Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε μου η πυλωτή δεν είναι το κύριο αίτιο. Έχω ένα διαμέρισμα που βρίσκεται πάνω από πυλωτή με σκέτη πλάκα χωρίς μόνωση ακάλυπτο από τρία σημεία και βορεινό.΄Εχει το δάπεδο λίγο περισσότερο κρύο από το διπλανό που στο ισόγειο είναι σπίτι αλλά δεν έχει πρόβλημα υγρασίας.

Στη δική σου περίπτωση  το κύριο πρόβλημα σου αρέσει δεν σου αρέσει νομίζω είσαι εσύ. Σε παρόμοιες περιπτώσεις ειδικά έντονης υγρασίας και ιδιαίτερα το χειμώνα αερίζουμε με κάθε ευκαιρία το σπίτι μας καθημερινά το λιγότερο για μισή ώρα και μέρες ηλιόλουστες για πολύ περισσότερη ώρα.

Όσο το κρατάς κλειστό ανάβοντας  θερμοπομπούς και κλιματιστικό νομίζοντας ότι θα στεγνώσει θα πετυχαίνεις  το αντίθετο αποτέλεσμα. Θα συσσωρεύεται περισσότερη υγρασία ακόμη και νερό θα δεις στα πλακάκια λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας επειδή υπάρχει πυλωτή. Εγώ στα πλακάκια τοποθέτησα laminate με μόνωση από την κάτω μεριά και χρησιμοποιώ και χαλιά. Για σένα θα συνιστούσα μοκέτα από γωνία σε γωνία για κάποια καλύτερη μόνωση - θερμοκρασία  στο γυμνό πλακάκι  αφού είσαι με νοίκι και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

Και πάλι το λέω αερισμό αερισμό αερισμό με άνοιγμα παραθύρων όσο γίνεται περισσότερο.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Kda είπε

αγορά αφυγραντήρα, ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν αποτελεσματικός

θα σου λύσει το πρόβλημα

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

αερισμό αερισμό αερισμό με άνοιγμα παραθύρων όσο γίνεται περισσότερο.

και αυτό θα σου λύσει το πρόβλημα

οπότε ή το ένα ή το άλλο ή ιδανικά συνδυασμός.

ΥΓ

Η θέρμανση που χρησιμοποιείς "μασκαρεύει" την υγρασία αλλά αυτή συνεχίζει και υπάρχει , μόνο ο αφυγραντήρας την "αφαιρεί".

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1

11 ώρες πριν, Locke_John είπε

Γεια σας και χρόνια πολλά συνφορουμίτες.

Έχει ένα θέμα η λεκάνη στο σπίτι όπου μένω, διαρροής κάθε φορά που τραβάω το καζανάκι. Δεν υπήρξε κάποιο χτύπημα τον τελευταίο καιρό οπότε μου κάνει εντύπωση από τί μπορεί να προκλήθηκε.

Την διαρροή την έχω εντοπίσει στον πίσω σωλήνα αποχέτευσης, δλδ στο σημείο ένωσης της λεκάνης με αυτόν. 

Αν δοκιμάσω με διάφανη σιλικόνη μόνος μπορεί να καταφέρω κάτι πιστεύετε; 

Ή καλύτερα με άλλη, ειδική κόλλα, μπορεί να έχω πιο σίγουρο αποτέλεσμα; Και αν ναι, ποιά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια απάντηση.

Υγ. Ο μηχανισμός με το καζανάκι, είναι από τους παλιούς τύπου, που δηλαδή είναι κλειστά στο επάνω απ' την τουαλέτα πατάρι και κρέμεται απλά το κορδόνι τραβήγματος για το καζανάκι.Ελπιζω να μην είναι από κάπου εκεί το θέμα γιατί τότε προβλέπω μεγάλη ταλαιπωρία,πιθανή αλλαγή όλου του μηχανισμού,καζανάκι κτλ.

έχει κάποιος να μου προτείνει λύση σε αυτό;

18 ώρες πριν, Makkkk είπε

Καλησπέρα σας.. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, 

Σε ένα μπάνιο που φτιάχνω, θα βαλω πλακάκι στο πάτωμα και πατητή στους τοίχους και στον χτιστό πάγκο.. 

Το ερώτημα μου, που αφορά κυρίως την ντουζιέρα ειναι: πως μπορώ να εξασφαλίσω την ένωση του πλακακίου δαπεδου με την πατητη που θα γίνει στους τοίχους. 

Πόσο πιθανό είναι να ριγματωσει ή κάτι άλλο και να έχω προβλήματα υγρασίας?

Τελος, πριν μπει το πλακάκι στην ντουζιέρα, προτείνεται να βάλω κάποιο υλικό από κάτω για εξασφάλιση υγρασίας? Αν και είμαι ισόγειο.. 

Μεμβράνη Bostik... στο σημείο της ένωσης, ότι κίνδυνο έχει να ρηγματώσει και ο αρμός πλακάκι με πλακάκι, τόσο κίνδυνο έχει και με την πατητή...η υγρασία πάντα θα περάσει ότι και να κάνεις, το θέμα είναι πόση θα περάσει, και από που θα εκτονώσει (η πατητή έχει το καλό ότι θα διαπνεύσει, περισσότερο από το πλακάκι, οπότε με καλό αερισμό του μπάνιου δεν θα σκάει η υγρασία σε όλο το σπίτι, με τα τριχοειδή θα στεγνώνει ομαλά από τον χώρο προέλευσης, το μπάνιο)...
Αυτή είναι η γνώμη μου...

• Like 1

5 ώρες πριν, Kda είπε

Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι το κλιματιστικό το έχω σε λειτουργία πολλές ώρες καθημερινά, ακόμα και 16-18 ώρες την ημέρα. Τις περισσότερες από αυτές δουλεύει στην "συντήρηση", που σημαίνει ότι ουσιαστικά βγάζει χλιαρό αέρα, και άρα ξηραίνει (αρκετά μπορώ να πω) και την ατμόσφαιρα του χώρου. Συνεπώς, θα περίμενε κανείς ότι και οι τοίχοι θα στέγνωναν με σχετική ευκολία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Το κλιματιστικό όταν δουλεύει στο "ζεστό" δεν κάνει αφύγρανση, μόνο στην ψύξη και την ειδική λειτουργία που έχει. Εκτός από τον αφυγραντήρα, τα υπόλοιπα που μπορούν να γίνουν δεν είναι δικιά σου δουλειά αλλά του ιδιοκτήτη.

• Thanks 1

5 ώρες πριν, Kda είπε

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά,

Αν γράφω σε λάθος τοπικ ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων,

Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα υγρασίας στους τοίχους της γκαρσονιέρας που νοικιάζω τα τελευταία 2 χρόνια σε σημείο που έχω αγανακτήσει. Το σπίτι βρίσκεται στον 1ο όροφο και είναι εκτεθειμένο και από 3 πλευρές. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν το ευνοεί ιδιαίτερα, ωστόσο το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που δεν δικαιολογείται πιστεύω. Οι περισσότεροι τοίχοι του σπιτιού, ξεκινώντας από το πάτωμα και μέχρι 10-20 πόντους προς τα πάνω είναι μονίμως βρεγμένοι τους ψυχρούς μήνες (Οκτώβριο με Μάρτιο - Απρίλιο). Ακόμα και ο τοίχος που βρίσκεται εσωτερικά του σπιτιού και χωρίζει σαλόνι από υπνοδωμάτιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσεται συνεχώς μούχλα και να πρέπει να τρίβω με χλωρίνες και αντιμουχλικά όλη την ώρα. Για θέρμανση χρησιμοποιώ κλιματιστικό και θερμοπομπούς. Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι το κλιματιστικό το έχω σε λειτουργία πολλές ώρες καθημερινά, ακόμα και 16-18 ώρες την ημέρα. Τις περισσότερες από αυτές δουλεύει στην "συντήρηση", που σημαίνει ότι ουσιαστικά βγάζει χλιαρό αέρα, και άρα ξηραίνει (αρκετά μπορώ να πω) και την ατμόσφαιρα του χώρου. Συνεπώς, θα περίμενε κανείς ότι και οι τοίχοι θα στέγνωναν με σχετική ευκολία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Μόλις η εποχή γίνεται θερμότερη (Μάιο με Σεπτέμβριο χοντρικά), η υγρασία φεύγει και οι τοίχοι στεγνώνουν. Έχω απευθυνθεί και σε υδραυλικό ο οποίος μου απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρροής, και μου είπε ότι είναι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πυλωτή. Έχω απευθυνθεί και σε 2 χημικούς, οι οποίοι πάνω-κάτω μου επιβεβαίωσαν ότι φταίει το κρύο και η πυλωτή, και μου σύστησαν να ψεκάζω τους τοίχους με Muffycid, ένα αντιμουχλικό το οποίο όμως δεν είχε κανένα αποτέλεσμα με το πρόβλημα της υγρασίας. Έχω ψάξει και παντού στο ίντερνετ να βρω κάποιο ανάλογο περιστατικό και δεν βρίσκω τίποτα - ίσως η μόνη φορά στη ζωή μου που δεν βρίσκω αυτό που ψάχνω στο διαδίκτυο.

Να σημειώσω επίσης, ότι τα σημεία των τοίχων που είναι βρεγμένα, έχουν παραδόξως μονίμως το ίδιο "σχήμα" και έκταση, δηλαδή δεν αυξομειώνεται η υγρασία τους με την πάροδο του χρόνου.

Έχω σκεφτεί την αγορά αφυγραντήρα, ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν αποτελεσματικός σε τέτοια περίπτωση, δεδομένου και ότι η ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κλιματιστικό δεν βοήθησε την κατάσταση.

Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία να με διαφωτίσει; Υπάρχει λύση ή πρέπει να σκεφτώ τη μετακόμιση;

Edit: Επισυνάπτω και μία φωτογραφία από ένα σημείο.

1518228364__000(2).jpg.4f2616ac1d9a849c8b4bdaa753a2a0e2.jpg

Αυτό που βλέπεις, και έχεις, λέγεται συμπύκνωση υδρατμών λόγω "θερμογεφυρών". Η καλά μονωμένη τοιχοποιία, συναντά την αμόνωτη πλάκα. Η διαφορά αυτή προκαλεί μια αυξημένη θερμική ροή σε αυτό το σημείο, η οποία προκαλεί την συμπύκνωση των υδρατμών, που υπάρχουν στον αέρα του διαμερίσματος. Γι' αυτό το φαινόμενο σταματάει την άνοιξη, γιατί σταματούν αυτές οι διαφορές.

Στην ουσία η λύση είναι (και πάλι), να ακούσεις τον παππού! Μην φανταστείς τρελό αερισμό, 2-3 φορές την ημέρα όμως οπωσδήποτε! Ίσως χρειαστεί παραπάνω στην αρχή, για να τραβήξει η υπάρχουσα υγρασία.

• Like 2
  • Thanks 1

Εδω και 1 χρονο+ ψαχνω να αγορασω τραπεζακι σαλονιου διαστασεων 1-1.2m μηκος/ 50-60cm πλατος σε neo-retro/industrial στιλ. Εχω βρει σχεδον ακριβως αυτο που θελω στο σκρουτζ, αλλα ειναι λιγο στενο (45cm) και δεν ειναι με χοντρη ταυλα οπως φαινεται, πισω απο την πλαινη προσοψη ειναι αδειο...το πραγματικο παχος ειναι 1 cm το πολυ... https://www.skroutz.gr/s/12469895/Τραπεζάκι-Σαλονιού-Vigor-Ορθογώνιο-Φυσικό-ΕΑ7008.html

Οποτε σκεφτομαι μηπως το φτιαξω εγω...Μιας και τα ποδια μπορει να μου τα φτιαξει ο αδερφος μου, καταλαβαινω οτι θα χρειαστω  2 επιφανειες ξυλου εστω 1-1.1 μετρο x 50-55cm και πλατος τουλαχιστον 3cm, οποτε συνολικα 2.2 μετρα ξυλο x 55cm ας πουμε. Ποιο ανοιχτοχρωμο ξυλο να διαλεξω και απο που εχοντας υποψιν και το οικονομικο και ποιο θα ειναι περιπου το συνολικο κοστος χωρις βαψιμο κτλπ? Βρισκω στο πρακτικερ επιφανειες πευκου/ελατο παχους 2.8cm γυρω στα 70ευρω για 2 μετρα αλλα μαλλον δεν ειναι ιδανικο για αυτη τη χρηση και μαλλον αδιαφορο αισθητικα...?

Χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε...

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Επιτέλους ξέρω ποια είναι η αιτία. Η αλήθεια είναι ότι τώρα τον χειμώνα το σπίτι δεν αερίζεται στο βαθμό που όπως λέτε θα έπρεπε. Θα αυξήσω τον χρόνο ανοιχτών παραθύρων και θα προβώ άμεσα και σε αγορά αφυγραντήρα. Καλή χρονιά!

6 ώρες πριν, Doubt είπε

Το κλιματιστικό όταν δουλεύει στο "ζεστό" δεν κάνει αφύγρανση, μόνο στην ψύξη και την ειδική λειτουργία που έχει. Εκτός από τον αφυγραντήρα, τα υπόλοιπα που μπορούν να γίνουν δεν είναι δικιά σου δουλειά αλλά του ιδιοκτήτη.

Έχω επιφυλάξεις για αυτό, πιθανόν να εξαρτάται από την τεχνολογία του κλιματιστικού. Το δικό μου , lg artcool, έχει ειδικο mode αφυγρανσης μεν, αλλά ακόμα και όταν δουλεύει απλά στο ζεστό κάνει αφυγρανση (με μάλλον μετριο Ρυθμό βέβαια) το οποίο φαίνεται και απο το υγρασιομετρο που έχω αλλά και και από τα νερά που τρέχουν από την εξωτερική μονάδα όταν μέσα έχει υγρασία.

Βέβαια όπως είπαν και οι προλαλησαντες, το άνοιγμα των παραθύρων είναι πολύ πιο και αποτελεσματικό και θα έλεγα ότι και 5-10 λεπτά κάνουν τεράστια διαφορά.

32 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Έχω επιφυλάξεις για αυτό, πιθανόν να εξαρτάται από την τεχνολογία του κλιματιστικού. Το δικό μου , lg artcool, έχει ειδικο mode αφυγρανσης μεν, αλλά ακόμα και όταν δουλεύει απλά στο ζεστό κάνει αφυγρανση (με μάλλον μετριο Ρυθμό βέβαια) το οποίο φαίνεται και απο το υγρασιομετρο που έχω αλλά και και από τα νερά που τρέχουν από την εξωτερική μονάδα όταν μέσα έχει υγρασία.

Χμμμμ...μάλλον αντιστρέφει εν λειτουργία, για κάποια ώρα, τον κύκλο, από θέρμανση σε ψύξη, για να το πετύχει αυτό. Δεν εξηγείται, αλλιώς!!! Δεν το έχω πετύχει πουθενά, πάντως!!!

36 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Βέβαια όπως είπαν και οι προλαλησαντες, το άνοιγμα των παραθύρων είναι πολύ πιο και αποτελεσματικό και θα έλεγα ότι και 5-10 λεπτά κάνουν τεράστια διαφορά.

Τα νερά που τρέχουν από την εξωτερική μονάδα είναι επειδή κάνει αφυγρανση στο περιβάλλον. Αν έκανε αφυγρανση στον χώρο τα νερά θα έβγαιναν από την αποχέτευση της εσωτερικής μονάδας.

• Like 2

2 ώρες πριν, panos4tw είπε

Το δικό μου , lg artcool, έχει ειδικο mode αφυγρανσης μεν, αλλά ακόμα και όταν δουλεύει απλά στο ζεστό κάνει αφυγρανση (με μάλλον μετριο Ρυθμό βέβαια) το οποίο φαίνεται και απο το υγρασιομετρο που έχω

Οφείλεται στην άνοδο της θερμοκρασίας.

http://opsiktikos.gr/blog/2020/06/16/sxetiki-ygrasia-periballon-ergasias/

Τώρα μόλις το είδα, νομίζω τα γράφει σωστά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...