Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, οπτικά γίνεσαι πιο κατανοητός, συνήθως. Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Θα μπορούσε να σταθεί υπό γωνία, υπό προϋποθέσεις. Π.χ. με κόμπο ή γύρισμα στη θηλιά. Δεν ξέρω τι μετατροπή σηκώνει μία κανονική βάση, κι αν δεν μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Ίσως κάτι ανάλογο αυτού που προαναφέρθηκε πιο πάνω, μία σταθερή στήριξη για το κάτω μέρος στον τοίχο, και στο πάνω μέρος πιθανόν κάποιο σπαστό βραχίονα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ερώτηση. Μπήκαν δύο λεντοταινιες πρόσωπο και κάθετα σε τοίχο με απόσταση δέκα εκατοστών, ο μάστορας που τις έβαλε πήρε αλφαδιες με γύψο και μου είπε ότι λόγω ζέστης το μόνο που μπορεί να βάλω για να κλείσω το μερεμετι είναι ελαστομερες, ελαστικό πολυμερές κάτι τέτοιο. Μάλιστα το ονόμασε κάπως ξενόγλωσσα φαι-φι κάπως έτσι. Ενιγουει τι προτείνετε να μπει εκεί ανάμεσα για να μην έχει σκασιματα ο τοίχος λόγω πιθανής ζέστης από τις ταινίες και τα προφίλ τα αλουμινένια;

11 ώρες πριν, Wurlit είπε

Θα μπορούσε να σταθεί υπό γωνία, υπό προϋποθέσεις. Π.χ. με κόμπο ή γύρισμα στη θηλιά. Δεν ξέρω τι μετατροπή σηκώνει μία κανονική βάση, κι αν δεν μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Ίσως κάτι ανάλογο αυτού που προαναφέρθηκε πιο πάνω, μία σταθερή στήριξη για το κάτω μέρος στον τοίχο, και στο πάνω μέρος πιθανόν κάποιο σπαστό βραχίονα.

Όπως σου είπαν και τα παιδιά , πολύ ασταθές αυτό που θες να κάνεις.Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι έτοιμο?

Εάν πιάνουν τα χέρια σου και θες να το φτιάξεις μόνος σου , εγώ σου προτείνω να βάλεις  βασεις από air condition (ρυθμιζόμενες) , όπου μπορείς να ρυθμίσεις την κλίση , να βάλεις 4  γάντζους με σπείρωμα, έναν σε κάθε μπόι, και να βάλεις αλυσίδα , ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις την κλίση εύκολα. 

Spoiler

12 ώρες πριν, Wurlit είπε

Ένα πράγμα που θα πρεπει να δεις ανεξάρτητα από το πως θα την στηρίξεις, θα ήταν να δεις αν οι συνδέσει VESA πάνω στην τηεόραση αυτές καθε αυτές αντέχουν το βάρος σε τέτοια κλίση.

Δε ξέρω αν μεσα στο πρότυπο VESA είναι το να μπορεί να στηρίζεται η τηλεόραση σε οποιαδήποτε γωνία.  Δηλαδή να μην μείνουν πχ οι συνδέσεις VESA στη θέση τους και ξηλωθεί από το βάρος ή/και κάποιους κραδασμούς (πχ σε σεισμό) πχ όλο το πίσω μέρος και μείνεις με τη μισή TV πάνω στη βάση και την άλλη μισή σε κάποιο κεφάλι. 

6 ώρες πριν, troi.g είπε

Όπως σου είπαν και τα παιδιά , πολύ ασταθές αυτό που θες να κάνεις.Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι έτοιμο?

Εάν πιάνουν τα χέρια σου και θες να το φτιάξεις μόνος σου , εγώ σου προτείνω να βάλεις  βασεις από air condition (ρυθμιζόμενες) , όπου μπορείς να ρυθμίσεις την κλίση , να βάλεις 4  γάντζους με σπείρωμα, έναν σε κάθε μπόι, και να βάλεις αλυσίδα , ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις την κλίση εύκολα. 

Μίλησα με σιδερά, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Θα του περάσω κι αυτή την ιδέα, γιατί κι αυτός το σκέφτεται. Δεν μπορώ να εμφανίσω το κρυφό περιεχόμενο στο μήνυμά σου.

6 ώρες πριν, DrLo είπε

Ένα πράγμα που θα πρεπει να δεις ανεξάρτητα από το πως θα την στηρίξεις, θα ήταν να δεις αν οι συνδέσει VESA πάνω στην τηεόραση αυτές καθε αυτές αντέχουν το βάρος σε τέτοια κλίση.

Δε ξέρω αν μεσα στο πρότυπο VESA είναι το να μπορεί να στηρίζεται η τηλεόραση σε οποιαδήποτε γωνία.  Δηλαδή να μην μείνουν πχ οι συνδέσεις VESA στη θέση τους και ξηλωθεί από το βάρος ή/και κάποιους κραδασμούς (πχ σε σεισμό) πχ όλο το πίσω μέρος και μείνεις με τη μισή TV πάνω στη βάση και την άλλη μισή σε κάποιο κεφάλι. 

Ο μάστορας μου είπε πως δεν θα υπάρχει θέμα. Από την άλλη, συνδέω επιπλέον ένα μεταλλικό κάδρο γύρω-γύρω από το πλαίσιο της τηλεόρασης. Σωστή η παρατήρηση, ελπίζω να μην το μάθουμε ποτέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/5/2020 στις 7:11 ΜΜ, troi.g είπε

Το λάστιχο φούσκας που λες είναι μέσα στο πλαστικό οπου κουμπώνει το διαφανο λαστιχακι , και άλλαξε και το λάστιχο του πυθμένα , θα πάρεις λάστιχο spek . Σα μηχανισμός είναι αξιόπιστος , είναι τύπου spek , το "λάθος" είναι το φλοτερ , το οποίο κανονικά μπαίνει πλάγια , και όχι κάτω , υπάρχουν φλοτερ βυθού γι αυτή τη δουλειά , και γι αυτό μπορεί να σου χτυπάει η φούσκα του φλοτερ πάνω στο μηχανισμό και να μην τον αφήνει να πέφτει σωστά.

Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να τον αλλάξεις , κατά 99 % θα κάνει και αυτός που δείχνεις , αλλά πρέπει να προσέξεις το ύψος στο καζανάκι , διότι αυτός πρέπει να φτάσει σε συγκεκριμένο ύψος , ώστε να δουλεύει σωστά , και επίσης το καπάκι στο καζανάκι θα πρέπει να έχει μεγάλη τρύπα , ώστε να χωράει το μπουτον. 

Γνώμη μου είναι ότι θα μπλέξεις , άλλαξε τα λαστιχακια σε αυτόν που έχεις , και τσεκαρισε όταν πατάς το καζανάκι να δεις έαν η φούσκα του φλοτερ, χτυπάει το μηχανισμό.

Δεν ήξερα ότι το έμβολο όπου μπαίνει η μεγάλη φούσκα έχει σπείρωμα και μπορεί να ξεβιδωθεί. Νόμιζα έπρεπε να βγάλω όλο το πορσελάνινο καζανάκι από την θέση του και να αρχίσω να ξεβιδώνω από κάτω. Είχε πιάσει άλατα το σπείρωμα σ' εμένα και μάγκωνε, οπότε νόμιζα ήταν μονοκόμματο το τμήμα με την φούσκα με το πλαστικό που βιδώνει το έμβολο κάτω.

Τελικά στο πρόβλημα μου, πατούσα πολλές φορές το κουμπί για να σηκωθεί η φούσκα γιατί υπήρχε διαρροή του αέρα και έτσι η πίεση του αέρα εκτονωνόταν και στο σπείρωμα του καπακιού όπου βιδώνουμε από πάνω την μικρή φούσκα-spek που σπρώχνει το έμβολο (μάλλον το έμβολο παραμένει ακίνητο-βιδωμένο κάτω αλλά προκαλεί αντίδραση). Είναι το κάτω σπείρωμα στην φώτο. Το παρατήρησα κάνοντας δοκιμή έχοντας βγάλει το πορσελάνινο καπάκι. Όταν πατούσα το κουμπί έβλεπα μπουρμπουλήθρες να βγαίνουν από το σπείρωμα και να μην μπορεί να σηκωθεί η φούσκα. Θα τυλίξω ταινία teflon στο σπείρωμα και πιστεύω θα λυθεί το πρόβλημα μου, αφού όσο κι αν σφίξω το καπάκι η διαρροή παραμένει.

Επί τη ευκαιρία άλλαξα και την φούσκα (50 λεπτά) γιατί η παλιά μου είχε αρχίσει να διαλύεται.

Φούσκα.jpg

Στις 6/5/2020 στις 11:51 ΜΜ, kostass__ είπε

Ερώτηση. Μπήκαν δύο λεντοταινιες πρόσωπο και κάθετα σε τοίχο με απόσταση δέκα εκατοστών, ο μάστορας που τις έβαλε πήρε αλφαδιες με γύψο και μου είπε ότι λόγω ζέστης το μόνο που μπορεί να βάλω για να κλείσω το μερεμετι είναι ελαστομερες, ελαστικό πολυμερές κάτι τέτοιο. Μάλιστα το ονόμασε κάπως ξενόγλωσσα φαι-φι κάπως έτσι. Ενιγουει τι προτείνετε να μπει εκεί ανάμεσα για να μην έχει σκασιματα ο τοίχος λόγω πιθανής ζέστης από τις ταινίες και τα προφίλ τα αλουμινένια;

Μάλλον εννοεί τις "μαστίχες" που μπαίνουν στο πιστόλι σιλικόνης και είναι σαν ελαστικός στόκος. Ελαστικό πολυμερές νομίζω στο είπε ακριβώς.

20 ώρες πριν, kat kat είπε

Καλησπέρα, 

Ξέρει κανείς με τι υλικο μπορω να στοκαρω σπάσιμο σε μαρμαρο;

Ευχαριστώ

IMG_20200509_154250.jpg

Εγώ ακόμα και σε μικρότερο βαθούλωμα σε τέτοιο μάρμαρο στο σπίτι μου, έβαλα κόλα πλακιδίων (ανθεκτική στην υγρασία) και έπιασε πολύ γερά. Μετά γυαλοχάρτισμα από πάνω όταν στεγνώσει καλά. Δεν φαίνεται πολύ καλά στην όψη αλλά είχα κηρομπογιά ή μαρκαδόρο στην ίδια απόχρωση, έβαψα πάνω στην κόλλα πλακιδίων και είναι πολύ καλύτερα τώρα.

Δεν ξέρω αν η μαρμαρόσκονη μπορεί να αναμιχθεί με κάποια κόλλα ή λευκό τσιμέντο και να δώσει καλό στοκάρισμα στο μάρμαρο.

19 ώρες πριν, panos4tw είπε

Έχει κανείς καμιά ιδέα πως να το επισκευάσω σχετικά πρόχειρα χωρίς να αφαιρέσω το πλαστικό?

received_664909297418765.jpeg

Επειδή πολλές κόλλες δεν κολλάνε γερά τα πλαστικά εγώ έχω πάρει το θερμαινόμενο συρραπτικό για πλαστικά και ησύχασα. Για βαριές δουλειές είναι τέλειο. Μπορείς να δουλέψεις και θερμαινόμενο πιστόλι σιλικόνης πάνω στην ρωγμή (αφού έχεις καθαρίσει το πλαστικό), αλλά η πρώτη λύση είναι πιο δυνατή. Η ζεστή σιλικόνη με υπομονή (χτίσιμο σιγά-σιγά) ίσως μπορεί να κλείσει και το κομμάτι που λείπει.

Αν στρίψεις και λίγο τα συρματάκια στο συρραπτικό την ώρα που τα κολλάς τότε γίνεται πιο δυνατή η συγκόλληση (υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube)

https://www.ebay.com/itm/Hot-Stapler-Car-Bumper-Fender-Fairing-Welder-Gun-Plastic-Repair-Kit-200-Staples/164126457844?epid=12029718565&hash=item2636b2fff4:g:Jx0AAOSwE0pebzrb

Επεξ/σία από Krusty
  • Thanks 2

14 ώρες πριν, kat kat είπε

Καλησπέρα, 

Ξέρει κανείς με τι υλικο μπορω να στοκαρω σπάσιμο σε μαρμαρο;

Ευχαριστώ

IMG_20200509_154250.jpg

Λευκό τσιμέντο.Καθαρίζεις πολύ καλά τη ρωγμή με σπάτουλα με την οποία εφαρμόζεις και το τσιέντο με πίεση να πιάσει καλά.Το αφήνεις 10-20 λεπτά να σφίξει λίγο και μετά περνάς με βρεγμένο αλλά στιμένο σφουγγαράκι μερικές φορές και μέχρι να σφίξει ώστε να μην σκάσει.

Αν μιλάς για την τριχοειδή ρωγμή της φωτογραφίας εκεί δεν μπαίνει κάτι εγώ μιλάω για μεγαλύτερες ρωγμές.Μήπως κάποια ρευστή κόλλα;;;;;;;;;;;;;;

• Thanks 1

Άμα για μάρμαρο του λέτε τέτοιες λύσεις απορείς μετά γιατί περνούν τις δουλειές οι μάστορες από τη κωριο. Υπάρχει ένα υλικό που λέγεται μαρμαρόστοκος. από 3€ και ανεβαίνει. Από τα καλύτερα ειναι τα bellinzoni. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, john_petrucci7 είπε

Άμα για μάρμαρο του λέτε τέτοιες λύσεις απορείς μετά γιατί περνούν τις δουλειές οι μάστορες από τη κωριο. Υπάρχει ένα υλικό που λέγεται μαρμαρόστοκος. από 3€ και ανεβαίνει. Από τα καλύτερα ειναι τα bellinzoni. 

Συνήθως όταν λέω κάτι το έχω χρησιμοποιήσει ερασιτεχνικά βέβαια γιατί επαγγελματίας δεν είμαι άσχετα αν κάνω και εργασίες που επαγγελματίες δεν τολμούν όπως αυτή που κάνω αυτές τις μέρες.:P

Υπάρχει ναι αλλά αυτή που προτείνεις είναι δύο συστατικών και θέλει μετά ειδικό τρίψιμο.Γενικά χρησιμοποιείται από επαγγελματίες και όχι από ερασιτέχνες.Το λευκό τσιμέντο είναι ακριβώς ότι είναι και στόκοι για πλακάκια.Μαρμαράς μου το είπε το έχω βάλει σε συγκεκριμένα σημεία και δεν έχει πάθει τίποτε.

Για ένα ερασιτέχνη το λευκό τσιμέντο είναι πολύ ευκολότερο  στη χρήση και σε όσους ασχολούμαστε με ψιλοεργασίες συνήθως υπάρχει ένα-δύο κιλά στο πατάρι και δεν χρειάζεται να πληρώνουμε τζάμπα λεφτά.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Καλησπέρα 

Προ 10ετιας είχε μονωθει η ταράτσα με ασφαλτοπανο το οποίο έχει πλέον σε κάποια σημεία φουσκώσει. 

Μας είχαν πει τότε να μην την χρησιμοποιούμε την ταράτσα για να μην το παταμε και χαλάσει αλλά πράγμα δύσκολο. 

Το σπίτι εσωτερικά πιάνει αραιά και που μια μούχλα, μύκητα μαύρο σε δύο μόνο σημεία τα οποία καθαρίζονται σχετικά εύκολα αλλά δεν εχω θέμα με φουσκωμένο χρώμα, είναι ναι εσωτερικό ότι έχω. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλει επισκευή; αλλαγή; έχει ημερομηνία λήξης μια τέτοια μόνωση; 

Θέλω να φέρω τεχνικό να το κοιτάξει προφανώς αλλά θέλω να ξέρω δύο πράματα νωρίτερα. Ευχαριστώ για όσους το διαβάσουν, οποία πληροφορία καλό δεχουμενη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίρνει επισκευή το άσφαλτοπανο σε μονωσεις.άπαξ και πάθει κάτι σε ένα σημείο, έστω και μικρό, η ανοίξει κάπου, τελείωσε. 

Αλλαγη θέλει, και καλό θα ήταν μην ξαναβάλεις (για πολλούς λόγους) ρώτησε τον μάστορα που θα φέρεις για εναλλακτικές (πολυουρεθανικη, huperdesmo κτλπ κτλπ) 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...