stelios18120 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εφόσον είναι καινούργια εγκατάσταση φωνάζεις τον εγκατάστατη να την ελενξει, να βρει τι λάθος γίνεται κτλπ κτλπ. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2020 από stelios18120 1
zio10 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Εφόσον είναι καινούργια εγκατάσταση φωνάζεις τον εγκατάστατη να την ελενξει, να βρει τι λάθος γίνεται κτλπ κτλπ. Είναι λίγο μπέρδεμα, γι'αυτό έλεγα αν ήταν κάτι απλό που μπορούσα να ρυθμίσω εγώ.
stelakis1914 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 14 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε Συνηθως το προβλημα του φιλου βρωμαει δοχειο διαστολης Και εμένα εκεί πηγαίνει το μυαλό μου ειδικά από την στιγμή που γράφεις ότι πέρυσι δούλευαν όλα σωστά και φέτος όχι. Απομόνωσε το δοχείο διαστολής από την εγκατάσταση και φούσκωσε το με 1,5 bar πίεση. Βάλε και καμιά φωτογραφία από το λεβητοστάσιο αν θέλεις, θα βοηθήσει περισσότερο.
zio10 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, stelakis1914 είπε Και εμένα εκεί πηγαίνει το μυαλό μου ειδικά από την στιγμή που γράφεις ότι πέρυσι δούλευαν όλα σωστά και φέτος όχι. Απομόνωσε το δοχείο διαστολής από την εγκατάσταση και φούσκωσε το με 1,5 bar πίεση. Βάλε και καμιά φωτογραφία από το λεβητοστάσιο αν θέλεις, θα βοηθήσει περισσότερο. Αν λες για μένα, πρώτη χρονιά λειτουργεί το σύστημα.
stelakis1914 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, zio10 είπε Αν λες για μένα, πρώτη χρονιά λειτουργεί το σύστημα. Λάθος μου τότε. Αν δεν μας γράψεις την πίεση του νερού στον κύκλωμα τότε θα κάνουμε σενάρια χωρίς να έχουμε ελέγξει το πιο απλό. 1
zio10 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 50 λεπτά πριν, stelakis1914 είπε Λάθος μου τότε. Αν δεν μας γράψεις την πίεση του νερού στον κύκλωμα τότε θα κάνουμε σενάρια χωρίς να έχουμε ελέγξει το πιο απλό. Θα το δω και θα το γράψω. Πρέπει να είναι σε λειτουργία ο λέβητας;
troi.g Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, zio10 είπε Ο ένας θερμοστάτης είναι στους 60κατι και ο άλλος στους 40κατι. Αν ανεβάσω πάνω από 65 πετάγεται έξω συχνά ο θερμοστάτης ασφάλειας. Πίεση δεν πρόλαβα να δω. Είναι μεζονέτα, ισόγειο που είναι ο λέβητας τα σώματα δεν τα ανάβουμε καθόλου. Πιο πολύ θέμα έχουν δύο σώματα στον πρώτο όροφο που συνήθως είναι χλιαρά και ζεσταίνουν μισά. Κάποια άλλα καίνε πολύ και κάποια άλλα έχουν νορμάλ θερμοκρασία. Στον άλλο όροφο ζεσταίνουν όλα, απλά ένα πιο μικρό καίει πιο πολύ. Ο κάθε όροφος έχει δικό του θερμοστάτη και ανάβουν ανεξάρτητα. Αν σου πετάγεται ο θερμοστάτης ασφαλείας, πολύ πιθανόν να μην έχει βάλει σωστά τα κυαθια στη θέση τους. Το καλύτερο είναι αυτό που σου λένε , αφού είναι πρόσφατη η εγκατάσταση, φώναξε αυτόν που στην έφτιαξε , είναι πολλές οι αιτίες για να της βρεις μόνος σου. 1 1
zio10 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 36 λεπτά πριν, troi.g είπε Αν σου πετάγεται ο θερμοστάτης ασφαλείας, πολύ πιθανόν να μην έχει βάλει σωστά τα κυαθια στη θέση τους. Το καλύτερο είναι αυτό που σου λένε , αφού είναι πρόσφατη η εγκατάσταση, φώναξε αυτόν που στην έφτιαξε , είναι πολλές οι αιτίες για να της βρεις μόνος σου. Πήρα τηλ και μου είπαν να χαμηλώσω θερμοκρασία. Αν συνεχίσει να το κάνει θέλει αλλαγή ο θερμοστάτης μου είπαν. Τώρα το κάνει πιο αραιά, αλλά δεν έχει σταματήσει. Κυαθια τι εννοείς;
original911 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Στις 16/1/2020 στις 8:25 ΜΜ, Jiakometi είπε Με αυτήν Σε χρωματοπωλεία κι φυσικά Leroy Merlin / Praktiker. Ευχαριστώ. Μήπως υπάρχει κάποια χωρίς πιστόλι; επειδή δεν θα μου ξαναχρειαστει, μην το πληρώσω για μια φορά.
Jiakometi Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, original911 είπε Ευχαριστώ. Μήπως υπάρχει κάποια χωρίς πιστόλι; επειδή δεν θα μου ξαναχρειαστει, μην το πληρώσω για μια φορά. Ο τύπος «Αόρατη» είναι σε σωληνάριο, δεν χρειάζεται πιστόλι....
Havik Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zio10 είπε Πήρα τηλ και μου είπαν να χαμηλώσω θερμοκρασία. Αν συνεχίσει να το κάνει θέλει αλλαγή ο θερμοστάτης μου είπαν. Τώρα το κάνει πιο αραιά, αλλά δεν έχει σταματήσει. Κυαθια τι εννοείς; Δεν είμαι του επαγγέλματος αλλά μου φαίνεται ότι σου λένε @@, 60 μια χαρά μεν αλλά γενικά είναι χαμηλή θερμοκρασία για καλοριφέρ, υπάρχουν εγκαταστάσεις σε διώροφα που λειτουργούν σε 70-75 βαθμούς, δεν σου λέω να το ανεβάσεις, η θερμοκρασία του νερού εξαρτάτε από τις θερμικές απώλειες του σπιτιού και 60 είναι μια χαρά, απλά λέω ότι δεν έχει λογική να έχεις πρόβλημα στους 65 και 60 και να σου λένε χαμήλωσε την θερμοκρασία, είναι ημίμετρο, σαν να μην πιάνουν τα φρένα σου και να σου λέω μην πας πάνω από 40χιλόμετρα την ώρα.. Την πίεση θα την δεις με κρύο το σύστημα, πρέπει να είναι ~1,5. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2020 από Havik 1 1
original911 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, Jiakometi είπε Ο τύπος «Αόρατη» είναι σε σωληνάριο, δεν χρειάζεται πιστόλι.... Έχεις απόλυτο δίκιο. Πήγα κατευθείαν στην αδιάβροχη επειδή όπως είπα θα την χρησιμοποιήσω για προφίλ πατώματος κ σκέφτηκα θα ήταν καλύτερα λόγω ότι θα σφουγγαριζω κτλ.
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 σε τεντες που ζοριζονται να ανεβοκατεβουν (καινουργιες βεβαια δεκαετιας και σε καλη κατασταση), τι παιζει να κανω για να βελτιωθουν; (λαδωμα υποθετω αλλα με τι; γρασσο; wd; σιλικονης;)
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Το καλύτερο είναι γράσσο που είναι χοντρό ώστε να στέκεται και να μην φύγει. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι έχεις πρόσβαση σε όλους τους μηχανισμούς και μπορεί να χρειαστεί να λύσεις και κάτι. Μπορείς και με wd40 με το καλαμάκι χωρίς να λύσεις τίποτα. Θα κάνει σχεδόν την ίδια καλή δουλειά απλά θα διαρκέσει λιγότερο επειδή είναι πιο λεπτό και θα φύγει. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα για αρχή ώστε μετά να είμαι σίγουρος ότι έχω εντοπίσει τα σημεία που μαγκώνουν, ή ότι δεν είναι κάποιο άλλο το πρόβλημα, και θα σου μαλακώσει και τα σημεία που ίσως έχουν πάρει υγρασία και σκουριά 1
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Το καλύτερο είναι γράσσο που είναι χοντρό ώστε να στέκεται και να μην φύγει. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι έχεις πρόσβαση σε όλους τους μηχανισμούς και μπορεί να χρειαστεί να λύσεις και κάτι. Μπορείς και με wd40 με το καλαμάκι χωρίς να λύσεις τίποτα. Θα κάνει σχεδόν την ίδια καλή δουλειά απλά θα διαρκέσει λιγότερο επειδή είναι πιο λεπτό και θα φύγει. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα για αρχή ώστε μετά να είμαι σίγουρος ότι έχω εντοπίσει τα σημεία που μαγκώνουν, ή ότι δεν είναι κάποιο άλλο το πρόβλημα, και θα σου μαλακώσει και τα σημεία που ίσως έχουν πάρει υγρασία και σκουριά Σκεφτηκα κατι τετοιο, αφενος να αδειασω κανα 2 μπουκαλια wd στους μηχανισμούς τους μεχρι να καθαρισουν και να μαλακωσουν και επειτα να περασω και ενα γρασσο για να διατηρησει τη λιπανση τους, ειναι δοκιμο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις