Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Χρωματα που μπορουμε να βρούμε;

Εμείς πχ σαν επαγγελματίες παίρνουμε τηλέφωνο και μας τα φέρνουν είτε στην οικοδομή, είτε στο σπίτι που κάνουμε ανακαίνιση. 

Τώρα εσύ σαν ιδιώτης,είτε βρες μπογιατζή και πες να δώσει παραγγελία να τα φέρουν, είτε πάρε Leroy merlin αλλά δεν το συνιστώ για 2 λόγους, επειδή μου είπαν πελάτες μου ότι έχει τεράστια αναμονή και στο τηλ. Κέντρο και στις παραδόσεις των προϊόντων τους. + ότι ελάχιστη παραγγελία είναι 50€ όπως είπε το παιδί από πάνω. 

Βέβαια και σαν ιδιώτης μπορείς να πάρεις το χρωματοπωλειο, αλλα επειδή η λιανικη δεν δουλεύει, δεν νομίζω να σε εξυπηρέτησουν. 

Επεξ/σία από stelios18120
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

37 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Εμείς πχ σαν επαγγελματίες παίρνουμε τηλέφωνο και μας τα φέρνουν είτε στην οικοδομή, είτε στο σπίτι που κάνουμε ανακαίνιση. 

Τώρα εσύ σαν ιδιώτης,είτε βρες μπογιατζή και πες να δώσει παραγγελία να τα φέρουν, είτε πάρε Leroy merlin αλλά δεν το συνιστώ για 2 λόγους, επειδή μου είπαν πελάτες μου ότι έχει τεράστια αναμονή και στο τηλ. Κέντρο και στις παραδόσεις των προϊόντων τους. + ότι ελάχιστη παραγγελία είναι 50€ όπως είπε το παιδί από πάνω. 

Βέβαια και σαν ιδιώτης μπορείς να πάρεις το χρωματοπωλειο, αλλα επειδή η λιανικη δεν δουλεύει, δεν νομίζω να σε εξυπηρέτησουν. 

K μεσω σαιτ παραγγελνει αλλα και το τηλ κεντρο η αναμονή ειναι συνήθως 5-10 λεπτα οποτε δεν ειναι τιποτα φοβερό. Η παράδοση απο την άλλη θελει 5 μερες (που είναι αρκετό εαν βιάζεσαι)... Θεωρώ πάντως ότι και σε χρωματοπωλείο να παρει εφόσον κάνουν διανομή θα του τα πάνε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, paylidis είπε

K μεσω σαιτ παραγγελνει αλλα και το τηλ κεντρο η αναμονή ειναι συνήθως 5-10 λεπτα οποτε δεν ειναι τιποτα φοβερό. Η παράδοση απο την άλλη θελει 5 μερες (που είναι αρκετό εαν βιάζεσαι)... Θεωρώ πάντως ότι και σε χρωματοπωλείο να παρει εφόσον κάνουν διανομή θα του τα πάνε...

Όταν πάρεις σε χρωματοπολειο (σοβαρό όχι κανένα που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, η πουλαει μαύρα χωρίς αποδείξεις κτλπ, αλλο αυτό τις μέρες αυτές... 😉) σου λέει ότι λιανική δεν δίνει σε πελάτες, εξυπηρετούν μόνο χονδρικη, καθώς απαγορεύεται το λιανικό εμπόριο και δίνουν μόνο σε επαγγελματίες. 

Δοκίμασε το και θα δεις 😁

Όσο για Leroy η πρακτικερ, ναι, αν βιάζεσαι 5 και 6 μέρες είναι πολλές. 

• Like 1

Καλησπέρα,

θα ήθελα κάποια στιγμή να αναβαθμίσω τα κουφώματα στο σπίτι. Είναι μεν αλουμινίου αλλά παλαιού τύπου(φώτο).

Έχει κάνει κάποιος αντίστοιχη αναβάθμιση; πέραν της θερμομόνωσης, είδατε διαφορά όσο αφορά την μείωση εξωτερικών θορύβων;

Spoiler

a.jpg.7406819bc32c743ede0a684987e552e8.jpg      b.jpg.c094ce742b24b190cf11bee1ff60555e.jpg

2 λεπτά πριν, lofter είπε

Καλησπέρα,

θα ήθελα κάποια στιγμή να αναβαθμίσω τα κουφώματα στο σπίτι. Είναι μεν αλουμινίου αλλά παλαιού τύπου(φώτο).

Έχει κάνει κάποιος αντίστοιχη αναβάθμιση; πέραν της θερμομόνωσης, είδατε διαφορά όσο αφορά την μείωση εξωτερικών θορύβων;

Απόκρυψη περιεχομένων

a.jpg.7406819bc32c743ede0a684987e552e8.jpg      b.jpg.c094ce742b24b190cf11bee1ff60555e.jpg

Φυσικά. Ειδικά αν βάλεις ανοιγόμενα. Αλλά και με σύγχρονα συρόμενα, πάλι θα δεις βελτίωση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, lofter είπε

Καλησπέρα,

Απόκρυψη περιεχομένων

Εννοείται θα δεις μεγαλη διαφορά. 

Θα βάλεις υαλοπίνακες καινουργιους που πλέον έχουν πολύ καλή ηχομόνωση και γενικά περιμετρικο κλείδωμα, θερμοδιακοπη, κτλπ κτλπ. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, lofter είπε

Καλησπέρα,

Απόκρυψη περιεχομένων

Η διαφορά είναι τεράστια. Για εμένα καλύτερα πηγαινε σε ανοιγομενα αντι για συρόμενα θα είναι  σα να πηγές σε άλλο σπίτι. Τα συρόμενα ακόμα και τα καινουργια δε μου πολυαρεσουν από θέμα στεγανωσης υγρασίας και ηχομόνωσης...

δες κάποια σειρά της rehau έστω κ φθηνή. Είναι πολύ καλά. Φυσικά πας κ σε ενεργειακό κρύσταλλο με μικρή διαφορά 

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 5

9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αν σου κλείνει ο μηχανισμός έχει καλώς γιατί είχα βάλει και εγώ σε ένα όμως μου έβρισκε όταν πήγαινε να κλείσω και δεν σφράγιζε ο μηχανισμός.Έτσι αναγκάστηκα να το βγάλω.Μπορεί ο TS να δοκιμάσει σε ένα και αν πετύχει είναι μία καλή λύση.

Στα δικά μου έτσι είναι το κλείδωμα

IMG-20200330-142801.jpg

κι έτσι έβαλα σε 2 σημεία στην κάσα

Inked-IMG-20200330-133135-LI.jpg

Inked-IMG-20200330-133206-LI.jpg

• Like 2

4 ώρες πριν, lofter είπε

Καλησπέρα,

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αν είναι να μπεις στα έξοδα και τον κόπο κάντο ολοκληρωμένα: ανοιγόμενα και η τοποθέτηση της κάσας στο εξωτερικό τούβλο και όχι στο ενδιάμεσο κενό.

Τα συρόμενα οσο νά'ναι μπάζουν και ειδικά τα χωνευτά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

• Confused 1

Καταρχήν δοκιμάζεις από άλλες πόρτες μήπως πετύχεις κάποιο που ταιριάζει.Μικρές αλλαγές έχουν αυτές οι πόρτες.

Αν δε πετύχει παίρνεις ένα πολύ χοντρό σύρμα ένα μέτρο περίπου το διπλώνεις με πένσα στη μέση κάνεις στην άκρη εκεί που είναι κλειστές οι άκρες μία γωνία 90 μοιρών και μήκους 1 - 1,5 εκατοστού. Το περνάς ανάμεσα στα δύο λαμάκια που φαίνονται στην τρύπα και το γυρίζεις από αριστερά προς τα δεξιά κουνώντας σιγά σιγά και την προσπαθώντας να ξεκλειδώσει.

Κάντο αρκετές φορές μέχρι να ξεκλειδώσει.

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Καταρχήν δοκιμάζεις από άλλες πόρτες μήπως πετύχεις κάποιο που ταιριάζει.Μικρές αλλαγές έχουν αυτές οι πόρτες.

Αν δε πετύχει παίρνεις ένα πολύ χοντρό σύρμα ένα μέτρο περίπου το διπλώνεις με πένσα στη μέση κάνεις στην άκρη εκεί που είναι κλειστές οι άκρες μία γωνία 90 μοιρών και μήκους 1 - 1,5 εκατοστού. Το περνάς ανάμεσα στα δύο λαμάκια που φαίνονται στην τρύπα και το γυρίζεις από αριστερά προς τα δεξιά κουνώντας σιγά σιγά και την προσπαθώντας να ξεκλειδώσει.

Κάντο αρκετές φορές μέχρι να ξεκλειδώσει.

Δοκιμασα κάτι αλλά παρόμοια αλλά ηταν πιο μεγαλα και η κλειδαριά πιο μικρή και στενή. Θα δοκιμασω και αυτο με το σύρμα. Ευχαριστώ 

• Like 1

2 ώρες πριν, george1807 είπε

Καλησπέρα, ξέρεις κανείς πως μπορω να ανοιξω αυτή την κλειδαριά χωρίς κλειδι; Είχα ενα αλλά το έχασα. Είναι η κλασσική παλιά κλειδαριά.

MVIMG_20200330_172912.jpg

Υπάρχουν προς πώληση

https://www.kleithropoios.gr/kleidia-apla-asfaleias-8wrakismenis-xrimatokibwtiou-spitiou-aytokinitou-skafous-ntoulapas-grammatokibwtiou-makria-trypes-apotypwsews-mixanis-mesoportas-immodilizer-karfi/p,201,κλειδιά-μεσόπορτας,errebi.html

Καλό θα ήταν βέβαια να την ανοίξεις πρώτα για να δεις τη μάρκα.

38 λεπτά πριν, george1807 είπε

Δοκιμασα κάτι αλλά παρόμοια αλλά ηταν πιο μεγαλα και η κλειδαριά πιο μικρή και στενή. Θα δοκιμασω και αυτο με το σύρμα. Ευχαριστώ 

Αν δεν τα καταφέρεις δες μέσα στην τρύπα της κλειδαριάς.Θα δεις στην κάτω πλευρά δεξιά ή αριστερή πλευρά ένα μικρό αυτάκι 1-2 χιλιοστά να προεξέχει σαν αυτό που δείχνω με το βελάκι στη φωτογραφία από δική μου πόρτα.

Με ένα καλεμάκι, ένα κατσαβίδι , κάτι μυτερό τέλος πάντων σπάστο ή κόφτο.Έτσι θα μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε κλειδί μιας μεσόπορτας και να ανοίξεις.

IMG_0567.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πως θα σας φαινοταν η ιδεα να εδινα πληροφοριες για το πως ν'ανοιξει καποιος τη σουπερ ντουπερ κλειδαρια που αγορασατε 100-200-300-500 ευρω ;;;

το οτι πιθανον προκειται για μια απλη κλειδαρια που ανοιγει με οποιδηποτε κλειδι δε σημαινει οτι μπορει ο καθε τυχαιος να μοιραζει συμβουλες για το πως γινεται. 

φυσικα στη μπανανια ολα επιτρεπονται για τους τζαμπατζηδες. ειναι κ ο ιος στη μεση και που να βρει ο συμφορουμιτης κλειδαρα ανοιχτο να του δωσει 2-3 κλειδια να ανοιξει σαν κυριος.

εαν καποιος παντως θελει, μπορω να του δωσω τα διαρρηκτικα μου ν'ανοιγει θωρακισμενες...στην αρχη θα ναι λιγο δυσκολο...μετα θα γινεται σε 5-15 λεπτα.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...