meletis_m Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, kanesaxo είπε Νουμπίστικη ερώτηση. Εξαέρωση τα καλοριφερ τα κανουμε οταν εχουν ζεσταθεί φουλ; Για ποιό λόγο θές να κάνεις εξαέρωση ; Έκανες κάποια εργασία και ξανά συμπλήρωσες νερά ;
mixos23 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Καλη χρονια σε ολους...ας γραψω και εγω κατι που με απασχολει μηπως μπορεσει καποιος να με βοηθησει.. Ειμαι σε φαση ανακαινισης στο σπιτι,εχω στο προγραμμα καινουργια κουζινα και καποια επιπλα. μεχρι στιγμης εχω μιλησει με δυο ξυλουργους.τον εναν μου τον συστησε ενας αρχιτεκτονας και εχω καλο feeback απο γνωστη που εχει δουλεψει μαζι του και ο αλλος ειναι οικογενειακη επιχειρηση που την γνωριζουμε πολλα χρονια (ειχαν κανει καποιες δουλειες παλια για την οικογενεια) Το θεμα ειναι πως διαλεγεις o πρωτος ειναι πιο ακριβος και φαινεται απλα οτι ψαχνεται λιγο περισσοτερο με τις εξελιξεις και καινουργια προιοντα ο δευτερος μου μιλησε για ποιοτητα υλικων και οτι θα μου κοψει και στην τιμη. η διαφορα για τα ιδια πραγματα δεν ειναι και τοσο μικρη ισως και -1.5 με 2Κ αλλα φαινεται λιγο πιο "old school" (μπορει να ειναι ιδεα μου ομως) υπαρχουν διαφορες σε ποιοτητες στα ξυλα? δηλαδη αν σου πουν πχ και οι δυο mfd-λακα κλπ. γιατι η κουζινα πχ θα γινει λευκη μην αρχισει να κιτρινιζει μετα απο λιγο καιρο τα σχεδια υπαρχουν ηδη οποτε απλα θα τα δημιουργησουν... καμια συμβουλη ωστε να μπορεσω να επιλεξω ευκολοτερα?? Ευχαριστω!
meletis_m Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, mixos23 είπε Καλη χρονια σε ολους...ας γραψω και εγω κατι που με απασχολει μηπως μπορεσει καποιος να με βοηθησει.. Ειμαι σε φαση ανακαινισης στο σπιτι,εχω στο προγραμμα καινουργια κουζινα και καποια επιπλα. μεχρι στιγμης εχω μιλησει με δυο ξυλουργους.τον εναν μου τον συστησε ενας αρχιτεκτονας και εχω καλο feeback απο γνωστη που εχει δουλεψει μαζι του και ο αλλος ειναι οικογενειακη επιχειρηση που την γνωριζουμε πολλα χρονια (ειχαν κανει καποιες δουλειες παλια για την οικογενεια) Το θεμα ειναι πως διαλεγεις o πρωτος ειναι πιο ακριβος και φαινεται απλα οτι ψαχνεται λιγο περισσοτερο με τις εξελιξεις και καινουργια προιοντα ο δευτερος μου μιλησε για ποιοτητα υλικων και οτι θα μου κοψει και στην τιμη. η διαφορα για τα ιδια πραγματα δεν ειναι και τοσο μικρη ισως και -1.5 με 2Κ αλλα φαινεται λιγο πιο "old school" (μπορει να ειναι ιδεα μου ομως) υπαρχουν διαφορες σε ποιοτητες στα ξυλα? δηλαδη αν σου πουν πχ και οι δυο mfd-λακα κλπ. γιατι η κουζινα πχ θα γινει λευκη μην αρχισει να κιτρινιζει μετα απο λιγο καιρο τα σχεδια υπαρχουν ηδη οποτε απλα θα τα δημιουργησουν... καμια συμβουλη ωστε να μπορεσω να επιλεξω ευκολοτερα?? Ευχαριστω! Επειδή έχω συγγενή ξυλουργό -επιπλοποίο . Σαφώς στό κόστος παίζει ρόλο η ποιότητα ξύλου ακόμα και το χρώμα ,αλλα και τι υλικά -μηχανισμό θα επιλέξεις . Εννοώ απο εταιρεία . Τι έχεις σκοπό να φτιάξεις κουζίνα ή καθιστικό ; 1
mixos23 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, meletis_m είπε Επειδή έχω συγγενή ξυλουργό -επιπλοποίο . Σαφώς στό κόστος παίζει ρόλο η ποιότητα ξύλου ακόμα και το χρώμα ,αλλα και τι υλικά -μηχανισμό θα επιλέξεις . Εννοώ απο εταιρεία . Τι έχεις σκοπό να φτιάξεις κουζίνα ή καθιστικό ; Καλησπερα,κουζινα + καποια αλλα οπως ενα μπουφε.ενα παγκο για σταντ στην κουζινα,επιπλο τηλεορασης και κατι αλλα.. το θεμα ειναι οτι ειμαι ασχετος με ολα αυτα δεν ξερω τι να ψαξω.ρωτησω.. δηλαδη μου ειπαν και οι δυο λακα,οκ αλλα τι ξυλο ειναι? και αυτο το ξυλο που ειναι εχει κατηγοριες ποιοτητας?το χρωμα που λες πχ ειναι θεμα εταιρειας? ειναι θεμα "υλικου"? τερμα ασχετος οπως καταλαβαινεις οποτε αν μπορεις να μου πεις 2-3 πραγματα θα με βοηθουσες πολυ..
meletis_m Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, mixos23 είπε Καλησπερα,κουζινα + καποια αλλα οπως ενα μπουφε.ενα παγκο για σταντ στην κουζινα,επιπλο τηλεορασης και κατι αλλα.. το θεμα ειναι οτι ειμαι ασχετος με ολα αυτα δεν ξερω τι να ψαξω.ρωτησω.. δηλαδη μου ειπαν και οι δυο λακα,οκ αλλα τι ξυλο ειναι? και αυτο το ξυλο που ειναι εχει κατηγοριες ποιοτητας?το χρωμα που λες πχ ειναι θεμα εταιρειας? ειναι θεμα "υλικου"? τερμα ασχετος οπως καταλαβαινεις οποτε αν μπορεις να μου πεις 2-3 πραγματα θα με βοηθουσες πολυ.. Από όσα έχω ακούσει όσες φορές έχω πάει στο μαγαζί . H λάκα απο οτί έχω ακούσει είναι ακρυλικό χρώμα για να δώσει αίσθηση γυαλάδας στο τέλος . Για παράδειγμα εμάς σαλόνι - κουζίνα είναι ατόφιο ξύλο κερασιάς . Είναι και βαρύ Επίσης όταν είπα για μηχανισμούς στο κόστος είναι π.χ η εταιρεία μεντεσέδων που θα βάλει υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες , εάν θές να σου βάλει και φρένο στα αμορτισέρ ντουλαπιών .
bill999r Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Πάντα η λακα αλλά κ οτιδήποτε επιλέξεις εφαρμόζεται σε mdf. Όμως η λακα απαιτεί πολύ καλή εφαρμογή για να αντέξει στο χρόνο. Ουσιαστική πρόκειται για βαφή του mdf και έπειτα θέλει πολύ καλό βερνίκωμα. Εγώ δεν θα ρίσκαρα με λάκα γτ το αποτέλεσμα ανάλογα τον βαφέα μπορεί να διαφέρει και ως προς χρώμα κ προς αντοχή. Κάποιες εταιρίες εφαρμόζουν σύστημα με ψήσιμο σε φούρνο μετά το βερνίκωμα ώστε το βερνίκι να σκληραίνει ακόμα πιο πολυ. Εγώ θα σου πρότεινα βακελίτη από κάποια καλή εταιρία. Είναι πολύ ανθεκτικός και το αποτέλεσμα είναι σταθερό. Τέλος και πιο βασικό είναι πολύ πιο ανθεκτικός στα χτυπήματα από ότι η λάκα. Για κουζίνα αν θες πολύ γυαλιστερό αποτέλεσμα πέρα από ορισμένους βακελίτες δες κ τζαμί lacobel. Σε μια κουζίνα οι μηχανισμοί είναι αυτοί που αυξάνουν το κόστος. Για παράδειγμα οι blum είναι οι πιο ακριβοί που κυκλοφορούν. Υπάρχουν και άλλες φθηνότερες μάρκες. 2
acomaedo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Στις 31/12/2020 στις 4:32 ΜΜ, panos4tw είπε Έχω επιφυλάξεις για αυτό, πιθανόν να εξαρτάται από την τεχνολογία του κλιματιστικού. Το δικό μου , lg artcool, έχει ειδικο mode αφυγρανσης μεν, αλλά ακόμα και όταν δουλεύει απλά στο ζεστό κάνει αφυγρανση (με μάλλον μετριο Ρυθμό βέβαια) το οποίο φαίνεται και απο το υγρασιομετρο που έχω αλλά και και από τα νερά που τρέχουν από την εξωτερική μονάδα όταν μέσα έχει υγρασία. Βέβαια όπως είπαν και οι προλαλησαντες, το άνοιγμα των παραθύρων είναι πολύ πιο και αποτελεσματικό και θα έλεγα ότι και 5-10 λεπτά κάνουν τεράστια διαφορά. Ρίχνει την σχετική υγρασία λόγω ανόδου της θερμοκρασίας. Η ποσότητα υγρασίας στον χώρο δεν αλλάζει όμως.
skoudinio Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα καλή χρονιά. Έχω έναν απορροφητηρα candy https://www.bestprice.gr/item/2153396451/geman-425-2405-syromenos-60cm-inox.html αυτός. Πότε δεν ειχε μέγιστη απόδοση αλλα κάπως τραβούσε τους υδρατμούς. Τώρα τελευταία δεν τραβάει σχεδόν καθόλου. Καθαρίσα τα φίλτρα αλλα τπτ. Μάλλον θα πάω για αλλαγή. Εκτός αμα μπορεί να σωθεί.
papoys1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, skoudinio είπε Καλησπέρα καλή χρονιά. Έχω έναν απορροφητηρα candy https://www.bestprice.gr/item/2153396451/geman-425-2405-syromenos-60cm-inox.html αυτός. Πότε δεν ειχε μέγιστη απόδοση αλλα κάπως τραβούσε τους υδρατμούς. Τώρα τελευταία δεν τραβάει σχεδόν καθόλου. Καθαρίσα τα φίλτρα αλλα τπτ. Μάλλον θα πάω για αλλαγή. Εκτός αμα μπορεί να σωθεί. Φαίνεται έχει δύο μοτέρ. Δουλεύουν και τα δύο ή τα έπαιξε το ένα οπότε έπεσε η απόδοση και πάει για ανακύκλωση γιατί επισκευή δεν συμφέρει.Είχα έναν με το ίδιο πρόβλημα και τον άλλαξα.
skoudinio Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Κ τα δύο μοτερ δουλεύουν αλλα δεν έχει φουλ ένταση. Είδα πάνω στον σωλήνα που συνδέεται με τον αποροφητηρα και βγαίνει αέρας από εκεί, ίσως να επιρρεαζει την απόδοση και συτο. Με τι να κολλήσω τον αποροφητηρα και τον σωλήνα. Ποιον αποροφητηρα έβαλες?
papoys1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, skoudinio είπε Κ τα δύο μοτερ δουλεύουν αλλα δεν έχει φουλ ένταση. Είδα πάνω στον σωλήνα που συνδέεται με τον αποροφητηρα και βγαίνει αέρας από εκεί, ίσως να επιρρεαζει την απόδοση και συτο. Με τι να κολλήσω τον αποροφητηρα και τον σωλήνα. Ποιον αποροφητηρα έβαλες? Πάρε καμιά ταινία και βάλε αλλλά δεν νομίζω να έχεις καλυτέρευση. Θυμάμαι όταν τον έβγαλα τα μοτέρ μέσα ήταν τίγκα στα λάδια και στη μπίχλα η οποία είχε μπει παντού. Τι να πω δεν ξέρω μήπως πέφτει απλά και η απόδοσή τους;;;; Πριν κανένα χρόνο στον εξοχικό τον είχα αλλάξει με ένα παρόμοιο συρόμενο σαν αυτό που έδειξες με τιμή κάπου εκεί 60- 70 ευρώ ,αλλά μάρκα δεν θυμάμαι. Τον αγόρασα και τον άλλαξα μόνος. Αν πιάνουν τα χέρια σου απλός είναι 1
skoudinio Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό θα κάνω θα τον αλλάξω να ηρεμήσω. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω από όλα
li@m Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους Πρόκειται να μετακομίσω και χρειάζομαι απεγκατάσταση και εγκατάσταση το A/C. Πήρα κάποια τηλέφωνα και έμεινα λίγο από το κόστος. Υπάρχει κόστος στη μεταφορά!! Είναι εύκολο να το βγάλω μόνος μου και απλά να έρθει τεχνικός μόνο για την εγκατάσταση; Ευχαριστώ
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Ξερει κανεις που μπορω να βρω αφρώδη ταινία για εστίες; 21 λεπτά πριν, li@m είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους Πρόκειται να μετακομίσω και χρειάζομαι απεγκατάσταση και εγκατάσταση το A/C. Πήρα κάποια τηλέφωνα και έμεινα λίγο από το κόστος. Υπάρχει κόστος στη μεταφορά!! Είναι εύκολο να το βγάλω μόνος μου και απλά να έρθει τεχνικός μόνο για την εγκατάσταση; Ευχαριστώ Ποσο σου ζητησαν δηλαδη; Μπορεις αλλα δεν αξιζει το κόπο και το κουβάλημα πιστευω + το ρισκο
papoys1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, li@m είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους Πρόκειται να μετακομίσω και χρειάζομαι απεγκατάσταση και εγκατάσταση το A/C. Πήρα κάποια τηλέφωνα και έμεινα λίγο από το κόστος. Υπάρχει κόστος στη μεταφορά!! Είναι εύκολο να το βγάλω μόνος μου και απλά να έρθει τεχνικός μόνο για την εγκατάσταση; Ευχαριστώ Μία τιμή απλής εγκατάστασης είναι 70-80 ευρώ.Αν βάλουμε και 40-50 ευρώ για την απεγκατάσταση το θεωρώ μία καλή τιμή. Εσένα πόσο σου ζητάνε;;;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις