Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, fysikos said:

καλησπερα, έχω στην κεντρική είσοδο, πόρτα ασφαλεία. Το τελευταίο 6μηνο όταν τραβάω την πορτα να κλείσει φεύγοντας μάλλον δεν μαζεύεται η γλώσσα με αποτέλεσμα να πρέπει να βάζω το κλειδι. μάλλον μένει πολύ έξω η γλώσσα με αποτέλεσμα να μην βρισκει στο επικλινές κομμάτι της. γνωρίζετε πως μπορώ να την μαζέψω λίγο ή πως να το λύσω το θέμα;

ευχαριστώ

Κανε την ερωτηση σου κι εδω:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/677994-πόρτες-ασφαλείας-κλειδαριές-ασφαλείας-να-κλειδώνετε-τις-πόρτες-ασφαλείας-vol-2/

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα . Θέλω να κάνω επεξεργασία και διαμόρφωση μετάλλων όπως πχ κουτίά από υπολογιστές και ups. Η λαμαρίνα τους είναι σχετικά λεπτή και ψάχνω κάποιο πολυεργαλείο το οποίο με το κατάλληλο τροχάκι να μπορώ να ανοίξω κάποιες ορθογώνιες οπες συγκεκριμένων διαστάσεων. Βασικά θέλω να προσαρμόσω κάποιους διακόπτες ορθογώνιους πάνω στην λαμαρίνα αυτή οπότε φαντάζομαι πως θα πρέπει να κάνω μια χάραξη πρώτα, να τρυπήσω με ένα τρυπάνι πχ 1,1-5 χιλιοστό τις γωνίες, και να κόψω μετά κατά μήκος των πλευρών

Έχω καταλήξει στο krausmann 7690 το οποίο το έχω δουλέψει στο παρελθόν σε ξύλο κυρίως αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν η ισχύς του που ειναι 170W κάνει για αυτές τις δουλειές. Δεν θέλω να κόψω κανά κοιλοδοκό , λεπτοδουλειές απλά όπως τις παραπάνω και κόψιμο πριτσινιών κάποιες φορές

Δημοσ.

Για τέτοια ψιλοδουλεια χιλιοστών η λίγων εκατοστών κλτπ κάνει και το dremel  και γενικά για τέτοιες ψιλοδουλειες βολεύουν πάρα πολύ 

9 ώρες πριν, fysikos είπε

καλησπερα, έχω στην κεντρική είσοδο, πόρτα ασφαλεία. Το τελευταίο 6μηνο όταν τραβάω την πορτα να κλείσει φεύγοντας μάλλον δεν μαζεύεται η γλώσσα με αποτέλεσμα να πρέπει να βάζω το κλειδι. μάλλον μένει πολύ έξω η γλώσσα με αποτέλεσμα να μην βρισκει στο επικλινές κομμάτι της. γνωρίζετε πως μπορώ να την μαζέψω λίγο ή πως να το λύσω το θέμα;

ευχαριστώ

Μήπως να βάλεις κανένα wd-40 ; Επειδή κολλάει το λέω,ρίξε λίγο και ανοιγοκλεισε το μερικές φορές μήπως ξεκολλήσει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, giwfys είπε

Ξερει κανεις πως μπορω να βγαλω τις ραγες απο συρταρι κουζινας απο leroy? Απ οτι ξερω πρεπει να ξεβιθωθει το πλαινο του συρταριου πρωτα

IMG-f3ae180308d03087622c7827517d5e0f-V.jpg

Απο την πίσω πλευρα(δεξια οοως βλέπουμε την φωτο), θα το συρεις προς τα πανω. Εχει ένα κουμπωμα απο πισω θα το δεις. Προσεκτικά μετα ,τράβα στο μπροστινο του συρταριου το μαύρο πλαστικο που βλεπουμε στην φώτο προς τα δεξια οπως βλεπουμε και θα δεις πως ειναι ουπα. Καντο σιγα μην σου φυγει κανενα κομματι απο το μπροστινό γτ μετα πάπαλα :-)

Επεξ/σία από greekbusters
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, zio10 είπε

^Τα dremel δεν κάνουν για τέτοιες δουλειές; 

Κανονικά κάνουν. Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα. Απλά θέλει προσοχή και όχι ζόρισμα σε πολλές στροφές ειδικά όταν πας να κόψεις κάτι χοντρό. Το krausmann Που είχα παλαιότερα ήταν αρκετά καλό ειδικά σε επεξεργασία ξύλου (φρεζάρισμα) και είχε πέρα από το γνωστό σωλήνα προέκτασης και βάση για να μπορείς να την στερεώνεις στο γραφείο πχ και να δουλευεις ελεύθερα με την προέκταση. 30 ευρουλάκια έχει και ευτυχώς παίρνει και τα αναλώσιμα για τα dremel

Απλά μου ειπε το αφεντικο μου οτι το dremel που έχει αυτος εχει λίγους ιππους και δεν εχει τοση δυναμη για μεταλλο και έτσι μου γεννήθηκε η απορία

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, giwfys είπε

Ξερει κανεις πως μπορω να βγαλω τις ραγες απο συρταρι κουζινας απο leroy? Απ οτι ξερω πρεπει να ξεβιθωθει το πλαινο του συρταριου πρωτα

IMG-f3ae180308d03087622c7827517d5e0f-V.jpg

Η ράγα του συρταριού σε κάποιο σημείο βιδώνει με μικρή βίδα με τη σταθερή ράγα που υπάρχει στο ντουλάπι και η οποία βίδα το φρενάρει κιόλας για να μην βγαίνει έξω.Ξεβιδώνεις αυτές τις βίδες αφού τραβήξεις μέχρι τέρμα έξω το συρτάρι και από τις δύο πλευρές του συρταριού το βγάζεις έξω και στη συνέχεια βγάζεις και τα σταθερά λαμάκια από το ντουλάπι.

Άλλαξα σε συρτάρια κουζίνας που είχαν πρόβλημα και θυμάμαι είχα σπάσει το κεφάλι μου μέχρι να βρω με ποιο τρόπο δουλεύουν και πως βγαίνουν.☺️

20 ώρες πριν, fysikos είπε

ευχαριστώ

Αυτό που είπε και ο @stelios18120 λίγο wd40 ρίξε.Και εμένα η ασφαλείας εισόδου μου το έκανε και μόλις του έριξα κλείνει λες και της έβαλα βούτυρο.

Αν δεν γίνεται μάλλον πρέπει να φωνάξεις ειδικό να την βγάλει και συνήθως αυτές ρυθμίζουν από μέσα ώστε η γλώσσα να μαζεύεται π.χ. 1 χιλιοστό πιο μέσα ή να βγαίνει πιο έξω αν δεν πιάνει.

11 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Καλησπέρα και από μένα . Θέλω να κάνω επεξεργασία και διαμόρφωση μετάλλων όπως πχ κουτίά από υπολογιστές και ups. Η λαμαρίνα τους είναι σχετικά λεπτή και ψάχνω κάποιο πολυεργαλείο το οποίο με το κατάλληλο τροχάκι να μπορώ να ανοίξω κάποιες ορθογώνιες οπες συγκεκριμένων διαστάσεων. Βασικά θέλω να προσαρμόσω κάποιους διακόπτες ορθογώνιους πάνω στην λαμαρίνα αυτή οπότε φαντάζομαι πως θα πρέπει να κάνω μια χάραξη πρώτα, να τρυπήσω με ένα τρυπάνι πχ 1,1-5 χιλιοστό τις γωνίες, και να κόψω μετά κατά μήκος των πλευρών

Έχω καταλήξει στο krausmann 7690 το οποίο το έχω δουλέψει στο παρελθόν σε ξύλο κυρίως αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν η ισχύς του που ειναι 170W κάνει για αυτές τις δουλειές. Δεν θέλω να κόψω κανά κοιλοδοκό , λεπτοδουλειές απλά όπως τις παραπάνω και κόψιμο πριτσινιών κάποιες φορές

Δε νομίζω με τροχό να κάνεις δουλειά σε λεπτή λαμαρίνα.Πιο πολύ ζημιά θα κάνεις.

Πάρε ένα τέτοιο εργαλείο ή και σκέτο λαμάκι ακόμη το οποίο θα τυλίγεις με κάποιο πανί να μη σου κόβει το χέρι και είσαι οκ για μικρά διακοπτάκια που θέλεις να βάλεις. Ανοίγεις πρώτα τρύπα με το τρυπανάκι όπως είπες και μετά με αυτό τη διαμορφώνεις όπως θέλεις.Το καλύτερο είναι με ένα ντρέμελ αλλά αν δεν έχει έχεις που να δίνεις κανένα 50ευρο..

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 4/12/2018 στις 9:14 ΜΜ, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Με dremel και τροχούς πιο πολύ ζημιά και ταλαιπωρία θα έχεις, ενώ η λάμα του σιδεροπρίονου θα έκανε για πιο μεγάλα ανοίγματα.

Η καλύτερη λύση είναι να κάνεις μερικές τρύπες με τρυπάνι για να αφαιρέσεις υλικό και μετά με μια καλή τριγωνική λίμα να φας τις γωνίες για να γίνουν ορθές. Άμα η λίμα είναι καλή και έχεις τη λαμαρίνα στερεωμένη το υλικό τρώγεται σε δευτερόλεπτα και δεν θα θες πάνω από 5 λεπτά για να κάνεις την κάθε εσοχή

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα κι από μένα!!

Έχω φτιάξει 2 κουτιά ηχείων από κόντρα-πλακέ (153*45*25 εκ.) και θέλω να τα βάψω μαύρο γυαλιστερό, ιδανικά μαύρη λάκα γυαλιστερή (piano black που λέν και στο χωριό μου :) ). Έχω πάρει 2 γνώμες από ξυλουργό και απο χρωματοπώλη.

1. Ο έμπιστος ξυλουργός μου είπε δώστα έξω για βάψιμο κι έχω βρει με 150€
  2. Ο χρωματοπώλης μου λέει να τα βάψω με ριπουλίνη νερού μαύρη γυαλιστερή με 30€ σύνολο (αστάρι, χρώμα, ρολό κλπ)

Εγώ ποιόν να πιστέψω;

Επεξ/σία από Mpiftekis
επιπλέον πληροφορίες
Δημοσ.

Ο ξυλουργός θέλει να πάρει το μεροκάματο και ο άλλος να πάρεις τα υλικά απο τον ίδιο 😐

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε

Ο χρωματοπώλης μου λέει να τα βάψω με ριπουλίνη νερού μαύρη γυαλιστερή με 30€ σύνολο (αστάρι, χρώμα, ρολό κλπ)

To ίδιο πράγμα θα βγεί κ μάλιστα 120 πιο φθηνά. Για το αποτέλεσμα που θες νομίζω ότι η διπολινη έρχεται πιο κοντά σε λάκα.

Βέβαια για πολυ γυαλιστερό αποτέλεσμα καλύτερα να πας σε βερνίκι απόχρωσης βεγκε.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, bill999r είπε

To ίδιο πράγμα θα βγεί κ μάλιστα 120 πιο φθηνά. Για το αποτέλεσμα που θες νομίζω ότι η διπολινη έρχεται πιο κοντά σε λάκα.

Βέβαια για πολυ γυαλιστερό αποτέλεσμα καλύτερα να πας σε βερνίκι απόχρωσης βεγκε.

Αυτό το βερνίκι μπαίνει πάνω απ'το χρώμα, υποθέτω, ε;

Ο δισταγμός μου είναι οι ατέλειες που υπάρχουν στις ενώσεις των ξύλων μεταξύ τους και τα σόκορα των ξύλων που φαίνονται. Αυτά θα καλυφτούν με το αστάρι και το χρώμα ή θα φανούν;

Θα πρέπει να τα περάσω surfacer; Γιατί αν ναι, τότε αυτό βρωμάει κι έχω τις αμφιβολίες μου στο κατά πόσο θα ξεμυρίσει ώστε μετά τα ηχεία να μπουν στο σαλόνι μου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Καλησπέρα κι από μένα!!

Έχω φτιάξει 2 κουτιά ηχείων από κόντρα-πλακέ (153*45*25 εκ.) και θέλω να τα βάψω μαύρο γυαλιστερό, ιδανικά μαύρη λάκα γυαλιστερή (piano black που λέν και στο χωριό μου :) ). Έχω πάρει 2 γνώμες από ξυλουργό και απο χρωματοπώλη.

1. Ο έμπιστος ξυλουργός μου είπε δώστα έξω για βάψιμο κι έχω βρει με 150€
  2. Ο χρωματοπώλης μου λέει να τα βάψω με ριπουλίνη νερού μαύρη γυαλιστερή με 30€ σύνολο (αστάρι, χρώμα, ρολό κλπ)

Εγώ ποιόν να πιστέψω;

Αν δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα της επιφάνειας βαψτα μονος σου, αν σε ενδιαφέρει δώστα εξω.

Η αλλιώς πρέπει να διαθέτεις πιστόλι βαφής για να κάνεις καλή δουλειά και αυτό υπο την προϋπόθεση οτι ξέρεις να το χειρίζεσαι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, divo είπε

Τη ριπουλινη που σου λεει να περασεις ο χρωματοπολης προφανος μιλαει για να τη περασεις με πινελο. η λακα μπορει να περαστει μονο με πιστολι

Κ όμως για το αποτέλεσμα που ζητάει νομίζω ότι με τη  ριπολινη θα πετύχει κάτι πολύ κοντινό σε λάκα.

Τη ριπολινη μπορεί να την εφαρμόσει με ρολακι (2 χέρια κ το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό).

Το βερνίκι με χρώμα είναι πιο μπελαλιδικο αλλά το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Εφαρμογή μόνο με πινελακι και όχι με πιστόλι αλλά τουλάχιστον 3 στρώσεις για μένα.

Όμως αν υπάρχουν ατέλειες,κ δεν θέλεις να φαίνονται να νερά του ξύλου τότε πας σε ριπολινη κ ξεχνάς το βερνίκι.

Αν έχεις κανένα κομμάτι κόντρα πλακέ που να περισσεύει πήγαινε πάρε μια ριπολινη μαύρη gloss ,ασταρωσε πρώτα με βελατουρα κ έπειτα πέρασε δύο χέρια ριπολινης. Ωστόσο σκέψου κ το ματ αποτέλεσμα που είναι πιο ταιριαστό για ηχεία κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κουτια ηχειων απο κοντρα πλακε γιατι; Το κοντρα πλακε εχει νερα στις μεγαλες επιφανειες του και φαινονται στρωματα καπλαμα στα σοκορα του. Τα νερα αντε και θα καταφερεις να τα κρυψεις αλλα τα στρωματα καπλαμα στα σοκορα με τιποτα. Βαλε οσο στοκο θες, σημερα θα δειχνει τελειο, περιμενε τον πρωτο χρονο να περασουν χειμωνα καλοκαιρι να παρουν συστολες-διαστολες και θα δεις πως θα ξαναφαινονται.
Το σωστο υλικο για αυτο ηταν το mdf.

Καμια σχεση το πιστολι με λακα και απολυτος καμια σχεση η βελατουρα-ριπολινα ειδικα με ρολο. Μονο σε θολη φωτογραφια ισως να φαινονται ιδια. Απο κοντα θα φωναζουν.
Βεβαια και 150 για λακα ειναι τρελο δαγκωμα. Με τοσα περνεις αξιολογα ηχεια ετοιμα. Ισως με σπρει να καταφερεις καλυτερο αποτελεσμα, αλλα θελει χερι, εμπειρια να ξερεις να βαφεις με σπρει.

Εγω θα το εκανα με mdf τα κουτια, βιδες απο μεσα να μην κανεις εξωτερικες τρυπες για να αποφυγεις να βαλεις στοκο μετα και ασταρι και βερνικι σε σπρευ. Δεν θα δειχνουν επαγγελματικο βαψιμο αλλα θα ειναι αξιοπρεπεστατα.

Επεξ/σία από orck
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...