Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, zoranb είπε

Ο πανέξυπνος (ο υδραυλικός) έχει κόψει το μέρος σου σιφωνιού της Geberit που είχε το λάστιχο, με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να κολληθεί ο σύνδεσμος της λεκάνης με το σιφώνι. Κανονικά εάν δεν είχε κόψει το λάστιχο, θα έμπαινε περαστό. Οπότε τώρα το ερώτημα είναι εάν θα κολλήσει με κόλα.

Ισως αν εβαζες φωτο να βοηθουσε. Εχεις κρεμαστη; Η geberit δινει ανταλλακτικα παντως. Πρεπει να μας δειξεις φωτο. 

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Ισως αν εβαζες φωτο να βοηθουσε. Εχεις κρεμαστη; Η geberit δινει ανταλλακτικα παντως. Πρεπει να μας δειξεις φωτο. 

Δεν είναι κρεμαστή η λεκάνη όχι, αλλά έβαλε σε λάθος ύψος την αποχέτευση κ η λεκάνη χρειαζότανε έκκεντρο σύνδεσμο Φ110.

Screen Shot 2020-11-03 at 10.39.34.png

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, zoranb είπε

Δεν είναι κρεμαστή η λεκάνη όχι, αλλά έβαλε σε λάθος ύψος την αποχέτευση κ η λεκάνη χρειαζότανε έκκεντρο σύνδεσμο Φ110.

Φαίνεται να έχει γίνει ζημιά στο κεφάλι.Ζόρικα. Αν έχει κεφάλι έστω και 3-4 πόντους θα έλεγα τα βάλεις αρχικά μέσα σε αυτό κομμάτι φ100 10-15 εκατοστά πόσο θέλεις το οποίο θα κολλήσεις με κόλλα pvc και στη συνέχεια με κάποια λαστιχένια σύνδεση (ποια σου κάνει) να συνδέσεις τη λεκάνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτός του ότι το κεφάλι είναι Φ110, το θέμα είναι εάν κολλάει με κόλα pvc κάποια σωλήνα στο κεφάλι της Geberit που νομίζω είναι από υλικό pp και είχε λάστιχο αλλά ο υδραυλικός το έκοψε για δικούς του λόγους!

Επεξ/σία από zoranb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Να φανταστω πως ειναι εντιχοισμενο το καζανακι. Κανονικά έχει λάστιχο και στο καζανάκι (τη μικρη σωληνα εσωτερικα). Δε γνωριζω τι υλικο ειναι για pvc μου φαινεται η αποχετευση (μεγαλη σωληνα).. Θεωρητικά πρεπει να ειναι καθαρο για να πιασει η κολλα pvc εγω βλεπω οτι εχει βαλει σιλικονη. Ισως αν το καθαρισεις καλα ισως να θες γυαλοχαρτο... μετα να μπορεις να κολησεις το εκκεντρο. 

Παντως λιγο δυσκολο να σου πουμε τι να κανεις. Το καλυτερο ειναι να φερεις καποιον υδραυλικο και να τον πληρωσεις μονο αν δε σταζει τιποτα πχ να τραβηξεις 10 καζανακια. Η πιο καθαρη λυση ειναι να αλλαζε το κομματι αλλα θα ηθελε σκαψιμο..

Οταν λες λαστιχο τι λαστιχο εκοψε; Συνηθως εχει δαχτυλιδι οπως και του καζανακιου κανονικα αν δεις εχει εσοχη για να μπει

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε αυτό τον καιρο, είναι απαγορευτικό το βάψιμο εσωτερικών τοίχων; 

Μου έχουν μείνει δουλειές από το καλοκαιρι και σκέφτομαι να κάνω σιγά σιγά ότι χρειάζεται τώρα.

Επίσης, έχω πάρει έτοιμες ξύλινες επιφάνειες από Leroy. Είναι αρκετά λείες και δε μου φαίνεται να θέλουν τρίψιμο πέρα από το σημείο κοπης τους.

Τι χρειάζομαι; Ένα χέρι βάψιμο και ένα χέρι βερνίκι; Άλλες συμβουλές;

Ευχαριστώ προκαταβολικα !

Επεξ/σία από majnun
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, majnun είπε

Μου έχουν μείνει δουλειές από το καλοκαιρι και σκέφτομαι να κάνω σιγά σιγά ότι χρειάζεται τώρα.

Επίσης, έχω πάρει έτοιμες ξύλινες επιφάνειες από Leroy. Είναι αρκετά λείες και δε μου φαίνεται να θέλουν τρίψιμο πέρα από το σημείο κοπης τους.

Νομιζω μια χαρα ειναι ο καιρος.. Ουτε υπερβολικα κρυα κτλ ουτε ζεστη

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Οταν λες λαστιχο τι λαστιχο εκοψε; Συνηθως εχει δαχτυλιδι οπως και του καζανακιου κανονικα αν δεις εχει εσοχη για να μπει

Επειδή δεν κολλούνται αυτά και μπαίνουν περαστά με λάστιχο, για το λάστιχο αυτό λέω.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, έχουμε μια ξύλινη εξωτερική κατασκευή που φτιάχτηκε πριν 15 χρόνια με ραμποτέ (στη μέση υαλοβάμβακας) και τα ξύλα κάτω έχουν σαπίσει. Λέω να τα αντικαταστήσω λίγα-λίγα αλλά φοβάμαι τι άλλες δουλειές θα ανοίξουν όταν τα βγάλω. Επίσης κοιτάω για ξυλεία εμποτισμένη για καλύτερη αντοχή στον χρόνο, αλλά το budget είναι αρκετά χαμηλό (είναι προσκοπική εστία και τα έσοδα είναι πολύ περιορισμένα, επίσης την εργασία θα την κάνουμε ερασιτέχνες κατα πάσα πιθανότητα). 

Υ.Γ. Επίσης το τέλος της σκεπής έχει σάπια σανίδα, και έχουν πιάσει μούχλα? οι άκρες των δοκαριών της οροφής, αν αυτά κοπούν για να μην διαδοθεί θα υπάρχει άλλο πρόβλημα; 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lion2486 είπε

Καλησπέρα στην παρέα, έχουμε μια ξύλινη εξωτερική κατασκευή που φτιάχτηκε πριν 15 χρόνια με ραμποτέ (στη μέση υαλοβάμβακας) και τα ξύλα κάτω έχουν σαπίσει. Λέω να τα αντικαταστήσω λίγα-λίγα αλλά φοβάμαι τι άλλες δουλειές θα ανοίξουν όταν τα βγάλω. Επίσης κοιτάω για ξυλεία εμποτισμένη για καλύτερη αντοχή στον χρόνο, αλλά το budget είναι αρκετά χαμηλό (είναι προσκοπική εστία και τα έσοδα είναι πολύ περιορισμένα, επίσης την εργασία θα την κάνουμε ερασιτέχνες κατα πάσα πιθανότητα). 

Υ.Γ. Επίσης το τέλος της σκεπής έχει σάπια σανίδα, και έχουν πιάσει μούχλα? οι άκρες των δοκαριών της οροφής, αν αυτά κοπούν για να μην διαδοθεί θα υπάρχει άλλο πρόβλημα; 

Ευχαριστώ.

απο ποιο συστημα εισαι;;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, lion2486 είπε

Ευχαριστώ.

Σίγουρα θα έχουν σαπίσει και τα εσωτερικά καδρόνια που πιάνουν τα ραμποτέ οπότε αν τα τραβήξεις θα καταρεύσει όλο και αν δεν καταρεύσει πως θα στηρίξεις στα σάπια καρδόνια νέα εμποτισμένα π.χ.

Μόνο ξήλωμα ολικό και από την αρχή γιατί θα μπείτε σε τζάμπα έξοδα και τίποτε δεν θα γίνει. Αφήστε τα μέχρι να πέσουν και τότε καινούργια.

Δημοσ.
4 minutes ago, papoys1 said:

Σίγουρα θα έχουν σαπίσει και τα εσωτερικά καδρόνια που πιάνουν τα ραμποτέ οπότε αν τα τραβήξεις θα καταρεύσει όλο και αν δεν καταρεύσει πως θα στηρίξεις στα σάπια καρδόνια νέα εμποτισμένα π.χ.

Μόνο ξήλωμα ολικό και από την αρχή γιατί θα μπείτε σε τζάμπα έξοδα και τίποτε δεν θα γίνει. Αφήστε τα μέχρι να πέσουν και τότε καινούργια.

χμμ.. ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, μπορεί να επιχειρήσω με προσοχή να δω την κατάσταση των καδρονιών μέσα, αν όντως μου φανούν επηρεασμένα δεν θα τα πειράξω προς το παρόν και θα πάρω συμβουλή από κάποιον επαγγελματία.

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, lion2486 είπε

Ευχαριστώ.

Καλημέρα, αν είχες καμία φώτο θα βοηθούσε. Η κατασκευή αρχικά δεν κατάλαβα τι είναι, στέγαστρο σπιτάκι...

Πέρα την ομορφιά να δούμε τα πιο βασικά. Τι δομή έχει; Ξύλινο σκελετό κ ντύθηκε με ραμποτε; Μέσα έξω . Ο υαλοβάμβακας είναι σίγουρα για μόνωση...

Σε τέτοιες κατασκευές βλέπουμε πρώτα την δομή , σκελετό γιατί ότι κ αν κάνει κανείς για ομορφιά προέχει η ασφάλεια!

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο σκελετός είναι οκ τότε υπάρχουν άπειρες λύσεις κ οικονομικές ως τσάμπα αρκεί να υπάρχει όρεξη κ μεράκι.

Τα σανίδια στέγης στις άκρες είναι μούχλα ή κάποια άλγη λόγω υγρασίας κ μαζεύει εκεί.

Μια φωτό για κάθε περίπτωση κ σίγουρα θα ακούσεις πολλές ιδέες

20 ώρες πριν, majnun είπε

Ο τοίχος βάφεται ολόχρονα ειδεμή οι μπογιατζηδες το χειμώνα θα παίρνανε επίδομα ανεργίας. Ο χρόνος που στεγνώνει αλλάζει άρα κ η χρονική διαφορά από χέρι σε χέρι. Προσωπικά προτιμώ δροσιά κ εργασία παρά καύσωνα κ ταλαιπωρία! Αν οι τοίχοι δεν έχουν θέματα με υγρασιες μουχλες κλπ τότε κανένα θέμα. Όσο αφορά τα ξύλα... Τι θέλεις να τα βάψεις γιατί διάβασα για χρώμα κ βερνίκι... Με τι χρώμα θες να βάψεις; Η λεία επιφάνεια δεν είναι πάντα ιδανική. Για κάθε εφαρμογή ένα ξυσιματακι ακόμη κ με πολύ ψιλό χαρτάκι θα ήταν καλό. Ότι στρώμα περάσεις από πάνω θα το κλείσει. Αν δεν απορροφά το ξύλο θα στο ξεφλουδίσει

Δημοσ.
5 minutes ago, 360city said:

Καλημέρα, αν είχες καμία φώτο θα βοηθούσε. Η κατασκευή αρχικά δεν κατάλαβα τι είναι, στέγαστρο σπιτάκι...

Πέρα την ομορφιά να δούμε τα πιο βασικά. Τι δομή έχει; Ξύλινο σκελετό κ ντύθηκε με ραμποτε; Μέσα έξω . Ο υαλοβάμβακας είναι σίγουρα για μόνωση...

Σε τέτοιες κατασκευές βλέπουμε πρώτα την δομή , σκελετό γιατί ότι κ αν κάνει κανείς για ομορφιά προέχει η ασφάλεια!

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο σκελετός είναι οκ τότε υπάρχουν άπειρες λύσεις κ οικονομικές ως τσάμπα αρκεί να υπάρχει όρεξη κ μεράκι.

Τα σανίδια στέγης στις άκρες είναι μούχλα ή κάποια άλγη λόγω υγρασίας κ μαζεύει εκεί.

Μια φωτό για κάθε περίπτωση κ σίγουρα θα ακούσεις πολλές ιδέες

Είναι ένα ξύλινο σπιτάκι με κλίση στη σκεπή. Θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφίες. Για τον "σκελετό" δεν είμαι σίγουρος ότι θυμάμαι από τι είναι, θα πρέπει να το ανακαλύψω...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...