stelios18120 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Για βάλε και φωτό τις σωλήνες που έχεις και τι διαστάσεις είναι. 😉 Αν και είμαι φίλος του χαλκού...άντε βάλε να δούμε τις σωλήνες που έχεις 😁
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Για βάλε και φωτό τις σωλήνες που έχεις και τι διαστάσεις είναι. 😉 Αν και είμαι φίλος του χαλκού...άντε βάλε να δούμε τις σωλήνες που έχεις 😁 Και σου ανεβάζει φώτο σωλήνα Φ100 για ύδρευση 🤣
stelios18120 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, DZ-Photographer είπε Και σου ανεβάζει φώτο σωλήνα Φ100 για ύδρευση 🤣 Άμα φτιάχνει κανένα ξενοδοχείο με 1000 δωμάτια και να παιρνει αντί για ρολόι ΕΥΔΑΠ νερό από κρουνό πυροσβεστικής,γιατί όχι; 😂😂😂 Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από stelios18120
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Για ύδρευση πλέον έχω δει ότι βάζουν κάτι τέτοιο, έτοιμο με μόνωση και καλύτερη εφαρμογή σε δύσκολα σημεία να μην βάζει πολλά εξαρτήματα ο μάστορας. https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/solines-udreusis/solinas-udreusis-o16mm-62295296/
NikosKallithea Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Ρε συ Νίκο μην αρπαζεστε τόσο εύκολα. Μπορεί καποιος να μην ξέρει κάτι που εμείς θεωρούμε δεδομένο 😁 Χαλαρά,εδώ είμαστε για να λύνουμε απορίες,όπως και εμάς κάποια μέρα θα λύσουν δικές μας από κάτι που δεν θα ξέρουμε. Δεν αρπάχτηκαν, απλα απορώ, και μετα λεει πηγα στο λερου, μα τι να κανεις στο λερου; Εκει πάμε για βολτα με την γυναίκα πας και δει τίποτα και πάρει και σταματήσει την μουρμούρα Δεν πάμε για δουλειά Τέτοια πράγματα μόνο σε υδραυλικά, τόσα μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από NikosKallithea 4
paylidis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν αρπάχτηκαν, απλα απορώ, και μετα λεει πηγα στο λερου, μα τι να κανεις στο λερου; Εκει πάμε για βολτα με την γυναίκα πας και δει τίποτα και πάρει και σταματήσει την μουρμούρα Δεν πάμε για δουλειά Τέτοια πράγματα μόνο σε υδραυλικά, τόσα μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά Δυστυχώς το 90% αυτών των μαγαζιών πιάνουν πωπους...(been there). Όποτε για ασφάλεια πας λερου κλπ, δυστυχώς και εγώ το ίδιο κάνω μέχρι τα μαγαζιά της γειτονιάς βαλουν νερό στο κρασί τους... 46 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Για βάλε και φωτό τις σωλήνες που έχεις και τι διαστάσεις είναι. 😉 Αν και είμαι φίλος του χαλκού...άντε βάλε να δούμε τις σωλήνες που έχεις 😁 Απέχω κάποια χλμ λόγω «εξοχικού» όποτε δεν έχω καλή φωτό ούτε χαρακτηριστικά διαμέτρου αλλά για δες κάτωθι μια άκυρη φωτό που είχα βγάλει από το χώρο και φαίνονται αν καταλαβαίνεις τη φάση (και όχι δεν είναι η πράσινη του ποτίσματος ούτε Φ100 😛 ) η σωλήνα είναι η λευκή αριστερά Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από paylidis
NikosKallithea Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, paylidis είπε Δυστυχώς το 90% αυτών των μαγαζιών πιάνουν πωπους...(been there). Όποτε για ασφάλεια πας λερου κλπ, δυστυχώς και εγώ το ίδιο κάνω μέχρι τα μαγαζιά της γειτονιάς βαλουν νερό στο κρασί τους... Απέχω κάποια χλμ λόγω «εξοχικού» όποτε δεν έχω καλή φωτό ούτε χαρακτηριστικά διαμέτρου αλλά για δες κάτωθι μια άκυρη φωτό που είχα βγάλει από το χώρο και φαίνονται αν καταλαβαίνεις τη φάση (και όχι δεν είναι η πράσινη του ποτίσματος ούτε Φ100 😛 ) η σωλήνα είναι η λευκή αριστερά Δηλαδή μιλας σοβαρά τώρα Οπως το καταλαβαίνει ο καθε ένας
dalain Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 58 λεπτά πριν, paylidis είπε Δυστυχώς το 90% αυτών των μαγαζιών πιάνουν πωπους...(been there). Όποτε για ασφάλεια πας λερου κλπ, δυστυχώς και εγώ το ίδιο κάνω μέχρι τα μαγαζιά της γειτονιάς βαλουν νερό στο κρασί τους... Απέχω κάποια χλμ λόγω «εξοχικού» όποτε δεν έχω καλή φωτό ούτε χαρακτηριστικά διαμέτρου αλλά για δες κάτωθι μια άκυρη φωτό που είχα βγάλει από το χώρο και φαίνονται αν καταλαβαίνεις τη φάση (και όχι δεν είναι η πράσινη του ποτίσματος ούτε Φ100 😛 ) η σωλήνα είναι η λευκή αριστερά Αν η λευκη που βλέπουμε ειναι τουμποραμα θα σου συνιστούσα να μην την χρησιμοποιησεις πουθενά...
paylidis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, dalain είπε Αν η λευκη που βλέπουμε ειναι τουμποραμα θα σου συνιστούσα να μην την χρησιμοποιησεις πουθενά... Ναι νομίζω πως είναι τουμποραμα. Επίσης υπάρχει ένα καρούλι από μια πράσινη-λαχανί εύκαμπτη πλαστική η οποία ωστόσο μου δίνει την αίσθηση ότι έχει μικρή εσωτερική διατομή.
stelios18120 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, paylidis είπε Ναι νομίζω πως είναι τουμποραμα. Επίσης υπάρχει ένα καρούλι από μια πράσινη-λαχανί εύκαμπτη πλαστική η οποία ωστόσο μου δίνει την αίσθηση ότι έχει μικρή εσωτερική διατομή. Μην βάζεις ότι σωλήνες να είναι επειδή έχεις ρεταλια και περισσεύματα... Κανε οικονομία και υπομονή,εφόσον το κάνεις κομμάτι κομμάτι και βάλε επενδυμένο χαλκό καλύτερα σε όλη την εγκατάσταση νερού και τελείωσε. 2
Professor Xavier Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν αρπάχτηκαν, απλα απορώ, και μετα λεει πηγα στο λερου, μα τι να κανεις στο λερου; Εκει πάμε για βολτα με την γυναίκα πας και δει τίποτα και πάρει και σταματήσει την μουρμούρα Δεν πάμε για δουλειά Τέτοια πράγματα μόνο σε υδραυλικά, τόσα μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά Διαβαζεις οτι σε συμφερει...
papoys1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μετά από σωσστή παρατήρηση του zio10 και του stelios18120 μεταφέρω με αντιγραφή επικόληση και εδώ κείμενο που έχω αναρτήσει σε θέμα με σόμπες υγραερίου γιατί εδώ δεν θα χαθεί όπως σε εκείνο το θέμα που σιγά σιγά θα πάει στα αζήτητα.Σόρυ αλλά δεν ήξερα άλλο τρόπο.☺️ Για τους λάτρεις όπως εγώ οικονομικής σόμπας υγραερίου που αρέσκονται και σε πατέντες. Λόγω της φτηνής τιμής του (50-55 ευρώ) άρα και η κατασκευή τους δεν είναι και η πιο στιβαρή έχουν πρόβλημα κατά την μετακίνηση γιατί δεν είναι σταθερές και δεν υπακούουν τα ροδάκια. Μετά από αρκετή μελέτη και σκέψη πήρα από leroy ένα κόντρα πλακέ θαλάσσης νομίζω πάχους 1,80 εκατοστών του βίδωσα 4 ροδάκια (1,30 νομίζω το ένα) αφαίρεσα τα δικά της ροδάκια , με 4 βίδες - παξιμάδια το προσάρμοσα στη βάση και η μετακίνησή της από το ένα μέρος στο άλλο ή από το ένα δωμάτιο στο άλλο έγινε πολύ άνετη και μπορώ να πω ευχάριστη. Πριν τις περισσότερες φορές έπρεπε να τη σηκώνω γιατί αλλού ήθελες να την πας και αλλού πήγαινε.Ήταν λίγο μπελάς η μετατροπή αλλά σε όσους αρέσκονται σε κάτι τέτοια όπως εγώ είναι και διασκέδαση. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από papoys1 4
