Bakxos Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 10 ώρες πριν, vins είπε Δες και osb Αν και φαίνεται ωραία λύση με προβληματίζουν κυρίως ότι ανοίγει εύκολα στο βιδωμα και το πάχος του. Γενικά θέλω να φτιάξω κάτι τέτοιο όπως φαίνεται στη φωτογραφία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Αφού ο καθένας μας χωρίς να έχει εικόνα του συγκεκριμένου κτιρίου , για να ξέρει τι περάσματα έχει , πόσα μέτρα παροχές , εάν υπάρχει ασανσέρ , εάν είναι όλα τριφασικα , κλπ. πώς μπορούμε να κρίνουμε προσφορές δε ξέρω. Εγώ για ένα διαμέρισμα 110 μέτρα έδωσα 6000 σε φίλο ηλεκτρολόγο, για μια σχετική απλή κατασκευή , συν τα κοινόχρηστα. Προφανώς για κάποιους εδώ μέσα είναι αστρονομικό ποσό . Όπως κι εγώ όταν δίνω κάποια προσφορά , κάποιοι πελάτες λένε , ααα έχουμε βρει με τα μισά λεφτά, οκ ,σεβαστό , γι αυτό υπάρχουν οι προσφορές , δε ξεκινάμε και ύστερα λέμε πόσα θέλουμε , ο κάθε πελάτης κρίνει κι επιλέγει. Και πλέον είναι της μόδας να μαζεύουν 10-12 προσφορές , άλλες τόσες γνώμες και απόψεις , και στο τέλος παίρνουν τον φθηνότερο. Όταν εν τω μεταξύ στο μέλλον προκύψει κάποιο πρόβλημα , όλοι λένε , πήρα έναν πο#στ* μάστορα , που του έδωσα όσα ζήτησε κι έκανε σκάρτη δουλειά. Η απάντηση που τους δίνω βέβαια είναι , ότι δεν πήρες έναν ,πο#στ* μάστορα , αλλά τον φθηνότερο και πεινασμένο. Η γνώμη μου είναι , πάντα να παίρνουμε έναν άνθρωπο πού μας τον έχει συστήσει κάποιος γνωστός , και όχι όποιον τυχάρπαστο βρίσκουμε. Επίσης να παίρνουμε μέχρι 3 προσφορές , στις 3 προσφορές , μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ο "κλέφτης" και ποιος ο "Άστον καλύτερα" . Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι η προσωπικη μου γνώμη , και συγνώμη εάν σας κούρασα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, Bakxos είπε Αν και φαίνεται ωραία λύση με προβληματίζουν κυρίως ότι ανοίγει εύκολα στο βιδωμα και το πάχος του. Γενικά θέλω να φτιάξω κάτι τέτοιο όπως φαίνεται στη φωτογραφία Δεν κάνει το osb για τέτοια κατασκευή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
john_petrucci7 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Kara-man είπε Άμα δεν σου περάσει το 16αρι για το ρολόι ταβάνι 4000€ ο όροφος μην σου πω και κανα χιλιάρικο λιγότερο. Άσε τον άλλο να λέει για τόσα ευτυχώς τέτοιοι επαγγελματίες με την κρίση πήραν πουλο. Υπολόγισε θυροτηλεοραση 250-300€ ο όροφος κάνα 600€ συναγερμός και πυρανιχνευση σιγά θα σου βάλει και παροχές για αισθητηρες και κλαιν μαιν το κόστος εκτός αν σκέφτεσαι να περάσεις και sprinkler στο σπίτι και κανα 600-800€ για καλή σειρά πριζοδιακοπτων σε abb κιόλας. Εμένα στα 90τμ πήγαν πριζοδιακοπτες abb alpha exclusive, ένα κιτ θυροτηλεοραση ctc στα 950€ και συναγερμός paradox κοντά στα 500€. 8000€ στον όροφο και τριφασικό να είναι δεν υφίστανται. Ακόμα και 100€ μεροκάματο την ημέρα να παίρνει (το άτομο) θα βάλει ένα χιλιάρικο στην τσέπη από τα υλικά και μονο. Και πες του στην προσφορά να σου γράψει πόσα μέτρα καλώδιο και από τι θα φέρει να δεις πόσο πάνε λιανική. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από john_petrucci7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, troi.g είπε Αφού ο καθένας μας χωρίς να έχει εικόνα του συγκεκριμένου κτιρίου , για να ξέρει τι περάσματα έχει , πόσα μέτρα παροχές , εάν υπάρχει ασανσέρ , εάν είναι όλα τριφασικα , κλπ. πώς μπορούμε να κρίνουμε προσφορές δε ξέρω. Εγώ για ένα διαμέρισμα 110 μέτρα έδωσα 6000 σε φίλο ηλεκτρολόγο, για μια σχετική απλή κατασκευή , συν τα κοινόχρηστα. Προφανώς για κάποιους εδώ μέσα είναι αστρονομικό ποσό . Όπως κι εγώ όταν δίνω κάποια προσφορά , κάποιοι πελάτες λένε , ααα έχουμε βρει με τα μισά λεφτά, οκ ,σεβαστό , γι αυτό υπάρχουν οι προσφορές , δε ξεκινάμε και ύστερα λέμε πόσα θέλουμε , ο κάθε πελάτης κρίνει κι επιλέγει. Και πλέον είναι της μόδας να μαζεύουν 10-12 προσφορές , άλλες τόσες γνώμες και απόψεις , και στο τέλος παίρνουν τον φθηνότερο. Όταν εν τω μεταξύ στο μέλλον προκύψει κάποιο πρόβλημα , όλοι λένε , πήρα έναν πο#στ* μάστορα , που του έδωσα όσα ζήτησε κι έκανε σκάρτη δουλειά. Η απάντηση που τους δίνω βέβαια είναι , ότι δεν πήρες έναν ,πο#στ* μάστορα , αλλά τον φθηνότερο και πεινασμένο. Η γνώμη μου είναι , πάντα να παίρνουμε έναν άνθρωπο πού μας τον έχει συστήσει κάποιος γνωστός , και όχι όποιον τυχάρπαστο βρίσκουμε. Επίσης να παίρνουμε μέχρι 3 προσφορές , στις 3 προσφορές , μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ο "κλέφτης" και ποιος ο "Άστον καλύτερα" . Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι η προσωπικη μου γνώμη , και συγνώμη εάν σας κούρασα. Ότι ακριβώς θα έγραφα όταν ξεκίνησα να διαβάζω σχετικά με τις προσφορές που ξεκίνησαν να μιλάνε, το έγραψες εσύ 👍 Σωστό να παίρνουμε προσφορές αλλά όχι πχ 20 γιατί χάνεις την μπάλα μετά. Με 3-4 αντε 5 προσφορές (για μια μεγάλη εργασία εννοείται όχι πχ να αλλάξεις μια βρύση 😋) φαίνεται τι δουλειά θα γίνει, πόσα €€€ κοστίζει μέσο όρο το έργο που θέλουμε να κανουμε, ποιος ήταν μάστορας και ποιος τυχαίος του δρόμου, πόσο πάνε τα υλικά, και πολλά ακόμα. Πάνε παίρνουν από πχ διάφορα site τον κάθε τυχαίο που τους λέει τιμή χώμα, και μετά λένε Αααα έκανε σκαρτη δουλειά, δεν τον βρίσκω στο τηλέφωνο και πολλά ακόμα. Ε λογικό αφού οι περισσότεροι ήθελαν για την δουλειά που θέλεις να κάνεις πχ από 3000€ μέχρι 4000€ να πήρες τον 1500 ευρώ μάστορα και να τα έκανε μαντάρα και να εξαφανίστηκε. Τσάμπα και καλός δεν υπάρχει 😉 *να κρίνουμε ένα ποσό που έδωσαν άλλοι για δουλειά, χωρίς να την έχουμε δει, να δούμε παραμέτρους κτλπ είναι 100% λάθος θεωρώ. Πάνω κάτω ξέρουμε οκ σαν μάστορες πόσο πάει μια εργασία, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι που μπορει να ανεβάσουν το κόστος η να το μειώσουν αντίστοιχα. Sorry για το σεντόνι μου, είχα καιρό να γράψω στο τοπικ λόγω δουλειάς και τα είπα μαζεμένα 😁👍 Καλο μήνα σε όλους, καλή πρωτομαγιά και καλές δουλειές 😎💪✌️ Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από stelios18120 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Να κανω και εγω 2 ερωτησεις μια και ασχετος στα DIY. 1.Θελω να βαψω τα μπαλκονια(τα τοιχακια εννοω) μιας και ο τυπος (επαγγελματιας) που τα εβαψε πριν δεν ξερω τι μπογια χρησιμοποιησω αλλα αρχισε και σκαει σε διαφορα σημεια. Ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω για να τα επαναφερω σε νορμαλ κατασταση; 2. Εχω ενα θερμοστατη καλοριφερ (αυτον https://www.skroutz.gr/s/5969884/Olympia-Electronics-BS-812.html ) Δυστηχως ειναι και σε λαθος σημειο τοποθετημενος και δειχνει τουλαχιστον ενα βαθμο πανω θερμοκρασια(τσεκαρισμενο με αλλο θερμομετρο) με αποτελεσμα απο το σημειο που βρισκεται και την κατασταση στο σαλονι να εχει ως και 2 βαθμους διαφορα. Οποτε θελει μεταφορα σε αλλο σημειο(αυτο θα το κανει τεχνικος) και αλλαγη, εχετε καποιον δοκιμασμενο να προτεινετε;(και οχι παρα πολυ ακριβο αν γινεται) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ribopaido Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Kαταρχάς οι αναμονές για το τεχνικο του συναγερμού - αν ειναι αλλος- ειναι στάνταρ (4x0.22 ή. utp) δεν ειναι το θεμα η καλωδίωση ειναι μεσα σκαψιματα - σωληνώσεις κλπ κλπ . Δεν μπορούμε χωρις να δουμε το κτίριο να πουμε αν ειναι λογικη ή οχι μια τιμή εκτος ιδιαίτερων περιπτώσεων. Hager- Schneider κομπλε σαν υλικα . Εννοείται πως πρέπει να πάρεις προσφορά από άλλους ηλεκτρολόγους , δε σου κοστίζει τίποτα και είναι πλέον αναγκαίο στις μέρες μας. Αν χρειαστείς βοήθεια ή κάποιο τηλέφωνο μας ενημερώνεις 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bakxos Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, krakozia είπε Να κανω και εγω 2 ερωτησεις μια και ασχετος στα DIY. 1.Θελω να βαψω τα μπαλκονια(τα τοιχακια εννοω) μιας και ο τυπος (επαγγελματιας) που τα εβαψε πριν δεν ξερω τι μπογια χρησιμοποιησω αλλα αρχισε και σκαει σε διαφορα σημεια. Ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω για να τα επαναφερω σε νορμαλ κατασταση; 2. Εχω ενα θερμοστατη καλοριφερ (αυτον https://www.skroutz.gr/s/5969884/Olympia-Electronics-BS-812.html ) Δυστηχως ειναι και σε λαθος σημειο τοποθετημενος και δειχνει τουλαχιστον ενα βαθμο πανω θερμοκρασια(τσεκαρισμενο με αλλο θερμομετρο) με αποτελεσμα απο το σημειο που βρισκεται και την κατασταση στο σαλονι να εχει ως και 2 βαθμους διαφορα. Οποτε θελει μεταφορα σε αλλο σημειο(αυτο θα το κανει τεχνικος) και αλλαγη, εχετε καποιον δοκιμασμενο να προτεινετε;(και οχι παρα πολυ ακριβο αν γινεται) Θα σου έλεγα να πάρεις έναν ασύρματο ώστε να μην αλλάζεις και θέση του δέκτη. Πχ https://abclima.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=14844&skr_prm=WyJlZTQyY2UxMy04MGM4LTQzNmQtODU1Ny1kNTI2ZGYyOWJkZGMiLDE1ODgzMTYxMzI4NTYseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Μεταφέρεις τον πομπο οπου θες δεν χρειάζεται ούτε καινούρια εγκατάσταση Ούτε τπτ. Αν θες βέβαια και ζεστά νερά τότε πας σε κάτι πιο εξελιγμένο όπως το salus it 500 Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από Bakxos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, troi.g είπε Αφού ο καθένας μας χωρίς να έχει εικόνα του συγκεκριμένου κτιρίου , για να ξέρει τι περάσματα έχει , πόσα μέτρα παροχές , εάν υπάρχει ασανσέρ , εάν είναι όλα τριφασικα , κλπ. πώς μπορούμε να κρίνουμε προσφορές δε ξέρω. Εγώ για ένα διαμέρισμα 110 μέτρα έδωσα 6000 σε φίλο ηλεκτρολόγο, για μια σχετική απλή κατασκευή , συν τα κοινόχρηστα. Προφανώς για κάποιους εδώ μέσα είναι αστρονομικό ποσό . Σαφώς και στο πόδι δε γίνονται αυτές οι δουλειές αλλά όταν μιλάμε για τέτοια δουλειά μπορείς να κανείς μια πρόβλεψη [+\- 1500€]. ο φίλος σου δεν πρέπει να είναι και πολύ φίλος σου παντως για 6000 εάν μιλάμε ακριβώς για την ίδια εγκατάσταση... 😇 4 ώρες πριν, stelios18120 είπε Ότι ακριβώς θα έγραφα όταν ξεκίνησα να διαβάζω σχετικά με τις προσφορές που ξεκίνησαν να μιλάνε, το έγραψες εσύ 👍 Σωστό να παίρνουμε προσφορές αλλά όχι πχ 20 γιατί χάνεις την μπάλα μετά. Με 3-4 αντε 5 προσφορές (για μια μεγάλη εργασία εννοείται όχι πχ να αλλάξεις μια βρύση 😋) φαίνεται τι δουλειά θα γίνει, πόσα €€€ κοστίζει μέσο όρο το έργο που θέλουμε να κανουμε, ποιος ήταν μάστορας και ποιος τυχαίος του δρόμου, πόσο πάνε τα υλικά, και πολλά ακόμα. Πάνε παίρνουν από πχ διάφορα site τον κάθε τυχαίο που τους λέει τιμή χώμα, και μετά λένε Αααα έκανε σκαρτη δουλειά, δεν τον βρίσκω στο τηλέφωνο και πολλά ακόμα. Ε λογικό αφού οι περισσότεροι ήθελαν για την δουλειά που θέλεις να κάνεις πχ από 3000€ μέχρι 4000€ να πήρες τον 1500 ευρώ μάστορα και να τα έκανε μαντάρα και να εξαφανίστηκε. Τσάμπα και καλός δεν υπάρχει 😉 *να κρίνουμε ένα ποσό που έδωσαν άλλοι για δουλειά, χωρίς να την έχουμε δει, να δούμε παραμέτρους κτλπ είναι 100% λάθος θεωρώ. Πάνω κάτω ξέρουμε οκ σαν μάστορες πόσο πάει μια εργασία, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι που μπορει να ανεβάσουν το κόστος η να το μειώσουν αντίστοιχα. Sorry για το σεντόνι μου, είχα καιρό να γράψω στο τοπικ λόγω δουλειάς και τα είπα μαζεμένα 😁👍 Καλο μήνα σε όλους, καλή πρωτομαγιά και καλές δουλειές 😎💪✌️ Συμφωνώ απόλυτα φθηνο και καλό δεν έχει. Κάπου έχει λάκο η φάβα... όλοι λίγο πολύ την έχουμε πατήσει από κάποιον έτσι από εκεί κ πέρα κανένας δε μίλησε για προσφορές... εσυ σαν επαγγελματίας με μια πρώτη ανάγνωση διαφωνείς ότι τα 18Κ είναι πολλά; Πρακτικά μόνο καλώδια και πίνακες θα φτιάξει-δε περιλαμβάνεται τίποτα άλλο στη τιμή; Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από paylidis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, paylidis είπε Σαφώς και στο πόδι δε γίνονται αυτές οι δουλειές αλλά όταν μιλάμε για τέτοια δουλειά μπορείς να κανείς μια πρόβλεψη [+\- 1500€]. ο φίλος σου δεν πρέπει να είναι και πολύ φίλος σου παντως για 6000 εάν μιλάμε ακριβώς για την ίδια εγκατάσταση... 