Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Εσείς θα του πείτε τι συμβαίνει και τι βλέπετε κι εκείνος θα το διορθώσει όπως πρέπει.

Αν είναι σωστός στη δουλειά του, εννοείται.

Στην φωτογραφία που πόσταρες θα μπορούσες και εσύ με λίγο έτοιμο στόκο να το στοκάρεις και να μη φαίνεται τίποτε.

Η άλλη όπως λες αν η βίδα βγαίνει τελείως έξω με ένα λεπτό τροχό θα μπορούσε να κοπεί το τμήμα που προεξέχει να στοκαριστεί και αυτό, και μετά να περαστεί λίγο χρώμα με ένα πινελάκι.

Έτσι δεν θα φαίνεται τίποτε και δεν είναι ανάγκη να βγάζεις και να ξαναβάζεις το παράθυρο ή να ανοίγεις καινούργιες τρύπες ώστε να το ταλαιπωρείς. Ναι λάθος του μάστορα που δεν πρόσεξε αλλά το λάθος να το διορθώνουμε με  μία λύση που δεν είναι και η πρακτικότερη δεν είναι σοφό.

Επεξ/σία από papoys1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

23 ώρες πριν, papoys1 είπε

Στην φωτογραφία που πόσταρες θα μπορούσες και εσύ με λίγο έτοιμο στόκο να το στοκάρεις και να μη φαίνεται τίποτε.

Η άλλη όπως λες αν η βίδα βγαίνει τελείως έξω με ένα λεπτό τροχό θα μπορούσε να κοπεί το τμήμα που προεξέχει να στοκαριστεί και αυτό, και μετά να περαστεί λίγο χρώμα με ένα πινελάκι.

Έτσι δεν θα φαίνεται τίποτε και δεν είναι ανάγκη να βγάζεις και να ξαναβάζεις το παράθυρο ή να ανοίγεις καινούργιες τρύπες ώστε να το ταλαιπωρείς. Ναι λάθος του μάστορα που δεν πρόσεξε αλλά το λάθος να το διορθώνουμε με  μία λύση που δεν είναι και η πρακτικότερη δεν είναι σοφό.

Λάθος παράθεση.

• Like 1

Στις 8/4/2020 στις 10:13 ΜΜ, papoys1 είπε

Αυτο βέβαια είναι κομποκλιτσια. Να πάει ο μάστορας να το διορθώσει πρέπει. Αν εσένα σ άρεσε να το βλέπεις αυτό σπίτι σου είναι άλλο ζήτημα... 

• Like 3

Στις 7/4/2020 στις 7:16 ΜΜ, Constantinos36 είπε

Καλησπέρα παιδιά,μια ερώτηση όποιος γνωρίζει. Εξυσα τον τοίχο του μπάνιου και πέρασα ένα χέρι υδροχρωμα,μάλλον επρεπε να το σταρωσω πρωτα.η μια μεριά του τοίχου δεν κρατάει το χρώμα και σκάει.τι υπάρχει κάποιος να  με βοηθήσει? 

Το υδρόχρωμα δεν κάνει για μπάνιο από όσο ξέρω καλύτερα ένα αντιμουχλικό αλλά το κυριότερο είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ασταρώσεις. Εφόσον τώρα έχεις πρόβλημα και δεν έπιασε το χρώμα θα πρέπει να τρίψεις και μετά να ασταρώσεις όχι με κανά γυαλί γιατί θα γεμίσεις μούχλα, καλύτερα με κάποιο αστάρι μικρονιζέ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Αυτο βέβαια είναι κομποκλιτσια. Να πάει ο μάστορας να το διορθώσει πρέπει. Αν εσένα σ άρεσε να το βλέπεις αυτό σπίτι σου είναι άλλο ζήτημα... 

Θα μπορούσε να γίνει και έτσι δεν έχω αντίρρηση αλλά κακοτεχνίες γίνονται είτε από λάθος είτε από ατζαμοσύνη.Εγώ λύση πρότεινα.

Θα σου πω παρόμοια περίπτωση.Έφτιαχνα τη σκεπή στο εξοχικό αφού τελείωσε διαπίστωσα ότι δύο μακριές βίδες που πιάνουν τα καδρόνια πήγαν  στραβά και βγήκαν στο πλάι από τα χοντρά ξύλα στην κάτω μεριά.Τι να κάνω να φωνάξω το μάστορα να ξηλώσει τα κεραμίδια για να βγουν οι βίδες;;;;;Του το είπα τηλεφωνικά μου ζήτησε συγγνώμη και ζήτησε αν ήθελα να έρθει να τις κόψει. Επειδή δεν ήταν και κάτι πολύ δύσκολο τα χέρια μου πιάνουν πήρα τον τροχό έβαλα σκάλα και με ένα λεπτό δίσκο τις έκοψα.Για αυτό το λόγο πρότεινα αν η άλλη που όπως είπε βγαίνει πολύ να την κόψει. Δεν είμαι επαγγελματίας εμπειρικά  γιατί θυμήθηκα τη δική μου περίπτωση.

Επεξ/σία από papoys1

3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Παντως εχω βρει χρωματοπωλεια μεγαλα που ειναι ανοιχτα αλλα απο πισω πορτες οποτε οποιος ψαξει βρισκει.

Ναι μωρέ και εγώ στη γειτονιά μου και χρωματοπωλείο και υδραυλικά βρήκα.Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις.

Επειδή τα παιδιά πετάνε πράγματα στην τηλεόραση, και είναι θέμα χρόνου να την χαλάσουν, σκέφτομαι να βάλω πλεξιγκλας αλλά έχω ακούσει ότι θολώνει. Έχει βάλει κανένας; θολώνει ή όχι τελικά; 

• Like 1

9 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Επειδή τα παιδιά πετάνε πράγματα στην τηλεόραση, και είναι θέμα χρόνου να την χαλάσουν, σκέφτομαι να βάλω πλεξιγκλας αλλά έχω ακούσει ότι θολώνει. Έχει βάλει κανένας; θολώνει ή όχι τελικά; 

Ομοιοπαθής και δυστυχώς η εγγονούλα μου έχει σπάσει οθόνη από καινούργια 32άρα στοχεύοντας με ένα ξύλο το τζέρυ γιατί για άλλη μια φορά έκανε τη ζωή πατίνι στον τομ. Φτηνή ήταν πήγε για ανακύκλωση γιατί ήταν ασύμφορη η επισκευή.Είχα ρωτήσει και εγώ για κάποιο προστατευτικό αλλά μου είπαν ότι θα χάνει η εικόνα ήθελε και κανένα 60άευρο και δεν έκανα κάτι.Απλά περισσότερο έλεγχο όταν έπαιζε κινούμενα σχέδια με κακούς τους οποίους είχε στο μάτι.😊

Σε σποτακι οροφης μπαλκονιου χωνευτου που στερεωνεται με 2 δαγκανες/ελατηρια που πιεζουν τα τοιχωματα, για καποιο λογο δεν πιανει αρκετα καλα με αποτελεσμα να κρεμεται 1-2 εκατοστα χαμηλοτερα απο εκει που πρεπει. Εχετε καμια ιδεα τι μπορω να κανω?

Η φωτο ειναι ενδεικτικη, φαινεται το παλιο σποτακι που εβγαλα επειδη καπου ειχε χαθει το περιβλημα:

https://1drv.ms/u/s!Ar_De368oWY8j4IKLR1JZNXYItKLBQ?e=HUy7B9

1 λεπτό πριν, panos4tw είπε

Σε σποτακι οροφης μπαλκονιου χωνευτου που στερεωνεται με 2 δαγκανες/ελατηρια που πιεζουν τα τοιχωματα, για καποιο λογο δεν πιανει αρκετα καλα με αποτελεσμα να κρεμεται 1-2 εκατοστα χαμηλοτερα απο εκει που πρεπει. Εχετε καμια ιδεα τι μπορω να κανω?

Η φωτο ειναι ενδεικτικη, φαινεται το παλιο σποτακι που εβγαλα επειδη καπου ειχε χαθει το περιβλημα:

https://1drv.ms/u/s!Ar_De368oWY8j4IKLR1JZNXYItKLBQ?e=HUy7B9

Βάλε λίγο χαρτάκι στα πλαϊνά να "στουμπωσει" έτσι θα κάτσει κανονικά. 

Και μόλις ανοίξουν όλα, πάρε ένα σποτάκι να αλλάξεις. Κόστος περίπου 2€

• Thanks 1

9 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Βάλε λίγο χαρτάκι στα πλαϊνά να "στουμπωσει" έτσι θα κάτσει κανονικά. 

Και μόλις ανοίξουν όλα, πάρε ένα σποτάκι να αλλάξεις. Κόστος περίπου 2€

Πηρα καινουργιο σποτακι με τιμολογιο...το καινουργιο εχει αυτο το "προβλημα"~:X Θα το δοκιμασω, ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, panos4tw είπε

Πηρα καινουργιο σποτακι με τιμολογιο...το καινουργιο εχει αυτο το "προβλημα"~:X Θα το δοκιμασω, ευχαριστώ

Καταλαβα. 

Κάνε αυτό που σου είπα, απλή και εύκολη λύση, θα γεμίσει το κενό του. 

Επεξ/σία από stelios18120

5 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Δεν έχω ακούσει κάτι , αλλά τι προτείνω εγώ , αν βαλεις πλέξιγκλας , θα πρέπει να έχει κάποιος πόντους απόσταση μιας και αν ακουμπάει πάνω στην οθόνη , και χτυπηθεί , επειδη θα φλεξαρει , μπορεί να μη σπάσει εξωτερικά το τζάμι της , αλλά να σπάσει εσωτερικά.

Αν είναι μεγάλη τηλεόραση και αξίζει τον κόπο ,τότε μπορεί να ρωτήσεις έναν τζαμα για να βάλεις τζάμι securit. 

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής , μου φαίνεται λίγο παλαβό όλο αυτό.

24 λεπτά πριν, troi.g είπε

Δεν έχω ακούσει κάτι , αλλά τι προτείνω εγώ , αν βαλεις πλέξιγκλας , θα πρέπει να έχει κάποιος πόντους απόσταση μιας και αν ακουμπάει πάνω στην οθόνη , και χτυπηθεί , επειδη θα φλεξαρει , μπορεί να μη σπάσει εξωτερικά το τζάμι της , αλλά να σπάσει εσωτερικά.

Αν είναι μεγάλη τηλεόραση και αξίζει τον κόπο ,τότε μπορεί να ρωτήσεις έναν τζαμα για να βάλεις τζάμι securit. 

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής , μου φαίνεται λίγο παλαβό όλο αυτό.

Το θέμα είναι αν θολώνει το πλεξιγκλας. Ούτως ή άλλως βγαίνει σε διάφορα πάχη οπότε θα διαλέξω να είναι λίγο χοντρό για να μην φλεξαρει. Αν θολώνει πάντως (αν ξέρει κάποιος να μας πει) θα βάλω securit. Γιατί σου φαίνεται παλαβό; έχεις παιδιά; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...