Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Υπαρχει καποια σελιδα με ποικοδομικες κατασκευες-επισκευες ; Θελω καποιες συμβουλες με μια ανακαινηση που κανω και χρειαζομαι πληροφοριες.

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Τελικά λάδι ή λούστρο νερού;;;;;

Λάδι είχα πάρει κ τελικά δεν το χρησιμοποίησα λόγω των αποχρώσεων του ξύλου...αγορασα βερνίκι το οποίο το διάλεξα με βάση τα πόδια σχεδόν (δεν τα έβαψα αυτά) ώστε να μην φαίνεται αντίθεση...κ όντως το πέτυχα

Κ θερμοστάτη έχει κ βαλβίδα. Απλά αν είναι πολύ παλιά, κ τύχει να ο θερμοστάτης να μην κόψει (μου έχει συμβεί)... θα σκάσει ο σωλήνας που πάει στη βαλβίδα και θα στα κάνει όλα μούσκεμα με ατμό υψηλής θερμοκρασίας...βέβαια κ αυτό προστασία είναι καθώς αν δεν εκτονώνοταν...θα ψάχναμε το θερμοσίφωνο 3 διαμερίσματα πιο δίπλα

Επεξ/σία από kokos198

Μόλις τώρα, kokos198 είπε

Λάδι είχα πάρει κ τελικά δεν το χρησιμοποίησα λόγω των αποχρώσεων του ξύλου...αγορασα βερνίκι το οποίο το διάλεξα με βάση τα πόδια σχεδόν (δεν τα έβαψα αυτά) ώστε να μην φαίνεται αντίθεση...κ όντως το πέτυχα

Καλή η απόχρωση με το 2ο χέρι θα δείξει.Ελπίζω τουλάχιστον να πήρες βερνίκι νερού.Α και πριν το 2ο χέρι κάνε ένα απαλό πέρασμα με γυαλόχαρτο 180 και πάνω, με το χέρι βέβαια και όχι με το παλμικό ώστε μετά να είναι τέλεια η υφή του.Πριν το βάψιμο σκούπισε τυχόν σκόνες από το τρίψιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Καλή η απόχρωση με το 2ο χέρι θα δείξει.Ελπίζω τουλάχιστον να πήρες βερνίκι νερού.Α και πριν το 2ο χέρι κάνε ένα απαλό πέρασμα με γυαλόχαρτο 180 και πάνω, με το χέρι βέβαια και όχι με το παλμικό ώστε μετά να είναι τέλεια η υφή του.Πριν το βάψιμο σκούπισε τυχόν σκόνες από το τρίψιμο.

Αυτό είχα στο μυαλό μου να το τρίψω πάλι πριν το δεύτερο χέρι αλλά θα δω αύριο την υφή του κ θα κρίνω μετά αν θα το τρίψω πάλι...

Βερνίκι εμποτισμού για ξύλα νανοτεχνολογίας αδιάβροχο της bear gel πηρα... μου το πρότεινε ο άνθρωπος στο μαγαζί που είχε κάνει κ το δικό του κ ηταν ευχαριστημένος

Επεξ/σία από kokos198
  • Like 1

1 λεπτό πριν, kokos198 είπε

Αυτό είχα στο μυαλό μου να το τρίψω πάλι πριν το δεύτερο χέρι αλλά θα δω αύριο την υφή του κ θα κρίνω μετά αν θα το τρίψω πάλι...

Όχι τίποτε φοβερό.Περνάς την αριστερή παλάμη τρίβεις ελαφρά και ξαναπερνώντας την αριστερή παλάμη εκεί που έστριψες βλέπεις τη διαφορά.Πάντα χρειάζεται  μετά το πρώτο χέρι από τρίψιμο γιατί μένουν απομεινάρια που το χρώμα τα κάνει σπιθουράκια.Μετά το τρίψιμο η επιφάνεια γίνεται λεία να δεχθεί το επόμενο χέρι.

edit. Αν είσαι αριστερόχειρας τα κάνεις ανάποδα.:D

• Thanks 1

5 ώρες πριν, Stephen_giourson είπε

Καλησπέρα, έχω έναν θερμοσίφωνα μέσα στο μπάνιο μου. Είμαι εντελώς άσχετος από τέτοια πράγματα γι αυτό και θα χρειαστώ τα φώτα σας. Ξέρω ότι αν ανεβάσει πολύ πίεση ο θερμοσίφωνας υπάρχει περίπτωση να σκάσει (Αν δεν έχει βαλβίδα ασφαλείας και θερμοστάτη). Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: πως μπορώ να τσεκάρω αν έχει βαλβίδα ασφαλείας ο δικός μου θερμοσίφωνας; Μήπως μπορώ να σας στείλω φωτογραφία να μου πείτε αν έχει το δικό μου σύστημα τέτοιο πράγμα;

H βαλβίδα ασφαλείας μπαίνει ακριβώς πριν την εισαγωγή του κρύου νερού (μπλε σημείο θερμοσίφωνα)

• Thanks 1

Έχετε προσέξει πως τα μεσημέρια -τον τελευταίο καιρό- η πίεση του νερού είναι αυξημένη περισσότερο από ποτέ; Ανοίγω την βρύση κ νιώθω πως θα εκραγεί, το νερό πετάγεται με μεγάλη πίεση για 3-4 δεύτερόλεπτα και μετά ηρεμεί!

22 ώρες πριν, cger είπε

H βαλβίδα ασφαλείας μπαίνει ακριβώς πριν την εισαγωγή του κρύου νερού (μπλε σημείο θερμοσίφωνα)

Η βαλβίδα ασφαλείας μπαίνει στο ψηλότερο σημείο συνήθως. Είτε στο πάνω μέρος σε κατακόρυφους θερμοσίφωνες είτε στη μέση του κυλινδρικοί τμήματος σε οριζόντιους.

Χαιρετώ την παρέα.

Τα παράθυρα του σπιτιού μου ανοίγουν προς τα μέσα.

Ψάχνω να βρω έναν τρόπο για να βάλω σίτες εξωτερικά. Θέλω η εγκατάσταση να μην είναι μόνιμη (όχι τρυπήματα κτλ).

Έχω βρει αυτό στο Άμαζον

https://www.amazon.co.uk/MYCARBON-Drilling-Transparent-Protection-Mosquito/dp/B078C5L6TN/

αλλά είναι κατάλληλο για να τοποθετηθεί εσωτερικά .

Αν το βάλω στην εξωτερική πλευρά τότε πιθανότατα θα ξεκολλήσει με τις πρώτες βροχές.

Έχει κάποιος να προτείνει κάτι καλύτερο;

Ευχαριστώ

Μπορείς να αγοράσεις σίτα και να την κολλήσεις εξωτερικά με ταινία διπλής όψεως ή τα άλλα τα πλαστικά με κόλα.

Σε περίπτωση βροχής ή άμα δεις ότι ξεκολλάει απλά ανανεώνεις τα αυτοκόλλητα και είναι σαν καινούργιο.

.

• Thanks 1

Καλημέρα, 

Θέλω να φτιάξω ένα παγκάκι-μπαουλο για έξω το μπαλκόνι. Επειδή όμως και θα βρέχεται και το χτυπάει λίγο ήλιος σκεφτόμουν το κόντρα πλακέ θαλάσσης το οποίο θα το πέρναγα και team oil αλλα και μια ή δύο επιστρώσεις αυτά τα αδιάβροχα βερνίκια νανοτεχνολογίας.  

Δύο είναι οι ερωτήσεις κόντρα πλακέ θαλάσσης έχετε ιδέα περίπου πόσο κοστίζουν? Είδα κάποιες τιμές αλλα γίνεται χάος στο ίντερνετ? Γενικά τι ποιότητα να προτιμήσω? Επίσης αν το έκανα με ιροκο  ξύλο θα ήταν καλύτερα τι προτείνετε για το μπαλκόνι? 

Τα αδιάβροχα αυτά χρώματα κάνουν δουλεία? Ή όχι? 

Έχετε καμία άλλη πρόταση ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η χτεσινή ενασχόληση

Πρώην συρταριερα διατηρεί την εξωτερική εμφάνιση της αλλά αλλάζει τον εσωτερικό κόσμο της

Επόμενο βήμα, τρίψιμο και βάψιμο

15879760244452058216478.jpg

15879760351671916513664.jpg

Επεξ/σία από panostom
  • Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...