Daxxi23 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 30 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Καπλαμας ειναι και απο τι φαίνεται εχει φύγει το βερνίκι και ισως και μερος απο το ξυλο (δεν μπορω να καταλαβω απο την φωτογραφία). Θα πρεπει να βρεις ενα βερνίκι οσο πιο κοντα στην ιδια απόχρωση για να μην φαίνεται η διάφορα με την εξωτερική μεριά και να το βάψεις όλο το πίσω κομματι της πόρτας για να φαίνεται ομοιόμορφο. Δες εδω αναφέρει πολλες πληροφορίες. ΥΓ υπαρχουν και Μολύβια ρετουσαρίσματος, ισως να κανεις δουλεια και με ενα τετοιο αν βρεις την σωστη απόχρωση Σε ευχαριστώ Πέτρο, έμαθα μόλις και τι σημαίνει καπλαμάς. Θα δοκιμάσω πρώτα να ταίσω τις γρατζουνιές με καρύδι και να βρω κανένα μολύβι στο χρώμα αυτό το μαόνι αλλιώς δε βλέπω να μπαίνω στη διαδικασία καν. Να σαι καλά! 1
papoys1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Daxxi23 είπε Σε ευχαριστώ Πέτρο, έμαθα μόλις και τι σημαίνει καπλαμάς. Θα δοκιμάσω πρώτα να ταίσω τις γρατζουνιές με καρύδι και να βρω κανένα μολύβι στο χρώμα αυτό το μαόνι αλλιώς δε βλέπω να μπαίνω στη διαδικασία καν. Να σαι καλά! Δεν κάνεις τίποτε με μολύβια και τοπική βαφή. Για μένα ψιλό γυαλόχαρτο ξύσιμο όλης της επιφάνειας και περισσότερο στα σημεία ξυσίματος και πέρασμα δύο χέρια με βερνίκι ίδιας απόχρωσης που θα βρεις από ένα χρωματολόγιο. Εάν οι γρατσουνιές έχουν βαθουλώματα πρώτα στοκάρισμα με ξυλόστοκο καλό ξύσιμο και μετά βάψιμο. Θα διαλέξεις ξυλόστοκο κοντά στο χρώμα της πόρτας έστω λίγο πιο ανοιχτό όχι πιο σκούρο. Με ένα κιλό βερνίκι κάνεις τη δουλέια σου. 1
johnagelo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα , Μένω σε ένα 2ροφο σπιτι (μεζονετα 1ος και 2ος οροφος) .Ανεβαίνεις στον πρώτο όροφο , μπαίνεις μέσα στο σπίτι και η σκάλα μέσα απο το σπίτι συνεχίζει στον 2ρο όροφο και μετά στην ταράτσα . Στην ταράτσα ειναι ενα μικρό δωμάτιο το οποιο δεν θα ήθελα να χάνω θερμοκρασία όταν ανοίγω τα καλοριφέρ μέσα στο σπίτι .Έχω σκεφτεί να βάλω μια πόρτα με 2πλο τζάμι (μπαλκονοπορτα) στην μέση της σκάλας που πάει στην ταράτσα . Μου πρότειναν και ηλεκτρικό ρολό αλλά δεν θα ήθελα να χάσω το φώς που μπαίνει γιατι η σκάλα έχει παράθυρο. Είναι άσχημο που η πορτα θα είναι στην μέση της σκάλας? να την βάλω στο πρώτο σκαλί? Εχετε καποια καλή ιδεα ?? Συγνώμη για το πρόχειρο σχέδιο 😁 Ευχαριστώ! Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2021 από johnagelo
ΠάρηςΓ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εβαψα γυρω στα 200 τετραγωνικά με vitex satin eco και vitex teflon και vitex eco. Γενικά δεν ειμαι πολυ ικανοποιημένος. Ενα προβλημα που ειχα ηταν με τη καλυπτικότητα. Ναι μεν καλυπταν ολα ευκολα το παλαιο χρωμα αλλα λεκέδες η στοκαρίσματα με τσιμεντοειδη στοκο παρετινα δε τα κάλυπταν εντελως παρα μονο με το τεταρτο χέρι! Δε ξέρω γιατι ειχα αυτο το προβλημα παρότι δοκιμασα με τα πιο ακριβα αστάρια τοσο vitex και vivechrom 2 χέρια με αρκετη χρονικη αποσταση. Ειχε βαψει επαγγελματίας με τα ιδια χρωματα ενα δωματιο και μου ειχε κανει το ιδιο σχολιο οτι δε καλύπτουν τα χρωματα της vitex. Ελεγα πως θα ειχε κανει κάποιο λαθος αλλα το διαπιστωσα και εγω έπειτα. Οι αραιώσεις ηταν εντος τον ορίων. Με λιγότερη αραίωση ειχα προβληματα με φυσαλιδες που δε σκαγανε με τιποτα. Ρολο είχα πάρει τα πιο καλα που μπορουσα rollex, zita, morris 1cm περιπου για σπατουλαριστο γουνινα ή microfiber. Μηπως φταίει η μάρκα; Παντως με το απλο vitex eco δεν ειχα τοσο θεμα οσο με τα αλλα (teflon/satin). Μετα απο 2 χέρια πχ. Λογω μεταφορων μου σπασαν αρκετες γωνιες οποτε θα γινει ενα ελαφρυ τριψιμο και ασταρωμα/βαψιμο με αλλη μάρκα προς το καλοκαιρι και καθως και επισκευες ωπου εχει υγρασίες λογω διαρροών που ειχα κτλ. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2021 από ΠάρηςΓ
Thanasis Kon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Καλησπερα στην ομαδα. Τον Σεπτεμβριο τοποθετησα σε εναν ξυλολεβητα βεντιλατερ για εξοικονομηση ξυλων αλλα και ρυθμιση της θερμοκρασιας εντος σπιτιου. Ο μαστορας προτεινε να μονωσουμε την πορτα του λεβητα, για να μην παιρνει καθολου οξυγονο ο λεβητας οταν το βεντιλατερ ειναι κλειστο και οταν ο θερμοστατης χωρου δινει εντολη να ανοιγει. Επισης, στις λειτουργιες του βεντιλατερ υπαρχει και η λειτουργια της συντηρησης φλογας οπου ρυθμιζεις καθε ποσα λεπτα θα αναβει το βεντιλατερ για να δινει οξυγονο και να εχει τα ξυλα σε stand by. Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι ειτε το βεντιλατερ ειναι ανοιχτο ειτε οχι τα ξυλα καιγονται με αποτελεσμα το σπιτι να γινεται φουρνος. Αυτο πιστευω γινεται επειδη απο καπου ''μπαζει'' . 1) Εχω δει κατι μονωτικες πυριμαχες υαλοταινιες που μπαινουν στις πορτες του λεβητα και ετσι δεν υπαρχει καποια εισροη οξυγονου στο θαλαμο που βρισκονται τα ξυλα. Θα κανουν δουλεια ή εχετε να προτεινετε κατι αλλο; 2) Ο θερμοστατης αναβει περιπου στο 25 και μετα με αποτελεσμα να μην μπορουμε να ρυθμισουμε τη θερμοκρασια του σπιτιου. Υπαρχει καποιος σχετικα vfm θερμοστατης που προτεινετε; Ευχαριστω. 1
Doubt Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Thanasis Kon είπε Ο θερμοστατης αναβει περιπου στο 25 και μετα με αποτελεσμα να μην μπορουμε να ρυθμισουμε τη θερμοκρασια του σπιτιου. Υπαρχει καποιος σχετικα vfm θερμοστατης που προτεινετε; Τι θερμοστάτης είναι αυτός που έχετε;
meletis_m Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Thanasis Kon είπε Καλησπερα στην ομαδα. Τον Σεπτεμβριο τοποθετησα σε εναν ξυλολεβητα βεντιλατερ για εξοικονομηση ξυλων αλλα και ρυθμιση της θερμοκρασιας εντος σπιτιου. Ο μαστορας προτεινε να μονωσουμε την πορτα του λεβητα, για να μην παιρνει καθολου οξυγονο ο λεβητας οταν το βεντιλατερ ειναι κλειστο και οταν ο θερμοστατης χωρου δινει εντολη να ανοιγει. Επισης, στις λειτουργιες του βεντιλατερ υπαρχει και η λειτουργια της συντηρησης φλογας οπου ρυθμιζεις καθε ποσα λεπτα θα αναβει το βεντιλατερ για να δινει οξυγονο και να εχει τα ξυλα σε stand by. Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι ειτε το βεντιλατερ ειναι ανοιχτο ειτε οχι τα ξυλα καιγονται με αποτελεσμα το σπιτι να γινεται φουρνος. Αυτο πιστευω γινεται επειδη απο καπου ''μπαζει'' . 1) Εχω δει κατι μονωτικες πυριμαχες υαλοταινιες που μπαινουν στις πορτες του λεβητα και ετσι δεν υπαρχει καποια εισροη οξυγονου στο θαλαμο που βρισκονται τα ξυλα. Θα κανουν δουλεια ή εχετε να προτεινετε κατι αλλο; 2) Ο θερμοστατης αναβει περιπου στο 25 και μετα με αποτελεσμα να μην μπορουμε να ρυθμισουμε τη θερμοκρασια του σπιτιου. Υπαρχει καποιος σχετικα vfm θερμοστατης που προτεινετε; Ευχαριστω. Επειδή έχω ξυλολέβητα . Κανονικά θέλει buffer ωστε να στέλνει τη ενεργεια που περισσεύει αφου κλεισει ο θερμοστατης χωρου στο buffer . Βάλε καμία φωτογραφία το μηχάνημα όπως και επίσης τι κοντρόλερ έχει ο ξυλολέβητας . Η πόρτα του δέν είχε ήδη μόνωση ; Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες . Εάν κλείσει η ηλεκτροβανα και εχει φωτια το καζάνι θα σκάσουν οι βαλβίδες . Μπορείς να δείς για κοντρόλέρ στο ξυλολέβητα , υπάρχουν αναλόγως τι διαθέτεις . Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από meletis_m
Thanasis Kon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 19 ώρες πριν, Doubt είπε Τι θερμοστάτης είναι αυτός που έχετε; Είναι παλιός θερμοστάτης χώρου όπου παλαιότερα ήταν συνδεδεμενος με λεβητα πετρελαίου. 19 ώρες πριν, meletis_m είπε Επειδή έχω ξυλολέβητα . Κανονικά θέλει buffer ωστε να στέλνει τη ενεργεια που περισσεύει αφου κλεισει ο θερμοστατης χωρου στο buffer . Βάλε καμία φωτογραφία το μηχάνημα όπως και επίσης τι κοντρόλερ έχει ο ξυλολέβητας . Η πόρτα του δέν είχε ήδη μόνωση ; Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες . Εάν κλείσει η ηλεκτροβανα και εχει φωτια το καζάνι θα σκάσουν οι βαλβίδες . Μπορείς να δείς για κοντρόλέρ στο ξυλολέβητα , υπάρχουν αναλόγως τι διαθέτεις . Ο λεβητας είναι παλιός. Τουλάχιστον 20 ετιας. Επειδή δε γνωρίζω πολλά επι του θέματος παραθέτω φωτογραφίες.
Doubt Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 11 λεπτά πριν, Thanasis Kon είπε Είναι παλιός θερμοστάτης χώρου όπου παλαιότερα ήταν συνδεδεμενος με λεβητα πετρελαίου. Αλλαγή οπωσδήποτε με σύγχρονο ψηφιακό π.χ. https://www.skroutz.gr/s/5969884/Olympia-Electronics-BS-812.html 1
Thanasis Kon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, Doubt είπε Αλλαγή οπωσδήποτε με σύγχρονο ψηφιακό π.χ. https://www.skroutz.gr/s/5969884/Olympia-Electronics-BS-812.html Είμαι ανάμεσα σε αυτόν που έστειλες και σε έναν Siemens που είναι ο πιο διάσημος στο σκρουτζ (νομίζω 34€).Πάω βάσει κριτικών. Εσύ ποιον προτείνεις;
Doubt Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, Thanasis Kon είπε Είμαι ανάμεσα σε αυτόν που έστειλες και σε έναν Siemens που είναι ο πιο διάσημος στο σκρουτζ (νομίζω 34€).Πάω βάσει κριτικών. Εσύ ποιον προτείνεις; Τον έχω αυτόν που έγραψα, αλλά τον άλλον δεν τον γνωρίζω οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Όποιον και να πάρεις, καμία σχέση με αυτόν που έχεις(τον είχα παλιά).
Thanasis Kon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 20 λεπτά πριν, Doubt είπε Τον έχω αυτόν που έγραψα, αλλά τον άλλον δεν τον γνωρίζω οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Όποιον και να πάρεις, καμία σχέση με αυτόν που έχεις(τον είχα παλιά). Οκ ευχαριστώ. Γνωρίζεις τίποτα για το κοντρολερ που έστειλα πιο πάνω; αν ναι έχεις κάποιες ρυθμίσεις να προτείνεις;
meletis_m Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, Thanasis Kon είπε Οκ ευχαριστώ. Γνωρίζεις τίποτα για το κοντρολερ που έστειλα πιο πάνω; αν ναι έχεις κάποιες ρυθμίσεις να προτείνεις; o κοντρολλερ είναι της olympia που εχει επάνω στο ξυλολέβητα . Μπορείς να ρυθμισεις το ποσοστο του μοτέρ ποσο να φυσάει και διάφορες άλλες παραμέτρους . Το κυκλοφορητη βαλτο να ξεκινάει μετα τους 45 βαθμους . Επίσης ο συντηρητης σου εχει ελένξει ποτε το δοχειο διαστολής ; Βγάλε εάν θές καλυτερες φωτογραφιες το μηχανημα γυρω γυρω . Επίσης μόνωσε και τις σωληνώσεις . Εκτός εαν επηρεαζεται η φωτογραφια και οντως εχουν μονωθεί .
Thanasis Kon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 40 λεπτά πριν, meletis_m είπε o κοντρολλερ είναι της olympia που εχει επάνω στο ξυλολέβητα . Μπορείς να ρυθμισεις το ποσοστο του μοτέρ ποσο να φυσάει και διάφορες άλλες παραμέτρους . Το κυκλοφορητη βαλτο να ξεκινάει μετα τους 45 βαθμους . Επίσης ο συντηρητης σου εχει ελένξει ποτε το δοχειο διαστολής ; Βγάλε εάν θές καλυτερες φωτογραφιες το μηχανημα γυρω γυρω . Επίσης μόνωσε και τις σωληνώσεις . Εκτός εαν επηρεαζεται η φωτογραφια και οντως εχουν μονωθεί . Έχω δει τις λειτουργίες. Ο κυκλοφορητης είμαι ρυθμισμενος να ξεκινάει από τους 45 βαθμούς.Το θέμα μου είναι ότι ο λεβητας όταν κλείνω την πόρτα συνεχίζει να έχει φωτιά ενώ κανονικά θα έπρεπε να μην έχει λόγω έλλειψης οξυγόνου.
papoys1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2021 Η φωτιά στο ξύλο δεν μπορεί να σβήσει τελείως. Λίγος αέρας θα μπαίνει όσο και αν κλείσεις έστω από το σημείο διαφυγής του καπνού (καμινάδα) την οποία δεν μπορεί να κλείσεις εντελώς. Δεν γίνεται να σβήσει τελείως η φωτιά όπως γίνεται σε ένα λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου όταν πιάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία. Πρέπει να συνηθίσεις σε αυτή την κατάσταση να προσαρμοστείς και να βάζεις τα ξύλα που απαιτούνται και όχι φουλάρουμε με ξύλα και όταν το σπίτι πιάσει θερμοκρασία κλείνουμε το κουμπί. Η θερμοκρασία στο λέβητα θα υπάρχει το νερό θα συνεχίσει να ζεσταίνεται ο κυκλοφορητής πρέπει να είναι ανοιχτός. Άρα αυτό που είπα ρυθμίζεις τα ξύλα σου γιατί δεν γίνεται να τα σβήσει τελείως όταν πιάσει το σπίτι τη θερμοκρασία που θέλεις. Ξυλόσομπα έχω και αν βάλω μεγάλο ξύλο ειδικά ελιάς δεν γίνεται να σταματήσω την άνοδο της θερμοκρασίας και ας της κλείσω τον αέρα από παντού και ανοίγω λίγο παράθυρο. Ίσα ίσα που το κλείσιμο του αέρα σε αυτές τις συσκευές δημιουργεί μεγαλύτερη θερμοκρασία γιατί εκμεταλεύονται όλη τη θερμότητα η οποία μένει εσωτερικά και δεν φεύγει από το μπουρί ή την καμινάδα . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις