Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Konstantin77 είπε

Σε μέγεθος κέρματος μεγαλό όμως. Ποια κρέμα?

Έχω πρόβλημα με τα πλακάκια μετά, είναι με σχέδιο παλιά.

Αν πας Leroy merlin υπάρχει ένα υγρό σμάλτο (σε μπουκαλάκι σαν μπλανκο) αξίας 6 με 7 ευρώ έχει) πάρε ένα τέτοιο και περνά τα αποπανω (αφού τριψεις και καθαρίσεις την σκουριά εννοείται ελαφρώς) και μην ρίξεις νερό για 1 μέρα ώστε να πιάσει καλά. Μετά είσαι οκ.

Πλακακια βρίσκεις (όχι τα ίδια γιατί μόνο ένα μαγαζί στην Αθήνα έχει παλιά πλακάκια και είναι πανάκριβα) αλλά παρόμοια σε χρώμα, η κάνεις ένα ωραίο σχέδιο με καινούργια πλακάκια, ώστε να φύγει η μπανιέρα και να κάνεις ντουζιέρα. Τώρα ο περισσότερος κόσμος κάνει ντουζιέρα, τις βγάζουν τις μπανιέρες οι 9 στους 10 τα τελευταία χρόνια. 

• Like 2
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, divo είπε

στη κολονα, χωρις ασβέστη 1προς 3 τσιμεντο, αμμο ή 1 προς 2 αναλογα, και 50% γαλάκτωμα στο νερό.

Γαλάκτωμα ποιο εννοείς;

Revinex?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, divo είπε

στη κολονα, χωρις ασβέστη 1προς 3 τσιμεντο, αμμο ή 1 προς 2 αναλογα, και 50% γαλάκτωμα στο νερό.

Για τη τοιχοποιία ρωτουσα κυριως. Δηλαδη αν έχει φαγωθει ενα ματι απο τουβλο θα το γεμιζες με κατι πιο δυνατο κονιαμα για πεταχτο πχ;  

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
1 ώρα πριν, divo είπε

Αν ειναι μικρα κομματια μην τρελαίνεσαι δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο. απλα βαλε μιας στρώσης σοβα με λιγο γαλακτωμα. και για να μη σου κανει κρακελαρισματα δουλεψε τον καλα στο τελος με νερακι και το τριβειο.

Αν εχεις βαθος πχ 4-5 cm θα το εκανες σε μια στρωση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ParhsG είπε

Αν εχεις βαθος πχ 4-5 cm θα το εκανες σε μια στρωση; 

Εάν η επιφάνεια που θέλεις να γεμίσεις είναι πλάτους 5,6,7 εκατοστών ναι με μία στρώση θα γίνει.Δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί και η λάσπη στέκεται καλύτερα επειδή στηρίζεται από τα διπλανά που είναι σταθερά.

Αν είναι μεγαλύτερης επιφάνειας όπως σε βολεύει.Μπορείς να το αφήσεις ένα διάστημα να τραβήξει λίγο (όσο περισσότερο τσιμέντο τόσο γρηγορότερα σφίγγει) και να ρίξεις δεύτερο χέρι από πάνω.

Και μία συμβουλή γιατί το πιο πιθανό δεν ξέρεις να δουλεύεις μυστρί.Στρώσε στο έδαφος ένα νάυλον να μη λερώνεται αν είναι π.χ. πλακάκια φόρεσε γάντια-πλαστικά (στα κινέζικα πουλάνε με ένα ευρώ κάτι γάντια πλαστικά από κάτω ύφασμα από πάνω και βολεύουν πολύ στο σοβάτισμα) πάρε τη λάσπη με το χέρι σου και πέτα την με λίγη δύναμη στον τοίχο τον οποίο πριν θα βρέξεις λίγο με ένα βαποριζατέρ.Έτσι και κολάει καλύτερα αλλά είναι και πιο σταθερός και δεν θα κουφώσει όταν στεγνώσει.Κάντο και θα με θυμηθείς.Εγώ πάντα θα χρησιμοποιήσω σοβά να έχει και έστω και λίγο ασβέστη μέσα γιατί στη ουσία βοηθάει να κολλάει καλύτερα η λάσπη όταν την πετάμε στο τοίχο.

Με αυτόν τον τρόπο σοβάντιζα μικρομεμέτια πριν μάθω να δουλεύω το μυστρί.😊

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.Θέλω να ρωτήσω κάτι όχι ακριβώς τεχνικό αλλά σχετικό με κατασκευές και real estate.Όποιος έχει σχετική εμπειρία ή είναι μηχανικός/μεσίτης μπορεί να βοηθήσει.

Λοιπόν έστω ότι θέλουμε να αγοράσουμε μία οικοδομή/κτίριο/σπίτι που θέλουμε να  κάνουμε αλλαγή χρήσης γης.Δηλαδή είναι σπίτι και θέλουμε να το κάνουμε ξενώνα ή είναι κτίριο-οικοδομή και θέλουμε να το κάνουμε γραφεία κλπ.

Ποια είναι η διαδικασία όσον αφορά την μελέτη-προμελέτη ?

Για παράδειγμα έχουμε βρει 10 κτίρια που μας ενδιαφέρουν .Τι κάνουμε ? Πως προχωράμε ?

Πάμε σε πολιτικό μηχανικό και τον παίρνουμε μαζί να τα δει από κοντά ? Και το κάνουμε αυτό σε όλα ένα ένα ? Δηλαδή παίρνω το μηχανικό και του δείχνω το κτίριο και εκείνος με τις προδιαγραφές ανα χείρας για την εκάστοτε χρήση καταλαβαίνει εάν είναι εύκολο να γίνει η αλλαγή και εάν και πόσα θα χρειαστούν να αλλάξουν για να αλλάξει η άδεια ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο μονο τα αλλα θα τα πεις μαζι του

το ότι θα απευθυνθώ σε μηχανικό είναι το μόνο σίγουρο...δε ρωτάω αυτό...ρωτάω εάν αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι το σύνηθες , το λογικό..ή όχι...

με άλλα λόγια να έχω μία ιδέα για τη διαδικασία.μία γενική εικόνα....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ryu_hadouken είπε

Η διαδικασία αλλαγής χρησης εχει να ξανει μονο με τον μηχανικο και την πολεοδομία, νεα σχεδια κλπ, τι αλλο δηλαδή να σου πουμε

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ryu_hadouken είπε

το ότι θα απευθυνθώ σε μηχανικό είναι το μόνο σίγουρο...δε ρωτάω αυτό...ρωτάω εάν αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι το σύνηθες , το λογικό..ή όχι...

Αυτά που ρωτάς είναι εκτός θέματος εδώ, καλύτερα άνοιξε νέο στο Μπλα Μπλα μήπως ξέρει κανείς κάτι παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Αυτά που ρωτάς είναι εκτός θέματος εδώ, καλύτερα άνοιξε νέο στο Μπλα Μπλα μήπως ξέρει κανείς κάτι παραπάνω.

E είπα μήπως υπήρχε κάποιος που να το έχει κάνει ήδη οπότε θα μου έλεγε 1-2 πράγματα.

όπως και να έχει thanks.

Δημοσ.

Χρόνια πολλά...Όταν ανάβω την θέρμανση απτά 9 σώματα ζεσταίνονται μόνο τα 5.Παω να κάνω εξαέρωση και δεν βγάζει ούτε νερό ούτε αέρα.Πηγα κάτω στον καυστήρα ο κυκλοφορητης σαν να δουλεύει.Τι μπορεί να έγινε?Φωνάζω μάστορα?

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, daPro είπε

Χρόνια πολλά...Όταν ανάβω την θέρμανση απτά 9 σώματα ζεσταίνονται μόνο τα 5.Παω να κάνω εξαέρωση και δεν βγάζει ούτε νερό ούτε αέρα.Πηγα κάτω στον καυστήρα ο κυκλοφορητης σαν να δουλεύει.Τι μπορεί να έγινε?Φωνάζω μάστορα?

Μήπως καποιος έκλεισε τα βανακια του σώματος, εχεις κολεκτερ;

Δημοσ.

Μια λεκάνη να βάλεις να μαζεύει τα νερά και από το νέο έτος κάλεσε άμεσα υδραυλικό να σου αλλάξει σιφωνι και ότι άλλο έχεις από κάτω. 

Δεν υπάρχει επισκευή σε τέτοιες προχωρημένες καταστάσεις 😁

Καλή Χρονιά 👍

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...