😇 Συμφωνώ απόλυτα φθηνο και καλό δεν έχει. Κάπου έχει λάκο η φάβα... από εκεί κ πέρα κανένας δε μίλησε για προσφορές... εσυ σαν επαγγελματίας με μια πρώτη ανάγνωση διαφωνείς ότι τα 18Κ είναι πολλά; Πρακτικά μόνο καλώδια και πίνακες θα φτιάξει-δε περιλαμβάνεται τίποτα άλλο στη τιμή; Με μια πρώτη ανάγνωση, θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά τα 18κ Να πάρει κ άλλες προσφορές σίγουρα και να δει τον μέσο όρο εννοείται. Αλλα όπως είπα, πρέπει να γ ξέρουμε τον χώρο, τις ανάγκες, τι θα βαλει ο καθένας για να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είναι ένα ποσό απλά που το λέμε, μπορεί να θέλει πολύ δουλειά να πεσει, πολλά υλικά κτλπ κτλπ Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από stelios18120 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 32 λεπτά πριν, paylidis είπε Σαφώς και στο πόδι δε γίνονται αυτές οι δουλειές αλλά όταν μιλάμε για τέτοια δουλειά μπορείς να κανείς μια πρόβλεψη [+\- 1500€]. ο φίλος σου δεν πρέπει να είναι και πολύ φίλος σου παντως για 6000 εάν μιλάμε ακριβώς για την ίδια εγκατάσταση... 😇 Συμφωνώ απόλυτα φθηνο και καλό δεν έχει. Κάπου έχει λάκο η φάβα... όλοι λίγο πολύ την έχουμε πατήσει από κάποιον έτσι από εκεί κ πέρα κανένας δε μίλησε για προσφορές... εσυ σαν επαγγελματίας με μια πρώτη ανάγνωση διαφωνείς ότι τα 18Κ είναι πολλά; Πρακτικά μόνο καλώδια και πίνακες θα φτιάξει-δε περιλαμβάνεται τίποτα άλλο στη τιμή; Με μια πρώτη ματιά μπορει να φαίνονται πολλά τα 18.000 , αλλά όπως είπα , εάν δε δεις το κτίριο , δε μπορείς να κρίνεις. Με αυτη τη λογική τοτε , ένα διαμέρισμα των 80 τμ , πρέπει να έχει ηλεκτρικά 3000 , υδραυλικά-καλοριφερ 3000 , μπογιατζή , σοβατζη, μαραγκο κλπ, δηλαδή με 15000 , τελειώνεις ένα διαμέρισμα? Όσον αφορά τα ηλεκτρολογικά το ίδιο διαμέρισμα μπορεί να φτάσει και τα διπλά λεφτά , ανάλογα τη ζητάει ο πελάτης. Αυτές οι τιμές του 3000 περίπου , έπαιζε σε κατασκευαστές όπου οι ηλεκτρολόγοι είχαν πολλά διαμερίσματα, οπότε κέρδιζαν από την ποσότητα , και εν τω μεταξύ έβλεπες κάτι πινακακια μικρότερα από ένα Α4 χαρτί , με μια ασφάλεια για κάθε δωμάτιο. Και φυσικά π.χ απαγορευτικό να βάλεις σίδερο και κλιματιστικό ταυτόχρονα στο σαλόνι , ή ηλεκτρική κουζίνα και τοστιέρα. Όπως ανέφερα και παραπάνω , παίρνεις 3 προσφορές , και πάλι ρωτάς φίλους και γνωστούς , κάποιος θα έχει κάποιον επαγγελματία να προτείνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vins Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, Bakxos είπε Αν και φαίνεται ωραία λύση με προβληματίζουν κυρίως ότι ανοίγει εύκολα στο βιδωμα και το πάχος του. Γενικά θέλω να φτιάξω κάτι τέτοιο όπως φαίνεται στη φωτογραφία Όχι για τέτοια κατασκευή δεν πολυκανει, εκτός αν κάνεις σκελετό από στιβαρά καδρόνια και βάλεις τα πλαϊνά πάνελ από osb. Αν το έχεις με diy μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλέτες για τα πλαϊνά αλλά θα χρειαστείς μπόλικο τρίψιμο κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 18 λεπτά πριν, troi.g είπε Με μια πρώτη ματιά μπορει να φαίνονται πολλά τα 18.000 , αλλά όπως είπα , εάν δε δεις το κτίριο , δε μπορείς να κρίνεις. Με αυτη τη λογική τοτε , ένα διαμέρισμα των 80 τμ , πρέπει να έχει ηλεκτρικά 3000 , υδραυλικά-καλοριφερ 3000 , μπογιατζή , σοβατζη, μαραγκο κλπ, δηλαδή με 15000 , τελειώνεις ένα διαμέρισμα? Όσον αφορά τα ηλεκτρολογικά το ίδιο διαμέρισμα μπορεί να φτάσει και τα διπλά λεφτά , ανάλογα τη ζητάει ο πελάτης. Αυτές οι τιμές του 3000 περίπου , έπαιζε σε κατασκευαστές όπου οι ηλεκτρολόγοι είχαν πολλά διαμερίσματα, οπότε κέρδιζαν από την ποσότητα , και εν τω μεταξύ έβλεπες κάτι πινακακια μικρότερα από ένα Α4 χαρτί , με μια ασφάλεια για κάθε δωμάτιο. Και φυσικά π.χ απαγορευτικό να βάλεις σίδερο και κλιματιστικό ταυτόχρονα στο σαλόνι , ή ηλεκτρική κουζίνα και τοστιέρα. Όπως ανέφερα και παραπάνω , παίρνεις 3 προσφορές , και πάλι ρωτάς φίλους και γνωστούς , κάποιος θα έχει κάποιον επαγγελματία να προτείνει. Κ παραπάνω από 3 θα έλεγα. Ανέφερα νωρίτερα ότι προ καιρού εψαχνα ηλεκτρολόγο για να μου φτιάξει ένα σπίτι καθως δε προλάβαινα... Ε δεν υπήρχαν αυτά που ζήταγαν. Πηρα 5 προσφορές οι 3 πρώτες ήταν μάλλον για Ελβετία, οι άλλες 2 καλές τελικώς πηρα αυτόν που μου άρεσε καλύτερα σαν επαγγελματίας και πάλι τη δουλειά που θα έκανα εγώ δε την έκανε... ίσως εγώ παραείμαι ψείρας δε ξέρω... οι διάφορες ήταν της τάξης έως και 100% επάνω οι δουλειές όλων που είδα (πήγα με τον κανένα σε 1-2 δουλειές του) από κάτω του μετρίου έως λίγο πάνω από μέτριες. Σε κάθε περίπτωση όπως ήδη είπα σίγουρα πρέπει να το δει κανείς το σπίτι για σωστή εκτίμηση αλλά η χονδρική από κάποιον που έχει πραγματική αντίληψη της τιμιας αγοράς ήταν αυτή που ανέφερα... η διαφορά 1Φ/3Φ χονδρικά σε επίπεδο εγκατάστασης είναι ~500€ για ένα τέτοιο σπίτι παντως επειδή αναφέρθηκε νωρίτερα... ωστόσο δεν έχει νόημα για εμένα να πασ σε 3Φ όταν υπάρχει το ενισχυμένο μονοφασικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bakxos Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Σε όλη αυτή τη συζήτηση με τα Ηλεκτρολογικά δεν μπορω να καταλάβω το εξής. Η προσφορά που παίρνετε δεν έχει δύο σκέλη? Δηλαδή υλικά τοσα , εργασία τοσα και μάλιστα στα υλικά αναλυτικά. Πχ καλώδιο μάρκας cable τοσα μετρσ επί τόσο σύνολο τόσο. Πρίζες μόνες πχ 30 χ4 1200 μάρκας μπριζετ. Θέλω να πω τι μια προσφορά 18.000 και περιλαμβάνει όλα αυτά.? Συγγνώμη αλλά αυτές δεν είναι προσφορές και κατά τη γνώμη μου χαρακτηρίζει και τον επαγγελματία. Γιατί σε τελική πες μου τι θες για την εργασία σου και ποια υλικά πιστεύεις ότι είναι τα καλύτερα και σε τι τιμές τα παίρνεις κι εγώ δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα κρίνω αν με συμφέρει να στα δώσω όλα ή να ψάξω να βρω τα υλικά μόνος μου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Bakxos είπε Σε όλη αυτή τη συζήτηση με τα Ηλεκτρολογικά δεν μπορω να καταλάβω το εξής. Η προσφορά που παίρνετε δεν έχει δύο σκέλη? Δηλαδή υλικά τοσα , εργασία τοσα και μάλιστα στα υλικά αναλυτικά. Πχ καλώδιο μάρκας cable τοσα μετρσ επί τόσο σύνολο τόσο. Πρίζες μόνες πχ 30 χ4 1200 μάρκας μπριζετ. Θέλω να πω τι μια προσφορά 18.000 και περιλαμβάνει όλα αυτά.? Συγγνώμη αλλά αυτές δεν είναι προσφορές και κατά τη γνώμη μου χαρακτηρίζει και τον επαγγελματία. Γιατί σε τελική πες μου τι θες για την εργασία σου και ποια υλικά πιστεύεις ότι είναι τα καλύτερα και σε τι τιμές τα παίρνεις κι εγώ δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα κρίνω αν με συμφέρει να στα δώσω όλα ή να ψάξω να βρω τα υλικά μόνος μου. Συμφωνώ απόλυτα. Και κανονικά πρέπει να είναι διαχωρισμένα υλικά από εργασία ώστε να έχει την εναλλακτική ο πελάτης αν θέλει να στα φέρει ο ίδιος (είχα πελάτη στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία ηλεκ/κών και τα πήρε πιο φθηνά από εμένα ως επαγγελματία πιθανότατα στο κοστος) αν και συνηθωσ Αν στα φέρει ο ίδιος κάτι θα κάνει λάθος και θα έχεις μπρος πίσω ή θα του βγουν περισσότερα. Οσο είχα δουλέψει στο κομμάτι μίλαγα αναλυτικά με μάρκες/μέτρα/περιγραφή/τεμάχια μέχρι και στο τελευταίο αυτοματακι. Για αυτό για να βγάλω μια προσφορά έτρωγα εως και μια ημέρα (ανάλογα τη δουλειά) όταν άλλοι το έβλεπαν κ πέταγαν μια τιμή στο ντούκου. Είχε τύχει μάλιστα σε 2-3 περιπτώσεις σε μονοκατοικίες το 2007-08 περίπου που ήταν οι άνθρωποι τσίμα τσίμα οικονομικά να μου ζητήσουν εάν υπάρχει εναλλακτική με οικονομικότερα υλικά (πράγμα το οποίο γενικά απέφευγα γιατί όταν κάτι είναι ποιοτικό και το δουλεύεις δε το αλλάζεις γιατί είναι ρίσκο) Ε τους έδωσα δυο εναλλακτικές (ίδιες διατομες κλπ αλλά οικονομικότερα καλώδια κ ραγουλικο). αυτο που με ξεπερνάει τελειως είναι οι γυφτιές στις διατομες και στο ραγουλικο (πχ κινεζικά) για να δώσουν καλή τιμή ή και η άλλη καφρίλα που κάνουν κάποιοι (Συνήθως αλλοδαποί) και δε βάζουν κουτιά διακλάδωσης η τραβάνε γραμμες διαγώνια και όπως λαχει για να γλυτώσουν λίγα μέτρα... οσο για τους μπριζοδιακόπτες το σωστό είναι να τους αγοράσει ο ιδιοκτήτης και όχι ο μάστορας κατά τη γνώμη μου καθως επίσης θεωρω απαράδεκτο να του υποδείξει μαγαζί/μάρκες. Αυτό το κάνουν αρκετοί συνήθως προτείνοντας μάρκες του κ*λου από τις οποίες έπειτα παίρνουν ποσοστά ή δώρα (συνήθως εργαλεία) - βλ. παραπάνω περίπτωση που του πρότεινε δυο άκυρες μάρκες. γενικα τα τεχνικά επαγγέλματα στην Ελλάδα πάσχουν πολύ από πλευράς ποιότητας πραγμΑ που μπορεί να στο επιβεβαιώσει πχ κ ο Στέλιος ως επαγγελματίας (το έχουμε συζητήσει στο παρελθόν) και σε αυτό φταίει η λογική της Ελληνίδας μάνας να γίνει ο γιος της επιστημονας άσχετα αν του αρέσει η όχι απλά κ μόνο για το πρεστίζ... @troi.g αυτό που είπες για τα φορτία είναι μεγάλη και πονεμένη ιστορία για την οποία έχω μαλώσει και με πολλούς «ηλεκτρολόγους» του τύπου «έλα μωρέ ποτέ θα τα βάλουν όλα αυτά μαζί ταυτόχρονα». Προσωπικα ειμαι χαρούμενος έως και περήφανος ότι ποτέ δεν έλαβα τέτοιο παράπονο... είμαι τουλάχιστον ντροπή η τακτική μερικών και με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για να γλυτώσουν/βγάλουν μερικές δεκαδες ευρώ παραπάνω... Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από paylidis 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις