Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 4 hours ago, Doubt said: Από πλευράς μόνωσης έχει δίκιο για τα συρόμενα χωνευτά, μειονεκτούν σε σχέση με άλλες λύσεις. Κι όχι μόνο, τα χωνευτά ουσιαστικά "ακυρώνουν" την θερμοπρόσοψη, μιας και θα υπάρχει το κενό στο οποίο θα μπαίνει κρύος αέρας και θα "προσπερνάει" την θερμοπρόσοψη στην εξωτερική πλευρά του τοίχου... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihanikos1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Χώρο για τα ανοιγμένα έχεις η θα σου τρώνε το μισό δωμάτιο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
someone- Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, someone- είπε καλησπερα παιδιά οι αναποδιες με την ανακαίνιση δε σταματάνε. με έπεισε ο μηχανικός με επιχειρήματα να αντικαταστήσω τα συρόμενο μεσα στον τοίχο κουφώματα με αλλου τυπου, ετσι λοιπόν τις μεγάλες μπαλκονόπορτες θα τις κανω επάλληλες και τις αλλες στα δωμάτια τις πιο μικρες ανοιγομενες με ανακληση. το θεμα μου ειναι πως δεν εχω υψος στις μπαλκονόπορτες και ετσι τα ρολα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα μπουν εξωτερικά. ξεπερασα το οπτικό κόμματι μιας και ειναι άσχημο το κουτί και ειχα στο μυαλό μου πως αφου θα μπει και μόνωση θα κρυφτούν και οι 8-9 γυρω απο το κουτι του ρολου, καθως μου πε ο αλουμίνας οτι το κουτι θα ΑΚΟΥΜΠΉΣΕΙ στον τοίχο τωρα που μιλησα με τον μηχανικό μου είπε πως πρεπει η μόνωση να παει και πισω απο το κουτί του ρολού γιατι θα εχω υγρασίες και εντέλει δε θα κρυφτούν και οι 8-9 πόντοι της μόνωσης για κρυφτεί λιγάκι. τι λετε ρε είναι υπερβολικός ο μηχανικός η όντως θα εχω υγρασίες πισω απο το κουτί του ρολού; ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. αν γνωρίζει καποιος να απαντησει συγκεκριμένα σε αυτό που ρωτάω σχετικά με τη μόνωση. έχω διαβασει αρκετά και το έχω καταλάβει αυτο που μου ειπε ο μηχανικός οτι ουσιαστικά τα χωνευτά ειναι ακατάλληλα. @mihanikos1 ναι χωράνε ειναι άνετα τα υπνοδωμάτια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XxNefelixX Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα, έχω ηλιακό θερμοσίφωνα αλλά λειτουργεί και με το ρεύμα. Όταν ανοίγω τη βρύση στο ζεστό βγάζει χωμα, πετραδάκια και σκουριές ενώ κάνει σαν μικρές εκρήξεις στην προσπάθεια να τρέξει κάτι... Τι μπορεί να συμβαίνει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, XxNefelixX είπε Καλημέρα, έχω ηλιακό θερμοσίφωνα αλλά λειτουργεί και με το ρεύμα. Όταν ανοίγω τη βρύση στο ζεστό βγάζει χωμα, πετραδάκια και σκουριές ενώ κάνει σαν μικρές εκρήξεις στην προσπάθεια να τρέξει κάτι... Τι μπορεί να συμβαίνει? Εχει καθαριστεί ποτέ;Ανόδιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XxNefelixX Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Κάνω κάθε χρόνο συντήρηση αλλά δεν γνωρίζω τι κάνουν... Δεν έχω ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 23 ώρες πριν, XxNefelixX είπε Καλημέρα, έχω ηλιακό θερμοσίφωνα αλλά λειτουργεί και με το ρεύμα. Όταν ανοίγω τη βρύση στο ζεστό βγάζει χωμα, πετραδάκια και σκουριές ενώ κάνει σαν μικρές εκρήξεις στην προσπάθεια να τρέξει κάτι... Τι μπορεί να συμβαίνει? Έχει πάρει αέρα η σωλήνωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Makkkk είπε Καλησπέρα σας.. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, Σε ένα μπάνιο που φτιάχνω, θα βαλω πλακάκι στο πάτωμα και πατητή στους τοίχους και στον χτιστό πάγκο.. Το ερώτημα μου, που αφορά κυρίως την ντουζιέρα ειναι: πως μπορώ να εξασφαλίσω την ένωση του πλακακίου δαπεδου με την πατητη που θα γίνει στους τοίχους. Πόσο πιθανό είναι να ριγματωσει ή κάτι άλλο και να έχω προβλήματα υγρασίας? Τελος, πριν μπει το πλακάκι στην ντουζιέρα, προτείνεται να βάλω κάποιο υλικό από κάτω για εξασφάλιση υγρασίας? Αν και είμαι ισόγειο.. Aν θελεις μπανιο χωρις προβληματα βαλε παντου πλακακια, οι πατητές κλπ ειναι απλα της μοδας, θα το μετανιώσεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Locke_John Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας και χρόνια πολλά συνφορουμίτες. Έχει ένα θέμα η λεκάνη στο σπίτι όπου μένω, διαρροής κάθε φορά που τραβάω το καζανάκι. Δεν υπήρξε κάποιο χτύπημα τον τελευταίο καιρό οπότε μου κάνει εντύπωση από τί μπορεί να προκλήθηκε. Την διαρροή την έχω εντοπίσει στον πίσω σωλήνα αποχέτευσης, δλδ στο σημείο ένωσης της λεκάνης με αυτόν. Αν δοκιμάσω με διάφανη σιλικόνη μόνος μπορεί να καταφέρω κάτι πιστεύετε; Ή καλύτερα με άλλη, ειδική κόλλα, μπορεί να έχω πιο σίγουρο αποτέλεσμα; Και αν ναι, ποιά. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια απάντηση. Υγ. Ο μηχανισμός με το καζανάκι, είναι από τους παλιούς τύπου, που δηλαδή είναι κλειστά στο επάνω απ' την τουαλέτα πατάρι και κρέμεται απλά το κορδόνι τραβήγματος για το καζανάκι.Ελπιζω να μην είναι από κάπου εκεί το θέμα γιατί τότε προβλέπω μεγάλη ταλαιπωρία,πιθανή αλλαγή όλου του μηχανισμού,καζανάκι κτλ. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Locke_John Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
robert8891 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπερα στην μεγαλη παρεα του insomnia! Εχω μια απορια αν μπορει να μου την λυσει καποιος. Σημερα επιχηρισα να ξεκινησω να τριψω τους σπατουλαρισμενους τοιχους του σπιτιου και διαπιστωσα οτι το γυαλοχαρτο (Ρ120) γρατζουναει, ποσο πιο ψιλο πρεπει να ειναι και επισης υπαρχει περιπτωση να αλλοιωθει στο χρονο μια σπατουλαρισμενη επιφανεια μετα απο διαρκεια ετων, γιατι σε αυτο το σπιτι ειχα κανει τα σπατουλαρισματα προ 6-7 ετων και μετα σταματησα τις εργασιες, ειναι λογικο να αφηνουν σκονες οταν τους ακουμπας και τους τριβεις ελαφρως με το χερι? Χρειαζεται καποιο φρεσκαρισμα να το πω ετσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 35 λεπτά πριν, robert8891 είπε Καλησπερα στην μεγαλη παρεα του insomnia! Εχω μια απορια αν μπορει να μου την λυσει καποιος. Σημερα επιχηρισα να ξεκινησω να τριψω τους σπατουλαρισμενους τοιχους του σπιτιου και διαπιστωσα οτι το γυαλοχαρτο (Ρ120) γρατζουναει, ποσο πιο ψιλο πρεπει να ειναι και επισης υπαρχει περιπτωση να αλλοιωθει στο χρονο μια σπατουλαρισμενη επιφανεια μετα απο διαρκεια ετων, γιατι σε αυτο το σπιτι ειχα κανει τα σπατουλαρισματα προ 6-7 ετων και μετα σταματησα τις εργασιες, ειναι λογικο να αφηνουν σκονες οταν τους ακουμπας και τους τριβεις ελαφρως με το χερι? Χρειαζεται καποιο φρεσκαρισμα να το πω ετσι? Ο στοκος σπατουλαρισματος σαφώς και αλλοιώνεται με τον χρόνο και εσυ μιλάς για 7 ολόκληρα χρόνια, ειναι σάπιος πια ο στοκος Θελει τριψημο καλο απο την αρχη με μηχανή ξανα στοκάρισμα, αστάρι, στοκάρισμα, ψιλο τριψημο, αστάρι, βάψιμο το ενα χερι απο το αλλο μια μερα κενο, παντως οχι 7 χρονια 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
robert8891 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ο στοκος σπατουλαρισματος σαφώς και αλλοιώνεται με τον χρόνο και εσυ μιλάς για 7 ολόκληρα χρόνια, ειναι σάπιος πια ο στοκος Θελει τριψημο καλο απο την αρχη με μηχανή ξανα στοκάρισμα, αστάρι, στοκάρισμα, ψιλο τριψημο, αστάρι, βάψιμο το ενα χερι απο το αλλο μια μερα κενο, παντως οχι 7 χρονια Καλησπερα Νικο, σε ευχαριστω για την διευκρινιση. Η διαδικασια ειναι δηλαδη το ξανα στοκαρο 1 χερι μετα τριβω με χοντρο γυαλοχαρτο και ασταρωνω (τι νουμερο γυαλοχαρτω ?) μετα το ξανα στοκαρο 2 χερι και ψιλο τριψημο (τι νουμερο γυαλοχαρτω ?) Δηλαδη αν παρω το ρισκο και το τριψω-ασταρωσω-βαψω ως εχει θα παρουσιασει αλλοιωσεις μετα το βαψιμο, γιατι το βλεπω οπως τον αφησα, δεν εχουν δηλαδη ρωγμες η κατι τετοιο οι επιφανειες , απλως ρωταω αν οπωσδιποτε θα πρεπει να μπω σε αυτην την επιπονη και χρονοβορα διαδικασια. Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δεν ξερω τι θα γινει αν βαψεις ετσι, ουτε υπάρχει καποιος να σου πει γιατι εισαι τελείως εκτός προδιαγραφών. Το χοντρό μπορεί να ειναι και 100 120 Σημασία εχει το τελευταίο που πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο ψιλο, για να καταλάβεις πρεπει η αφη του χεριου σου να μην "βλέπει" καμία ατέλεια στον τοίχο Μετά απο καθε τρίψιμο εννοείτε οτι ξεσκονιζεις τον τοιχο να μην μένουν σκόνες στο επομενο χέρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
robert8891 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν ξερω τι θα γινει αν βαψεις ετσι, ουτε υπάρχει καποιος να σου πει γιατι εισαι τελείως εκτός προδιαγραφών. Το χοντρό μπορεί να ειναι και 100 120 Σημασία εχει το τελευταίο που πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο ψιλο, για να καταλάβεις πρεπει η αφη του χεριου σου να μην "βλέπει" καμία ατέλεια στον τοίχο Μετά απο καθε τρίψιμο εννοείτε οτι ξεσκονιζεις τον τοιχο να μην μένουν σκόνες στο επομενο χέρι. Ευχαριστω και παλι. Στο φινιρισμα τριβω μονο με ενα με νουμερο ψιλο γυαλοχαρτο ...η... το παω σταδιακα απο ψιλο σε πιο ψιλο (λ.χ Ρ150 και μετα για τελος τελος το ξαναπερναω με π.χ Ρ220) καπου το ειχα διαβασει για αυτο ρωταω. 🤔 44 λεπτά πριν, robert8891 είπε Ευχαριστω και παλι. Στο φινιρισμα τριβω μονο με ενα με νουμερο ψιλο γυαλοχαρτο ...η... το παω σταδιακα απο ψιλο σε πιο ψιλο (λ.χ Ρ150 και μετα για τελος τελος το ξαναπερναω με π.χ Ρ220) καπου το ειχα διαβασει για αυτο ρωταω. 🤔 Στο σεναριο φτου και απο την αρχη θα πρεπει να χρησιμοποιησω και διαφορετικα ειδη στοκου, δηλαδη χοντρο στο 1 χερι και μετα στα τελευταιο χερι ψιλο στοκο. Εφοσον τριψω μεχρι τον σοβα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kda Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά, Αν γράφω σε λάθος τοπικ ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων, Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα υγρασίας στους τοίχους της γκαρσονιέρας που νοικιάζω τα τελευταία 2 χρόνια σε σημείο που έχω αγανακτήσει. Το σπίτι βρίσκεται στον 1ο όροφο και είναι εκτεθειμένο και από 3 πλευρές. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν το ευνοεί ιδιαίτερα, ωστόσο το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που δεν δικαιολογείται πιστεύω. Οι περισσότεροι τοίχοι του σπιτιού, ξεκινώντας από το πάτωμα και μέχρι 10-20 πόντους προς τα πάνω είναι μονίμως βρεγμένοι τους ψυχρούς μήνες (Οκτώβριο με Μάρτιο - Απρίλιο). Ακόμα και ο τοίχος που βρίσκεται εσωτερικά του σπιτιού και χωρίζει σαλόνι από υπνοδωμάτιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσεται συνεχώς μούχλα και να πρέπει να τρίβω με χλωρίνες και αντιμουχλικά όλη την ώρα. Για θέρμανση χρησιμοποιώ κλιματιστικό και θερμοπομπούς. Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι το κλιματιστικό το έχω σε λειτουργία πολλές ώρες καθημερινά, ακόμα και 16-18 ώρες την ημέρα. Τις περισσότερες από αυτές δουλεύει στην "συντήρηση", που σημαίνει ότι ουσιαστικά βγάζει χλιαρό αέρα, και άρα ξηραίνει (αρκετά μπορώ να πω) και την ατμόσφαιρα του χώρου. Συνεπώς, θα περίμενε κανείς ότι και οι τοίχοι θα στέγνωναν με σχετική ευκολία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Μόλις η εποχή γίνεται θερμότερη (Μάιο με Σεπτέμβριο χοντρικά), η υγρασία φεύγει και οι τοίχοι στεγνώνουν. Έχω απευθυνθεί και σε υδραυλικό ο οποίος μου απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρροής, και μου είπε ότι είναι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πυλωτή. Έχω απευθυνθεί και σε 2 χημικούς, οι οποίοι πάνω-κάτω μου επιβεβαίωσαν ότι φταίει το κρύο και η πυλωτή, και μου σύστησαν να ψεκάζω τους τοίχους με Muffycid, ένα αντιμουχλικό το οποίο όμως δεν είχε κανένα αποτέλεσμα με το πρόβλημα της υγρασίας. Έχω ψάξει και παντού στο ίντερνετ να βρω κάποιο ανάλογο περιστατικό και δεν βρίσκω τίποτα - ίσως η μόνη φορά στη ζωή μου που δεν βρίσκω αυτό που ψάχνω στο διαδίκτυο. Να σημειώσω επίσης, ότι τα σημεία των τοίχων που είναι βρεγμένα, έχουν παραδόξως μονίμως το ίδιο "σχήμα" και έκταση, δηλαδή δεν αυξομειώνεται η υγρασία τους με την πάροδο του χρόνου. Έχω σκεφτεί την αγορά αφυγραντήρα, ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν αποτελεσματικός σε τέτοια περίπτωση, δεδομένου και ότι η ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κλιματιστικό δεν βοήθησε την κατάσταση. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία να με διαφωτίσει; Υπάρχει λύση ή πρέπει να σκεφτώ τη μετακόμιση; Edit: Επισυνάπτω και μία φωτογραφία από ένα σημείο. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2020 από Kda Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις