Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Δεν παίρνει επισκευή το άσφαλτοπανο σε μονωσεις.άπαξ και πάθει κάτι σε ένα σημείο, έστω και μικρό, η ανοίξει κάπου, τελείωσε. 

Αλλαγη θέλει, και καλό θα ήταν μην ξαναβάλεις (για πολλούς λόγους) ρώτησε τον μάστορα που θα φέρεις για εναλλακτικές (πολυουρεθανικη, huperdesmo κτλπ κτλπ) 

Γενικά παίζουν πολλές εναλλακτικες; 

Μπορείς να στείλεις κανένα link σχετικό να ενημερωθώ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Georgegoum είπε

Γενικά παίζουν πολλές εναλλακτικες; 

Μπορείς να στείλεις κανένα link σχετικό να ενημερωθώ; 

Στις μονωσεις ταρατσων υπάρχουν πολλές λύσεις και εναλλακτικές (βέβαια πάντα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες ώστε να γίνει μια σωστή επιλογή είδους μόνωσης) για την ταράτσα μας. 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο Λινκ 

Χτυπά στο google μια αναζήτηση και βλέπεις τα πάντα 😁👍

Και πάντα υπάρχει η κλασική λύση, μόνωση, και μετά ντύνεις από πάνω πλακάκια την ταράτσα σου και ησυχάζεις 😉

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1

16 ώρες πριν, Krusty είπε

Δεν ήξερα ότι το έμβολο όπου μπαίνει η μεγάλη φούσκα έχει σπείρωμα και μπορεί να ξεβιδωθεί. Νόμιζα έπρεπε να βγάλω όλο το πορσελάνινο καζανάκι από την θέση του και να αρχίσω να ξεβιδώνω από κάτω. Είχε πιάσει άλατα το σπείρωμα σ' εμένα και μάγκωνε, οπότε νόμιζα ήταν μονοκόμματο το τμήμα με την φούσκα με το πλαστικό που βιδώνει το έμβολο κάτω.

Τελικά στο πρόβλημα μου, πατούσα πολλές φορές το κουμπί για να σηκωθεί η φούσκα γιατί υπήρχε διαρροή του αέρα και έτσι η πίεση του αέρα εκτονωνόταν και στο σπείρωμα του καπακιού όπου βιδώνουμε από πάνω την μικρή φούσκα-spek που σπρώχνει το έμβολο (μάλλον το έμβολο παραμένει ακίνητο-βιδωμένο κάτω αλλά προκαλεί αντίδραση). Είναι το κάτω σπείρωμα στην φώτο. Το παρατήρησα κάνοντας δοκιμή έχοντας βγάλει το πορσελάνινο καπάκι. Όταν πατούσα το κουμπί έβλεπα μπουρμπουλήθρες να βγαίνουν από το σπείρωμα και να μην μπορεί να σηκωθεί η φούσκα. Θα τυλίξω ταινία teflon στο σπείρωμα και πιστεύω θα λυθεί το πρόβλημα μου, αφού όσο κι αν σφίξω το καπάκι η διαρροή παραμένει.

Επί τη ευκαιρία άλλαξα και την φούσκα (50 λεπτά) γιατί η παλιά μου είχε αρχίσει να διαλύεται.

Φούσκα.jpg

Μάλλον εννοεί τις "μαστίχες" που μπαίνουν στο πιστόλι σιλικόνης και είναι σαν ελαστικός στόκος. Ελαστικό πολυμερές νομίζω στο είπε ακριβώς.

Εγώ ακόμα και σε μικρότερο βαθούλωμα σε τέτοιο μάρμαρο στο σπίτι μου, έβαλα κόλα πλακιδίων και έπιασε πολύ γερά. Μετά γυαλοχάρτισμα από πάνω όταν στεγνώσει καλά. Δεν φαίνεται πολύ καλά στην όψη αλλά είχα κηρομπογιά ή μαρκαδόρο στην ίδια απόχρωση, έβαψα πάνω στην κόλλα πλακιδίων και είναι πολύ καλύτερα τώρα.

Δεν ξέρω αν η μαρμαρόσκονη μπορεί να αναμιχθεί με κάποια κόλλα ή λευκό τσιμέντο και να δώσει καλό στοκάρισμα στο μάρμαρο.

Επειδή πολλές κόλλες δεν κολλάνε γερά τα πλαστικά εγώ έχω πάρει το θερμαινόμενο συρραπτικό για πλαστικά και ησύχασα. Για βαριές δουλειές είναι τέλειο. Μπορείς να δουλέψεις και θερμαινόμενο πιστόλι σιλικόνης πάνω στην ρωγμή (αφού έχεις καθαρίσει το πλαστικό), αλλά η πρώτη λύση είναι πιο δυνατή. Η ζεστή σιλικόνη με υπομονή (χτίσιμο σιγά-σιγά) ίσως μπορεί να κλείσει και το κομμάτι που λείπει.

Αν στρίψεις και λίγο τα συρματάκια στο συρραπτικό την ώρα που τα κολλάς τότε γίνεται πιο δυνατή η συγκόλληση (υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube)

https://www.ebay.com/itm/Hot-Stapler-Car-Bumper-Fender-Fairing-Welder-Gun-Plastic-Repair-Kit-200-Staples/164126457844?epid=12029718565&hash=item2636b2fff4:g:Jx0AAOSwE0pebzrb

Να αλλάξεις το λαστιχακι που μπαίνει στο σημείο που βλέπεις τις μπουρμπουληθρες , δε μπαίνει τεφλόν σ'εκεινο το σημείο.

• Like 2

Λες να σκλήρυνε με τον καιρό η μικρή φούσκα και να εκτονώνεται στο σπείρωμα (χάνει αέρα από εκεί); Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις ενώ ήσουν σαφής από την αρχή, αλλά έκανα λάθος σκέψεις επειδή δεν ήξερα καν ότι ξεβιδώνει και επί 1-2 χρόνια το είχα έτσι το καζανάκι νομίζοντας ότι έφταιγε η μεγάλη φούσκα που είχε αρχίσει να λιώνει! Θα δοκιμάσω το teflon που είναι και τσάμπα, θα δω αν έκανα λάθος και μετά αλλαγή στο λαστιχάκι. Δεν το είδα πολύ σκληρό.

1 ώρα πριν, Krusty είπε

Λες να σκλήρυνε με τον καιρό η μικρή φούσκα και να εκτονώνεται στο σπείρωμα (χάνει αέρα από εκεί); Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις ενώ ήσουν σαφής από την αρχή, αλλά έκανα λάθος σκέψεις επειδή δεν ήξερα καν ότι ξεβιδώνει και επί 1-2 χρόνια το είχα έτσι το καζανάκι νομίζοντας ότι έφταιγε η μεγάλη φούσκα που είχε αρχίσει να λιώνει! Θα δοκιμάσω το teflon που είναι και τσάμπα, θα δω αν έκανα λάθος και μετά αλλαγή στο λαστιχάκι. Δεν το είδα πολύ σκληρό.

Η συγκεκριμένη φούσκα που λέει ο troi.g είναι από πολύ λεπτό λάστιχο σαν χαρτί για να μπορεί να εκτονώνει ευκολότερα και έτσι είναι πολύ ευαίσθητη. Συνήθως κάνει πολύ μικρό σκίσιμο το οποίο αν δεν προσέξεις καλά δεν το βλέπεις.

Είναι η βασική αιτία που όταν πατάμε το μπουτόν δεν σηκώνεται ο μηχανισμός να φύγει το νερό.Στην αρχή πρέπει να πατάμε το μπουτόν 3-4-5  φορές στο τέλος μόλις γίνει μεγαλύτερο το σκίσιμο δεν δουλεύει καθόλου.

• Like 2

Καλημέρα παίδες,

Έχω το εξής θέμα με το σήμα της τηλεόρασης. Κάποιες μέρες, ενώ τις προηγούμενες δείχνει κανονικά η τηλεόραση, αρχίζει και σπάει η εικόνα και ο ήχος. Η εικόνα έρχεται κομματιασμένη και ο ήχος ακούγεται κομματιασμένος και αυτός. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από ελάχιστα έως συνεχόμενα για μέρες. Τις περισσότερες φορές φτιάχνει μόνο του, αλλά πρέπει να σταματήσει, δεν πάει άλλο.

Στο διαμέρισμα το καλώδιο της κεραίας έρχεται από την ταράτσα και πριν μπει στο σπίτι το έχω κόψει και το μοιράζω με ένα φις Τ σε δύο τηλεοράσεις. Έχω τυλίξει όλο το Τ και την ένωση με μονωτική και το έχω τοποθετήσει σε σημείο που δεν το πιάνει αέρας/βροχή/κλπ. Έχω αλλάξει και φις/καλώδιο για να σιγουρέψω ότι δεν είναι από κακής ποιότητας υλικά το θέμα. Το πρόβλημα εμφανίζεται και στις 2 τηλεοράσεις προφανώς. Η σύνδεση έγινε έτσι γιατί η μοναδική πρίζα κεραίας του σπιτιού δεν βολεύει καμία από τις 2 τηλεοράσεις. Η μία τηλεόραση είναι πολύ κοντά στην "διακλάδωση", ενώ η δεύτερη αρκετά μακριά με καλώδιο να πηγαίνει σε αυτήν εξωτερικά του μπαλκονιού, προφυλαγμένο όμως από τον καιρό.

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει πραγματικά. Μπορεί να λυθεί το θέμα με κάποιον ενισχυτή σήματος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Τηλεφωνικό καλώδιο (μήκους 100μ) με 4 ζευγάρια καλωδίων (από τα 4 συνολικά = 16 ζεύγη), ξεκινά από τον δρόμο για να εισέλθει στο σπίτι. Ενδιάμεσα κάπου , δεν ξέρω που, υπάρχει τουλάχιστον μία διακλάδωση μιας και τα χρώματα από τον δρόμο δεν αντιστοιχούν σε αυτά που έρχονται στο σπίτι (σε κεντρικό σημείο εντός του σπιτιού, όπου μετά βραχυκυκλωμένα μοιράζονται στα μπριζάκια).

Λοιπόν θέλω να διαλέξω από τα 4 καλώδια το καλύτερο από θέμα αντίστασης. Επίσης θέλω να δω ποιο χρώμα απ'εξω αντιστοιχεί σε ποιο μέσα , μιας και δεν υπάρχει ή έχει χαθεί αν υπήρχε το ηλεκτρολογικό σχέδιο. 

Σκεφτόμουν αρχικά να βραχυκυκλώνω με ένα άτομο ένα ένα τα καλώδια μέσα στο σπίτι και να μετράω αντίσταση από τον δρόμο και στο όχι άπειρο έχω βρει το καλώδιο. Σωστά;   Εδώ θα βοηθούσε και ένα μπίμπερ που υπάρχει που χτυπάει όταν δει μηδενική αντίσταση , μήπως ξέρετε πως λέγεται αυτό και που πουλιέται;

Το άλλο είναι να βρω το καλύτερο. Σκεφτόμουν να δω ποιο έχει τη χαμηλότερη τιμή σε ωμ. Με το πολύμετράκι που έχω θα μετρήσω σωστά ή πρέπει να διαρρέει το καλώδιο μια μικρή τάση για να μετρήσω σωστά ή έτσι και αλλιώς αυτά τα πολύμετρα επιβάλλουν τάση για τη μέτρηση;

Έχω αυτό https://www.ebay.com/itm/RM101-Digital-Multimeter-Tester-Ac-Dc-Meter-Voltmeter-Volt-Fluke-Lcd-Ammeter/272842670841?epid=2234131104&hash=item3f86b0c2f9:g:HsIAAOSwLlpZtmpK

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από liakjim

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Σκεφτόμουν αρχικά να βραχυκυκλώνω με ένα άτομο ένα ένα τα καλώδια μέσα στο σπίτι και να μετράω αντίσταση από τον δρόμο και στο όχι άπειρο έχω βρει το καλώδιο. Σωστά;   Εδώ θα βοηθούσε και ένα μπίμπερ που υπάρχει που χτυπάει όταν δει μηδενική αντίσταση , μήπως ξέρετε πως λέγεται αυτό και που πουλιέται;

Για τον τρόπο μέτρησης είσαι σωστός. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις μια μπαταρία από τη μία πλευρά ενός ζεύγους και από την άλλη να βάζεις ένα μικρό λαμπάκι από φακό να δεις αν ανάβει.

Το μπίπερ που λες υπάρχει στα πολύμετρα, δεν ξέρω αν υπάρχει σε ξεχωριστό όργανο.

Φοβάμαι πάντως ότι και να βρεις τη χαμμλότερη αντίσταση δεν θα δεις τρομερές διαφορές στη γραμμή σου

• Thanks 1

3 ώρες πριν, nullindex είπε

Καλημέρα παίδες,

Έχω το εξής θέμα με το σήμα της τηλεόρασης. Κάποιες μέρες, ενώ τις προηγούμενες δείχνει κανονικά η τηλεόραση, αρχίζει και σπάει η εικόνα και ο ήχος. Η εικόνα έρχεται κομματιασμένη και ο ήχος ακούγεται κομματιασμένος και αυτός. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από ελάχιστα έως συνεχόμενα για μέρες. Τις περισσότερες φορές φτιάχνει μόνο του, αλλά πρέπει να σταματήσει, δεν πάει άλλο.

Στο διαμέρισμα το καλώδιο της κεραίας έρχεται από την ταράτσα και πριν μπει στο σπίτι το έχω κόψει και το μοιράζω με ένα φις Τ σε δύο τηλεοράσεις. Έχω τυλίξει όλο το Τ και την ένωση με μονωτική και το έχω τοποθετήσει σε σημείο που δεν το πιάνει αέρας/βροχή/κλπ. Έχω αλλάξει και φις/καλώδιο για να σιγουρέψω ότι δεν είναι από κακής ποιότητας υλικά το θέμα. Το πρόβλημα εμφανίζεται και στις 2 τηλεοράσεις προφανώς. Η σύνδεση έγινε έτσι γιατί η μοναδική πρίζα κεραίας του σπιτιού δεν βολεύει καμία από τις 2 τηλεοράσεις. Η μία τηλεόραση είναι πολύ κοντά στην "διακλάδωση", ενώ η δεύτερη αρκετά μακριά με καλώδιο να πηγαίνει σε αυτήν εξωτερικά του μπαλκονιού, προφυλαγμένο όμως από τον καιρό.

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει πραγματικά. Μπορεί να λυθεί το θέμα με κάποιον ενισχυτή σήματος?

Καλημέρα 

Επειδή είχα και εγώ αντίστοιχο πρόβλημα και επειδή στο εμφανίζει και στις 2 τηλεοράσεις ψάξε για φθαρμένο καλώδιο κεραίας. Εμένα έχει σκάσει και φύγει το εξωτερικό περίβλημα επάνω στην ταράτσα....

• Thanks 1

34 λεπτά πριν, katbo είπε

Φοβάμαι πάντως ότι και να βρεις τη χαμμλότερη αντίσταση δεν θα δεις τρομερές διαφορές στη γραμμή σου

Με τέτοια στοιχεία γραμμής, κάθε δυνατή βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη . Η Wind μετράει 8Mbps στον δρόμο (απέχω πάνω από 3χλμ από το καφάο) και στο σπίτι έρχονται 4.

Screenshot_2020-05-11-10-34-11-806_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg.343e6242844a69cf13dd613754d44d00.jpg

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με τέτοια στοιχεία γραμμής, κάθε δυνατή βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη . Η Wind μετράει 8Mbps στον δρόμο (απέχω πάνω από 3χλμ από το καφάο) και στο σπίτι έρχονται 4.

Δοκίμασε τοτε, δεν χάνεις τίποτα εξάλλου. Ψάξε πάντως να βρεις και την διακλάδωση που λες μήπως εκεί είναι το θέμα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, nullindex είπε

Καλημέρα παίδες,

Μερικές μέρες με σύννεφα ή βροχερές παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντίσταση στο σήμα της digea. Ίσως αν καθαρίσεις με αντισκωριακό λάδι τις επαφές στο T ή τα βύσματα μειωθεί η αντίσταση επαφής και να λυθεί το πρόβλημα. Ίσως να φθάρηκε κάποιο καλώδιο επάνω στην ταράτσα, όπως έγραψε άλλο μέλος εδώ. Ακόμα και η επαφή στην κεραία-καλωδίου μπορεί να σκουριάσει άσχημα (θέλει δουλειά ακόμα και με γυαλόχαρτο). Όταν μοιράζεται χωρίς ενισχυτή αλλά με Τ ένα σήμα κεραίας σε 2 τηλεοράσεις, τότε αυτό εξασθενεί. Ακόμα και αν είναι ένα από τα παραπάνω πολλά προβλήματα μπορεί να λυθεί με ενισχυτή σήματος. Η καλύτερη λύση για ενισχυτή (που θέλει και ρεύμα φυσικά) είναι ο ενισχυτής ιστού για να μην ενισχύει και τον θόρυβο που μαζεύει το καλώδιο. Επίσης καλό είναι να βγάζει δύο διαφορετικές εξόδους. Εγώ για ευκολία σε κεραία που δεν είχε ενισχυτή καθόλου, έβαλα ενισχυτή εσωτερικού χώρου λίγο πριν την κεραία και στα κανάλια που είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα αλλά συνεχόμενο, είχα ισχύς σήματος μετά 100% από 35% περίπου. Δεν χρειάστηκε καν να βάλω τέρμα το ποτενσιόμετρο της ενίσχυσης για να μην κάνω και κορεσμό σήματος. Καλή μάρκα είναι αυτός και μπορεί να λύσει προβλήματα ακόμα και αν υπάρχει κεντρικός ενισχυτής, αλλά έχουμε χαμηλή ισχύ σήματος στην τηλεόραση:

https://www.e-shop.gr/meliconi-880101-indoor-digital-aerial-signal-amplifier-p-PER.506284

https://www.e-shop.gr/meliconi-amp20-indoor-digital-signal-amplifier-p-PER.705224

ΥΓ Όταν απογυμνώνουμε το ομοαξονικό να του βάλουμε βύσμα, στην άκρη το αλουμινόχαρτο το κόβουμε αυστηρά σύριζα γιατί είναι μονωτής αφού έχει αλειφθεί με πλαστικό επίχρισμα να μην σχίζεται εύκολα.

Όταν έχεις αυτά τα προβλήματα όταν φυσάει πολύ τότε μήπως κουνιέται καμία επαφή ή έχει ραγίσει εσωτερικά κανένα ομοαξονικό καλώδιο.

Μερικοί έχουν αναφέρει ότι έχουν Τ με ομοαξονικά βύσματα αλλά όταν έβαλαν Τ με βίδες στα καλώδια ή σκέτες κλέμες είδαν ενίσχυση. Επίσης πολλές σύγχρονες πρίζες ομοαξονικού έχουν εξασθενητή σήματος μέσα αλλά υπάρχουν και αυτές με 0% ή 1% ή τύπου κλέμας με βίδες...

Επεξ/σία από Krusty
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Krusty είπε

Μερικές μέρες με σύννεφα ή βροχερές παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντίσταση στο σήμα της digea. Ίσως αν καθαρίσεις με αντισκωριακό λάδι τις επαφές στο T ή τα βύσματα μειωθεί η αντίσταση επαφής και να λυθεί το πρόβλημα. Ίσως να φθάρηκε κάποιο καλώδιο επάνω στην ταράτσα, όπως έγραψε άλλο μέλος εδώ. Ακόμα και η επαφή στην κεραία-καλωδίου μπορεί να σκουριάσει άσχημα (θέλει δουλειά ακόμα και με γυαλόχαρτο). Όταν μοιράζεται χωρίς ενισχυτή αλλά με Τ ένα σήμα κεραίας σε 2 τηλεοράσεις, τότε αυτό εξασθενεί. Ακόμα και αν είναι ένα από τα παραπάνω πολλά προβλήματα μπορεί να λυθεί με ενισχυτή σήματος. Η καλύτερη λύση για ενισχυτή (που θέλει και ρεύμα φυσικά) είναι ο ενισχυτής ιστού για να μην ενισχύει και τον θόρυβο που μαζεύει το καλώδιο. Επίσης καλό είναι να βγάζει δύο διαφορετικές εξόδους. Εγώ για ευκολία σε κεραία που δεν είχε ενισχυτή καθόλου, έβαλα ενισχυτή εσωτερικού χώρου λίγο πριν την κεραία και στα κανάλια που είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα αλλά συνεχόμενο, είχα ισχύς σήματος μετά 100% από 35% περίπου. Δεν χρειάστηκε καν να βάλω τέρμα το ποτενσιόμετρο της ενίσχυσης για να μην κάνω και κορεσμό σήματος. Καλή μάρκα είναι αυτός και μπορεί να λύσει προβλήματα ακόμα και αν υπάρχει κεντρικός ενισχυτής, αλλά έχουμε χαμηλή ισχύ σήματος στην τηλεόραση:

https://www.e-shop.gr/meliconi-880101-indoor-digital-aerial-signal-amplifier-p-PER.506284

https://www.e-shop.gr/meliconi-amp20-indoor-digital-signal-amplifier-p-PER.705224

ΥΓ Όταν απογυμνώνουμε το ομοαξονικό να του βάλουμε βύσμα, στην άκρη το αλουμινόχαρτο το κόβουμε αυστηρά σύριζα γιατί είναι μονωτής αφού έχει αλειφθεί με πλαστικό επίχρισμα να μην σχίζεται εύκολα.

Όταν έχεις αυτά τα προβλήματα όταν φυσάει πολύ τότε μήπως κουνιέται καμία επαφή ή έχει ραγίσει εσωτερικά κανένα ομοαξονικό καλώδιο.

Μερικοί έχουν αναφέρει ότι έχουν Τ με ομοαξονικά βύσματα αλλά όταν έβαλαν Τ με βίδες στα καλώδια ή σκέτες κλέμες είδαν ενίσχυση. Επίσης πολλές σύγχρονες πρίζες ομοαξονικού έχουν εξασθενητή σήματος μέσα αλλά υπάρχουν και αυτές με 0% ή 1% ή τύπου κλέμας με βίδες...

Το πρώτο ενισχυτάκι το είχα αγοράσει και το πήγα πίσω, δεν με ικανοποίησε.

Στα ίδια λεφτά μπορεί να αγοράσει κάποιος την Matel 5G κι αναλόγως την τοποθεσία και τον όροφο να έχει άριστη λήψη.

Την έχω κι εγώ αλλά σε σπίτι με εύκολη λήψη, οπότε θα περιμένω πότε θα πάω επαρχία να τη δοκιμάσω και στα πιο δύσκολα, για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

• Like 1
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, nullindex είπε

Καλημέρα παίδες,

Και κάτι άλλο που πολλοί κάνουν λάθος.Πιάνουν με μονωτική ταινία το καλώδιο της κεραίας πάνω στη σιδερένια σωλήνα που είναι τοποθετημένη η κεραία στην ταράτσα με συνέπεια η επαφή αυτή να δημιουργεί πολλές φορές παρεμβολές ειδικά αν είναι και σκουριασμένη.

Εάν το έχεις με αυτό τον τρόπο να πάρεις φαρδιά ταινία και να πιάσεις το καλώδιο κεραίας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι 3-4 εκατοστά μακριά από τη σωλήνα.Επίσης μη χρησιμοποιείς απλό πλαστικό κλασικό ταυ αλλά πάρε ένα διακλαδωτή νέου τύπου που βιδώνουν πάνω οι επαφές και είναι σταθερές.Όπως είπαν και άλλοι παραπάνω μπορεί και φθορά του εξωτερικού καλωδίου να προκαλεί προβλήματα.Βεβαιώσου όμως ότι στο σημείο που είσαι το σήμα της digea είναι σταθερό συνεχώς ρωτώντας και κάποιο γείτονα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Το πρώτο ενισχυτάκι το είχα αγοράσει και το πήγα πίσω, δεν με ικανοποίησε.

Στα ίδια λεφτά μπορεί να αγοράσει κάποιος την Matel 5G κι αναλόγως την τοποθεσία και τον όροφο να έχει άριστη λήψη.

Την έχω κι εγώ αλλά σε σπίτι με εύκολη λήψη, οπότε θα περιμένω πότε θα πάω επαρχία να τη δοκιμάσω και στα πιο δύσκολα, για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Όντως αυτή η κεραία είναι καταπληκτική. Πήρα 2 να έχω. Στον πρώτο όροφο στο μπαλκόνι τα έπιασα όλα (αλλά με θέα προς τον πομπό). Με την λύση σου μπορεί κάποιος να πιάσει και κανάλια που δεν έπιανε αλλά με τον ενισχυτή μπορείς να λύσεις κυρίως το πρόβλημα του να πιάνεις ένα κανάλι αλλά με διακοπές και παραμορφώσεις λόγω χαμηλού σήματος λόγω κεραίας ή άλλου λόγου.

Επεξ/σία από Krusty
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...