Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολιτικό μηχανικό χρειάζεσαι για αυτές τις εργασίες.

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολο να βρεις κάποιον τίμιο και αξιόπιστο. Ειδικά αυτή την περίοδο που η συντεχνία είναι στα πάνω της, με εξοικονομώ, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων κτλ.

Οπλίσου με υπομονή και καλό κουράγιο! 

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 13/2/2021 στις 7:35 ΜΜ, johnyboy είπε

οι πορσελάνες θα είναι villeroy and bosch. το ερώτημα είναι στο εσωτερικό καζανάκι, ήθελε να μου βάλει alca αλλά τους είπα όχι, οπότε ή θα βάλω geberit ή grohe. Τιμή μου είπε είναι απειροελαχιστη ανάμεσα στα 3.

Villeroy ειναι κορυφη αλλα πανάκριβα. Βαλε geberit που ειναι γνωστα στην Ελλάδα για καζανακι. Βγαζει και πορσελανες πλεον η geberit αλλα δε τις θεωρω τοσο καλες

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Villeroy ειναι κορυφη αλλα πανάκριβα. Βαλε geberit που ειναι γνωστα στην Ελλάδα για καζανακι. Βγαζει και πορσελανες πλεον η geberit αλλα δε τις θεωρω τοσο καλες

Μάλλον θα επιλέξω geberit αντί grohe μαζί με τις villeroy. ευχαριστώ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnyboy είπε

Μάλλον θα επιλέξω geberit αντί grohe μαζί με τις villeroy. ευχαριστώ 

Δε ξερω για grohe αλλα geberit μια χαρα είναι και εχει και αλλα ειδη σιφωνια κτλ. Εγω εβαλα και σιφωνια geberit που ειναι πολυ καλα ειδικα το space saving. Σε βρυσες πάντως δε θα εβαζα grohe οσα εχω δει δεν ειναι τοσο καλες σε φθορες κατα τη γνώμη μου. Αν εχεις λεφτα για villeroy δες και hansgrohe αφου πας σε γερμανικα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε ξερω για grohe αλλα geberit μια χαρα είναι και εχει και αλλα ειδη σιφωνια κτλ. Εγω εβαλα και σιφωνια geberit που ειναι πολυ καλα ειδικα το space saving. Σε βρυσες πάντως δε θα εβαζα grohe οσα εχω δει δεν ειναι τοσο καλες σε φθορες κατα τη γνώμη μου. Αν εχεις λεφτα για villeroy δες και hansgrohe αφου πας σε γερμανικα.

προς το παρόν έχω καταλήξει στα παρακάτω :

λεκάνες κρεμαστές villeroy, καζανάκι geberit, βρύσες ντουζ κλπ hansgrohe, ντουζιέρες ideal standard, μπανιέρα και μια 3η απλή κλασσική τουαλέτα μια μάρκα που δεν την θυμάμαι. νιπτήρες δεν θυμάμαι επειδή μου άρεσε το σχέδιο και δεν κοίταξα μάρκα. τίποτα δεν ειναι κινέζικο πάντως ακόμα και από τις άγνωστες μάρκες. 

Δημοσ.

Έχει κανείς άποψη για την laufen? είναι ψιλό φωτιά στις τιμές και σκέφτομαι αν αξίζει για τιμές της. λίγο που έψαξα δεν βρήκα και πολλές πληροφορίες. 

Δημοσ.
Στις 12/2/2021 στις 7:50 ΜΜ, skarlet74 είπε

Προς θεού δεν πρόκειται να το παίξω ηλεκτρολόγος.  Πιο πολύ ήθελα να καταλάβω αν πρέπει να προετοιμάζομαι για να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη ή αν το πρόβλημα είναι μόνο η εστία να τη γλιτώσω με ενα πενηνταρικο. έχω το διάγραμμα όλης της κουζίνας και πλακέτα δεν βλέπω να έχει πάντως. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θερμά.

@skarlet74

Sorry τωρα ειδα την απαντηση. Αν δεν εχει πλακέτα τοτε πας για αλλαγή διακόπτη. Μερικές κουζίνες εχουν ολους τους διακόπτες μαζι, αλλες μεμονωμένους. Ο διακόπτης βαζει σε σειρά ή παράλληλα τις αντιστάσεις στο καθε ματι, ανάλογα πως ειναι η διαταξη και ετσι προσθέτει η αφαιρεί τα συνολικά watts τους. Αφού σου δουλεύει παντα στο φουλ, τοτε το σφάλμα ειναι στον διακόπτη (εχει κολλημένη κάποια επαφή).

Capture.JPG

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια σκεπη γυρω στα 5 τετραγωνικα που ειναι χωρις πλάκα μπετου. Ειναι με κεραμυδια πάνω απο σκαλα. Το θεμα ειναι οτι οταν βρεχει μερικες φορες μπαινει νερο. Νομιζω παντως πως δεν ειναι και πολυ στεγανη μιας και αν φυσαει πρεπει να μπαινει αερας. Ειχα ζητησει παλαια χωρις να ξερω τι συμβαινει απο εταιρία μονωσεων προσφορα και μου ειπαν για τη σκεπη 5 τετραγωνικών 1500€ + ΦΠΑ για περιμετρικη στεγανοποιηση και χωρις εγγυηση ια το αποτελεσμα μιας και λεει δε ξερω τι γινεται απο κατω απο τα κεραμυδια. Δεν ειχα ζητησει μονο αυτο αλλα αυτο ηταν εξτρα τιμη.

Τελικα ειχα κανει με 300ευρω απο εναν κεραμοσκεπα δουλειά αλλα πάλι μπαίνουν σε καποια σημεια νερα. Σκεφτομαι οτι μπορει λογω αερα να περναει απο κάτω. 

Μια λυση που σκεφτομαι ειναι ολικη ανακατασκευη με θερμομονωση αλλα δε ξερω αν γινεται ευκολα μιας και δεν εχει πλακα να πατησει. Με το που εκλεισα το χωρο που ειναι η σκεπη ειδα διαφορα στη θερμοκρασία του σπιτιου γιατι γινοταν ρευμα για καποιο λογω θερμο -> ψυχρο. Αν εριχνες σκονη φαινοταν οτι πηγαινε προς τα εκει.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εχω μια σκεπη γυρω στα 5 τετραγωνικα που ειναι χωρις πλάκα μπετου. Ειναι με κεραμυδια πάνω απο σκαλα. Το θεμα ειναι οτι οταν βρεχει μερικες φορες μπαινει νερο. Νομιζω παντως πως δεν ειναι και πολυ στεγανη μιας και αν φυσαει πρεπει να μπαινει αερας. Ειχα ζητησει παλαια χωρις να ξερω τι συμβαινει απο εταιρία μονωσεων προσφορα και μου ειπαν για τη σκεπη 5 τετραγωνικών 1500€ + ΦΠΑ για περιμετρικη στεγανοποιηση και χωρις εγγυηση ια το αποτελεσμα μιας και λεει δε ξερω τι γινεται απο κατω απο τα κεραμυδια. Δεν ειχα ζητησει μονο αυτο αλλα αυτο ηταν εξτρα τιμη.

Τελικα ειχα κανει με 300ευρω απο εναν κεραμοσκεπα δουλειά αλλα πάλι μπαίνουν σε καποια σημεια νερα. Σκεφτομαι οτι μπορει λογω αερα να περναει απο κάτω. 

Μια λυση που σκεφτομαι ειναι ολικη ανακατασκευη με θερμομονωση αλλα δε ξερω αν γινεται ευκολα μιας και δεν εχει πλακα να πατησει. Με το που εκλεισα το χωρο που ειναι η σκεπη ειδα διαφορα στη θερμοκρασία του σπιτιου γιατι γινοταν ρευμα για καποιο λογω θερμο -> ψυχρο. Αν εριχνες σκονη φαινοταν οτι πηγαινε προς τα εκει.

βρες ένα πάνελ να σου κάνει αισθητικά και βάλτο

αν και μάλλον έχεις πρόβλημα στην περίμετρο

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα ,  εχω στο μαγαζί πάτωμα laminate το οποίο εχει περαστεί πριν από 8 χρόνια , και στην είσοδο έχει χαλάσει από τα νερά που μπαίνουν λόγο βροχής κτλ. Πρέπει να αλλαχτούν 4-5 κομμάτια (έχω κρατήσει εξτρά που περίσσεψαν). Εχω τηλεφωνήσει σε 3 ξυλουργούς-μαραγκούς και ολοι μου έχουν απαντήσει οτι δεν γινεται να αλλαχτούν μονο λίγα κομμάτια και οτι πρέπει να αλλαχτεί όλο το πάτωμα (100+ τετραγωνικά !). Ισχύει κάτι τέτοιο??? παραθετω και φωτογραφίες απο το σημείο για να καταλάβετε.

spacer.pngspacer.pngspacer.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sstratos είπε

Καλημέρα ,  εχω στο μαγαζί πάτωμα laminate το οποίο εχει περαστεί πριν από 8 χρόνια , και στην είσοδο έχει χαλάσει από τα νερά που μπαίνουν λόγο βροχής κτλ. Πρέπει να αλλαχτούν 4-5 κομμάτια (έχω κρατήσει εξτρά που περίσσεψαν). Εχω τηλεφωνήσει σε 3 ξυλουργούς-μαραγκούς και ολοι μου έχουν απαντήσει οτι δεν γινεται να αλλαχτούν μονο λίγα κομμάτια και οτι πρέπει να αλλαχτεί όλο το πάτωμα (100+ τετραγωνικά !). Ισχύει κάτι τέτοιο??? παραθετω και φωτογραφίες απο το σημείο για να καταλάβετε.

Επειδή ειναι κουμπωτά μεταξύ των είναι κομματάκι δύσκολο αλλά στην περίπτωση σου θεωρω ότι γίνεται κ σχετικά εύκολα μάλιστα καθως έχεις πρόσβαση κάτω από το μεταλλικο καλύπτρο να τα αφαιρέσεις - προσθέσεις συρταρωτα 

εντιτ ούτε μια ώρα δουλειά σύνολο...... ίσως για αυτό δεν θέλουν να το αναλάβουν γιατί θα πρέπει να ζητήσουν «λίγα»

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Γινεται απλα ειναι μικρή δουλειά για να ασχοληθουν. Σιγα μην ερθει δηλαδη για 200ευρω ποσα θελει.

• Like 1
Δημοσ.

Τι βλακείες σου λένε!!!! Απλώς πρέπει να βγει από την άκρη η σειρά, μέχρι εκεί που είναι η ζημιά, και να ξανακουμπωθεί πάλι.

Δεν την ψάχνεις για κανένα φιλμ προστασίας στην είσοδο, να προστατέψεις τα καινούργια;

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Τι βλακείες σου λένε!!!! Απλώς πρέπει να βγει από την άκρη η σειρά, μέχρι εκεί που είναι η ζημιά, και να ξανακουμπωθεί πάλι.

Δεν την ψάχνεις για κανένα φιλμ προστασίας στην είσοδο, να προστατέψεις τα καινούργια;

τι εννοεις?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sstratos είπε

τι εννοεις?

Κάτι στιλ αυτοκόλλητο - προστατευτικό δαπέδου. Δεν το έχω ψάξει όλο και κάτι θα υπάρχει όμως.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...