Locke_John Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Γειά σε όλους, Τελικά αυτό το ωραίο μας φόρουμ, έχει θέματα, σχεδόν για τα πάντα. Οι απορίες μου έχουν να κάνουν με σίδερα σε κάγκελα μπαλκονιού: Το διαμέρισμα όπου μένω, έχει δύο μικρά μπαλκόνια, όπου και στα δύο, το οριζόντιο κάγκελο έχει σκουριάσει πάρα πολύ, σε σημείο να έχει πλέον εμφανή κενά υλικου και να ξεφτιζει άμα το κουνήσεις λίγο με το μέχρι. Τα κάθετα κάγκελα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, απορώ πως, ίσως λόγω αλλού σχήματος (λεπτά, πιθανότατα συμπαγή) γλίτωσαν την διάβρωση. Τι μπορώ να κάνω για διορθωση της ζημιάς; Είχα σκεφτεί αλλαγή του οριζόντιου μόνο τμήματος από κάποιον σιδερά (Δεν έχω ιδέα βέβαια από.μαστορες, κόστη κτλ ). (Μιλάω για Αθήνα κέντρο (Γκύζη)). Προτάσεις σας;
paylidis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Μην βάζεις ότι σωλήνες να είναι επειδή έχεις ρεταλια και περισσεύματα... Κανε οικονομία και υπομονή,εφόσον το κάνεις κομμάτι κομμάτι και βάλε επενδυμένο χαλκό καλύτερα σε όλη την εγκατάσταση νερού και τελείωσε. Έχεις κάποιο λινκ με τιμή/περιγραφή του επενδεδυμενου χαλκού για να καταλάβω ακριβώς τι εννοειςεννοείς; Τι Φ να προτιμήσω;; Δουλευεται εύκολα από ερασιτέχνη; Γιατί θεωρώ την απλή χαλκοσωλήνα δύσκολη στην χρήση λόγω κόλλησεων κλπ. Μετά είναι πολύ μεγάλο θέμα στο πόσιμο ο χαλκός - καλό θα είναι να αποφεύγεται. Μήπως το να αγόραζα ένα καρούλι πολυστρωματικη οπως αναφέρθηκε πιο πάνω θα ήταν το βέλτιστο; Τώρα για αυτά που έχω το κακό είναι ότι δεν είναι Ρετάλια αλλά ολόκληρα καρούλια 50 και 100 μέτρα (σπατάλες μαστόρων με ξενες τσεπες στο παρελθόν) για αυτό αναρωτήθηκα εάν κάνει.
stelios18120 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Locke_John είπε Γειά σε όλους, Τελικά αυτό το ωραίο μας φόρουμ, έχει θέματα, σχεδόν για τα πάντα. Οι απορίες μου έχουν να κάνουν με σίδερα σε κάγκελα μπαλκονιού: Το διαμέρισμα όπου μένω, έχει δύο μικρά μπαλκόνια, όπου και στα δύο, το οριζόντιο κάγκελο έχει σκουριάσει πάρα πολύ, σε σημείο να έχει πλέον εμφανή κενά υλικου και να ξεφτιζει άμα το κουνήσεις λίγο με το μέχρι. Τα κάθετα κάγκελα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, απορώ πως, ίσως λόγω αλλού σχήματος (λεπτά, πιθανότατα συμπαγή) γλίτωσαν την διάβρωση. Τι μπορώ να κάνω για διορθωση της ζημιάς; Είχα σκεφτεί αλλαγή του οριζόντιου μόνο τμήματος από κάποιον σιδερά (Δεν έχω ιδέα βέβαια από.μαστορες, κόστη κτλ ). (Μιλάω για Αθήνα κέντρο (Γκύζη)). Προτάσεις σας; Καλησπέρα Οριζόντιο κάγκελο εννοείς την κουπαστή που ακουμπάμε; Όλο αυτό εννοείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις