Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, papoys1 είπε

Παράξενο λέτε ο μάστορας να έκανε καμιά πατάτα;;;;;; Θυμάμαι παλαιότερα με ένα θέμα στους ηλιακούς που κάποιος μάστορας έβαλε την είσοδο νερού στην έξοδο και ο άλλος κάτω περίμενε να ζεστάνει το νερό.:P

Έτσι σκεπτόμενος το ζεστό κρύο έχει κάποια στάνταρ θέση στο σώμα;;;;; Το ζεστό π.χ. δεξιά το κρύο αριστερά ή όπως νάναι σαν τα καλώδια ρεύματος;;;;; Από τη στιγμή που κάνεις εξαέρωση και τα σώματα έχουν όλα την ίδια πίεση ο κυκλοφορητής δουλεύει σωστά αδικαιολόγητο να ζεσταίνουν μόνο τα μισά σώματα.

Κατά πάσα Πιθανότητα έχει βάλει ανάποδα τους διακόπτες. Έτσι πιστεύω έχει κάνει.

Αν λυθεί το θέμα, ας μας πει τι είχε γίνει 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα και καλη χρόνια σε όλους! 

Χθες ανακάλυψα οτι υπάρχει διαρροή στο σώμα του καλοριφερ σε δυο σημεία και εχουν σκουρια πανω οποτε σημαινει οτι εχουν τριπησει.Υποψην τα σώματα ειναι παλιά 30χρονων και ειναι σε φετες.Σημερα ρωτησα ενα υδραυλικό και μου ειπε οτι υπαρχει μια κολλα ειδικη εποξικη αλλα πιθανον αν την τοποθετησω δεν θα κρατησει για πολυ και αυτη και σύντομα θα εχω παλι πρόβλημα και ετσι ειναι καλυτερα να αγορασω καινουργιο σωμα και αυτο σκεφτηκα να κανω.Μπορει καποιος που γνωριζει να μου πει τι σωματα να τοποθετησω για να αντεχει οσο το δυνατον πιο πολυ και με καλη αποδοση και σε καλη τιμη π.χ πανελ  .(Αυτο που εχω ηταν διστιλο με 13 φετες ).Τελος θα ηθελα να μου προτείνεται και καινουργιους διακόπτες σωμάτων γιατι και αυτοι ειναι για απόσυρση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Pel999 είπε

Καλησπέρα και καλη χρόνια σε όλους! 

Χθες ανακάλυψα οτι υπάρχει διαρροή στο σώμα του καλοριφερ σε δυο σημεία και εχουν σκουρια πανω οποτε σημαινει οτι εχουν τριπησει.Υποψην τα σώματα ειναι παλιά 30χρονων και ειναι σε φετες.Σημερα ρωτησα ενα υδραυλικό και μου ειπε οτι υπαρχει μια κολλα ειδικη εποξικη αλλα πιθανον αν την τοποθετησω δεν θα κρατησει για πολυ και αυτη και σύντομα θα εχω παλι πρόβλημα και ετσι ειναι καλυτερα να αγορασω καινουργιο σωμα και αυτο σκεφτηκα να κανω.Μπορει καποιος που γνωριζει να μου πει τι σωματα να τοποθετησω για να αντεχει οσο το δυνατον πιο πολυ και με καλη αποδοση και σε καλη τιμη π.χ πανελ  .(Αυτο που εχω ηταν διστιλο με 13 φετες ).Τελος θα ηθελα να μου προτείνεται και καινουργιους διακόπτες σωμάτων γιατι και αυτοι ειναι για απόσυρση.

Ότι και να βάλεις θα κάνεις προσωρινή δουλειά, θα τρέχει πάλι εφόσον έχει σαπίσει. 

Τώρα για το τι σώμα να βάλεις, είναι τι θέλεις εσύ. Απο άποψη απόδοσης τα παλιά κλασσικά με φέτες είναι πιο "δυνατά" και αποδίδουν περισσότερο. Αν βάλεις τύπου πανελ θα βάλεις μεγαλύτερο σε μέγεθος γιατί τα κλασσικά με φέτες αποδίδουν περισσότερες θερμίδες. Ρώτησε και τον υδραυλικό σου να δεις ότι θα σου πει τα ίδια 😉

Εννοείται ότι εφόσον βάζεις νέο σώμα, βάλε πάνω και κάτω διακόπτες καινούργιους. Είτε βάλεις pintossi είτε βάλεις brassform μια χαρά είναι. (εγώ αυτούς τους δύο προτιμώ με μια μικρή κλίση στην πρώτη μάρκα) 

Χρόνια πολλά με υγεία και καλή χρονιά. 👍

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.Εχω αποφασίσει να παρω καινούργιο σωμα αλλα επειδη δεν εχω καθολου γνωση πανω στο θεμα αν βαλω παλι κλασικο με φετες πρεπει να ειναι το πολυ μεχρι 16 φετες γιατι παραπανω δεν χωραει στο σημειο που ειναι.Τωρα απο απόδοση θελω οσο το δυνατον καλυτερη  για τα χρηματα που διαθετω max200 ευρω.Αν μπορει καποιος να μου προτεινει τις τοπ μαρκες.Επισης δεν ξερω και τις διαφορες του διστιλου με του τριστιλου γιατι ολα τα σωματα που εχω ειναι διστιλα λογικα στο τριστιλο θα ειναι μεγαλύτερες  οι αποδόσεις και μεγαλυτερα σε ογκο;

Επεξ/σία από Pel999

2 ώρες πριν, dtomgr είπε

Καλησπέρα και καλη Χρονιά σε όλους!

Έχω ένα πρόβλημα με την θέρμανση στο σπίτι (Αεριο).

Έκανα ανακαίνιση πριν 2 χρόνια όλο το σπίτι και ανταυτού περάσανε και  νέους σωλήνες για τη θέρμανση και τα νερά όπως και σώματα τύπου panel . 

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, 7 σώματα συνολικά σε όλο το σπίτι εκ των οποίων μόνο τα 2 θερμαίνονται  πλήρως ενώ τα υπόλοιπα από πάνω προς τα κάτω.... σχεδόν το μισό panel.

Το δε πιο απομακρισμένο από την κεντρική διανομή δε ζεσταίνετε σχεδόν καθόλου. 

Έχω κάνει εξαέρωση όλα τα σώματα, η πίεση στο λέβητα είναι στο 1.5 χωρίς προβλήματα, ζεστό νερό έχω κανονικά οπότε αρχικά όσο είδε και ο μάστορας για τον λέβητα 
δεν βλέπει κάτι "στον κυκλοφοριτή" .

Όλα τα καλοριφέρ έχουν διακόπτη εξωτερικού βρόχου (Διακοπτης) στον οποίο δεν γράφει που πρέπει να κουμπώσει το ζεστό και που η επιστροφή . Αρχίζω να υποψιάζομαι 
ότι είναι συνδεδεμένη λάθος σε μερικά σώματα με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί σωστά το νερό...  δε μπορεί ολοκαίνουργια όλα να μη δουλεύουν σωστα....

Τι θα μπορούσε να φταίει, τι άλλο να κοιτάξω; 

img (2).jpg

img (1).jpg

img (3).jpg

Σίγουρα παίζει ρόλο πως θα συνδέσεις τα δύο σωληνάκια στον διακόπτη, προσαγωγή (κόκκινο) και επιστροφή (μπλε) ζεστού νερού. Απ' όσο γνωρίζω κάποιοι διακόπτες (δεν ξέρω αν ισχύει για όλους) έχουν ένα πλαστικό εξάρτημα στο σημείο που το ρακόρ βιδώνει στο πάνελ, εσωτερικά, το οποίο γυρνάς στην περίπτωση που η προσαγωγή και η επιστροφή του ζεστού νερού δεν έχουν συνδεθεί σωστά. Αν δεν υπάρχει αυτό θα πρέπει να αλλάξεις θέση στα σωληνάκια (αριστερά/ δεξιά) που είναι δύσκολο έως αδύνατο. Πιο εύκολα αλλάζεις διακόπτη με έναν που να μπορεί να γυρίσει. Κανονικά όταν ο λέβητας σου είναι αναμμένος δεν θα πρέπει να μπορείς να αφήσεις το χέρι σου πάνω στο πάνελ για παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα. 

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο λέβητας είναι ρυθμισμένος σωστά και λειτουργεί κανονικά. Είναι επιτοίχια μονάδα; Αν ναι τότε συνήθως έχει τα πάντα μέσα στο κουτί της, και κυκλοφορητή. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι ο λέβητας λειτουργεί σωστά επικοινώνησε με το service του κατασκευαστή. Ετήσια συντήρηση έκανες;

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dtomgr είπε

3 διακόπτες είναι συνδεδεμένοι ανάποδα ζεστό κρύο συγκριτικά με τους άλλους..... άλλα δεν έχω βγάλει άκρη πως συνδέονται σωστά και αν παίζει ρόλο.. γιατί δεν έχουν και "βελάκια ροής" 

Το πρώτο χρόνο ο υδραυλικός μαζί με τον μάστορα που έκανε την ανακαίνιση, λέγαν ότι θέλει χρόνο για να ζεσταθεί όλο το σώμα..... που ποτέ δεν ζεστάθηκε ολόκληρο...

Τώρα για τον κυκλοφορητη.....δε ξέρω...... πια είναι τα σημάδια του μη καλής λειτουργίας...... 

Αν ειναι δυνατον να να σου λενε τετοιες βλακειες.Δλδ πανε να σε αποφυγουν,το καταλαβαινω σαν σκεψη αλλα ελεος,τι πιστευουν οτι θα καποια στιγμη θα βαρεθεις?Τι να πω ρε παιδι μου.Αδερφε,εχουν κανει μαλακια,τι ακριβως δεν ξερω αλλα κατι εχουν κανει λαθος.Οταν πιασει ο λεβητας πανω απο 45 βαθμους (ή τελοσπαντων την θερμοκρασια ενεργοποιησης του κυκλοφορητη) και αρχισει και ανεβαινει,τοτε τα σωματα εχουν αρχισει να ζεσταινονται και κατω.Πες τους να ερθουν να το κοιταξουν και να το φτιαξουν παση θυσια.

Χρονια πολλα και καλη χρονια με υγεια και ευτυχια σε ολους.

Επεξ/σία από LouCi4er
  • Like 2

Τοσο στο Δισωλήνιο οσο και στο μονοσωληνιο πρεπει να μπαινουν σωστα οι οισαγωγες και οι επιστροφές.  Θωρουμε οτι το συστημα σου λειτουργούσε σωστα τις προηγούμενες σεζον, οποτε δεν νομιζω οτι εχει μπει κατι λαθος. (Αν δεν σου λειτούργησαν σωστα ποτε αυτα τα σωματα να το αναφέρεις για να ξερουμε για τι μιλαμε).

Απο εκει και περα εγω θα έκλεινα ολα τα σωματα που λειτουργούν κανονικα (εκει στο κολεκτερ) και θα αφηνα μονο αυτα που δεν ζεσταίνονται κανονικα.

Εξαέρωση θα κάνεις επισης (αν δεν θες με αναμενο το καλοριφέρ για λογω εγκαυμάτων κανε με σβηστό τον λέβητα). Τα σωματα που δεν σου ζεσταινονται θα πρεπει να εχουν ροη νερου αναλογη με της πιεσης του δικτύου σου. Επισης ελενξε τον αυτόματο πλήρωσης και την πιεση του δικτύου σου.

Οταν τα κανεις γραψε μας αν διαπιστωσες κατι.

• Like 1

3 ώρες πριν, dtomgr είπε

Όχι  , από την αρχή δουλεύανε έτσι ... είναι ο 2ος χειμώνας ουσιαστικά που δουλεύουν.

1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Θωρουμε οτι το συστημα σου λειτουργούσε σωστα τις προηγούμενες σεζον, οποτε δεν νομιζω οτι εχει μπει κατι λαθος. (Αν δεν σου λειτούργησαν σωστα ποτε αυτα τα σωματα να το αναφέρεις για να ξερουμε για τι μιλαμε).

Πριν γράψουμε  κατι διαβάζουμε το ιστορικό

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Crazygear είπε

Σίγουρα παίζει ρόλο πως θα συνδέσεις τα δύο σωληνάκια στον διακόπτη, προσαγωγή (κόκκινο) και επιστροφή (μπλε) ζεστού νερού. Απ' όσο γνωρίζω κάποιοι διακόπτες (δεν ξέρω αν ισχύει για όλους) έχουν ένα πλαστικό εξάρτημα στο σημείο που το ρακόρ βιδώνει στο πάνελ, εσωτερικά, το οποίο γυρνάς στην περίπτωση που η προσαγωγή και η επιστροφή του ζεστού νερού δεν έχουν συνδεθεί σωστά. Αν δεν υπάρχει αυτό θα πρέπει να αλλάξεις θέση στα σωληνάκια (αριστερά/ δεξιά) που είναι δύσκολο έως αδύνατο. Πιο εύκολα αλλάζεις διακόπτη με έναν που να μπορεί να γυρίσει. Κανονικά όταν ο λέβητας σου είναι αναμμένος δεν θα πρέπει να μπορείς να αφήσεις το χέρι σου πάνω στο πάνελ για παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα. 

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο λέβητας είναι ρυθμισμένος σωστά και λειτουργεί κανονικά. Είναι επιτοίχια μονάδα; Αν ναι τότε συνήθως έχει τα πάντα μέσα στο κουτί της, και κυκλοφορητή. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι ο λέβητας λειτουργεί σωστά επικοινώνησε με το service του κατασκευαστή. Ετήσια συντήρηση έκανες;

Στην φώτο είναι ο διακόπτης.....τον έβγαλα από ένα καλοριφέρ που δε δούλευε σωστά.
Έχει μέσα ένα πλαστικό άσπρο βύσμα το οποίο βγαίνει ..... δεν αλλάζει κάποια φορά τοποθέτησης, μάλλον παίζει το ρόλο της φλάντζας .Επίσης στρίβοντας το διακόπτη μετακινείται
το εσωτερικό έμβολο αριστερά δεξία . 

Ο διακόπτης έχει 2 ίδια σύμβολα ένα στο σκελετό του και ένα στη στρόφιγγα που δε καταλαβαίνω τι δείχνει..... 

Αυτός στα δεξιά του έχει το "κρύο" και στα αριστερά το ζεστό σωλήνα συνδεδεμένο και δε ζεσταίνεται το καλοριφέρ πάρα μόνο το 1/5 του .

Απ' ότι καταλαβαίνω θα πρέπει το νερό από τη δεξιά μεριά του, να  πάει στο κέντρο του σωλήνα και μετά προς τα πάνω στο καλοριφέρ, ενώ η αριστερή μεριά πάνω κατευθείαν στο κάτω μέρος του καλοριφέρ...

Τα καλοριφέρ που δουλεύουν πιο πολύ έχουν συνδεδεμένο το σωλήνα του ζεστού στα δεξιά.....και κυκλοφορεί το νερό από πάνω προς τα κάτω.... 

Αλλά και πάλι....αν έτσι δουλεύει αυτός ο διακόπτης... 

Συντήρηση ναι κάθε χρόνο, και είναι επιτοίχια στο μπαλκόνι με τον κυκλοφορτητή εσωτερικά.....

1.jpg

Επεξ/σία από dtomgr

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Πριν γράψουμε  κατι διαβάζουμε το ιστορικό

Εχεις δικιο. Μου ξεφυγε. Παιζει λοιπον να εχει γινει κατι λαθος απο την εγκατασταση.

Έχει βάλει κανείς πυρους σε συρόμενα κουφώματα; Λογικά πρέπει να τρυπηθει το αλουμίνιο με τρυπάνι. Είναι εύκολο να το κάνει κάποιος μόνος του ή πρέπει να έρθει αλουμινας; 

1 λεπτό πριν, giorgoskouro είπε

Έχει βάλει κανείς πυρους σε συρόμενα κουφώματα; Λογικά πρέπει να τρυπηθει το αλουμίνιο με τρυπάνι. Είναι εύκολο να το κάνει κάποιος μόνος του ή πρέπει να έρθει αλουμινας; 

Είναι πανεύκολο.

• Like 1

Έχω ένα τρύπανι στο σπίτι και κάποια ουπα. Θέλω να βάλω πυρους στα συρόμενα διότι οι παλιές κλειδαριές που υπάρχουν χαλάνε και παθαίνουν ζημιές κάθε λίγο και λιγάκι.

5 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Έχω ένα τρύπανι στο σπίτι και κάποια ουπα. Θέλω να βάλω πυρους στα συρόμενα διότι οι παλιές κλειδαριές που υπάρχουν χαλάνε και παθαίνουν ζημιές κάθε λίγο και λιγάκι.

Ούπα δε χρειάζεσαι.

Αυτά τα χρησιμοποίησα, είναι φτηνά και καλά:

https://www.texnomarket.gr/713350E0.el.aspx

Άλλα που μπορείς να βάλεις είναι αυτά:

https://www.texnomarket.gr/8F76D7C2.el.aspx

• Thanks 1

4 ώρες πριν, Pel999 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.Εχω αποφασίσει να παρω καινούργιο σωμα αλλα επειδη δεν εχω καθολου γνωση πανω στο θεμα αν βαλω παλι κλασικο με φετες πρεπει να ειναι το πολυ μεχρι 16 φετες γιατι παραπανω δεν χωραει στο σημειο που ειναι.Τωρα απο απόδοση θελω οσο το δυνατον καλυτερη  για τα χρηματα που διαθετω max200 ευρω.Αν μπορει καποιος να μου προτεινει τις τοπ μαρκες.Επισης δεν ξερω και τις διαφορες του διστιλου με του τριστιλου γιατι ολα τα σωματα που εχω ειναι διστιλα λογικα στο τριστιλο θα ειναι μεγαλύτερες  οι αποδόσεις και μεγαλυτερα σε ογκο;

Βάλε πάλι φέτες , διότι εάν βάλεις πάνελ , θα χρειαστεί να κάνεις μετατροπές γιατί έχουν διαφορετικά ύψη. Εάν είναι διστηλο πάλι διστηλο να βάλεις ,γιατί το τριστηλο έχει άλλη απόσταση από τον τοίχο.

4 ώρες πριν, Pel999 είπε

Βάλε πάλι φέτες , διότι εάν βάλεις πάνελ , θα χρειαστεί να κάνεις μετατροπές γιατί έχουν διαφορετικά ύψη. Εάν είναι διστηλο πάλι διστηλο να βάλεις ,γιατί το τριστηλο έχει άλλη απόσταση από τον τοίχο.

1 ώρα πριν, dtomgr είπε

Στην φώτο είναι ο διακόπτης.....τον έβγαλα από ένα καλοριφέρ που δε δούλευε σωστά.
Έχει μέσα ένα πλαστικό άσπρο βύσμα το οποίο βγαίνει ..... δεν αλλάζει κάποια φορά τοποθέτησης, μάλλον παίζει το ρόλο της φλάντζας .Επίσης στρίβοντας το διακόπτη μετακινείται
το εσωτερικό έμβολο αριστερά δεξία . 

Ο διακόπτης έχει 2 ίδια σύμβολα ένα στο σκελετό του και ένα στη στρόφιγγα που δε καταλαβαίνω τι δείχνει..... 

Αυτός στα δεξιά του έχει το "κρύο" και στα αριστερά το ζεστό σωλήνα συνδεδεμένο και δε ζεσταίνεται το καλοριφέρ πάρα μόνο το 1/5 του .

Απ' ότι καταλαβαίνω θα πρέπει το νερό από τη δεξιά μεριά του, να  πάει στο κέντρο του σωλήνα και μετά προς τα πάνω στο καλοριφέρ, ενώ η αριστερή μεριά πάνω κατευθείαν στο κάτω μέρος του καλοριφέρ...

Τα καλοριφέρ που δουλεύουν πιο πολύ έχουν συνδεδεμένο το σωλήνα του ζεστού στα δεξιά.....και κυκλοφορεί το νερό από πάνω προς τα κάτω.... 

Αλλά και πάλι....αν έτσι δουλεύει αυτός ο διακόπτης... 

Συντήρηση ναι κάθε χρόνο, και είναι επιτοίχια στο μπαλκόνι με τον κυκλοφορτητή εσωτερικά.....

Αυτό που αλλάζεις είναι το πλαστικό μέσα στο βρόγχο που είναι πάνω στο σώμα. Το γυρίζεις 180 μοίρες , για να αλλάξει την εισαγωγή-επιστροφη.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...