες τελευταίο όροφο , πόσους ορόφους έχει; Εν τω μεταξύ ο καπνός σε ποιον όροφο βγήκε; στον πρώτο ή στον τελευταίο; Επίσης όταν λες κοφτρα εννοείς το λάστιχο που έχει μέσα το σιφωνι; ή έχεις valsir σιφωνι;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, troi.g είπε Αρκετά περίεργα όλα αυτά. Όταν λες τελευταίο όροφο , πόσους ορόφους έχει; Εν τω μεταξύ ο καπνός σε ποιον όροφο βγήκε; στον πρώτο ή στον τελευταίο; Επίσης όταν λες κοφτρα εννοείς το λάστιχο που έχει μέσα το σιφωνι; ή έχεις valsir σιφωνι; Εχει ισογειο 1ο 2ο. Στο δευτερο ειδα το καπνο. Εκανα μια αλλη δοκιμη πριν λιγο. Εβαλα καρβουνακι και λιβάνι στο φρεάτιο στο ισογειο. Ανέβηκα πανω και ειδα να βγαινει καπνος απο τη κεντρικη σωληνα απο το κενο που εχει πισω. Και αυτο χωρις να εχω κλεισει τον εξαερισμό. Περασα με καμερα ολη τη σωλήνα και δεν ειδα κατι περίεργο. Δεν ειμαι σιγουρος στις ενωσεις βεβαια τι γίνεται γιατι εχω ερασιτεχνικη κάμερα To σιφωνι ειναι valsir και πηρα γνησια κοφτρα(κατι λεπτα ειχε) επειδη ειχε χαλασει λογο μη χρησης ή και χρονων. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2021 από ΠάρηςΓ
troi.g Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 29 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Εχει ισογειο 1ο 2ο. Στο δευτερο ειδα το καπνο. Εκανα μια αλλη δοκιμη πριν λιγο. Εβαλα καρβουνακι και λιβάνι στο φρεάτιο στο ισογειο. Ανέβηκα πανω και ειδα να βγαινει καπνος απο τη κεντρικη σωληνα απο το κενο που εχει πισω. Και αυτο χωρις να εχω κλεισει τον εξαερισμό. Περασα με καμερα ολη τη σωλήνα και δεν ειδα κατι περίεργο. Δεν ειμαι σιγουρος στις ενωσεις βεβαια τι γίνεται γιατι εχω ερασιτεχνικη κάμερα To σιφωνι ειναι valsir και πηρα γνησια κοφτρα(κατι λεπτα ειχε) επειδη ειχε χαλασει λογο μη χρησης ή και χρονων. Αφού δεν έχεις κάπου διαρροή , μήπως έχει πρόβλημα πάνω από το ταφ της λεκάνης του δεύτερου ορόφου, και γι αυτό να σου μυρίζει. Το μπάνιο σου είναι κομπλέ με πλακάκια , ή είναι υπό κατασκευή;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 38 λεπτά πριν, troi.g είπε Αφού δεν έχεις κάπου διαρροή , μήπως έχει πρόβλημα πάνω από το ταφ της λεκάνης του δεύτερου ορόφου, και γι αυτό να σου μυρίζει. Το μπάνιο σου είναι κομπλέ με πλακάκια , ή είναι υπό κατασκευή; Του δευτερου εχει πλακακια αλλα δεν εχει ειδη υγιεινης. Φαινεται πως το προβλημα ειναι κατω απο το ταφ της λεκανης μιας και ο καπνος δε βγαινει εκει. Δε ξερω στην αρχη του ταφ κατω βεβαια αν εχει θεμα.Με τη καμερα δεν ειδα καποια τρυπα. Λογικα πιστευω σε καποια ενωση θα ειναι το προβλημα ισως ειναι θυληκο κατω αρσενικο πανω και ο καπνος βρισκει διεξοδο ενω το νερο δεν εχει θεμα. Θα σκάψω μετα το φρεατιο εκει που αρχιζει να ανεβαινει η σωληνα λεω μιας και ειναι αποθηκη και δε θα χρειαστει να σπασω πλακακι.
troi.g Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Του δευτερου εχει πλακακια αλλα δεν εχει ειδη υγιεινης. Φαινεται πως το προβλημα ειναι κατω απο το ταφ της λεκανης μιας και ο καπνος δε βγαινει εκει. Δε ξερω στην αρχη του ταφ κατω βεβαια αν εχει θεμα.Με τη καμερα δεν ειδα καποια τρυπα. Λογικα πιστευω σε καποια ενωση θα ειναι το προβλημα ισως ειναι θυληκο κατω αρσενικο πανω και ο καπνος βρισκει διεξοδο ενω το νερο δεν εχει θεμα. Θα σκάψω μετα το φρεατιο εκει που αρχιζει να ανεβαινει η σωληνα λεω μιας και ειναι αποθηκη και δε θα χρειαστει να σπασω πλακακι. Όλες οι σωλήνες είναι με θηλυκό κάτω , και το αρσενικό πάνω , όπου και μπαίνει κόλλα ανάμεσα τους . Δε δικαιολογείται όμως να σου βγάζει δυσοσμία , ακόμα και να είναι ακολλητες. Το περίεργο είναι πως σου μυρίζει στο δεύτερο , μέσα από τα πλακάκια , όπου και η αποχέτευση κατά 99% είναι και σοβατισμενη ώστε να γίνει Κολωνάκι. Τη παροχή της λεκάνης πως τη ταπωσες; Επίσης κάνε ένα τσεκ , εάν όλες οι αποχετεύσεις από μπανιέρα , νιπτήρα, πλυντήριο κ.α , καταλήγουν σίγουρα στο πατωσιφωνο. Μην τυχόν και για κάποιο λόγο ο υδραυλικός έριξε κάποιο σκεύος χύμα στη αποχέτευση. Μήπως έχεις ντουζιέρα με γραμμικό σιφωνι; Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2021 από troi.g
ΠάρηςΓ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2021 12 λεπτά πριν, troi.g είπε Όλες οι σωλήνες είναι με θηλυκό κάτω , και το αρσενικό πάνω , όπου και μπαίνει κόλλα ανάμεσα τους . Δε δικαιολογείται όμως να σου βγάζει δυσοσμία , ακόμα και να είναι ακολλητες. Το περίεργο είναι πως σου μυρίζει στο δεύτερο , μέσα από τα πλακάκια , όπου και η αποχέτευση κατά 99% είναι και σοβατισμενη ώστε να γίνει Κολωνάκι. Τη παροχή της λεκάνης πως τη ταπωσες; Επίσης κάνε ένα τσεκ , εάν όλες οι αποχετεύσεις από μπανιέρα , νιπτήρα, πλυντήριο κ.α , καταλήγουν σίγουρα στο πατωσιφωνο. Μην τυχόν και για κάποιο λόγο ο υδραυλικός έριξε κάποιο σκεύος χύμα στη αποχέτευση. Μήπως έχεις ντουζιέρα με γραμμικό σιφωνι; Απο τη καμερα απο οτι ειδα δεν ειναι ολα αρσενικο πάνω/θυληκο κάτω. Βγαίνει καπνος 100% αφου και λιβανι που εβαλα εβγαινε κανονικα καπνος χωρις πίεση οπως εκανα με καπνογονο. Στο πρωτο οροφο ειναι σοβατισμένες 100% αλλα στο δευτερο εχει κενα για 2 λογους. Πρωτον γιατι εχει κάσα πόρτας συρομενης διπλα και στα κενα της κασας πχ του οδηγου δεν ειναι σοβατισμενο αρα υπαρχει κενο πισω απο τη σωληνα και τα τουβλα. Δευτερον περνανε διπλα σωληνες υδρευσης και βγαινουν σε διακοπτη που οι πλακάδες δε στοκαρουν τις τρυπες. Επισης πισω απο τη σωληνα μαλλον αδυνατο να μπει σοβας οποτε υπαρχουν διοδοι. Η αναμονη για τη λεκανη ο υδραυλικος ειχε απλα ζεστανει ενα κοματι φ100 και το ειχε ζουληξει. Το εβγαλα και εβαλα ταπα βιδωτη με λαστιχο και την κολησα απεξω με σιλικονη ουδετερη για να βγαινει ευκολα οταν μπει η λεκανη. Βαση καμερας και ελεγχου ολα πανε στο πατωσιφωνο. Βαζω μερικες φωτο για πλακα. Η πρωτη/δευτερη ειναι το ταφ του πατωσιφωνου. Η τριτη ειναι πως φαινοταν ο καπνος απο λιβανι που εβαλα στο φρεατιο στην αποθηκη και εφτανε εως πάνω πισω απο τη σωληνα με φυσικη ροη... Η τεταρτη με προβληματιζει λιγο οπως ειναι. Ειναι στο 1ο οροφο μετα τη λεκανη και την εξοδο του πατωσιφωνου και κανει μια στροφη η στηλη.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Νομιζω πως θα δοκιμασω αλλη πανεντα. Θα δεσω ενα μπαλονι σε λαστιχο αποφραξης και θα το φουσκωσω στο σημειο που θελω ετσι ωστε να σιγουρευτώ για το σημειο να μη σκαβω τσαμπα.
papoys1 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Νομιζω πως θα δοκιμασω αλλη πανεντα. Θα δεσω ενα μπαλονι σε λαστιχο αποφραξης και θα το φουσκωσω στο σημειο που θελω ετσι ωστε να σιγουρευτώ για το σημειο να μη σκαβω τσαμπα. Εξαερισμός βγαίνει κανονικά στην ταράτσα;; Και κάτι άλλο έχεις κλειστό φωταγωγό στο μπάνιο;;;Είχα αντίστοιχο πρόβλημα και έψαχνα καιρό τι συμβαίνει. Τελικά ανακάλυψα ότι το καπάκι από το φρεάτιο του φωταγωγού δεν έκλεινε καλά έβγαιναν από κει αναθυμιάσεις. Το έκλεισα καλά και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
troi.g Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 8 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Απο τη καμερα απο οτι ειδα δεν ειναι ολα αρσενικο πάνω/θυληκο κάτω. Βγαίνει καπνος 100% αφου και λιβανι που εβαλα εβγαινε κανονικα καπνος χωρις πίεση οπως εκανα με καπνογονο. Στο πρωτο οροφο ειναι σοβατισμένες 100% αλλα στο δευτερο εχει κενα για 2 λογους. Πρωτον γιατι εχει κάσα πόρτας συρομενης διπλα και στα κενα της κασας πχ του οδηγου δεν ειναι σοβατισμενο αρα υπαρχει κενο πισω απο τη σωληνα και τα τουβλα. Δευτερον περνανε διπλα σωληνες υδρευσης και βγαινουν σε διακοπτη που οι πλακάδες δε στοκαρουν τις τρυπες. Επισης πισω απο τη σωληνα μαλλον αδυνατο να μπει σοβας οποτε υπαρχουν διοδοι. Η αναμονη για τη λεκανη ο υδραυλικος ειχε απλα ζεστανει ενα κοματι φ100 και το ειχε ζουληξει. Το εβγαλα και εβαλα ταπα βιδωτη με λαστιχο και την κολησα απεξω με σιλικονη ουδετερη για να βγαινει ευκολα οταν μπει η λεκανη. Βαση καμερας και ελεγχου ολα πανε στο πατωσιφωνο. Βαζω μερικες φωτο για πλακα. Η πρωτη/δευτερη ειναι το ταφ του πατωσιφωνου. Η τριτη ειναι πως φαινοταν ο καπνος απο λιβανι που εβαλα στο φρεατιο στην αποθηκη και εφτανε εως πάνω πισω απο τη σωληνα με φυσικη ροη... Η τεταρτη με προβληματιζει λιγο οπως ειναι. Ειναι στο 1ο οροφο μετα τη λεκανη και την εξοδο του πατωσιφωνου και κανει μια στροφη η στηλη. Οι φωτογραφίες από το πατωσιφωνο είναι από πάνω προς τα κάτω , ; όπως φαίνεται η ροή του νερού στο σημείο που βγαίνει το πατωσιφωνο; Απ'ότι βλέπω το κεφάλι στη σωλήνα είναι ανάποδο. Αλλά και πάλι δε δικαιολογείται να βγαίνει μυρωδιά. Στην τέταρτη φωτογραφία δε βλέπω κάτι το περίεργο. Όταν δουλέψει το μπάνιο κανονικά , να τσεκαρεις για υγρασία στον κάτω όροφο , γιατί αν δεν έχει βάλει πολύ καλά κόλλα , θα έχεις διαρροή.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 5 ώρες πριν, papoys1 είπε Εξαερισμός βγαίνει κανονικά στην ταράτσα;; Και κάτι άλλο έχεις κλειστό φωταγωγό στο μπάνιο;;;Είχα αντίστοιχο πρόβλημα και έψαχνα καιρό τι συμβαίνει. Τελικά ανακάλυψα ότι το καπάκι από το φρεάτιο του φωταγωγού δεν έκλεινε καλά έβγαιναν από κει αναθυμιάσεις. Το έκλεισα καλά και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Τον εχω τσεκαρει με καμερα και φτάνω κανονικα δεν εχει φραξει. 53 λεπτά πριν, troi.g είπε Οι φωτογραφίες από το πατωσιφωνο είναι από πάνω προς τα κάτω , ; όπως φαίνεται η ροή του νερού στο σημείο που βγαίνει το πατωσιφωνο; Απ'ότι βλέπω το κεφάλι στη σωλήνα είναι ανάποδο. Αλλά και πάλι δε δικαιολογείται να βγαίνει μυρωδιά. Στην τέταρτη φωτογραφία δε βλέπω κάτι το περίεργο. Όταν δουλέψει το μπάνιο κανονικά , να τσεκαρεις για υγρασία στον κάτω όροφο , γιατί αν δεν έχει βάλει πολύ καλά κόλλα , θα έχεις διαρροή. Ναι απο πανω προς τα κατω. Γενικα οι υδραυλικοι εδω ηταν της πλακας παρότι έψαξα πολυ. Και αυτος που χρησοπληρωσα ειχε διαρροες το νερο παντου σε κολλεκτερ ενω κανει σπιτια πολυ πλουσιων και εχει αδειες για αέρια κτλ. Στη τριτη φωτο ειναι πως βγαινει εξωτερικα ο καπνος. Θα δοκιμασω να κανω φραγη να δω. Γενικα πρεπει να φτιαχτει πριν δουλεψει το μπανιο μελλοντικα γιατι μυριζει ολος ο οροφος.
papoys1 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Τον εχω τσεκαρει με καμερα και φτάνω κανονικα δεν εχει φραξει. Ναι απο πανω προς τα κατω. Γενικα οι υδραυλικοι εδω ηταν της πλακας παρότι έψαξα πολυ. Και αυτος που χρησοπληρωσα ειχε διαρροες το νερο παντου σε κολλεκτερ ενω κανει σπιτια πολυ πλουσιων και εχει αδειες για αέρια κτλ. Στη τριτη φωτο ειναι πως βγαινει εξωτερικα ο καπνος. Θα δοκιμασω να κανω φραγη να δω. Γενικα πρεπει να φτιαχτει πριν δουλεψει το μπανιο μελλοντικα γιατι μυριζει ολος ο οροφος. Να πω και κάτι που μου είχε συμβεί στο εξοχικό πριν χρόνια. Πήγαινα και μου μύριζε το μπάνιο ειδικά όταν ήταν κλειστό το παράθυρο. Έψαξα και εγώ αλλά δεν έβρισκα πρόβλημα. Ανοίγω το σιφόνι και τι είχε γίνει. Όλα τα σιφόνια εσωτερικά και ψηλά (σχεδόν πάνω από τη στάθμη του νερού) έχουν τρύπα που επικοινωνεί με το σωλήνα αποχέτευσης ενδεχομένως για λόγους ασφαλείας ή βουλώματος. Η τρύπα αυτή είναι κλεισμένη με τάπα είτε βιδωτή είτε κουμπωτή για να μην έχει επιστροφές αναθυμιάσεων. Η δική μου ήταν με μία ελαστική - σιλικονάτη κουμπωτή και είχε από μόνη της πεταχτεί τη βρήκα στο βυθό του σιφονιού και από εκεί είχα επιστροφές οσμών. Την έβαλα στη θέση της και το πρόβλημα λύθηκε. Για δες και κάτι τέτοιο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2021 4 λεπτά πριν, papoys1 είπε Να πω και κάτι που μου είχε συμβεί στο εξοχικό πριν χρόνια. Πήγαινα και μου μύριζε το μπάνιο ειδικά όταν ήταν κλειστό το παράθυρο. Έψαξα και εγώ αλλά δεν έβρισκα πρόβλημα. Ανοίγω το σιφόνι και τι είχε γίνει. Όλα τα σιφόνια εσωτερικά και ψηλά (σχεδόν πάνω από τη στάθμη του νερού) έχουν τρύπα που επικοινωνεί με το σωλήνα αποχέτευσης ενδεχομένως για λόγους ασφαλείας ή βουλώματος. Η τρύπα αυτή είναι κλεισμένη με τάπα είτε βιδωτή είτε κουμπωτή για να μην έχει επιστροφές αναθυμιάσεων. Η δική μου ήταν με μία ελαστική - σιλικονάτη κουμπωτή και είχε από μόνη της πεταχτεί τη βρήκα στο βυθό του σιφονιού και από εκεί είχα επιστροφές οσμών. Την έβαλα στη θέση της και το πρόβλημα λύθηκε. Για δες και κάτι τέτοιο. Δε φαινεται να ειναι απο σιφωνι μιας και τσεκαρα ολες τις τρυπες και το περιεργο ειναι ο καπνος που βγαινει απο τα τουβλα πισω απο τη σωληνα. . Στο φρεατιο εχει 2 σωληνες. Η μια ειναι απο μπανιο ισογείου. Θα βαλω καμερα και σε αυτη τη σωληνα μπας και ειχαν αφησει για εξαερισμο τιποτα και εχει μεινει στα τουβλα, αλλα το πιο πιθανο ειναι να μην εχει εξαερισμο το μπανιο του ισογειου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις