Chrisxxx Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Tο πατωμα ειναι σχετικα καλο, δεν εχει τρυπες δηλαδη αλλα 40 χρονια ειδικα εκει που ηταν παλια ραφια δεν καθαρίστηκε ή γυαλίστηκε. Υποθετω οτι θα δοκιμασω πρώτα να ξήσω σοβάδες και να τα καθαρισω και μετα αποφασίζω αναλογα το αποτελεσμα.. Το σκεφτηκα μηπως εβαζα πλακάκια αλλά η πορτα ανοιγει προς τα μεσα οποτε θα θελει τριμαρισμα για να σηκωθεί 1-2εκ. Οσο για τα ραφια οσο και να ψαχνω στο skroutz κλπ βρισκω μονο μεχρι 190-200max θα ήθελα λιγο παραπανω.
mihanikos1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Αν πάρεις τύπου dexion μπορείς να ενώσεις κολώνες και να φτάσεις όσο ύψος θες. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, Chrisxxx είπε Tο πατωμα ειναι σχετικα καλο, δεν εχει τρυπες δηλαδη αλλα 40 χρονια ειδικα εκει που ηταν παλια ραφια δεν καθαρίστηκε ή γυαλίστηκε. Υποθετω οτι θα δοκιμασω πρώτα να ξήσω σοβάδες και να τα καθαρισω και μετα αποφασίζω αναλογα το αποτελεσμα.. Το σκεφτηκα μηπως εβαζα πλακάκια αλλά η πορτα ανοιγει προς τα μεσα οποτε θα θελει τριμαρισμα για να σηκωθεί 1-2εκ. Οσο για τα ραφια οσο και να ψαχνω στο skroutz κλπ βρισκω μονο μεχρι 190-200max θα ήθελα λιγο παραπανω. Για πατωμα δε ξερω, υπαρχουν λυσεις αλλα δε ξερω ποσο ευκολες ειναι στην εφαρμογη. Αν γκουγκλαρεις εταιρίες που φτιαχνουν τετοια ραφια ανετα βρισκεις 250 ειναι κλασικο νουμερο. Το μονο θεμα ειναι πως θα χρειαζεσαι σκαμπο για τα πανω πανω αναλογα και το βαρος. Τυπου dexion προσωπικα δε μου αρεσουν πολυ αν και εχω μιας και ειναι λιγο κουραστικο με τις βιδες αλλα οτι γουσταρει ο καθενας.
Doubt Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, Chrisxxx είπε Tο πατωμα ειναι σχετικα καλο, δεν εχει τρυπες δηλαδη αλλα 40 χρονια ειδικα εκει που ηταν παλια ραφια δεν καθαρίστηκε ή γυαλίστηκε. Υποθετω οτι θα δοκιμασω πρώτα να ξήσω σοβάδες και να τα καθαρισω και μετα αποφασίζω αναλογα το αποτελεσμα.. Το σκεφτηκα μηπως εβαζα πλακάκια αλλά η πορτα ανοιγει προς τα μεσα οποτε θα θελει τριμαρισμα για να σηκωθεί 1-2εκ. Για αποθήκη όλα αυτά; μήπως υπερβάλεις λίγο;
Chrisxxx Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2021 Ίσως, μια φορά θα γίνει όμως μετά 40 χρόνια. Σκέφτομαι μήπως βάλω και ένα χωριό για το router πίσω από την πόρτα όταν έρθει το ftth βολεύει οπότε ας είναι περιποιημένο.
Hamurabi Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Στις 1/3/2021 στις 5:31 ΜΜ, hp8 είπε Παιδια καλησπερα. Εχω αυλη στο σπιτι, εχω κάποιες εξωτερικες πριζες αλλα θελω να βαλω εναν εξωτερικο πινακα ωστε να μπορω νομιμα κ με ασφαλεια να μεταφερω ρευμα στην απέναντι πλευρα της αυλης. Φανταζομαι δεν υπαρχουν πατεντες σε αυτο πρεπει να γινει δουλειά απο ηλεκτρολογο ε; ξερεις κανεις κοστος πανω κάτω;
mynam3 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2021 Γνωρίζει κανείς τι κόστος έχει ένα μποιλερ σε ατομικό λέβητα πετρελαίου, ώστε να ζεσταίνει νερό μέσω αυτού;
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Στις 3/3/2021 στις 5:07 ΜΜ, ΠάρηςΓ είπε Για πατωμα δε ξερω, υπαρχουν λυσεις αλλα δε ξερω ποσο ευκολες ειναι στην εφαρμογη. Αν γκουγκλαρεις εταιρίες που φτιαχνουν τετοια ραφια ανετα βρισκεις 250 ειναι κλασικο νουμερο. Το μονο θεμα ειναι πως θα χρειαζεσαι σκαμπο για τα πανω πανω αναλογα και το βαρος. Τυπου dexion προσωπικα δε μου αρεσουν πολυ αν και εχω μιας και ειναι λιγο κουραστικο με τις βιδες αλλα οτι γουσταρει ο καθενας. Αν μιλα΄με για μικρό αποθηκάκι, εγώ προσωπικά απλά θα το έβαφα με κάποιο χρώμα βιομηχανικών δαπέδων. Δε ξέρω κόστος αλλά πιο ευκολο και αρκετά καλό αποτέλεσμα.
paylidis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, mynam3 είπε Γνωρίζει κανείς τι κόστος έχει ένα μποιλερ σε ατομικό λέβητα πετρελαίου, ώστε να ζεσταίνει νερό μέσω αυτού; αναλογα τα λιτρα, για ενα 80αρι ξεκινας απο 80-90€ και παει κατ αναλογια...
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 11 ώρες πριν, Hamurabi είπε Παιδια καλησπερα. Εχω αυλη στο σπιτι, εχω κάποιες εξωτερικες πριζες αλλα θελω να βαλω εναν εξωτερικο πινακα ωστε να μπορω νομιμα κ με ασφαλεια να μεταφερω ρευμα στην απέναντι πλευρα της αυλης. Φανταζομαι δεν υπαρχουν πατεντες σε αυτο πρεπει να γινει δουλειά απο ηλεκτρολογο ε; ξερεις κανεις κοστος πανω κάτω; Να βάλεις μόνιμο υποπίνακα είναι πρακτικά αλλαγή στην ηλεκτρολογική εγκτάσταση και θεωερητικά θες νέα χαρτιά κλπ κλπ Αν οι πρίζεις είναι "καλές" και σου αρκεί το ρευμα που μπορούν να δώσουν για την "απένατι πελυρά της αυλής" μπορείς απλά να συνδέσεις ένα υποπίνακα μέσω της πρίζας αυτής (να μη πάει η γραμμή στο κυρίως πινακα). Στις 1/3/2021 στις 5:00 ΜΜ, Hamurabi είπε Παιδια σε ενα ξυλινο επιπλο εχει πηχακια καρφωμενα πανω στα οποοα στηριζονται ραφια. Θελω να μετακινησω τα πηχακια ωστε ναχει μεγαλυτερο χώρο το ραφι. Πως βγαίνουν τα πηχακια που εχουν τοποθετηθεί με μικρες προκιτσες; είναι όμως μόνο προκίτσες, ή προκίτσες + κόλλα; (μου έχει τύχει)
Hamurabi Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, DrLo είπε Να βάλεις μόνιμο υποπίνακα είναι πρακτικά αλλαγή στην ηλεκτρολογική εγκτάσταση και θεωερητικά θες νέα χαρτιά κλπ κλπ Αν οι πρίζεις είναι "καλές" και σου αρκεί το ρευμα που μπορούν να δώσουν για την "απένατι πελυρά της αυλής" μπορείς απλά να συνδέσεις ένα υποπίνακα μέσω της πρίζας αυτής (να μη πάει η γραμμή στο κυρίως πινακα). είναι όμως μόνο προκίτσες, ή προκίτσες + κόλλα; (μου έχει τύχει) Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Για να εβαζα εναν υποπινακα μεσω της πριζας αυτηςβτηςνεξωτερικης τι κόστος θαχε λες πανω κατω;
DrLo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 19 λεπτά πριν, Hamurabi είπε Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Για να εβαζα εναν υποπινακα μεσω της πριζας αυτηςβτηςνεξωτερικης τι κόστος θαχε λες πανω κατω; Δε μπορώ να εκτιμήσω. Εξαρτάται πολύ από τα υλικά που θα επιλέξεις. Όμως, γιατί θες υποπινακα; Από ότι καταλαβαίνω θες απλά μερικές πρίζες στην άλλη μεριά τις αυλής. Στην ουσία θες μια μόνιμη , καλά εγκατεστημένη (πχ μέσα σε προστατευτικό σωλήνα) μπαλαντεζα.
zoranb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Σκόνταψα πάνω στο καλώδιο του τηλεφώνου και βγήκε όλη η πρίζα από τον τοίχο και βγήκαν και τα καλώδια με αποτέλεσμα να είναι νεκρό το τηλέφωνο. Πώς μπορώ να το συνδέσω πάλι; Ξέρει κανείς πού πάει το κάθε καλώδιο, ή με ποιά λογική συνδέονται; Ή τέλος πάντων πόσα καλώδια πρέπει να είναι συνδεδεμένα για να λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή; Έχω λαλήσει παιδιά! Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2021 από zoranb
stelakis1914 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zoranb είπε Σκόνταψα πάνω στο καλώδιο του τηλεφώνου και βγήκε όλη η πρίζα από τον τοίχο και βγήκαν και τα καλώδια με αποτέλεσμα να είναι νεκρό το τηλέφωνο. Πώς μπορώ να το συνδέσω πάλι; Ξέρει κανείς πού πάει το κάθε καλώδιο, ή με ποιά λογική συνδέονται; Ή τέλος πάντων πόσα καλώδια πρέπει να είναι συνδεδεμένα για να λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή; Έχω λαλήσει παιδιά! Το μπλε και το μπλε-άσπρο σύνδεσε στις τρύπες 2 και 3 αντίστοιχα. Εναλλακτικά στις 1 και 4. Με ένα μικρό ίσιο κατσαβίδι ανοίγεις τις υποδοχές για το καλώδιο δίνοντας μισή αριστερή στροφή και με στροφή δεξιά τις κλείνεις Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2021 από stelakis1914
zoranb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stelakis1914 είπε Το μπλε και το μπλε-άσπρο σύνδεσε στις τρύπες 2 και 3 αντίστοιχα. Εναλλακτικά στις 1 και 4. Με ένα μικρό ίσιο κατσαβίδι ανοίγεις τις υποδοχές για το καλώδιο δίνοντας μισή αριστερή στροφή και με στροφή δεξιά τις κλείνεις Ποιά είναι η λογική αυτού που προτείνεις για τις θέσεις των καλωδίων; Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2021 από zoranb
Προτεινόμενες αναρτήσεις