Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ImpossibleGrirl123 είπε

Πρώτη ανάρτηση, ελπίζω το θέμα να μην ειναι τελείως άσχετο. Άνοιξα σήμερα πανω από το παντζούρι να δω γιατί δεν ανεβοκατεβαίνει μπας και μπορώ να το φτιάξω. Από τη μια πλευρά είχε πέσει ο σωλήνας και δε φτάνει να το ξαναβάλω στη θέση του. Μήπως γνωρίζει κανείς και μπορεί να καταλάβει από τη φωτογραφία? Λείπει κάποιο εξάρτημα ? Να φωνάξω ειδικό να τελειώνουμε? (Οχι ότι υπάρχουν λεφτά αλλά λέμε ... Από του χρόνου)

IMG_20191221_102051.jpg

IMG_20191221_102035.jpg

Για άγνωστο λόγο το μικρό εξάγωνο λευκό κομμάτι που είναι συνέχεια από το γαλβανιζέ εξάγωνο μαζεύτηκε μέσα προς το γαλβανιζέ.

Προσπάθησε να το τραβήξεις αριστερά και να το βάλεις μέσα στην αριστερή τρύπα.Αν δεν πάει προσπάθησε να το περιστρέψεις λίγοπρος τα πάνω ή προς τα κάτω πιθανώς στο μεγάλο γαλβανιζέ εξάγωνο κάπου έχει βίδα να σταθεροποιεί το μικρό λευκό εξάγωνο.Ενδεχομένως ο "μάστορας" που το έβαλε να μην την είχε σφίξει.

EDIT.Μήπως το μικρό στρογγυλό άσπρο που φαίνεται στο εξάγωνο γαλβανιζέ είναι βίδα που σφίγγει με άλλεν;;;;;;; Αν ναι είναι αυτή.

Και μία γενική πληροφορία για τα αλουμίνια.Πολλές φορές μπορεί να βρείτε βίδες που μοιάζουν να βιδώνουν σταυροκατσάβιδο.Μην προσπαθήσετε γιατί θα τις χαλάσετε και δουλειά δεν θα κάνετε.Να πάτε σε μαγαζί με εργαλεία και να ζητήσετε τετράγωνο κατσαβίδι για αλουμίνια.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, ImpossibleGrirl123 είπε

Πρώτη ανάρτηση, ελπίζω το θέμα να μην ειναι τελείως άσχετο. Άνοιξα σήμερα πανω από το παντζούρι να δω γιατί δεν ανεβοκατεβαίνει μπας και μπορώ να το φτιάξω. Από τη μια πλευρά είχε πέσει ο σωλήνας και δε φτάνει να το ξαναβάλω στη θέση του. Μήπως γνωρίζει κανείς και μπορεί να καταλάβει από τη φωτογραφία? Λείπει κάποιο εξάρτημα ? Να φωνάξω ειδικό να τελειώνουμε? (Οχι ότι υπάρχουν λεφτά αλλά λέμε ... Από του χρόνου)

IMG_20191221_102051.jpg

IMG_20191221_102035.jpg

Βάλε φωτογραφία και από την άλλη πλευρά. Εδώ δεν φαίνεται κάτι λάθος.

12 ώρες πριν, ImpossibleGrirl123 είπε

IMG_20191221_102051.jpg

IMG_20191221_102035.jpg

Δε μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες για κάποιο λόγο αλλά τράβηξα το λευκό κομμάτι που προεξέχει από το σωλήνα και το μισό είναι σπασμένο - έχει μείνει ενα κομμάτι του μέσα στο σωλήνα κιόλας. Δεν έχω ιδέα πως μπορεί να έγινε αυτό. Μπορώ να αγοράσω καινούριο? Και σε τι μαγαζί πάω η άσχετη και πως το ζητάω ?

2 ώρες πριν, ImpossibleGrirl123 είπε

Δε μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες για κάποιο λόγο αλλά τράβηξα το λευκό κομμάτι που προεξέχει από το σωλήνα και το μισό είναι σπασμένο - έχει μείνει ενα κομμάτι του μέσα στο σωλήνα κιόλας. Δεν έχω ιδέα πως μπορεί να έγινε αυτό. Μπορώ να αγοράσω καινούριο? Και σε τι μαγαζί πάω η άσχετη και πως το ζητάω ?

Φυσική φθορά. Πηγαίνεις σε κατάστημα που πουλάει εξαρτήματα κουφωμάτων και ζητάς κούπα Φ40 για οκτάγωνο άξονα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Alejandro είπε

Φυσική φθορά. Πηγαίνεις σε κατάστημα που πουλάει εξαρτήματα κουφωμάτων και ζητάς κούπα Φ40 για οκτάγωνο άξονα.

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω δεν θα το έλεγα φυσική φθορά αλλά συνηθισμένη φθορά.😊

Μήπως είναι Φ60 γιατί μου φαίνεται μεγάλο για Φ40 . Αν δεν μπορείς να το βγάλεις μέτρα με κάποιο τρόπο τη διάσταση η οποία πρέπει να είναι 4 ή 6 εκατοστά.

Από την άλλη πρέπει να βγει για να μπει το καινούργιο αλλά ενδεχομένως αυτό δεν θα μπορείς να το κάνεις μόνη και πρέπει να φέρεις μάστορα..

Άσχετο αλλά να προσθέσω ότι για αυτούς τους λόγους συν το οικονομικό βέβαια έβαλα πρόσφατα εξωτερικά ρολά αλουμινίου και τα τοποθέτησα με ιμάντα.Δεν υπάρχει γνωστός που μετά τα 3-4 χρόνια να μην έχει παρόμοια προβλήματα.Και είναι μεγάλη τόσο η διαδικασία όσο και το κόστος φυσικά της επισκευής.Δυστυχώς όμως μας έχουν βάλει σε ένα λούκι που θεωρούμε αναχρονιστικό αν διαθέσουμε 5-10 δευτερόλεπτα το πρωί και άλλα τόσα το βράδυ να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε τα ρολά αλλά να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι ποτέ δεν θα μας μείνει ανοιχτό ή κλειστό το ρολό.

Επεξ/σία από papoys1

Φ60 έχουν τα ηλεκτρικά ρολά. Το συγκεκριμένο, με τα ελάσματα που έχει δεν μπορεί να είναι ηλεκτρικό.

Τα εξωτερικά ρολά με ιμάντα είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή και δεν τα προτείνουμε καν. Μόνο αν δεν υπάρχει άλλη λύση και είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ρόλο.

Ποστάρω κι εδώ την προσφορά για όποιον τον ενδιαφέρει, έχω 2 από τα 3 εργαλεία της προσφοράς και είμαι πολύ ικανοποιημένος σε ερασιτεχνική/diy χρήση:

1 ώρα πριν, Alejandro είπε

Φ60 έχουν τα ηλεκτρικά ρολά. Το συγκεκριμένο, με τα ελάσματα που έχει δεν μπορεί να είναι ηλεκτρικό.

Τα εξωτερικά ρολά με ιμάντα είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή και δεν τα προτείνουμε καν. Μόνο αν δεν υπάρχει άλλη λύση και είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ρόλο.

Να προσθέσω ότι όχι μόνο δεν τα προτείνετε αλλά και κανείς μάστορας δεν τα τοποθετεί γιατί έχουν βαβούρα,έτσι πήρα την απόφαση και τα τοποθέτησα μόνος.Αλλά η απορία μου είναι γιατί είναι η χειρότερη επιλογή;;;

Μέχρι και η βιοτεχνία που τα κατασκευάζει είχε τις αντιρρήσεις της αλλά μπορώ να σου πω ότι δουλεύουν τέλεια.Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω και ένα βιντεάκι να δεις την κατασκευή και τη λειτουργία τους και να μου πεις τη γνώμη σου.😊

θέλω να ''ντύσω'' τον κλασικό πίνακα ανακοινώσεων  με κάποιο ύφασμα (σκέφτομαι τσόχα)

1570272337__800x600.jpg.2b3b5cf82dd11731a3808682be345d6b.jpg

Υπάρχει κάποια ειδική κόλλα για να τη συγκεκριμένη εργασία;

Η αλλή λύση που σκέφτηκα ήταν με ένα απλό καρφωτικό

Σκέφτομαι να καρφοτσώσω δίαφορα μετάλια και σήματα απο  δεύτερο παγκόσμιο και έπειτα

Υπάρχει κάποιο υλικό για να τα ''φρεσκάρω''; 
Το αστάρι μετάλλων ενδείκνυται άραγε;

401972262__800x600.jpg.c9083b77b947785406e6797a11228c91.jpg

31 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Να προσθέσω ότι όχι μόνο δεν τα προτείνετε αλλά και κανείς μάστορας δεν τα τοποθετεί γιατί έχουν βαβούρα,έτσι πήρα την απόφαση και τα τοποθέτησα μόνος.Αλλά η απορία μου είναι γιατί είναι η χειρότερη επιλογή;;;

Μέχρι και η βιοτεχνία που τα κατασκευάζει είχε τις αντιρρήσεις της αλλά μπορώ να σου πω ότι δουλεύουν τέλεια.Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω και ένα βιντεάκι να δεις την κατασκευή και τη λειτουργία τους και να μου πεις τη γνώμη σου.😊

Κακή επιλογή λόγω του ότι πρέπει να τρυπηθεί η κάσα του κουφώματος για να περάσει ο ιμάντας. Αυτό φθείρει αρκετά και τον ιμάντα. Άλλος λόγος είναι ότι η πρόσβαση στο κουτί είναι από έξω. Ειδικά σε παράθυρα χωρίς μπαλκόνι, τα καθιστά μη επισκευάσιμα. Ακόμη και την όποια ασφάλεια μπορεί να προσφέρουν, ακυρώνεται αφού κάποιος από έξω μπορεί να ανοίξει το κουτί και να σηκώσει το ρόλο.

20 λεπτά πριν, Tsigalkos είπε

θέλω να ''ντύσω'' τον κλασικό πίνακα ανακοινώσεων  με κάποιο ύφασμα (σκέφτομαι τσόχα)

1570272337__800x600.jpg.2b3b5cf82dd11731a3808682be345d6b.jpg

Υπάρχει κάποια ειδική κόλλα για να τη συγκεκριμένη εργασία;

Η αλλή λύση που σκέφτηκα ήταν με ένα απλό καρφωτικό

Σκέφτομαι να καρφοτσώσω δίαφορα μετάλια και σήματα απο  δεύτερο παγκόσμιο και έπειτα

Υπάρχει κάποιο υλικό για να τα ''φρεσκάρω''; 
Το αστάρι μετάλλων ενδείκνυται άραγε;

401972262__800x600.jpg.c9083b77b947785406e6797a11228c91.jpg

Θα σου κάνει οποιαδήποτε κόλα δεν γίνεται πέτρα όταν στεγνώνει. Αλλά καλύτερα να τον κουκουλώσεις ολόκληρο τον πίνακα με την τσόχα και να την πιάσεις από πίσω με συραπτικό κλπ για να είναι πιο όμορφο.

Το αστάρι είναι για μπογιάτισμα. Πάρε μια κρέμα γυαλίσματος. Η καλύτερη που έχω δοκιμάσει είναι μία της autosol, φτηνή και με άριστο αποτέλεσμα.

44 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Κακή επιλογή λόγω του ότι πρέπει να τρυπηθεί η κάσα του κουφώματος για να περάσει ο ιμάντας. Αυτό φθείρει αρκετά και τον ιμάντα. Άλλος λόγος είναι ότι η πρόσβαση στο κουτί είναι από έξω. Ειδικά σε παράθυρα χωρίς μπαλκόνι, τα καθιστά μη επισκευάσιμα. Ακόμη και την όποια ασφάλεια μπορεί να προσφέρουν, ακυρώνεται αφού κάποιος από έξω μπορεί να ανοίξει το κουτί και να σηκώσει το ρόλο.

Μα για ποιο λόγο να τρυπηθεί η κάσα;;;;;; Τρύπησα με 16άρι τον τοίχο 2-3 πόντους πάνω από τη γωνία και την κάσα και αφού έβγαλα  τον ιμάντα από το καρούλι τον πέρασα απέναντι μέσα από την τρύπα τραβώντας τον με ένα σύρμα ,τοποθέτησα εσωτερικά στον τοίχο το ροδάκι στο οποίο κινείται ο ιμάντας και φυσικά δεν φθείρετε αφού δεν έχει επαφή με τοίχο. 

Μόλις ανεβάσω βίντεο θα σε ενημερώσω και που ξέρεις μπορεί κάποτε να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο.Να σκεφτείς ότι αυτός που τα έφτιαξε μου λέει δεν γίνεται κάντο ηλεκτρικό πως θα δουλεύει ο ιμάντας αν περνάει από τον τοίχο θα τρίβετε και τέτοια , του έλεγα πως θα το τοποθετήσω και δεν το καταλάβαινε γιατί ενδεχομένως ήμουν ο πρώτος που θα έκανε κάτι τέτοιο.

Βέβαια μιλάμε για ρολά τα οποία είναι όλα σε βεράντα ή μπαλκονόπορτα.Δεν έχω τυφλά παράθυρα και αν είχα δεν θα έβαζα ρολά μάλλον ανοιγόμενα θα τα έκανα γιατί τόσο για την τοποθέτηση όσο και για την επισκευή θα ήθελα να στήνω σκαλωσιά.😊

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...