ParhsG Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Έχει βάλει κανείς πυρους σε συρόμενα κουφώματα; Λογικά πρέπει να τρυπηθει το αλουμίνιο με τρυπάνι. Είναι εύκολο να το κάνει κάποιος μόνος του ή πρέπει να έρθει αλουμινας; Ναι αλλα προσοχη μη βγεις απεξω. Καλυτερα βαλε αυτα που μαγκωνουν κατω και πανω. Επισης πανευκολα το βγαζει ενας αν θελει δε νομιζω πως παρεχει καποια ιδιαιτερη προστασια. Το αλουμινιο ειναι μαλακο μεταλο τρυπαει πανευκολα Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από ParhsG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pel999 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι εχω αντλια θερμοτητας αλλα τα fancoil ειναι πολυ πιο ακριβα.Τα kermi σωματα ειναι καλά και αν βγαινουν σε φετες η μονο panel.Επισης απο ποσο kcal και πανω πρεπει να κοιταξω για 14-16 φετες σε διστηλο και σε τι τιμες γιατι εχω δει και με 70€;Τέλος αξιζουν οι θερμοστατικη διακοπτες οι να βαλω κλασικους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgoskouro Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 46 λεπτά πριν, bobptz είπε Ούπα δε χρειάζεσαι. Αυτά τα χρησιμοποίησα, είναι φτηνά και καλά: https://www.texnomarket.gr/713350E0.el.aspx Άλλα που μπορείς να βάλεις είναι αυτά: https://www.texnomarket.gr/8F76D7C2.el.aspx Αυτά στο δεύτερο link δεν έχω καταλάβει πως δουλεύουν και που τοποθετούνται ακριβώς. 3 λεπτά πριν, ParhsG είπε Ναι αλλα προσοχη μη βγεις απεξω. Καλυτερα βαλε αυτα που μαγκωνουν κατω και πανω. Επισης πανευκολα το βγαζει ενας αν θελει δε νομιζω πως παρεχει καποια ιδιαιτερη προστασια. Το αλουμινιο ειναι μαλακο μεταλο τρυπαει πανευκολα Αυτά που μαγκωνουν ποια είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Αυτά στο δεύτερο link δεν έχω καταλάβει πως δουλεύουν και που τοποθετούνται ακριβώς. Αυτά που μαγκωνουν ποια είναι; https://www.polisafety.gr/product/προστασία-συρόμενων-θυρών-αλουμινίο/ Βεβαια αυτα ολα για τα παλαια φτωχα αλουμινια οχι τα καλα καινουργια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giorgoskouro είπε Αυτά στο δεύτερο link δεν έχω καταλάβει πως δουλεύουν και που τοποθετούνται ακριβώς. Δες στο 08:00 : 1 ώρα πριν, ParhsG είπε Επισης πανευκολα το βγαζει ενας αν θελει δε νομιζω πως παρεχει καποια ιδιαιτερη προστασια. Τι εννοείς? Πως θα τα βγάλει εύκολα ένας διαρρήκτης? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από bobptz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magicstar Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Σε νεόδμητη πολυκατοικία 7 οροφοδιαμερισμάτων, ακούω έντονο ήχος ροής στο καλοριφέρ του μπάνιου. Έχει γίνει εξαέρωση και με ζεστά και κρύα σώματα. Παρατήρησα έξω στο κολεκτέρ των καλοριφέρ μου 4 διακόπτες (2 στην είσοδο και 2 στην έξοδο του νερού). Και οι 4 διακόπτες ήταν στο τέρμα (ανοιχτοί). Βιδώνοντας τους 2 παρατήρησα ότι ο θόρυβος σταμάτησε. Έχω τις εξής απορίες: 1. Έκανα καλά ή θα έχω πρόβλημα σε κάτι άλλο. 2. Αυτή είναι η λύση του προβλήματος ή όχι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Και βέβαια θα έχει πρόβλημα γιατί έκλεισες ή τις εισαγωγές ή τις εξαγωγές δεν θα κυκλοφορεί το νερό και δεν θα ζεσταίνονται τα σώματα.Κάνε 1-2 φορές εξαέρωση μέχρι να στρώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MrHavoC Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα, Πόσο μπορεί να κοστίσει η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου σε ένα σπίτι; Συγκεκριμένα 4 μπαλκονόπορτες και 3 μικρά παράθυρα. Θα δω διαφορά σε θέμα διατήρησης θερμοκρασίας και μείωσης θορύβου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, MrHavoC είπε Καλημέρα, Πόσο μπορεί να κοστίσει η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου σε ένα σπίτι; Συγκεκριμένα 4 μπαλκονόπορτες και 3 μικρά παράθυρα. Θα δω διαφορά σε θέμα διατήρησης θερμοκρασίας και μείωσης θορύβου; Καλημερα Πολυ γενική η ερώτηση σου. Δώσε διαστάσεις πόσο είναι η κάθε Μπαλκονοπορτα και το κάθε παράθυρο, τι Αλουμίνια θέλεις να βάλεις στο περίπου κτλπ. Αν έχεις ξύλινα κουφώματα τώρα, θα δεις διαφορά, θα είναι η μέρα με την νύχτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MrHavoC Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 ναι ξύλινα έχω, ευχαριστώ θα το δω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, MrHavoC είπε ναι ξύλινα έχω, ευχαριστώ θα το δω. Απλά κάνε ένα μέτρημα πόσο επί πόσο είναι κάθε Μπαλκονοπορτα και παράθυρα. Επισεις είναι ανάλογα τι θέλεις στα Αλουμίνια, όσο προσθέτεις τόσο ανεβαινει το κόστος. Δίπλα, τριπλά τζάμια, ενεργειακά κουφώματα, θερμοδιακοπη, τι χρώμα θα είναι, τι σίτες θα βάλεις, αν θα είναι ανοιγομενα η επαλληλα, ηλεκτρικά ρολλα η όχι, και διάφορα ακόμα, έχει πολύ βάθος το θέμα με τα Αλουμίνια. Αλλά με την αλλαγή τους θα δεις στο σπίτι σου τεράστιες διάφορες σε θερμοκρασίες και θορύβους κτλπ. 👍👍 Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από stelios18120 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crazygear Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, dtomgr είπε Στην φώτο είναι ο διακόπτης.....τον έβγαλα από ένα καλοριφέρ που δε δούλευε σωστά. Έχει μέσα ένα πλαστικό άσπρο βύσμα το οποίο βγαίνει ..... δεν αλλάζει κάποια φορά τοποθέτησης, μάλλον παίζει το ρόλο της φλάντζας .Επίσης στρίβοντας το διακόπτη μετακινείται το εσωτερικό έμβολο αριστερά δεξία . Ο διακόπτης έχει 2 ίδια σύμβολα ένα στο σκελετό του και ένα στη στρόφιγγα που δε καταλαβαίνω τι δείχνει..... Αυτός στα δεξιά του έχει το "κρύο" και στα αριστερά το ζεστό σωλήνα συνδεδεμένο και δε ζεσταίνεται το καλοριφέρ πάρα μόνο το 1/5 του . Απ' ότι καταλαβαίνω θα πρέπει το νερό από τη δεξιά μεριά του, να πάει στο κέντρο του σωλήνα και μετά προς τα πάνω στο καλοριφέρ, ενώ η αριστερή μεριά πάνω κατευθείαν στο κάτω μέρος του καλοριφέρ... Τα καλοριφέρ που δουλεύουν πιο πολύ έχουν συνδεδεμένο το σωλήνα του ζεστού στα δεξιά.....και κυκλοφορεί το νερό από πάνω προς τα κάτω.... Αλλά και πάλι....αν έτσι δουλεύει αυτός ο διακόπτης... Συντήρηση ναι κάθε χρόνο, και είναι επιτοίχια στο μπαλκόνι με τον κυκλοφορτητή εσωτερικά..... Δες την παρακάτω φωτογραφία για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ Ο κάθε διακόπτης μπορεί να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή αλλά η φιλοσοφία είναι η ίδια. Σε άλλους αλλάζεις το εξάρτημα σε άλλους το γυρνάς. Αν δεν κάνω λάθος το ζεστό νερό πρέπει να μπαίνει από το πάνω μέρος του πάνελ και να βγαίνει από κάτω. Φαντάζομαι ότι οι διακόπτες είναι τέρμα ανοιχτοί. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtomgr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Crazygear είπε Δες την παρακάτω φωτογραφία για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ Ο κάθε διακόπτης μπορεί να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή αλλά η φιλοσοφία είναι η ίδια. Σε άλλους αλλάζεις το εξάρτημα σε άλλους το γυρνάς. Αν δεν κάνω λάθος το ζεστό νερό πρέπει να μπαίνει από το πάνω μέρος του πάνελ και να βγαίνει από κάτω. Φαντάζομαι ότι οι διακόπτες είναι τέρμα ανοιχτοί. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αφήσανε τίποτα εξαρτήματα μετά την εγκατάσταση . Στους 4 από τα 7 το νερό το ζεστό πάει προς τα πάνω γιατί είναι ζεστός ο σωλήνας που ανεβαίνει . Αλλά στα άλλα 3 που είναι ανάποδα οι σωλήνες in/out δε ζεσταίνεται η άνοδος.... Πρέπει ο υδραυλικός να ανοίξει όλα τα καλοριφέρ μου φαίνεται αν δούμε τι γίνεται γιατί δε βρήκα το εξάρτημα εναλλαγής σε αυτό που άνοιξα παρα μόνο απο τη μεριά τις στρόφυγγας, μια άσπρη φλάντζα .. (φωτό) Αν για κάποιο λόγο έχουν μπουν ανάποδα 2-3 διακόπτες παίζει να έχει πρόβλημα στη κυκλοφορία του νερού σε όλο το δίκτυο ;;;;;; δηλαδή να κυκλωφωρίο το κρύο με το ζεστό μέσα στο δίκτυο και να πηγαίνει λίγο προς το λέβητα;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MrHavoC Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, stelios18120 είπε Απλά κάνε ένα μέτρημα πόσο επί πόσο είναι κάθε Μπαλκονοπορτα και παράθυρα. Επισεις είναι ανάλογα τι θέλεις στα Αλουμίνια, όσο προσθέτεις τόσο ανεβαινει το κόστος. Δίπλα, τριπλά τζάμια, ενεργειακά κουφώματα, θερμοδιακοπη, τι χρώμα θα είναι, τι σίτες θα βάλεις, αν θα είναι ανοιγομενα η επαλληλα, ηλεκτρικά ρολλα η όχι, και διάφορα ακόμα, έχει πολύ βάθος το θέμα με τα Αλουμίνια. Αλλά με την αλλαγή τους θα δεις στο σπίτι σου τεράστιες διάφορες σε θερμοκρασίες και θορύβους κτλπ. 👍👍 σίγουρα αλλά έχω να πω ότι ο κατασκευαστής όταν έχτιζε την πολυκατοικία δεν έβαλε ηχομονωτικό υλικό στους τοίχους και ακούω το καζανάκι από 2 ορόφους πάνω... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crazygear Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 36 λεπτά πριν, dtomgr είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αφήσανε τίποτα εξαρτήματα μετά την εγκατάσταση . Στους 4 από τα 7 το νερό το ζεστό πάει προς τα πάνω γιατί είναι ζεστός ο σωλήνας που ανεβαίνει . Αλλά στα άλλα 3 που είναι ανάποδα οι σωλήνες in/out δε ζεσταίνεται η άνοδος.... Πρέπει ο υδραυλικός να ανοίξει όλα τα καλοριφέρ μου φαίνεται αν δούμε τι γίνεται γιατί δε βρήκα το εξάρτημα εναλλαγής σε αυτό που άνοιξα παρα μόνο απο τη μεριά τις στρόφυγγας, μια άσπρη φλάντζα .. (φωτό) Αν για κάποιο λόγο έχουν μπουν ανάποδα 2-3 διακόπτες παίζει να έχει πρόβλημα στη κυκλοφορία του νερού σε όλο το δίκτυο ;;;;;; δηλαδή να κυκλωφωρίο το κρύο με το ζεστό μέσα στο δίκτυο και να πηγαίνει λίγο προς το λέβητα;;; Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι το εξάρτημα εναλλαγής είναι αυτό το λευκό πλαστικό που φαίνεται στην μεριά του πάνελ. Θα πρότεινα από το κολεκτέρ να κλείσεις τις βάνες για όλα τα σώματα και ανοίγοντας τα ένα, ένα να δεις ποια θερμαίνονται και ποια όχι. Έτσι θα βρεις και ποια βάνα δίνει σε κάθε σώμα. Λάβε υπόψη σου ότι μπορεί δύο μικρά σώματα να είναι στον ίδιο βρόγχο. Δεν νομίζω ότι ένας διακόπτης που έχει μπει ανάποδα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο υπόλοιπο κύκλωμα παρά μόνο στα υπόλοιπα σώματα που βρίσκονται στον ίδιο βρόγχο. Μην ξεχάσεις μετά να ανοίξεις ξανά όλες τις βάνες για να μην έχεις υπερθέρμανση του κλειστού κυκλώματος, αν και λογικά ο λέβητας θα κόψει από μόνος του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις