Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Χτες ξεκόλλησε από την πρόσοψη της κουζίνας ένα κομμάτι και δεν ξέρω τι υλικό πρέπει να χρησιμοποιήσω για να το ξανακολλήσω.
Κάποιες ιδέες ??

Ευχαριστώ

00.jpg

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kariajoulas είπε

Γεια σας.

Χτες ξεκόλλησε από την πρόσοψη της κουζίνας ένα κομμάτι και δεν ξέρω τι υλικό πρέπει να χρησιμοποιήσω για να το ξανακολλήσω.
Κάποιες ιδέες ??

Ευχαριστώ

00.jpg

Ξύλο είναι;

Τι υλικό είναι;

Δημοσ.

Απορροφητήρας που δεν τραβάει σωστά υπάρχει τρόπος να καθαριστεί κάπως και να βελτιωθεί ή πάμε για καινούργιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Απορροφητήρας που δεν τραβάει σωστά υπάρχει τρόπος να καθαριστεί κάπως και να βελτιωθεί ή πάμε για καινούργιο;

Τον ανοίγεις εκεί που έχει το φίλτρο και η αλλάζεις φίλτρο (πανί) η τον καθαρίζεις που λογικά θα έχει πιάσει 1 κιλό λίπος από το μαγείρεμα. 😁

Βάλε γάντια πριν το ανοίξεις γιατί θα κολλάνε αηδιαστικά μετά τα χέρια σου,την έχω πάθει 1-2 φορές που βιαζομουν και μετά ένιωθα την μπιχλα στα χέρια (αηδία πραγματικά) 🤮

Αν είναι από τους παλιούς πέταξε τον και πάρε ένα καινούργιο (κανένα 50-60€ έχουν οι νορμάλ απορροφητήρες)

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kariajoulas είπε

Γεια σας.

Κάποιες ιδέες ??

Ευχαριστώ

00.jpg

Οταν αναβεις τον φουρνο αυτο το σημειο ζεστενεται;

Δημοσ.
Στις 7/12/2018 στις 6:04 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Αν δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα της επιφάνειας βαψτα μονος σου, αν σε ενδιαφέρει δώστα εξω.

Η αλλιώς πρέπει να διαθέτεις πιστόλι βαφής για να κάνεις καλή δουλειά και αυτό υπο την προϋπόθεση οτι ξέρεις να το χειρίζεσαι

Επειδή μας ενδιαφέρει η ποιότητα λόγω του ότι θα μπούνε στο σαλόνι και πρέπει να πάρει την έγκριση της συζύγου ;)

Στις 7/12/2018 στις 6:44 ΜΜ, divo είπε

Το πιο ευκολο ειναι να το περασεις βερνικι ξυλου νερου και μια και ειναι κοντρα πλακε θα φανουν πιο ομορφα τα νερα του. εχε υποψη σου οτι οσο πιο πολλα χερια το περασεις τοσο πιο λειο θα γινει. Αν μπορεις να δουλεψεις και πιστολι τοτε θα ειναι το ιδανικο!

τα περνας πρωτα ενα χερι βελατουρα νερου και την τριβεις μεχρι να φανουν παλι τα νερα. Ετσι καλυπτεις τις ατέλειες στις ενώσεις.  καθε χερι που  βαζεις στο ξυλο θελει μετα τριψιμο για να γινει λειο.  Ιδίως με τα νερου. αν χρησιμοποιήσεις πινελο παρε πινελα για προιοντα νερου.

Δε θέλουμε βερνίκι γιατί θέλουμε το χρώμα να πηγαίνει με τη μαύρη τηλεόραση κι άλλα μαύρα πράγματα στο σαλόνι :)

Στις 7/12/2018 στις 8:18 ΜΜ, bill999r είπε

Αν έχεις κανένα κομμάτι κόντρα πλακέ που να περισσεύει πήγαινε πάρε μια ριπολινη μαύρη gloss ,ασταρωσε πρώτα με βελατουρα κ έπειτα πέρασε δύο χέρια ριπολινης. Ωστόσο σκέψου κ το ματ αποτέλεσμα που είναι πιο ταιριαστό για ηχεία κατά τη γνώμη μου.

Αυτό είναι μια σκέψη αλλά για να κάνω τη δοκιμή πρέπει να ξοδέψω τα 30€ που έγραψα πριν και δεν ξέρω αν αξίζει.

Στις 7/12/2018 στις 9:05 ΜΜ, orck είπε

Κουτια ηχειων απο κοντρα πλακε γιατι; Το κοντρα πλακε εχει νερα στις μεγαλες επιφανειες του και φαινονται στρωματα καπλαμα στα σοκορα του.
Το σωστο υλικο για αυτο ηταν το mdf.

Καμια σχεση το πιστολι με λακα και απολυτος καμια σχεση η βελατουρα-ριπολινα ειδικα με ρολο. Μονο σε θολη φωτογραφια ισως να φαινονται ιδια. Απο κοντα θα φωναζουν.
Βεβαια και 150 για λακα ειναι τρελο δαγκωμα. Με τοσα περνεις αξιολογα ηχεια ετοιμα. Ισως με σπρει να καταφερεις καλυτερο αποτελεσμα, αλλα θελει χερι, εμπειρια να ξερεις να βαφεις με σπρει.

Το mdf είναι ένα φθηνό ξύλο μεν κατάλληλο δε για ηχεία αλλά για καλή ποιότητα ηχείων πας σε κόντρα πλακέ βαλτικής σημύδας 21μμ λόγω μέγιστης συνοχής του ξύλου.

Τα 150€ να φανταστείτε είναι φιλική τιμή για γυαλιστερή μαύρη λάκα. Οι τιμές κανονικά ξεκινάν από 200 έως 300€.

Επίσης, αξιόλογα ηχεία δεν παίρνεις με 150€, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Το ένα ηχείο φαίνεται παρακάτω

P1170037 (2).JPG

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Επειδή μας ενδιαφέρει η ποιότητα λόγω του ότι θα μπούνε στο σαλόνι και πρέπει να πάρει την έγκριση της συζύγου ;)

Δε θέλουμε βερνίκι γιατί θέλουμε το χρώμα να πηγαίνει με τη μαύρη τηλεόραση κι άλλα μαύρα πράγματα στο σαλόνι :)

Αυτό είναι μια σκέψη αλλά για να κάνω τη δοκιμή πρέπει να ξοδέψω τα 30€ που έγραψα πριν και δεν ξέρω αν αξίζει.

Το mdf είναι ένα φθηνό ξύλο μεν κατάλληλο δε για ηχεία αλλά για καλή ποιότητα ηχείων πας σε κόντρα πλακέ βαλτικής σημύδας 21μμ λόγω μέγιστης συνοχής του ξύλου.

Τα 150€ να φανταστείτε είναι φιλική τιμή για γυαλιστερή μαύρη λάκα. Οι τιμές κανονικά ξεκινάν από 200 έως 300€.

Επίσης, αξιόλογα ηχεία δεν παίρνεις με 150€, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Το ένα ηχείο φαίνεται παρακάτω

P1170037 (2).JPG

Φίλε μου αν δεν το έχεις με τις βαφές τότε καλύτερα δώσε 150 ευρώ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αφού έχεις κάνει κ την έρευνα αγορά σου κ η τιμή είναι φιλική όπως λές δεν καταλαβαίνω τον λόγο που μας ρωτάς.

Το βάψιμο όπως κ όλες οι τεχνικές εργασίες προϋποθέτουν ταλέντο κ εμπειρία. Αν θες λοιπόν επαγγελματικό αποτέλεσμα,μιας κ το αισθητικό αποτέλεσμα σε ενδιαφέρει, τότε θα τα πας σε επαγγελματία.

Έκαστος στο είδος του, κ φιλικά πάντα, από τη μέχρι τώρα συζήτηση μας δεν βλέπω οι βαφές να είναι το "είδος" σου....

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου αν δεν το έχεις με τις βαφές τότε καλύτερα δώσε 150 ευρώ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αφού έχεις κάνει κ την έρευνα αγορά σου κ η τιμή είναι φιλική όπως λές δεν καταλαβαίνω τον λόγο που μας ρωτάς.

Το βάψιμο όπως κ όλες οι τεχνικές εργασίες προϋποθέτουν ταλέντο κ εμπειρία. Αν θες λοιπόν επαγγελματικό αποτέλεσμα,μιας κ το αισθητικό αποτέλεσμα σε ενδιαφέρει, τότε θα τα πας σε επαγγελματία.

Έκαστος στο είδος του, κ φιλικά πάντα, από τη μέχρι τώρα συζήτηση μας δεν βλέπω οι βαφές να είναι το "είδος" σου....

Εγώ ρώτησα γιατί με έβαλε σε σκέψεις ο χρωματοπώλης. Αλλιώς πήγαινα καρφωτά σε επαγγελματία γιατί δεν έχω ούτε το χώρο ούτε το χρόνο για τα βάψω σωστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Εγώ ρώτησα γιατί με έβαλε σε σκέψεις ο χρωματοπώλης. Αλλιώς πήγαινα καρφωτά σε επαγγελματία γιατί δεν έχω ούτε το χώρο ούτε το χρόνο για τα βάψω σωστά.

Εντάξει σίγουρα εδώ κουβέντα κάνουμε και καλά κάνεις κ ρωτάς απλά εν τέλει νομίζω ότι δεν υπήρχε λόγος να μπείς στη διαδικασία αφού το δικό σου ζητούμενο είναι διαφορετικό.

Καλή επιτυχία με το τελικο αποτέλεσμα και ελπίζω να μας ανεβάσεις καμία φωτό να τα θαυμάσουμε κ εμείς. :)

Επίσης μια ερώτηση . Τα ηχεία τα έφτιαξες μόνος σου; 

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
4 ώρες πριν, orck είπε

Οταν αναβεις τον φουρνο αυτο το σημειο ζεστενεται;

το κομμάτι ξεκόλλησε από το κατω κομμάτι του φούρνου, οπότε σίγουρα θα ζεστένεται. Στην αμέσως επόμενη χρήση του θα το τσεκάρω.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, zio10 είπε

Και εμένα τα ίδια.Παρά το καθάρισμα δεν τράβαγε.Ούτε καν είχε δύναμη να σηκώσει τις γρίλιες από την έξω μεριά.Δεν γνωρίζω αλλά μάλλον τα μοτέρ πρέπει εσωτερικά να πιάνουν λίπη και να πέφτει η απόδοσή τους.

Τον χειρούργησα :lol: αλλά ήταν αδύνατος ο καθαρισμός του άσε που ήταν μία αηδία από τα λίπη όπως είπε και ο Στέλιος.Ήταν 20ετίας και βάλε οπότε ήταν καιρός για αλλαγή.Πήρα έναν με 100 ευρώ , στυλ καμινάδας (ο παλιός ήταν συρόμενος) τον έβαλα πάνω και έγινε κούκλα.Μη πας σε τελείως φτηνιάρικο πάρε ένα πιο καλό να έχει πολλά κυβικά δύναμη απορροφητικότητα ώστε να τραβάει καλά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, divo είπε

Υπαρχει ενα σπρει για να το καθαρισεις στα μοτερ. Αλλα βγαζεις πολυ μπιχλα....

Εξωτερικά για λίπη ναι το ξέρω φίλε και με αυτόν τον καθαρίζαμε .Αλλά τα μοτέρ είχαν το πρόβλημα μάλλον εσωτερικά και εκεί τι κάνεις.Να κάτσεις να τα ανοίξεις.Και αν δεν πετύχει να σου μείνει και ο κόπος λύσε - δέσε άντε ξαλύσε να βάλεις τον καινούργιο;;;; Δεν το ρισκάρισα για 100 ευρώ πήγα στον καινούργιο που είναι  μοδάτος και άλλαξε όψη όλη η κουζίνα.☺️

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...